Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 21:48 - Турски криптоевреи в управлението на Османската империя
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2474 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2017 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    
image

Евреи и турци изгориха Стара Загора, евреите са предали всеки укрил се българин, който впоследствие е бил жестоко заклан или разпорен като животно от турците.

Редица историци отбелязват изключително подлата роля на, която играят венецианските евреи банкери и евреите в Константинопол по отношение завладяването на Балканите и по-специално България от турците. Те изиграват и ключова роля за падането на Константинопол в 1453 г.

image

„… Венеция се стремяла с всички средства да опази своето място в търговския обмен на Източното Средиземноморие, за да съхрани застрашените си владения и да разшири господството и влиянието си в други балкански земи. Затова тя непрекъсната лавирала между Унгария, османците и Генуа и използвала разединението и затрудненията на онези балкански страни, към които отдавна насочвала домогванията си…“ .

image

Муслим = Мус_Эль_Ам – «Мюсли "божествено" демонично(Эль) оръдие, ръка (Ам)» (1.45)
От формулата (1.45) следва, че "муслим", или "мюсюлманите" са тези, които са "божествената страна, която е инструмент на" Mуса = Мойсей, т.е. , неговата военна сила. В турски терминът "евреин" се прехвърля към думата "мусави". Получихме ясно езиково правило: Мусави - евреин, мюсюлманин - е ислямист. Тъй като думата «мусави» = Муса_Ав(-и)» - означава" въплъщението на Муса (AB) ", че като се има предвид (1.45), можем да заключим, че методът на езиковото реконструкция показва, че евреите са били считани за въплъщения на основателя на арианството, т.е., въплъщения на Муса а ислямистите, се явяват като "ръката на Мойсей, негов инструмент", като по този начин се считат за ръка, инструмент на евреите, защото евреите са въплътени Муса(-и). Приведената лингвинистична реконструкция перфектно корелира с данните на съвременната историческа наука, което показва, че евреите (иудеите) изначално са били оформени с ислямистите като една общност (умма), където евреите заемали висши управленски позиции (въплъщение на Mуса вариант), а ислямистите са инструменти (воини на Mуса) за разпространението на арианството (джихад). Именно такава беше религиозната и политическата структура на Хазарския хаганат = Хазария, в действителност явяваща се Златната орда, или древното Израело-Юдейско царство. Например много националистически писатели в Русия днес нарича евреите "мозъкът" а кавказците-мюсли "мускулите им". Фактът, че ислямистите са били ръка инструмент/оръжие на Mуса, т.е. негов AM (-ами), обяснява защо ислямските лидери се именуват с думата "и"мами":
Имам = Емам =Амам = Ам_Ам - то есть «Ръка на Ръката», «Оръдие на оръдието», по аналогия с термина «Царь царей» означаващ главен, или върховен главнокомандващ.
Същите корени има и понятието "Емир" = "Амир" = "Амар" = Ам_Ар – т.е. "действащ Ar/Ар", което също се явява важен ислямски титул. По горе ние споменахме широко разпространената днес дума "джихад". Както е известно, в тюркските езици "дж" съответства на "с" в европейските. След това думата "джихад" могат да бъдат представена като "сихад" или без огласовка като "схд" Веднага става ясно, че неоглсаованото "схд" не е нищо друго, освен един казашки "сход", библейский «исход» или библейско "преселение". Получаваме важно съотношение:
джихад = сход = исход (1.47)
Оказва се, че библейския "Исход" не нищо друо, освен свещенна война на арианите срещу небето и Раав, за засаждане по планетата Земя, на арианската вяра. Именно такова изначално значение, на тази дума се е съхранило в исляма под формата на "джихад". Формула (1.47) е ярко доказателства за това как, чрез умишлени различно огласяване на един и същт гръбнак от съгласни арианите "объркват/прикриват" следите на своите кървави наказателни действия срещу Раав и Aбога Ра. Интересен е анализа на думата "мечет/джамия". Давайки си сметка за факта, че буквата "ч" в стария език е идентична с буквата "с" (например: салам/селям = Шалом = челото в ритъм на стената - е с едно и също значение Welcome), думата "джамия", може да се запише като "месет" (имайте предвид, че "с" в тюркските езици се чете като "дж", получаваме: джамия мечеть = месеть = меджеть = маджид). В тази версия на "Meseta" => Musy_at/Мусс-ад - Моссат,«месеть» => Мусы_ать, означава "следване на Mуса ". Доколкото латинската буква "V" в превод на кирилицата може да се чете като "в", "у" или "и", то думата Mvs (-а) при латинско написване при четене наобратно дава SVM, т.е. "Сим" на кирилица. Същата езикова връзката може да се получи, ако четете напротив думата "Мойсей"
«Моисей» = Ма_Йис_сий "Сэмэн" = "Симон". Оказва се, че заглавието на молитвата "Salat" в исляма, е свързана с името "Сима" Древна история на Иудея/Рим и Келти


image                                                                                                                  anonybulgaria.wordpress.com/ 

