Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2016 16:01 - Кое му е лошото на Путин?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 6808 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 25.12.2016 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Защо Путин е лош? Има много причини и обяснения. Може би, ще е по-добре да анализираме различните аспекти поотделно.

image


Путин – узурпатор. Всъщност, той взе вече узурпирана власт, но това едва ли го оправдава: можеше да властва по различен начин, но избра усъвършенстване на съществуващия модел. Всички държавни институции в Русия, която някога го избра за президент, той замени или с фиктивни, или приватизира.

image

Преди Путин Русия имаше някакъв парламент, сега няма. Преди Путин имаше някакъв съд, вече няма и съд, няма я и относително независимата регионална власт, а регионите са наследство за приближените на Путин.

image


Русия е правоприемник на Съветския Съюз. Казано с познатата квалификация, непосредствен резултат беше че “Империята на злото” падна, но злото(комунистическото) си остана.
Казано в историко-емоционален план, нормалните хора чакаха да умре “Империята на злото”, а сега чакат да умре самото зло…
Но то не умира и няма никакви изгледи да умре.
По тази причина Русия е погрешна, нецивилизована държава.
Втората причина е нецивилизования Руски народ като цяло. Има стотици хиляди напълно грамотни и достойни руснаци, но те не дават облика на целия народ.
Третата причина е самия цивилизован свят-вместо той да прекъсне всякакви връзки с нецивилизована Русия, той флиртува с нея и по този начин я амбицира и провокира.
Подобна, дори по-покварена е ситуацията в България. Основния резултат след прекратаването на комунистическия режим е че тя е най-близката до Русия държава-облик(символи), държавен глава(проруснак и комунист), политическите партии, официалната държавна пропаганда, съществуването на пет комунистически(проруски и просъветски) партии и разбира се като цяло едно увяхнало , цинично и примитивно население. Както то избира за държавен глава комунист, така и руското избира също комунист също за държавен глава.
И двамата са от един произход-офицери. А всеки офицер от колунистическите държави НРБ и СССР задължително е комунист. Има съвсем незначителни изключения.
Въпреки обективните членства на Р.Б. в ЕС и НАТО, по-обективен е факта че Р.Б. си е “Малка Русия”( тази квалифилация е дадена преди няколко месеца от публицист който откри че новоизбрания Български президент е Руски резидент).

image

Путин – враг на прогреса и културата. Путин съзнателното и непрекъснато архаизира обществото. Измислени псевдоправославни традиции, карикатурно пуританство и хомофобия, позорна борба с интернет като пространство за свободно изразяване и „мачкане“ на бизнеса. Всякакво творчество – и на артисти, и на инженери, за Путин е неразбираемо и чуждо. Трябва му единствено лоялност, която той купува или печели с полицейски мерки. Купените артисти се превръщат в съгласяваща се публика, за която съгласието е смисъл на съществуване. Лошите филми на Михалков – това е Путин. Лошата нова архитектура на руските градове – това е Путин. Лошата руска телевизия – това е Путин и само Путин. Фалшивите дисертации и университети, приличащи повече на сергии за продажба на дипломи – това също е Путин.

image


Путин открадна Девети май. Маркирам това в отделен абзац, защото е от принципно значение не за историята, а за настоящето и бъдещето. Единствената консенсусна дата в сложната руска история през ХХ век, единственият истински празник – “със сълзи в очите” – Путин направи свой имен ден, подменяйки тежестта на изпитанията и трагедиите с евтина бюрокрация, пълна с неуместни политически намеци. В годишнината от вдигането на обсадата на Ленинград, путинските политици от “Единна Русия” сравняват блокадата със западните санкции, а като нацисти, кои ли не бяха дамгосани, най-вече украинците, разбира се. Преди това “Законът на Годуин”, когато всеки спор стигаше до Хитлер, работеше само в глупавите интернет-спорове, а сега този закон се превърна в общоруски: държиш се лошо – властите те обявяват за фашист.

