Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 22:47 - След призиви за оставка на главния прокурор на Путин - взривен влак
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1716 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 10.12.2016 23:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Няма се шашкаш, Кипър отдавна си е руска губерния.Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев (агент „Камен“ на ДС).

image


Фирмата „Булмаркет ДМ“ ООД, чиято композиция се взриви в Хитрино и предизвика катастрофа с жертви и ранени, принадлежи по документи на безработния кипърски гражданин Георгиус Георгиу. Той е тясно свързан със собствениците на банката – Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев (агент „Камен“ на ДС).

image


„Булмаркет“ има над 50 млн. евро задължения към ПИБ (FIBANK) и принадлежи на кипърски офшорки. Зад тях стои Георгиус. Тези данни са известни от преди две години, когато Биволъ проведе мащабно разследване за кредитите отпуснати от Първа Инвестиционна Банка. Тогава стана ясно, че над 1,2 милиарда лева са дадени на фирми с крайни собственици кипърски офшорки, зад които стои Георгиус Георгиу.

Разследването на Биволъ разкри, че кипърецът преди години е продал дялове в ПИБ на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, мажоритарните собственици на ПИБ. По документи той се явява и управител на дъщерната фирма на банката Framas.

Съгласно данните в Търговския регистър „Булмаркет“ принадлежи на „Вектра консулт“ ЕООД, която е 100% собственост на Burundi Services Limited.

image



Кипърската офшорка „Бурунди сървис лимитед“ се управлява от Георгиус Георгиу и е собственост на две други негови фирми: Len Secretarial и Din Nominees. Данните за тези фирми с приложени документи от кипърския търговски регистър може да бъдат проучени в специално създадения за нашия проект сайт.
image

image



Георгиус се явява по документи собственик на бизнес за над 1,2 милиарда лева в България, горе-долу колкото е дупката в ПИБ, констатирана в таен доклад на БНБ от края на 2011 и последващ такъв от края на 2014 г., който беше потвърден и от прокуратурата. Георгиус притежава Кремиковци, ОЦК Кърджали, такситата ОК’Супертранс, Булмаркет, Юлен и Витоша ски и още много фирми, всички кредитирани от ПИБ.

Екип на Биволъ успя да разговаря с него преди година. Той живее в скромно жилище в предградията на Никозия. Посрещна ни не в смокинг, с пура в уста, както подобава на милиардер, а по шорти и тениска с дупка на корема.

image
Тук в сутерена живее мултимилионерът Георгиус Георгиу


– Не знам какво да ви кажа. Кои компании? Не разбирам за какво говорите – отговаряше той на въпросите за неговите фирми в България (чуйте записа).

soundcloud.com/bivol/georgius-zapis


Георгиус разбира се не е никакъв милиардер, е подставено лице на собствениците на банката Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, които развиват личен бизнес и източват средства към офшорни дестинации. Инвестират се и се източват парите на гражданите, които депозират в ПИБ. Когато дупката стане непоносима ПИБ получава държавна помощ от данъкоплатците. Част от нея също заминава под формата на кредити към Георгиус.

image


Всичко това е подробно описано в постановление на прокуратурата, която не вижда престъпление и не вижда проблем. Фактите са известни на БНБ, на ДАНС и на всички институции, които би трябвало да пресекат схемата. Тя обаче продължава безнаказано и до днес, защото крупни кредитополучатели в ПИБ са фирмите свързани с депутата Делян Пеевски, който прекредитира там бизнеса си точно преди да фалира окончателно КТБ.

image

Краят на тази престъпна въртележка е предизвестен. По същия начин, но чрез български „георгиуси“ подставени лица оперираше и КТБ. Банкерът Цветан Василев обясни вече в няколко интервюта, че фирмите-бушони се наричали SPV (Special Purpose Vehicles). Офшорките, записвани на подставени лица, обикновено са нужни, за да се заобиколят законовите ограничения за кредитиране на свързани лица. Целта на упражнението е да се заобиколи закона и БНБ да счита, че парите на вложителите не заминават в частни сметки и не финансират рисков бизнес на собствениците на банката.

image

РУСИЯ ТРЯБВА ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ ОТ БЕЛЕНЕ


Кредитирането на свързани лица е един от основните пороци на банките с български собственици, посочени в доклад на американския посланик Джон Байърли за българската банкова система от 2006 г., който изтече в Wikileaks След като Биволъ публикува доклада, медията беше подложен на безпрецедентен натиск от БНБ по официална жалба на четири банки: КТБ, ПИБ, Инвестбанк и ЦКБ, споменати в доклада.

image

…отпускането на кредити, свързано с пране на пари, продължава да бъде проблем при някои банки тъй като собствениците им наливат пари в свързани с тях, по-малко конкурентно-способни фирми, които нямат намерения да върнат тези заеми. Това оставя тежестта от несъбраните лоши заеми за законните инвеститори и притежатели на банкови сметки.„ – пише посланик Байърли в секретния документ.

image


Една стара, болна амбиция на двете феодални империи Русия и Турция, за подялбата на България, е постигната с фиктивното ни освобождение и разделянето на Родината ни на руска и турска зони на влияние.
Но Будният Български Родолюбив Дух, съхранил ни през вековете въпреки трудностите и изпитанията, успява да провали чрез Съединението този пъклен антибългарски замисъл и така поставя основите на Третото Българско Царство, утвърдено напълно след обявяването на Независимостта на България на 22.9 1908 година и последвалото признаване на тази Независимост от Великите сили.
Русия и Турция обаче, от тогава насам, нито за миг не са се отказвали от амбицията си за заличаването на Българския Възрожденски Дух и Ген, неблагоприятни за техните планове за ново поделяне на Отечеството ни, поради възловото му геополитическо положение.
Те отглеждат внимателно у нас своите верни слуги и марионетки, наричани невинно русофили и туркофили, които обичат да назовават себе си "патриоти" , без дори да осъзнават, че патриоти са единствено родолюбците, тоест в случая българофилите, милеещи за България и нейния просперитет, а не за Русия, Турция и техните интереси.


image

bivol.bg/georgius-bulmarket-fibank.html



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684554
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031