Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2017 22:17 - Стефан Цанев или Митю Гестапото
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1808 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.01.2017 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Поетът отказа награда, защото времето на духовно убитите и на хората, които духовно убиват, продължава.

Александър Йорданов

Не съдете Стефан Цанев за минали текстове. Опитайте се да ги интерпретирате в контекста на 60-те години на миналия век, когато БКП създава илюзията, че се разделя със сталинизма, а литературата се освобождава от догматизма. Отворените прозорци на свободата днес не могат да се сравняват с "отворената капандура" тогава. Цанев, като всички поети от това време, се опита тогава да погледне през капандурата. И бързо разбра, че това е само капандура, а домът си е същият, стените му– бетонни (по Вапцаров: завод за живота с яки бетонни стени!).

--------------------------------------------------------------------


Наградата с Медали или Ордени на КА е знак че се покланяш на дракона змей аРА(АР) тъмния антипод на РА - че си негов служител.


image

«Ордата на Ногай», е намерила историческо отражение в древното име на улицата "Ординка" в Москва Орда Naga/ Орда-Нагай/Нага/Долна земя => Орда_н_га(-й) => «Ординка», или «Иордан_Кай» Между впрочем, «Ордынка» = «Ордин_ка» дава => «Орден Ка» Между другото, "Ordynka" = "Ordyn_ka" т. е. означава «Орден на дракона-змей», доколкото «Ка» - това е дракона-змей / защото "Ka" е дракона змия. Най-общо казано, думата "Нага-й" в словото РА е представено като: Нагай Na_Gay = = "враг на човека -Ka последовател. Лингвистичната връзка на думата "Нагано" змия се характеризира с факта, че казаците отдавна наричат "нагайкой, камшик" змиевиднта камшик/плетка. В Египет, змията "Кобра", е наречена Naja Haje = "Ная хая" => "Naga (-ya/я)." Следователно, "Нагай (-ската) Орда" - " Кобра орда" е "змийска орда", преди това показахме, че дракона змей Хор-Христ Христос е Сим. Доколкото бе установено по-горе, че"Нагай Orda" е "змийска орда", то ще бъде вярно и следното твърдение: Сим-Орда = Нагай-Орда = «змийска орда»




По-късното му творчество – и поетическо, и като драматург, показа, че бързо е изживял илюзията с отворената капандура. За онези години неговият "свободен стих" бе сам по себе си като форма в конфликт с литературната и политическата действителност. Приемаме, че като млад човек е мислил наистина, че "комунизма" е нещо добро, но е попаднал в лоши ръце. В ония времена тази теза бе единствената "дисидентска" теза. Тя дразнеше "другарите". Друга теза просто не можеше да види бял свят. Освен, ако не се изразяваше толкова метафорично, езоповски, че практически ставаше неразбираема за "широката читателска публика", ако изобщо се промъкнеше през иглените уши на цензурата

image

Стефан Цанев, в ония години, бе "провокатор" – и като литературна поетика, и като парадоксалност на мисълта. Дори само това окуражаваше много начинаещи автори да загърбят тромавите и сухи строфи на официалните партийни поети от типа на Димитър Методиев, Орлин Орлинов и т.н. Разбира се, актуално бе възражението, че много често т.нар. "априлски поети" заемат "позиция, която никой не атакува". В един момент Цанев се размина и с тези свои "другари" от т.нар. "Априлско поколение", които избраха партийната и държавна кариера пред творчеството. Не че не продължиха да пишат. Продължиха. Но създаденото от тях вече имаше друга цел – да им пази постовете, позициите.

image

Митьо Гестапото – този милиционер с професорско и издателско алиби, е един от хората, които разработиха методиката за вербуването на агентите на частната полиция!
Частната политическа полиция в България, която работи много тясно с руските специални служби – те никога не се отказват!…
Частната политическа полиция сега е много по-добре финансирана от Държавна сигурност! ДС някога имаше лимитиран бюджет, имаше все пак някаква законова рамка докато сега такава рамка няма!
– Къде и как вербува тази частна политическа полиция?!
– Един от подходите на вербуване на нови агенти на частната политическа полиция са т. нар. лидерски програми по университетите. Конкретно Митьо Гестапото ръководи няколко лидерски програми в т.нар. УБИТ, Университет по библиотекарство и информационни технологии. Абревиатурата се запомня лесно. Това е университет, в който с парите на държавата се заплащат тези магистърски лидерски програми, чрез които се подбират и се вербуват агенти на новата политическа полиция, заплащат се и тлъсти възнаграждения на професорския състав! Върхът на наглостта е, че те успяват да привлекат европейско финансиране за своята частна полицейска дейност! Митьо Гестапото е професор там по тези програми, Цветлин Йовчев е доцент там по тези програми!… Само да си спомним кариерата на Цветлин Йовчев за последните 5 години: той беше в ДАНС, после беше промушен за съветник на президента Плевнелиев, напусна поста си с обяснението, че ще се занимава с частен бизнес, и изведнъж стана министър на вътрешните работи и вицепремиер, по късно го готвеха и за следващ премиер!
Комунистическия режим официално е обявен за престъпен,а копоите му вместо да търкат наровете дават интервюта?Според закона Димитър Иванов е престъпник и по чл.31 от Конституцията :
Чл. 31.
(1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.
Въпросът е защо съдебна система не е започнала действия срещу тези кремълски мутри ???


image

Стефан Цанев не се опита и не тръгна по този път. И логично прие демокрацията като очаквано събитие. Но не и безкритично, потърси истината за случващото се не само в "партийните" сблъсъци, но и в историята, в народопсихологията. Не се "скри", защото истинският творец никога не може да се "скрие". Заемаше и заема позиции – правилни или не, бъдещето ще съди. Но при демокрацията най-важно е да се заемат позиции. И няма при нея позиции, които "никой не атакува". Всички позиции при демокрацията са "неудобни".

image

Цанев заема позиция и няма как да е
"удобен" за употреба

И не желае да бъде "употребен". Впрочем, негови са думите, че "голямото престъпление на комунизма не бяха само репресиите и убийствата – най-страшното престъпление на комунизма бяха масовите духовни убийства, бе това, че превърна целия наш народ в народ от страхливци, лицемери и двуличници, защото всички виждахме истината, помежду си шушукахме и псувахме, а по площадите викахме "ура" и гласувахме единодушно "за", каквото ни кажат".

image

Разбира се, имаше и хора, които не викаха "ура", имаше и такива, които само имитираха "ура", а по-скоро се прозяваха, но в основното е прав поетът: комунизмът и неговите обслужвачи целяха духовното убийство на народа. Цанев разбра това още през 70-те години. Оттогава мина половин век. Всички ли днес това са разбрали? Разходете се във Фейсбук: пълно е с духовно убити хора. Точно затова Стефан Цанев не желае награда. Защото времето на духовно убитите хора и на хората, които духовно убиват, продължава. И със своята постъпка днес поетът просто ни казва: не затваряйте очи. Опитайте се да сте живи.

image

www.faktor.bg/



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Нормално.
11.01.2017 03:40
"Поетът" и "мислителят" Стефан Цанев плюе народа си и това се харесва на будха.Само фобите и антите бяха принудени да живеят в двуличие и страх, Те бяха и са МАЛЦИНСТВО, тогава нищожно, а сега се увеличиха с лумпените, жертви на "Гласът на Америка" и ма поддкачащите митинги. Мржду които са и някои от пишещите под прякора "будха". По подходящо би било "Макарти".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726249
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930