Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2017 23:07 - Първата реч на Тръмп: Вече няма да харчим трилиони, за да браним Израел
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2017 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Руснаците хакнаха фойерверките в чест на Тръмп над Линкълн Мемориал
Вместо USA изписаха USR - може би United States of Russia


Първата реч на Тръмп: Вече няма да харчим трилиони, за да браним други

САЩ щели да изкоренят от лицето на земята ислямския тероризъм, обеща новият президент


image

"Тази церемония има особено значение. Ние не само предаваме властта от една президентска администрация на друга, от една политическа партия на друга. Това е връщане на властта от столицата Вашингтон на вас, хората."

Това заяви тази вечер новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп в първата си реч като държавен глава.

image


Доналд Тръмп: Нека Бог да ми е на помощ!...(Изпълнено бел.ред.) 

image

"Дълго време малка група хора в столицата изземаше ролята на правителството. Вашингтон процъфтяваше и получаваше цялото богатство. А хората плащаха цената и не усещаха това богатство. Бяха затворени заводи. Елитът пазеше себе си, но не и гражданите. Техните победи не бяха ваши. Докато те празнуваха в столицата, борещите се за оцеляване семейства нямаше какво да празнуват", каза още Тръмп.
Голяма част от речта му се покриваше с обещанията от предизборната му кампания, благодарение на които той спечели изборите на 8 ноември 2016 г.

image

Парадът на Тръмп и протестът срещу него


Той изтъкна, че страната принадлежи на всички, които са се събрали днес на клетвата, и на тези, които гледат ставащото по телевизията.

image


"Това е ваш ден. Това е ваш празник. Това е вашата страна. САЩ са вашата страна. Не е важно коя партия е на власт. Важното е, че правителството ще защитава интересите на народа. 20 януари 2017 г. ще влезе в историята като ден, когато властта в страната се върна в ръцете на народа на САЩ", обяви новоизбраният президент.

image

Една от първите теми, за които говори Тръмп, бе за това как САЩ са плащали огромни суми, за да пазят други страни:

"Пазихме чужди граници и страни, но не и нас и нашите граници. Харчихме трилиони, а печелеха други. Вече няма да бъде така."
После новият президент премина към болезнената за много американци тема за закритите през последните години работни места заради изнасяне на производството.

image

"Забравените хора на Америка няма да бъдат повече забравени. Майки и деца в мизерия. Затворени заводи като надгробни паметници из цялата страна. Ръст на престъпността и наркоманията Ще ви върнем работните места. Ще си върнем границите. Ще си върнем нашите мечти. Ще построим нови пътища, магистрали, летища, мостове в цялата ни прекрасна страна. Ще възстановим страната ни с американски ръце и американски труд", обеща той.
"Ще следваме две прости правила - купувай американското и вземай на работа американци", каза още Тръмп.

И отново премина към международното положение:

image

"Ще търсим приятелство със страните по света. Но ще направим това с тези, които разбират и които слагат първо своите интереси. Няма да налагаме нашия начин на живот на никого. Но ще бъдем пример, който всички да следват. Ще направим нови алианси в цивилизования свят срещу ислямския тероризъм, който ще изкореним изцяло от лицето на земята."
Тръмп отново обеща, че заедно всички ще направят Америка велика. И че отсега нататък САЩ ще се ръководят от принципа "Америка преди всичко". Белият дом ще взема решенията във вътрешната и външната политика, като изхожда единствено от американските интереси.

"Благодаря ви, Бог да ви благослови и Бог да благослови Америка! Бог да благослови Америка!", завърши той речта си.

image


Церемонията почетоха трима от четиримата бивши живи президенти на САЩ - Джими Картър, Бил Клинтън и Джордж Буш-младши, придружени от съпругите си.

image

В Лондон протестираха срещу новоизбрания президент Тръмп и неговите близки отношения с Путин.

image

www.youtube.com/watch



clubz.bg/





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685398
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031