Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2017 21:22 - Нумерология на съществуването - как да променяме действителността?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2017 21:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Какво е „космос” за съвремения човек? Това е „каквото горе, такова и долу” за древния и библейския човек. Днес само космонавтите и енергийните хора с екстрасензорни усещания биха могли да разкажат за усещането си, че има правила и валидни зависимости и за земята и извън нея, също – за този живот, еднакво както за миналите и бъдещите.

Космосът за някои хора е просто природа, независимо на тази или друга планета и те търсят разум като своя. Смешна теза. Цялата Вселена бъка от разум, но той е складиран и образува различни нива, между които има граница.

Както разумът на човека е затворен и защитен в черепната му кутия, така и пластовете разум са защитени един от друг поради посегателство, подобно различни нива критично качество, което преминава от едно в друго и става видимо, ясно и преживаемо, според нивото на еволюция на съзнанието, което го възприема. Нивата на еволюция на съзнанието можем да наречем различни реалности. Какво е реалността? Можем да си представим реалността като среда: водна среда, сухоземна, въздушна, огнена, кристална среда, градска, селска среда, класа, религия и т.н. За отделния човек негова среда са набора от всички хора, с които е свързан формално и неформално, кармично, по кръвна линия, по ДНК, по мислене, по чувства, по действие, по душа. Това може да бъде наречено индивидуална реалност.

Висшата интелигентност на човека на Земята се състои в това, че той може сам да променя жизнената и индивидуалната си среда. Как? Като промени вярата си, като изключва и прибавя приятелства, като прощава и обиква, като се обвързва и освобождава.

Ако реалността е среда, а всяка среда съдържа свои условия, възможности, предподставки за успех, късмет, приспособяване, гаранции, факти, правила и закони, ценности, които можем да наречем действителност, то за да променим действителността, следва да потърсим друга реалност. Когато опознаем действителността на една реалност, ние търсим друга следвайки инстинкта си за развитие и потребността от друга действителност.

Каква е детската реалност? Детето възприема определена част от света и създава във възприятията си собствена реалност. Каква е неговата действителност? Мама и татко, брат и сестра, баба и дядо, разходки, кукли, книги, любима храна, песни, игри, емоции, запознанства, сън, мечти, въображения. Променя ли се реалността на детето, когато стане юноша, когато е студент, кагто започне работа, когато стане баща, дядо? Да. Това може да наречем възрастова реалност.

Онази част от света, която като множество сме заградили в ума си, емоционално или физически, тя абразува нашата индивидуална реалност.Както отделния човек може да промени реалността си, т.е. начина си на мислене, действие, хранене, сън, почивка и работа, приятелствата, социалната среда, така и едно общество, което вече не е доволно от действителността в която съществува, може да се промени.

Какво е истината? Всяка реалност, предопределя действителността си, от която произтичат различни истини. Например, ако вие сте моряк, вашата реалност се променя – част от годината е море и част от година – суша. Каква е действителността в морето – корабът, капитана, вълните, посоката, курса, колегите, пътниците или товара, времето, храната, небето, слънцето, радиовръзките с реалността на близките. Когато морякът е на суша, реалността му се определя от съвсем друга действителност – съпругата, децата, стопанисването на дом, временна работа или няма работа, семейството, роднините, хобитата, колата, пътуванията. Какви истини разбирате в морето? Например, че сте далеч, за да са добре близките ми или че бягате от нещо към нищо; че сте силен и издържлив и можете и др. Какви истини разбирате на сушата – че за да притежаваме стабилните неща, трябва да сме се жертвали и отишли далеч; че този живот на сушата е за мен или не е за мен; че човек трябва да е предприемчив или рискуващ, но и в двата случаи вярващ, за да надскочи собствената си реалност.

Може ли човек да смени реалността, действителността и истините в главата си, ако смени вярата си, идеалите си, принципите си, възпитанието си, качеството си на живот? Да, сменя ги. А може ли да смени реалността, действителността, истините, ако промени заплатата, колата, апартамента, жената, държавата – може би да, може би не.

