Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2017 18:36 - МИСЛИ ФОРМИ 24
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.09.2017 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Раждането във физическото е смърт в духовното. смъртта във физическото е раждане в духовното."
~ Edgar Cayce

image

"Когато разбереш, че вечността е тук точно сега, че е в рамките на твоята възможност да преживееш вечността на собствената си истина и битие, тогава разбираш следното: Това, което си ти, никога не се е родило и никога няма да умре ..." Джоузеф Кембъл

image

image

"Вашата истинска личност започва да се развива, когато сте в състояние чрез дълбока интуиция да почувствате, че не сте това твърдо тяло, а сте божественият вечен живот на Живота и Съзнанието в тяло."
- Парамаханса Йогананда

image

"Окупирайте себе си със собственото си вътрешно себе си!" ~ Руми / Джалал ад Дин Мухаммад Руми (1207 - 1273)

image

" Цялата реалност съществува в ума. Външното явление/феномен, което се появява, е само външият му вид. Видимата вселена е отражение на невидимата". Платон

image

Тайната на алхимията е следната: Има начин да манипулираме материята и енергията, за да произведем това, което съвременните учени наричат "поле на силата". Това поле действа на наблюдателя и го поставя в привилегирована позиция във Вселената. От тази позиция той има достъп до реалностите, които обикновено са скрити от нас по време и пространство, материя и енергия. Това е, което наричаме "Великата работа".
~ Fulcanelli / The Master Alchemist

image

"Без самоувереност, без да разбира работата и функциите на своята машина, човекът не може да бъде свободен, той не може да я управлява и той винаги ще остане роб".
~ Г. Гурджиев

image

"Светът, който възприемаме, е малка част от света, който можем да възприемем, който е малка част от осезаемия/доловимия свят ..." ~ Теренс Маккена

image

" Ангелът е свободен заради своето знание, звярът, заради неговото невежество. Между двамата остава синът на човека да се бори."
~ Руми

image

Кой може, достигайки покой, да изчисти нечистотиите от сърцето си? Стернумът излъчва всички желания и получава реакциите на тях. Той е като отворена книга. Всичко, което прониква по този начин във вашата система, обуславя природата на вашата кръв, вибрационното ниво на вашата кръв. И моментното състояние на вашата кръв определя магнитната асимилация на мозъчната система, както и състоянието на другите жизнени светлини, вследствие на което магнитните пламъци на желанието се излъчват от стернума. Вие разбирате също, че множество нечистотии се намират във вашето сърце и се излъчват от там навън и навътре. Истинското спокойствие, истинският мир на душата, характерни за новия човек, са изключени, докато системата на стернума познава обичайните емоции, присъщи на диалектичния живот. Петорната душа на диалектичния човек, поради своята природа, не познава никога спокойствие. Напротив, фундаменталното безпокойство на диалектичната вселена, враждебността на природата, тревогата, безпокойството и страхът, радостта и болката, битката за съществуване измъчват неговата душа и съставляват неговата природа. Ето защо спокойствието на душата, равновесието на душата, тишината, са необходими. Спокойствието определя неговото здраве и затова човекът копнее за него. А постоянното безпокойство предизвиква болестите и смъртта, както и злополучните постъпки. Който намери тишината, оздравява.
Разбирате ли сега защо се говори за психотерапия и защо се практикуват с тази цел разнообразни методи? Какво ли не се прави, за да се стигне до вътрешен покой или до забрава! Търсят се стимуланти, защото не може да се постигне психично оздравяване. „Ах, оплаква се душата, кой може бавно да се роди в Дао чрез продължително практикуване на спокойствие?
Катароза де Петри и Ян ван Райкенборг: Китайският Гносис

image

"Щом престанеш да прилепваш към нещата и ги оставиш да бъдат, ще бъдеш свободен ... Ще трансформираш всичко ... И ти ще бъдеш в мир, където и да си." ~ Bodhidharma

image

"Медитацията не е средство за постигане на край. Тя е средството и краят. "- Джидху Кришнамурти
Out of this World

image

"Средният човек не осъзнава, че животът, съзнанието и интелигентността са отделни и различни от физическата субстанция, само функциониращи чрез химически тела по време на временния период, който ние наричаме живот в химическия свят. Едно от големите окултни закони е, че за да функционирате във всяка сфера или равнина на същност в природата, трябва да имате тяло, чувствително към и способно да се приспособява към тази равнина на същност.-Manly P Hall; Магия: Трактат за езотеричната етика.
- Manly P Hall; Magic: A Treatise on Esoteric Ethics

image


"Платното е врата към друго измерение."
Салвадор Дали. 1904-1989.