image


«Ордата на Ногай», е намерила историческо отражение в древното име на улицата "Ординка" в Москва Орда Naga/ Орда-Нагай/Нага/Долна земя => Орда_н_га(-й) => «Ординка», или «Иордан_Кай» Между впрочем, «Ордынка» = «Ордин_ка» дава => «Орден Ка» Между другото, "Ordynka" = "Ordyn_ka" т. е. означава «Орден на дракона-змей»
, доколкото «Ка» - това е дракона-змей / защото "Ka" е дракона змия. Най-общо казано, думата "Нага-й" в словото РА е представено като: Нагай Na_Gay = = "враг на човека -Ka последовател. Лингвистичната връзка на думата "Нагано" змия се характеризира с факта, че казаците отдавна наричат "нагайкой, камшик" змиевиднта камшик/плетка. В Египет, змията "Кобра", е наречена Naja Haje = "Ная хая" => "Naga (-ya/я)." Следователно, "Нагай (-ската) Орда" - " Кобра орда" е "змийска орда", преди това показахме, че дракона змей Хор-Христ Христос е Сим. Доколкото бе установено по-горе, че"Нагай Orda" е "змийска орда", то ще бъде вярно и следното твърдение: Сим-Орда = Нагай-Орда = «змийска орда» Съгласно правилата на словото РА, Наг (-и,ай) - е този, който следва Наг (ите). С оглед на прехода «г» в «к» в резултат на заглушаване в произношението на съгласен звук, гръбнакът на [H] = [HK] може да бъде озвучен като Ник = Ника. Но "Ника" - това е едно от най-известните имена на Хора-Христа Христос. Оказва се, че с помощта на езикова реконструкция ние бяхме в състояние да докажем, че Нагайската Орда е Ордата на Ники т. е. " Ордата на Христа". Ето защо на Руската православна църква (ние съзнателно използвам думата "Русия", доколкото "руска", е че не е - в "RAOS (и)" = "във величието на Sun Ra/Слънцето Ра ", тя не му вярват и не му се покланя), покланяйки се на Христос като ариански бог, както се нарича при "западно - православните (-alnoy)", т.е. терминът "Орда_Докс" / "Orda_Doks"- Ортодоксално. Тъй като "докс" на Латинска означава "Faith"/"Вера", то Руската православна църква е Църквата на "Horde вярата" /"Орденската Вяра".Защото тя вярва в Христа, той е Христос, който е в основата на "Ордата на Faith/Вярата", което означава, че Нагайска = Татарска змейска Орда, от Долната Земя, действително се явява "Христова", това е, "Ордата на Христос ." Както обикновено се случва в такива случаи, "някои другари се съмняват" - наистина, читателят може трудно да разбере, че нагите - татари всъщност са били християни следващи дракона змия - Христом -Никой.

image

Путин – човек от миналото. Всички гадости за западния империализъм, прочетени през младостта, той прилага в страната си. Военщината и полицейщината, култа към “геополитиката” в международните отношения, вярата в световните конспирации и чуждата агентура в страната, превърнаха Русия в страна на победилият военен пенсионер, който вярва в машинациите на ЦРУ и искрено съжалява, че на Елба не са избили всички американци, а незнайно защо са хукнали да ги прегръщат.

image


Путин – реваншист. Съветската система, свалена от Горбачов и народа в края на осемдесетте години, беше възстановена от Путин в най-простата си форма. Опирайки се на масовата носталгията по миналото, той не възражда нещо което липсва на хората на средна възраст, а това което те ненавиждаха: номенклатурата, идеологическия диктат и външнополитическата изолация.

image


Путин – строител на държава, враждебна към собствения си народ. Феноменът Чечня – регион, в който е наложена феодално-фашистка диктатура, която служи и като инструмент за сплашване на останалата част от страната. Странен модел, изграден от Путин без съгласието на руския народ.