image   Гласувай:
5
11. bezistena - Абсолютно вярна историческа об...
13.02.2017 17:26
Абсолютно вярна историческа обобщаваща информация за тоталната злодейска роля на евреите за поробването на България и всичките злини и геноцид връз Българите!
Само правим едно уточнение и добавяме най–дълбоко пазената свръхсекретна тайна на еврейското племе,а именно,че евреите злодеи,чиито престъпления се описват в статията и другите известни или неизвести световни злодеяния,са само от юдейската етносна подгрупа на евреите,което ТРАКИЙСКО племе,разселено от древността от Тракия в Африка,се състои от израелтяни и данаи=юдеи, исторически,географски и хронологически разделени още от времето на Мойсей,поел израелтяните за екстремално практическо превъзпитаване след извършеното от съплеменниците им от данаевото главатарско коляно (които са юдеите) чудовищно престъпление срещу египетската жреческа управляваща аристокрация на царството на Египет–а именно избиването от юдеите в чудовищно гнусно престъпление в една нощ на всичките им мъжки деца – принцове и бъдещ жречески феноменен фараонски елит на Египетското царство,с цел парализирането от ужас на властниците и извършване на въоръжен преврат и завземане на царството.
Въпреки чудовищният престъпен акт с убийството на децата превратът не успява и заговорниците юдеи=данаи са принудени да бягат и се спасяват на изток по море към Балканите–тогавашни изконни Български земи и народи,а другата племенна етносна част–израелтяните,които не са преки извършители и участници в злодеянията,но са знаели за него,бягат към Червено море,където са настигнати от царската конница и са пленени.
Цялото феноменно Египетско царство и Древно–Шумерска култура и цивилизация,са Български,а всички фараони и цялата жреческа феноменна аристокрация на Египет винаги са били само святи Български жреци!
Заради жреческата си святост Бългрските жреци–фараони не затриват престъпното племе из корен,а командироват Българския жрец Мойсей да се захване с тяхното екстремално катарзисно превъзпитание.
Мойсей са справя със задачата си и израелтянското племе поема по свой страдалчески многовековен път.
цитирай
2. bezistena - Мойсей са справя със задачата си ...
13.02.2017 17:38
Мойсей са справя със задачата си като ги облагородява чрез генно–инженерство и посвещава в Българското учение на Любовта,Братството и Мира и във феноменните му практики,и израелтяните поемат по свой самостоятелен и самобитен многовековен страдалчески път,съхранили в дълбока херметичност и геноцид и цензура връз от тях от родствениците им юдеи и до днес,и свещения Български Божествен жречески ген на Мойсей сред техните духовни лидери и елит,и дълбоката неотменима признателност и обич към Бълкарите!

Престъпните им роднини–съплеменници данаи=юдеи поемат по свой отделен път на развитие.
Те се установяват по многобройните Български острови из Бяло море и в пиратско–разбойническо пълзящо упорито и методическо настъпление към Балканите и България, благодарение и на огромните богатства,задигнати от Египет по време на опита за преврат,започват посепенното им колонизиране и завладяване за векове.
От тях след 1 век.сл.Хр.се зараждат византийците,които са племенният елит на юдео= данаите,елит който е генно–инженерен продукт от феноменен Български жречески имплант и ашладиска от Дуло в юдейско=данайското племе,от който българо–юдео–данайски
византийски елит и генеалогия възникват фанариотите,които са идеолозите, вдъхновителите, мозъците и изроденият ум и подстрекатели на дивите османски турци за геноцида им срещу Българите.
От тази изродена престъпна генно–инженерна експериментална формация от българи–данаи–юдеи–византийци и фанариоти,е съвременния елит на юдеите, скрили се сред своите съплеменници израелтяни под шапката на племето евреи,и като се имплантират в богаташките и управленчески елити на всички народи и съвременни държави благодарение на властта и лостовете на парите и на НАТО(САЩ,ЕС, Русия която се движи по синусоидата на влиянието им) поробват бавно и пълзящо в ускорени вече темпове целия свят,като перманента върховна тайна заветна доктрина и неотменно следвана цел №1 с дълготрайни обходни маньоври,е тоталното затриване на Българите в България и по целия свят и завладяването на България!

Подробни автентични документи по темата вижте в блога ни с повече от 700 статии с парола на търсачката на Гугъл "безистена и юдеите", "безистена и Мойсей"
цитирай
3. bezistena - И едно допълнение:Това е гене...
13.02.2017 19:02
И едно допълниние:
Това е генезисът на съвременното юдейство,като през дългото историческо време на тия цивилизационни процеси,израелтяните,разпръснати в различни географси посоки и сред различни приемни народи,и най–вече сред Българите в Османската империя,под давление на юдейските си лидери и господари,в чиито ръце и власт са,се израждат и те в различни посоки и също като османците като сляпа и невежа непосветена сила вършат много злини и престъпления връз Българите
цитирай
4. budha2 - Келтския жрец Моше няма нищо общо с траките освен с кражба на
13.02.2017 20:30
интелектуална собственост и свещенни писния по късно реверсирани от друидите.

Келтите са халогрупа R1b (R1b е възникнала в Кавказ), начело със знатната им каста Саксонците - хамити E1b1b1 (E1b1b1 произход от Източна Африка, потомци на Хам, надсмяли се над своя отец, мутирали и станали бели) и днес систематично разчистват пътя за своите роднини от Африка и Кавказ. Приели юдаизма, първите роботърговци и първите войни на римската империя след нейното реверсиране от служба на слънцето РА в служба на дракона КА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6642017
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1556
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031