image

"Надявам се ... това, което се прошепва от кутията на Пандора само след като всички останали язви и скърби бяха избягали, е най-доброто и последно от всичко. Без нея, има само време. и времето ни притиска като центрофуга, навътре и навън, докато ни забутва в забвение.
Иън Калдуел (роден през 1976 г.)
"Кратка бележка за легендата за кутията на Пандора: Някога се чудех защо се налагат всички потоци от страданията на човешкия вид, а боговете дават надежда там долу, отговора е, защото при определени обстоятелства може да се надяват да бъде най-лошото мъчение от всички тях. " Том Холт (Роден през 1961 г.)

image

Ние не виждаме нещата каквито са, виждаме ги каквито сме, защото виждаме света не такъв, какъвто е, но какъвто сме."

image


Смъртният човек постига одушевяването само чрез едно-единство с Божественото Аз. Съюзът с безсмъртието създава безсмъртие, а този, който намира истинското си Аз, следователно е "спасен". Този Христос или Божественият човек (Пуруша, който се вози като наблюдател в джива) в човека е истинската надежда за спасение на човека - жив посредник между абстрактното божество и смъртното човечество. ~ Manly P. Hall, Тайните учения на всички възрасти (1901 - 1990)
БХАГАВАД ГИТА
„13.17. Той светлината е на светлините, казват че е над тъмнината и е познанието, познаваемото и това, което чрез познанието се постига, в сърцето на всяко същество обитаващ.“
БРИХАДАРАНЯКА УПАНИШАДА твърдят, че нашата същина Атма/Духът, Пуруша / се намира в сърцето:
5.10. Това пространство е мед за всички същества; всички същества са мед за това пространство; и този блестящ безсмъртен пуруша, който е в това пространство и този телесен блестящ безсмъртен пуруша, който е в пространството в сърцето – той е този атма; това е безсмъртието, това е Брахма, това е всичко.

image


"Всички познания идват от звездите (Универсалният ум)." Хората не измислят или създават идеи, идеите съществуват и хората могат да ги хващат/хакват/схващат ".
~Franz Hartmann - The Life and the Doctrines of Paracelsus

image

"Трябва да научите нов начин да мислите, преди да можете да овладеете нов начин да бъдете."
~ Мариан Уилямсън

image

"Както по-горе, толкова по-надолу, както вътре, така и вън, както вселената, така и душата ..." ~ Хермес Трисмегист

image

Яджнавалкя бил велик мъдрец. Той искал да се отрече от семейството си и да раздели имуществото си между своите жени – Катяни и Майтрея. Катяни била стопанка на дома (грихастха-дхармини), а Майтрея – познавачка на Ведите (брахма-вадини). Майтрея попитала: „Господарю мой, дори да ми дадеш богатствата на трите свята, нима аз ще постигна безсмъртие?“ Яджнавалкя отговорил: „Не, скъпа моя, ти само ще живееш живот на богата жена; богатството не дава безсмъртие.“ Тогава тя казала: „Не го искам това богатство; открий ми висшето знание (брахма-видя) което ще ме направи безсмъртна“. Ядгнавалкя бил много доволен. Той ѝ казал: „Този Атман трябва да се види, са се чуе, да се мисли за него и да се медитира върху него.“
След това, описвайки природата на Висшия „Аз“, той казал: „Там, където има двойственост, един вижда другия, слуша го, мисли за него. Но когато е само Единния „Аз“, кой кого слуша, вижда, чувства?“ Тази прекрасна история е разказана в Брихадараняка Упанишада.

image

Всичко на света, което е властвало – идеите или хората, –се е наложило основно чрез неудържимата сила, излъчваща се от думата "обаяние".
Обаянието всъщност е вид омагьосване на духа ни от личност, произведение или учение. То сковава всичките ни критически способности и изпълва душата ни с удивление и почитание.
Обаянието е най-мощният двигател на всяко господство. Без него боговете, кралете и жените никога не биха имали такава власт.
Характерно за обаянието е, че пречи нещата да се виждат такива, каквито са и сковава оценъчните ни способности.
От „Психология на тълпите”, Густав Льо Бон

image

В последна сметка интелигентността води света, само че го води от твърде голямо разстояние.

image

Душата на тълпите е вечно обладана не от нужда за свобода, а от необходимост да се подчинява. Жаждата им за изпълнителност ги кара да се покоряват инстинктивно на всеки самообявил се за техен господар.

image

" Който иска светлина, трябва да дава светлина, така че той да си плати за плащането." ~ S.A.W
Нека мирът царува във всички сърца; нека не забравяме, че мирът е светлина. Нека не забравяме, че мирът е есенция, произтичаща от абсолюта. Тази светлината струи от абсолюта. Тази светлина е светлината на древните дни. Христос е казал: " Мир аз ви оставям, моят мир ви давам." (йоан 14:27)(Йоан 14:27)
~ Самаел Аун Уеор (1917 - 1977)

