Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2017 09:23 - Проучване: Повечето от Калифорния се потопив море След земетресението
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1513 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проучване: Повечето от Калифорния се потопи в море След земетресението
25 март, 2017 Шон Адл-Табатабай Sci / Environment


image



 Според ново проучване, големи части от Калифорния има вероятност да падне в морето "почти веднага" след предстоящо земетресение през следващите години. 


Изследователите казват, че по-голямата част на държавата е вероятно да се потопи в Тихия океан след мега-земетресение , което би могло да се случи в рамките на следващите няколко десетилетия.

Dcclothesline.com доклади:

Когато попаднах на новините за тази марка ново проучване Бях абсолютно изумен. Ето един кратък откъс от един от тях :

The Big One могат да бъдат просрочени, за да удари Калифорния, но учените в близост до Лос Анджелис са открили нов риск за района по време на силно земетресение.

Те твърдят, че ако голяма тремор удари района, тя може да се потопите големи части от Калифорния в морето почти мигновено.

Откритието е направено след изследване на вина Нюпорт-Ингълууд, който отдавна се смята, че е един от опасните зони Южна Калифорния.

Можете ли да си представите какво подобна катастрофа би направил в нашия народ и колко живота ще бъдат загубени, ако това се случи днес?

Според проучването, Калифорния megaquake евентуално да причини някои части на Южна Калифорния внезапно да падне с около 3 фута, а това може да доведе до огромни участъци земя " завършващи на или под морското равнище ":

В общо три земетресения през последните 2000 години в близките грешки, направени на земята точно пред Los Angeles граници на града потъне толкова, колкото трифут

Днес това може да доведе до района, завършващ на или под морското равнище, каза Кал-членка Fullerton професор Мат Кърби, който е работил с paper"s водещ автор, завършил студент Робърт фискалната експанзия; координацията.

Брей.

И ние не говорим за нещо, което ще се случи в продължение на седмици или месеци. Според тези учени, че ще бъде " много бързо потъване ":

"Това не е просто постепенно потъва. Това е бум - ще падне. Това е много бързо потъване ", Робърт фискалната експанзия; координацията, водещ автор на ново проучване, публикувано в Nature, извършена с помощта на САЩ за геоложки проучвания, заяви пред LA Times.

Така че може да значителна част от Южна Калифорния някой ден всъщност се плъзга в океана като виждаме по филмите?

Учените, които са участвали в това проучване казват, че отговорът е да :

Кал-членка Fullerton професор Мат Кърби, който е работил с фискалната експанзия; координацията на изследването, заяви, че потъването ще се случи бързо и вероятно ще доведе до част от Калифорния е обхваната от морето.

"Това е нещо, което ще се случи относително мигновено", казва проф Кърби. "Вероятно днес, ако това се случи, вие ще видите морска вода бързам".

Ако следвате моята работа редовно, нали знаеш, че съм предупреди, че големите природни бедствия идват в Съединените щати, както и че в Калифорния megaquake ще бъде един от тези бедствия.

Други са били издаване на подобни предупреждения за много години. Например, само помисли за това, което е показано на д-р Морис Sklar:

Видях мощно земетресение, че просто изглежда да се справи край бреговете на Калифорния. Това ми напомня на солена бисквита, че само напукана на две! Най-големите градове по западното крайбрежие просто са паднали в океана, по целия път от Мексико до Аляска и гигантски вълни заляха вътрешноводния, докато голяма част от западното крайбрежие просто не е там! Той е изчезнал в Тихия океан.

Да се надяваме, че имаме толкова време, колкото е възможно, преди всичко, като това се случва в действителност. Но учените са ни, че огромно количество сеизмична напрежение е изградена в южната част на Калифорния казват, и че това напрежение може да доведе до голямо земетресение по всяко време. В действителност, в последните ми статия за това, защо хората се движат от Калифорния, аз включен цитат от А BC Лос Анджелис история за това как учените предупреждават, че силно земетресение в Южна Калифорния е "начин закъсняла":

Наскоро публикувано проучване разкрива нови доказателства, че голямо земетресение е начин просрочените на 100 мили участък от разлома Сан Андреас от долината Antelope към Tejon проход и извън него.

Изследователите с геоложки проучвания на САЩ публикува резултатите от дългогодишно проучване предупреждение силно земетресение би могло да се намери най-скоро.

Днес, повече от 38 милиона души живеят в щата Калифорния, и като карта с гъстота на населението на държавните показва , голяма част от населението е концентрирано по крайбрежието:

image

Така че, ако голяма част от крайбрежието на Калифорния е в крайна сметка дълбоко в океана, каква ще бъде броят на жертвите?

Би ли било в милиони?

И какво ще кажеш такова бедствие за останалата част от страната?

На западния бряг на Съединените щати седи заедно "в огнен пръстен". Грубо опасва Тихия океан, тази огромна сеизмична зона съдържа около 75 на сто от активните вулкани в света и произвежда повече от 80 на сто от всички големи земетресения.

С други думи, всеки, който живее в близост до огнен пръстен би било глупаво да се предположи, че те са с имунитет срещу огромни природни бедствия.

През 2011 г. силно земетресение по огнен пръстен от другата страна на Тихия океан, причинено масивна цунами за измиване вътрешноводния в Япония в продължение на много, много мили.

Ако подобно нещо се случи в Лос Анджелис или Сан Франциско, смъртта и унищожението ще бъде в мащаб, който би бил абсолютно немислимо.

Когато голям холивудски филм, озаглавен "San Andreas" излезе през 2015 г., много хора се подиграваха на идеята, че нещата, описани в този филм някога може да се случи в реалния живот.

Но сега учените ни казват, че megaquake може да доведе до големи части от Калифорния, за да се потопите в океана и че е доста вероятно, че това действително ще се случи някой ден




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39940469
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930