Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2017 20:52 - Режимна България / Престъпници без фантазия
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Левитската енергийна комунистическа мафия крои нещо относно тока в цяла Евре-Оппа.

Последно например тока в Норвегия, е спирал за последно преди 10 години но за по-малко от час.

Има нещо гнило с тока из цяла Европа щом чак в Осло са спрели тока вчера.

Забелязва се един доста дълъг списък предварително обявени в Норвегия 3 вида спиране на ток вариращи от 30 минути до 2 часа - направо си пише "планирано спиране на ток" по дати, часове и райони или е обявено,че се спира поради намалено напрежение или просто пише прекъсване на ток. Що за профилактика и аварии са това или кой накъде какво ще изнася в тъмното не е ясно.

Ето ги вкупом на прясна конференция във Варшава енергомафията - разпределят пазари и планират кражбите за 2017

http://www.platts.com/…/central-eastern-european-power/venue

Странно е наистина как пък всички аварии на парното се случиха едновременно. И това няма как да е от студа като гледаме обясненията за онази тръба, дето е в тунела...в София. И защо към липсата на парно в София ги оставят и без ток..?!
Половината столица и части от областни градове оставени без парно. За София - до 48 часа.

image

Причината - отоплителните централи работели за производство на ток заради износа, а не за производство на топло.
Защо все още няма навсякъде в София парно, в Бургас, топла вода в Перник, ток в някои части на софийски квартали и квартали на градовете и т.н.?

image


Защото сме на необявен режим на тока - и за част от гражданите, и за индустриални предприятия, каквито са ТЕЦ.
Освен това всяка абонатна станция има така наречения подгревател (електрически) на вода за радиаторите и топлата вода. Споменавам и това, понеже за цялата страна е намалено напрежението, пада мощността и съответно водата не може да се затопли.
Който се интересува от истината за случващото се и официалните документи, които сочат въведения режим на тока и намаленото напрежение, както и от причината - далаверата с вноса и износа на ток, може да прочете постът от 6 февруари със заглавие "МИТЪТ ЗА АВАРИИТЕ"
https://www.facebook.com/grigor.lilov
А истината за днес?
*** Системата работи на достатъчно мощност (картинка 1) - над 6 000 магавата.
*** Да, ама данните сочат, че потреблението и натоварването й за България е 4 000 мегавата (картинка 2)
*** Българските данни показват, че има значим износ (т.е. разликите) - картинка 3 и 4 въпреки разминаванията им помежду им.
*** Данните на европейския енергиен регулатор сочат количествата, които в момента се изнасят за Гърция, Сърбия, Македония, Турция (следващите картинки). От тях се вижда, че българските данни не са коректни - занижават се, т.е. се фалшифицират.

Накратко причините:

1. Отоплителните ТЕЦ вместо за производство на топло работят за производство предимно на ток. Този ток е за износ, който се реализира от олигархичните фирми, купуван на най-ниската цена в Европа (виж старите ми постове). Та затова няма парно - не се произвежда топлина, а предимно електроенергия.

2. Валидни са и аргументите в предишните постове, които посочих. Или както ги цитирах (с факсимиле) от писмото на Главния изп. директор на Електроенергия системен оператор (ЕСО) до министърката: напрежението е намалено и съответно мощността на нагревателите в абонатните станции е спаднала; за индустриалните предприятия фактически има въведен режим на тока (отоплителните ТЕЦ са предприятия)

image

ИЗВОДИТЕ:

----------- А. за енергийната система и държ. реакция

1. За контрола в енергетиката са недвусмислени - такъв няма. Съществува огромна далавера, която плюе върху гражданите и ги презира.

2. Състоянието й заради изсмукването на парите й е плачевно. И отново днес дори вносът от Румъния не може да ни помогне. Т.е. системата е напълно, тотално олигархична, корумпирана и съсипана.

3. От 10 януари, когато започнах информирането ви с постове за предстоящата криза, проблемите и аферите до днес - 8 февруари и истината за тях продължава да се скрие.
Официалните държавни органи я подават на час по лъжичка - само след поредните мои разкрития и с лъжи. (след поста ми от 6 февруари на 7-ми министърката обяви, че "възобновяват" износа, който си вървеше вече n-ти пореден ден.)

---------- Б. за политиката и обществото

1. Нито една партия и политик - управляващи, в опозиция, неутрални, за и със България, не смее да обели и запетайка за случващото се, въпреки че ежедневно греят по сутрешните блокове на телевизиите

2. Нито една медия, коментатор, експерт, анализатор, журналист, въобще който и да е, какъвто и да е, не е посмял и не смее дори да преразкаже писаното и доказваното от мен, камо ли пък да направи своя проверка. Не смеят дори и да ме опровергават - та нали фактите ми ще се разчуят, та нали опровергаването ще предизвика интерес към профила и постовете ми - т.е. към истината за случващото се.

3. Предстоят избори. Изборите са финансиране. Парите са в едрите олигархични фирми. Не аз и вие, а те изнасят тока, купувайки го, откакто започна експорта след временното прекъсване - купуват го по най-ниските цени в цяла Европа (цяла, не само ЕС). Т.е. част от печалбите им ще отидат за каквото и какъвто избор и гласуване им трябва.

4. Единодушното мълчание означава едно - борбата на изборите е борба кой да грабне кокала, а не кой да служи на народа.
5. Общество у нас няма. Никой не протестира, никой не е на площадите както в Румъния.
Ние сме единствено данъкоплатци и единствено електорат. Не ни броят и не се броим самите като граждани.
И затова ни се качват и на главите.

image

Престъпници без фантазия


Близо един месец просъществува министерската заповед за ограничаване на износа на електроенергия от страната ни и последните дни на прилагането и донесоха рекордна поредица от най-ниска цена на тока, на нашата енергийна борса.

Още не влязла в сила отмяната на ограничението озверелите престъпници наизскочиха, за да ни „радват“, че няма начин да няма начин цените на борсата пак да тръгнат на горе.

И един от първите беше гелосаният собственик на ФК „Лудогорец“, от тази сутрин в една „национална медия“, преразказан после от почти всички слуги на политико-енерГЕПИйната мафия.

И резултатите не закъсняха.

Ето сравнителната графика за резултатите от днешните сесии на деветте европейски енергийни борси, за утре,

image


(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

Още в първия ден след слуха, че ограничението ще отпадне от утре, 9-ти февруари, веднага ни изпревари Норвегия. А иначе ПЕТ от първите ОСЕМ дни на февруари всички ни дишаха праха. (Можете да видите последният път в „Приказката продължава (допълнена)„.)

Разказвам ви това, защото, когато на 11-ти януари стана ясно, че от 13-ти януари влиза в сила ограничението за износ цените на борсата спаднаха, но не достигнаха рекордните нива от началото на февруари. За това им бяха нужни повече от две седмици, с изключение на почивните дни. А при отмяната на ограничението реакцията е незабавна. Следва да очакваме утре още по-висока цена. На практика престъпната схема копира схемата на тормоза с течните горива.

Другият явен проблем, който стана кристално ясен е, че износителите блажат основно (над 80%) от евтините цени на 100% държавните АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица Изток 2“, но ние, собствениците на тези две централи не получаваме нищо от това. Какъв е тогава смисъла да си изнасяме собствеността, без да получаваме нищо на среща? Аз и вие не получаваме, но някои другари … се досещате. Нали?

Георги Котев




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727448
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930