Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2017 17:00 - 20 безсмъртни правила на рицарите от 1483 г.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.01.2017 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Често си представяме, че ще работим здраво, докато не достигнем до поставената цел и тогава вече ще бъдем щастливи. Това е заблуда! Щастието е резултат от живот живян със смисъл. Щастието не е цел. То е дижението към целта, процесът, действието към нея. То възниква от любопиството по пътя и от нещата, които откриваме вървейки към нея. Потърсете удоволствието и много бързо ще откриете най-краткия път към страданието.

image

Преди стотици години стремежът на много мъже да станат рицари заемал голяма част от мечтите им. През 1483 г. сър Томас Лемуел Хоук бил сред 323-мата убити в битката при Slaughter Bridge.

Предвиждайки този фатален край, сър Томас написал писмо до семейството си, съставляващо списък с най-важните правила на рицарите – житейските уроци, които този смел мъж искал да завещае на четирите си деца. Силно повредено, това писмо било възстановено и популяризирано от Итън Хоук, след като семейството му го открива в началото на 1970 г. в мазето на семейната ферма близо до Waynesville, Охайо, след като баба му почива.

В резултат се появява художествена книга, базирана на тях, която актьорът създава – Правилата на рицарите. Но защо точно книга за рицарите? Итън Хоук обяснява:

Просто винаги съм обичал идеята за рицарството, казва той. Това кара добрите и почтени хора да изглеждат готино.

Сър Томас Лемуел Хоук започва своето писмо така:

„Аз ще споделя с вас някои от най-ценните истории, събития и моменти от живота ми, така че някъде дълбоко в дебрите на вашето въображение тези уроци могат да се появят у вас и моите преживявания да продължат да живеят, за да служат на вашите цели.“

20 правила на рицарите:

image

1. Усамотение

Определете време само за себе си! При търсенето на мъдростта и яснотата на собствения ви ум, мълчанието е полезен инструмент. Гласът на нашия дух е нежен и не може ясно да се чуе, когато се конкурира с гласа на другите. Точно както е невъзможно ясно да видите отражението си в размътени води, така не може да надникнете дълбоко в душата си ако около вас е пълно с шумове. В тишината ние можем да събудим вечността, заспала дълбоко в нас.

image

2. Смирение

Никога не заявявайте на всеослушание, че сте сте рицар! Вие не сте по-добър от останалите и останалите не са по-добри от вас!

image

3. Благодарност

Единствената интелигентна реакция към подаръка наречен живот е благодарността. За всичко, което му се е случило, рицарят казва: „Благодаря“. За всичко, което предстои, Рицарят казва: „Да!“.

image

4. Гордост

Никога не се преструвайте, че не сте рицар и не се опитвайте да омаловажавате това, защото си мислите, че ще направите добро на някой друг или ще накарате хората около вас да се чувстват по-удобно. Ние рицарите показваме на другите най-висока степен на уважение, предлагайки най-доброто за себе си.

image

5. Сътрудничество

Всеки от нас върви по своя собствен път. Ние сме родени в точно определени часове, на определени места. Нашите предизвикателства също са уникални. Според рицарите зачитането и разбирането на отличителните черти на всеки характер е от огромно значение за способността ни да впрегнем нашата колективна сила. Използването на сила може да бъде необходимо да се защити човек в беда, но само справедливостта, честността и сътрудничеството могат наистина да поведат мъжете към обща цел. Ние трябва да живеем и работим заедно като братя или ще загинем заедно като глупаци.

image

6. Приятелство

Качеството на живота ви до голяма степен ще се определи от това с кого решите да прекарате времето си.

image

7. Прошка

Този, който не може лесно да прощава не може да има много приятели. Гледайте винаги да намирате най-доброто у хората!

image

8. Честност

Нечестният език и ум ще ви изгубят времето и следователно ще пропилеят живота ви. Ние сме тук, за да израстваме и истината е водата, светлината и почвата, благодарение на които растем. Бронята на лъжата е тънка, изкована от тъмнината, зад която се крием от другите и от собствената си душа.

image

9. Кураж

Всичко, което носи светлина трябва да понася и изгарянето!

image

10. Бъдете отворени към света

Научете се да приемате промяната. Бъдете отворени и адаптивни. Прекалената ленност и почивка прекършват!

image

11. Търпение

Не съществува такова нещо като възможност, която се появява един път в живота! Бързият ум е размътен ум, той не може да вижда ясно или да чува прецизно. Той вижда това, което иска да види или чува само това, което се страхува да чуе. Така пропуска много. Рицарят превръща времето в съюзник. Има моменти за действие, а с ясно съзнание тези моменти са очевидни!

image

12. Справедливост

Има само едно нещо, което може да извади един рицар извън кожата му и да загуби търпение – несправедливостта. Всеки истински рицар се бори за човешкото достойнство, независимо от времето, в което живее.

image

13. Щедрост

Ти си роден без да притежаваш нищо и с нищо, което вече притежаваш няма да преминеш отвъд този живот. Бъдете пестеливи, за да може да бъдете щедри.

image

14. Дисциплина

Както на бойното поле, така и в живота, трябва да се упражнявате, за да се подобрявате. С практика и дисциплина изграждате пътя към постигане на целите си. Давайте всичко от себе си във всеки един момент. Колкото сте по-подготвени, толкова по-малко вероятно е да се наложи да се предадете.

image

15. Всеотдайност

Обикновените усилия водят до необикновени резултати! Правете стъпки напред всеки ден, следвайте тези правила. Късметът е резултат от правенето. Бъдете твърди. И не забравяйте: наковалнята надживява чука!

image

16. Говорете по-малко

Не говорете лошо за другите! Един рицар не разпространява новини или клюки, за които не е сигурен или за неща, които не разбира.

image

17. Вяра

Понякога, за да разбереш повече трябва да знаеш по-малко!

image

18. Равноправие

Всеки рицар държи на човешкото равенство – това е неговата непоколебима вяра! Рицарят се стреми да не се появява там, където мъжете или жените се компрометират един друг, защото ако рицарят присъства на това, той ще бъде длъжен да направи нещо, за да ги спре.

image

19. Любов

Любовта е крайната цел! Това е музиката на живота ни. Не съществува пречка достатъчна да спре любовта да ни движи напред.

image


20. Смърт

Животът е една дълга поредица от сбогувания. Само обстоятелствата около тях могат да ни изненадат. Рицарят се отнася с благодарност за живота, който му е бил даден. Той не се страхува от смъртта, защото мисията, която е започнал, други могат да завършат.

image

kingsman.bg/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733176
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930