Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 22:49 - ДС/КГБ агенти и съдени за педофилия „невменяеми“
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1376 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Един от най-активните агенти за влияние на Москва в България е доносникът на ДС/КГБ Васил Василев, завеждащ кореспондентски пункт на БНТ в Париж от 1986 г. до 1991 г., агент и секретен сътрудник към Първо и Второ главно управление на ДС под псевдонимите „Паскал“ и „Бобев“.


БСП, ДС и движение „Русофили“ са зад инициативата деца да стоят на пост пред паметника на Васил Левски, или как хибридните пипала на Русия употребяват Апостола отново за своите мръсни цели.

В последните няколко дни медиите с умиление ни разказват как невръстни дечица облечени в униформите на първа българска легия и носещи пушки на рамо се въртят на смени за почетен караул пред паметника на Васил Левски в София. Оставяме настрана факта, че такава инициатива видимо не се противопоставя на хаоса в образователната система, заради който децата едва ли научават нещо съществено за личността и идеите на Апостола в училище. Оставяме настрана и това, че от Aгенция за защита на детето претупаха темата, казвайки, че когато децата и родителите им са съгласни, проблем няма и те не се намесват (виж тук).

image

Един от най-активните агенти за влияние на Москва в България е доносникът на ДС/КГБ Васил Василев, завеждащ кореспондентски пункт на БНТ в Париж от 1986 г. до 1991 г., агент и секретен сътрудник към Първо и Второ главно управление на ДС под псевдонимите „Паскал“ и „Бобев“.

Сезират се само ако сметнат, че по някакъв начин са нарушени правата на децата, но в случая нарушение нямало. В долните редове ще ви разкажем повече за това КОЙ организира парада на децата в София, насищайки го с изпразнен от съдържание „патриотизъм“.

Агент „Паскал“, който иска да се извиним на Русия

Почетните детски караули се организират от движение „Млади възрожденци“, което има над 200 клуба в български училища. Движението от своя страна е под шапката на „общобългарски комитет „Васил Левски“. Председател на комитета е Васил Василев, който е бил завеждащ кореспондентски пункт на БНТ в Париж от 1986 г. до 1991 г. е бил агент и секретен сътрудник към Първо и Второ главно управление на ДС под псевдонимите „Паскал“ и „Бобев“. Вербуван е през 1976 година и за него има собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи и др. Няма данни за снемането му от оперативен отчет. Василев е по-известен като бизнесмен, съсобственик във фирмата „Братя Василеви“. В интервю от август 2016 г., той споделя позицията, че „Бойко Борисов трябва да отиде и да каже на Путин: „Извините“ за цялата мръсотия, която президентът и външният министър изляха върху Русия и за тези неистови опити на тези два продукта на Борисов да отвратят руснаците от България.“ (виж тук)

image


Заместник-председател на комитет „Васил Левски“ пък е Пламен Митов, също бивш сътрудник на ДС. Неговото досие можете да прочетете тук.

image

Проф. Митев е кадрови служител на Първо главно управление на ДС (ПГУ, разузнаването) от 1983 г. Той работи в отдел 14 на ПГУ, натоварен с културно-историческо разузнаване. Сега е декан на Историческия факултет на СУ и често се явява по националните медии, където ревностно пази образа на Русия.

В сайта на комитета намираме името на председателя на местният комитет в град Стрелча. Това е небезисвестният Иван Евстатиев, който до скоро съчетаваше кметското място в града с това да води местният клон на движение „Русофили“. Припомняме, че Евстатиев беше отстранен от длъжността кмет на Стрелча в началото на 2016 г., след обвинение в изнасилване на непълнолетно момиче. Делото, разбира се, се отлага постоянно (а адвокатите на видния русофил, твърдят, че бил невменяем бел. ред. виж тук.) Евстатиев се прочу преди това с инициативата за издигане паметник на маршал Жуков в гр. Стрелча.

image


Видният русофил и екс-кмет на Стрелча, беше обвинен в изнасилване на малолетна. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, дъщеря на негова служителка. Преди това Евстатиев дал на ученичката голямо количество алкохол. Днес защитата му пледира, че бил невменяем.

Движение „Русофили“ – патриоти ?

Примерът за морал при работа с деца Евстатиев не е единствената връзка между комитет „Васил Левски“ и движение „Русофили“. Последното е известно с ежегодния си събор до язовир Копринка, на който през 2016 бяха демонстративно стъпкани знамената на ЕС и НАТО в присъствието на Румен Радев, също има роля в организацията на караулите. В сайта на движението четем „Основни направления в дейността на Национално движение „Русофили“ за 2017 г.“ (виж тук).

Като точка втора е записано „Опазване на паметта за историята на взаимоотношенията между България и Русия, между българския и руския народ. Противопоставяне на опитите да се фалшифицира историята ни. Патриотично възпитание на децата и подрастващите.“ , а като подточка номер 4 виждаме, че „Съвместно с Общобългарския комитет „Васил Левски“ организираме клубове „Млади възрожденци“ в училищата.“

image

При посещението на Андропов в ноември 1969-а Тодор Живков уверява директорът на КГБ, че "ДС е филиал на КГБ" (виж повече тук: https://goo.gl/MDdcnX).

Тайните служби на социалистическа България остават на подчинение на КГБ до падането на Тато, а след това ДС агентурата остава на подчинение на Москва, нещо което прозира през безбройните медии, "обществени организации", агенти за влияние, които контролират.



Подобна информация обаче липсва на сайта на комитет „Васил Левски“. Василев не крие любовта си към Кремъл и е готов да брани Русия дори от „опасна“ натовска България. През лятото на 2016 г. той представя декларация, която депутатът Велизар Енчев внася за обсъждане в Народното Събрание. Декларацията съдържаше отказ от враждебни действия на България срещу Русия(?!) и не беше приета от депутатите. По същото време БСП обяви, че ще си сътрудничи с 15 патриотични организации за „защита на националния интерес“. В репортаж на Дневник от 23.06.2016 четем:

„Нинова пое ангажимент чрез своите кметове и клубове в страната БСП да се включи в патриотичните инициативи и да подпомогне сдружение „Васил Левски“. „Останахме отворени да продължим да си сътрудничим и законодателно, и в изготвянето на нашите алтернативи, т.нар. за нас „Национален план алтернатива за развитие на България“. Ще ползваме техния експертен капацитет и най-вече тяхното високо патриотично и национално отговорно отношение към всички проблеми на България“, обобщи тя. Председателят на Патриотично общество „3 март“ и председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев посочи, че освен случващото се в сферата на образованието по време на срещата са дискутирани и теми като проекта на декларация на Народното събрание за отказ от враждебни действия спрямо Русия и темата за концесиите.“
image

В същия списък фигурира като „патриотична“ и вече споменатото движение „Русофили“.

Целта на ДС-агентурата и на наследниците на БКП очевидно е яхване на т.нар. „патриотична вълна“, която да им помогне в идващите избори. Но що за крайност е за тази цел да се експлоатират малки деца и да се осквернява името на Апостола на Свободата от хора, които защитават интересите на чужда държава?


http://kontraprop.com/





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688282
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031