image


Путин – президент на нереализираните надежди и тъпченето на място. От внезапно секналото петролно богатство не останаха дори и символични материални блага: пътища, болници или училища. Всичко е прахосано незнайно къде, руската провинция живее така, както и преди двадесет или четиридесет години. Бедните региони тихо подивяват, и новини като тази, в която събирач на дългове хвърля коктейл „Молотов“ в леглото на бебе, дядото на което дължи пари на банка, вече не изненадва и не шокира – това е Русия, всички свикнаха. Когато властта стане основна ценност, а страхът от загубата и – основен страх, не може да има развитие, защото развитието създава ненужни рискове за Путин. Създаването на публични институции, диверсификацията на икономиката, реформирането на полицията – не само е ненужно, за него това е реална заплаха, затова единствената промяна, за която той е готов, е деградацията; колкото по-примитивна е страната, толкова по лесно се удържа властта.

image


Путин – президент на лъжата. Лъжата се превърна в най-важния инструмент в управлението му. Така нареченият дневен ред, измислен в Кремъл и дооформен от пропагандаторите в държавните канали и други контролирани от държавата медии, подмени за обществото реалната картина и позволи на Путин да прави каквото си иска, без да се страхува, че неговите грешки и престъпления могат да бъдат обект на обществено внимание.

image


Путин – циник. В отношението си към живота, той изхожда от факта, че може да купи или да сплаши всички. Системата на социални отношения, изградена от Путин, е аморална и безнравствена, не предвижда благородни мотиви и еднакво увреди както поддръжниците, така и противниците на Путин, готови да говорят на неговия език, дори и само затова, защото друг език в Русия на Путин просто няма.

image


Путин лиши Русия от вяра в себе си. Той изгради полу-виртуална система на държавни култове. Имаме “Искандери”, спортисти, “Евровизия”, Крим, но няма и не може да има отношение към Русия като към нещо наистина свое: държавния интерес, за който той обича да говори, няма нищо общо с интересите на частния човек. Участието на гражданите в определянето на съдбата на страната, дори и по най-малките проблеми всъщност е изключено: няма референдуми, изборите се превърнаха във фарс, демонстрациите и митингите са ограничени до такава степен, че ако ги забранят, никой няма да забележи. Обществото не се вижда и не се чува – има само система за потискане, работеща толкова перфектно, че всеки враг на Русия ще види в нея признаците на нашето вековно робство или безволие, но опитайте се вие да бъдете свободен човек в страна с център “Э”, с областно управление на МВР” Дальний” и член 282 от Наказателния кодекс.

image


След тези десет пункта по които Путин недвусмислено е зло, следва модерният, но не на последно място, единадесети: Путин – корупционер. Очевидно, системата на Путин е построена включително и върху кражбите, но би било странно, ако резултатът от узурпацията, архаизмът и корупцията, не беше кражбата. За този пункт е по-лесно да се захванем, по-популярен е в медиите. Но оставяйки извън скоби най-важното защо Путин е лош, рискуваме да запазим след него същите гадости, които са основа на управлението му. Русия без Путин – това е не само Русия без корупция. Русия без Путин – това е съвсем различна страна, за която в момента незнайно защо, никой не мисли.

image


Олег Кашин – журналист.
 


image



Гласувай:
22



1. koshmar - Чудесен анализ!
25.12.2016 18:13
Чудесен анализ!
цитирай
2. kuschell - колко точно го е написал във ФБ Ал. ...
25.12.2016 20:35
колко точно го е написал във ФБ Ал. Йорданов

„КОЛЕДНА ПОУКА: ЗАРАДИ ВИНОВНИТЕ, ЗАГИВАТ НЕВИННИТЕ!