Това, което определя и променя индивидуалната и социална реалност безвъзвратно са:
здравето, а не болестта;
вярата, а не безверието;
посоката, я не лутането;
любовта, а не страха;
лидерът, а не електоратът;
управлението, а не политиката;
държавността, а не обвързаността;
личното, а не безличното;
да се ползваш от възможното, а не да се оправдяваш с невъзможното.

Как космическата реалност, действителност и истина предопределят кое ще остане във времето и с какво значение? Съвпада ли това с разбирането на човека от конкретния му живот, възраст, социален статус?

Колкото – толкова. Колкото човек е в хармония с мисленето на цялото, толкова това цяло, ще го увековечи и остави да просъществува и в бъдеще, умеейки да се променя сам. Колкото се чувстваш, колкото мислиш и колкото единодействаш на космоса, толкова той те защитава.
Следва ли човек да променя мисленето си, начина си на живот, според това какво следва в природния ритъм, цикличност, във времето? Да. Следва ли времето да чака човека? Не. Мнозина се чувстват незначителни и отхвърлени от съдбата. Защо? Сами не са се съобразявали дълго време с повелята на сърцето си, следвайки чуждо възпитание, не са изпълнявали съдбовния си план и са излезли от пътя си. Кой трябва да ги възстанови в собствената им съдба, която и само тяхно лично право?

Прави ли са българите, които заминават за чужбина? Защо го правят? За да си докажат, че действителността може да бъде по-добра. Действителността е нещо, което може да бъде доказано. Коя е тяхната истина? Един ден да се приберат в България или новата родина, която са открили и към която са се приспособили. Каква е реалността? Където останат, такава им е реалността. Времето ще покаже. Българите по света, това е философия на всички възможни реалности. България е в историята, а не в територията, както са вярвали древните българи. България е във времето, а не само в пространството.

Когато едни българи изгонват други от страната или не им позволяват да се върнат, това е карма. А всяка причинно-следственост ни държи здраво свързани с постигнатат реалността и не позволява промени, респективно животът да се подобри. Защото правилонот е: първо си плащащ кармата, после си голяма работа. Историята ни след Освобождението е низ от дребни, разнопосочни карми, които продължават да се трупат върху гърба на народа. Но кой е народа – детето на съседа или неродения ти внук? Всеки без изключение. Защото кармичната връзка е по-силна и от генотипната.

Повечето нумеролози вярват в древната нумерология, от която доста неща са забравени, а други са променени като реалност. На колко от въпросите в живота не може да отговори едно познание, това определя стойността му? За мен, ако нумерологията не може да отговори дори на един въпрос, не е интересна наука. Съществува познание от древността и то ни държи в третото измерение. Има знание на бъдещето и то ни вика в нови измерения. Има знание на настоящето, което ни води към Преход. Древното познание е нужно, за да направи връзка с настоящето, а не за да останем в него и да се самопогребем.

Кое познание е най-ценно? Което се променя и обновява постоянно, което ти върши работа сега, което е да всеки. Вечното движение е вичното познание, но то трепти, живо е всяка секунда и е за всеки човек, не за малцина, добре заровено и с векове крито и неупотребяемо. Миналото ни е оставило тайни знания, които вече не вършат работа за сегашния ни живот или не е достатъчно. Настоящето, което представлява кратък период от двеста години, поддържа на гребена на вълната своя философия. И тя е: всичко се променя във всеки момент, следвай вълната, собствения си път, случващото се и продължавай да вървиш напред.

Когато вървиш, светът около теб ще се смени – от стая ще се превърне в двор, улица, парк, езеро, планина. Ако стоиш на едно място, светът ще си остане същия - стая. Направи една крачка в разбиранията си. Няма да ти се завие свят, ако променяш разбиранията си на всяка крачка, а просто ще вървиш напред. Приятно пътуване! Аз продължих напред и се получава.

Ана Креалди
Център “Кодове на съдбата”



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684249
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031