image

Допълнителните възприятия на наркоманите имат свои корени в ужасния кундабуферен орган (на змия на рая)... ... Очевидно, наркотиците унищожават алфа вълни. След това, без съмнение, вътрешната връзка между ума и мозъка е загубена. Това, всъщност, води до цялостен провал. Наркоманът се завръща в религията. Заблуждавайки, той мисли, че той изпитва това, което е реално под влияние на наркотиците. Не знаейки, че допълнителните възприятия, произведени от марихуана, L.S.D., морфин, халюциногенни гъби, кокаин, хероин, хеш, прекомерни транквилайзери, амфетамин, барбитурати и др., са само халюцинации, произвеждани от отвратителния орган на Kundabuffer. Пристрастените към наркотиците се отклоняват и дегенерат във времето. В крайна сметка те са потопени завинаги в рамките на вътрешните светове на Била Сварга. ~ Самаел Аун Уеор, Великият бунт (1917 - 1977)

image

"На Небето съм Аз, на земята, във водата, във въздуха, Аз съм в животни, и растения; Аз съм в утробата, преди утробата, след утробата; Аз съм навсякъде!" ~ Corpus Hermeticum. ☤

image

Има малка стойност в това да познаваш растенията, животните и минералите, освен ако не намериш звездите, които работят във всеки един от тях.. ~ Рудолф Щайнер (1861 - 1925 г.)

image

Отхвърлете желанията (ешани), не желайте чужди богатства. Вие трябва да повтаряте тази мантра ежедневно. Дори съмненията на атеистите ще бъдат разсеяни с нея. Отхвърлете имената и формите, престанете да гоните чувствени удоволствия, тогава вие ще осъзнаете Бог. Спомняйте си тези стихове преди да заспите и веднага като се събудите. Това е формула, която ще ви възвиси. Те ще ви дадат сила. Вие може да нямате храна, дрехи; може да няма никой, който да ви помогне. Но тези изречения от Упанишадите ще ви дадат сила и утешение. Ишавасъям идам сарвам: целият свят е вселенска форма (вират-сваруп) на Господ. Вие знаете, че умът говори, слуша, вижда и извършва всичките действия; сетивата, сами по себе си, са инертни. Но вие не виждате ума. Така и Атман е скрит, той е вътрешното „Аз“. Той е тайният свидетел на всички ваши мисли и действия.
Отделете себе си от ума и сетивата и осъзнайте този свидетел. Усетете как сетивата се въртят сред сетивните обекти, а вие сте свидетел. Карма няма да ви пороби. Преданият усеща, че всичко се извършва чрез него от Бог, и че сам той е просто инструмент в Неговите ръце (нимитта). Ведантистът отъждествява себе си с безмълвния свидетел, Атман, и отделя себе си от Пракрити (материалната природа). С помощта на тези две средства вие ще се освободите от оковите на карма.

image

Вие не знаете какво е това егоизъм! Егоизмът – това са просто вълненията (вритти) на ума. Всичките тези вритти – това са модификации на ума, това са вълните в езерото на ума. Много е трудно да атакуваш непосредствено егоизма. Той има най-различни слуги, такива като желанието (кама), гнева (кродха), заблуждението (моха) и т.н. Ако се борите с тях, егоизмът постепенно ще започне да се изтощава. Развивайте смирение. Възвръщайте си великодушието. Ако пребивавате в обителта на добродетелите, тогава егоизмът ще умре от само себе си.
УПАНИШАДИТЕ

image

"Ще ви кажа нещо: мислите никога не са честни, а емоциите са." ~ Албърт Камюс

image

"Светлината на света идва и си отива, тя е нестабилна. Светлината, която е вечна, никога не може да бъде погасена. С тази Светлина виждате външната светлина и всичко във вселената; Само защото Тя винаги блести във вас, за да може да възприеме външната светлина. Каквото и да ви се струва във Вселената, се дължи единствено на тази огромна Светлина във вас и само защото Върховното Познаване на същността на нещата е скрито в дълбините на вашето същество, и прави възможно лридобиването на знания от всякакъв вид. - Ананда Мая Ма

image

"Силите на ума са като разсеяни лъчи. Когато се концентрират, те осветяват ".
-Свами Вивекананда

image

"За да разбереш сърцето и съзнанието на човека, не гледай на това, което той вече е постигнал, а на това, към което се стреми." ~ Халил Гибран

image

"За алхимика този, който се нуждае предимно от изкупление, не е човек, а божество, което е загубено и спящо в материята". ~ Карл Юнг

image

"Вместо да бъдеш твоите мисли и емоции, бъди осъзнатото зад тях." - Екхарт Толе

image

Тези които се връщат от ада
не говорят
за това
и вече нищо
не ги притеснява.
неща като
глад,
престой в затвора,
потрошена кола
или
дори
самата
идея
за смъртта.
Ч. Буковски

image

" В тялото ти има повече мъдрост, отколкото в най-дълбоката ти философия."
- Ф. Ницше

image

Триединство на създаването

http://paraatmajiwaatmavedaanta.
blogspot.bg/2017/08/blog-post_27.html




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671789
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031