В края на отиващата си година в Иркутск десетки руснаци загинаха от мизерия, пиейки препарати за баня. Ужасна история, ужасна смърт. Тя сякаш искаше да ни каже истината за днешната руска действителност. А, както добре знаем, политиците са тези, които „моделират“ действителността. И така я моделират тази действителност, че ето – отново трагедия. Тази нощ близо 100 руски граждани загинаха в самолетна катастрофа над Черно море – между тях почти целият състав на музикалния ансамбъл на руската армия „Александров“, както и придружаващи журналисти. Само преди година, същият този ансамбъл – бивш на „Червената армия“, изнесе провокативен концерт в София на връх 9-ти септември. Това не бе културна проява, а политическа демонстрация, независимо от песните и пляските.

Но вместо да си седят по домовете и да посрещат със семействата си новогодишните празници, заради акъла на „моделиращите“ действителността руски политици, ги запратили към Сирия да веселят руските военни в Латакия. Е, повеселиха се, няма що! Трагедия! Но питам за пореден път:

ДОКОГА ЗАРАДИ ВИНОВНИТЕ – РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЩЕ ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА?

Дано и в Русия се намерят питащи, които да поставят този въпрос. Бог да прости невинните жертви на виновните руски политици!“
цитирай
3. tomccat2 - Руският терорист Путин не може с...
25.12.2016 22:02
Руският терорист Путин не може собствената си държава да оправи,а теъгнал да помага на терориста Асад!Цените в Русия скачат до небето,руснаците обедняха като църковни мишки,а той тръгнал да подкрепя пудела си!Ако съм руснак щях да се срамувам,че имам за президент един пълен неудачник като Путин!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Бих коментирал и аз, заслужавате,
25.12.2016 22:42
но няма да сторя това, защото сте допуснал коментар на агент на Путин.
цитирай
5. kuschell - но няма да сторя това, защото сте ...
25.12.2016 22:53
planinitenabulgaria написа:
но няма да сторя това, защото сте допуснал коментар на агент на Путин.


Кретен, кой си ти бе, гнидо нищожна, дето ще даваш наклон на сайта. Ти си някаква нула, дето няма думата изобщо. Тъпак смотан! Ще те размажа като лайно ако ми се мернеш пред очите.
цитирай
6. tomccat2 - Путин е най-великият световен л...
26.12.2016 11:20
Путин е най-великият световен лидер,възхищавам му се!Ерудиран интелигентен и патриот за разлика от наште американски курви!
цитирай
7. tomccat2 - за натовския хомосексуален помияр ...
26.12.2016 11:21
за натовския хомосексуален помияр истината е като светена вода за вампир,затова Путин им бръкна толкова дълбоко в разширените американски халки :)ахахахах само гърч за тези хлебарки нещата не отиват на добре за тях и го знаят много добре затова са изпаднали в такава паника и аневризми
цитирай
8. zaw12929 - АЛООО. Не сме чат от Русия, нека там ...
26.12.2016 15:51
АЛООО.Не сме чат от Русия, нека там го оценяват и българските поклонници на Хилари нямат думата! Нашите институции са съсипани, нашата все още държава, взе милиарди долари заеми . нашите милиони пенсионери мрат в мизерия.
Да Путин за нас нищо не прави, а заслужаваме даже лошо, даже и за този постинг- за подобен Ердоган поиска Меркел да накаже германец
Но пък сте събрали на блога тъпи злобари
Путин е такъв, не ви харесва, а в Русия има 100 хиляди българи, на Тръмп Путим се харесва и важното е да спре войната и това само Русия го може, го прави и света за пореден път спасява.
Да сте живи, здрави и по весело! ОМРАЗА и злоба разболяват не лечимо и няма да видите триумфа на Путин и изчезването на България. Вие истински прабългари, безбожници
цитирай
9. haralanov - Хаха...Кушляка и Zaw12929 бесуват...
26.12.2016 16:08
Безбожието между другото е характерно за червените гестаповци от Кремъл!
А гаулайтер на тия червени гестаповци е сам Вовка Путин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686153
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031