Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2017 23:05 - МИСЛИ ФОРМИ 28
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

Чистият разум представлява съвършенството и интеграцията на интелекта, волята и емоцията. Истинският Аз може да бъде схванат единствено от този вид разум. Практиката за развиването на Чистия разум означава отдръпването на психо-физическите енергии от сетивата и насочването им към ума. Контролираният ум бива "държан" в сърцето. Разумът поглъща всички енергии и ги насочва към Аза.

image

Състоянието, в което умът успява да усмири глъчката на сетивата, да стане концентриран, стабилен и чист, е наречено "йога" — старото его бива изцяло трансформирано и един нов, универсален и креативен човек бива роден.

image

Физически етер: физическа субстанция, която заема едно по-фино, по-ниско йерархично ниво на организация на материята, под елементарните частици. Всяко материално тяло, съставено от молекули и атоми, може да се разгради чак до съставящия ги физически етер, като при това се отделя енергия, значително по-голяма от ядрената или термоядрената. Във Вселената всичко е съставено от енергия. Материята е само забавена в своите вибрации енергия. И в тази регресия на все по-забавящи се вибрации, чрез която се слиза от чистата начална вселенска енергия към все по-гъстите форми на грубата материя, етерът стои по-близо до първоначалната и основна енергия на Вселената, отколкото елементарните частици.
Етерен вортекс: циклонален вихър, създаден от завихрянето на физическия етер около една точка - например около едно материално тяло. Етерът съществува навсякъде в Космоса, и в най-дълбокия “вакуум” там. Но никъде в космичното пространство не съществува такова нещо като “стационарен” етер, "закован" за абсолютната отправна система на Вселената. Според монументалните физични откровения на книгата "Оаспи", във великата Вселена всичко тече, всичко се върти и вихри, всичко вортексира: не само материалните тела, но също и техните неотделими и неразделни етерни “двойници” или “спътници”. Това “постоянно присъствие” се изразява под формата на един неотделим етерен двойник на всяко физическо тяло - на един вечно въртящ се етерен вортекс, вихър, циклон или чакра. От микроскопичните елементарни частици, през молекулите и материалните предмети, чак до планетите, звездите, галактиките и галактичните купове - всички те притежават своите вечно въртящи се етерни циклонални вортекси. Тези етерни спътници се въртят и вихрят със същата скорост, както техните материални господари, най-малкото там, където вортексът пресича повърхнината на материалното космическо тяло. Това важи в пълна сила и за Земята като планета. Така че, когато Земята се върти, нейният неотделим етерен спътник, нейната чакра, се върти със същата скорост, като нея - поне мерено на повърхнината на Земята. А взаимодействието между етерните циклонални вортекси на телата е основата на техните гравитационни и антигравитационни взаимодействия.

image

Когато червеят изважда главата си навън и поглежда света, то вижда, че там грее слънце, чуруликат птици. И той се изненадва, защо през цялото това време, той е живял в такъв ужасен свят (нашия свят), ако има такъв прекрасен Висш свят?
Така и ние трябва да „излезем от нашата ряпа“. Както горчивината на ряпата е накарала червеят да излезе навън, така страданията ни изтласкват от нашия свят.
Няма нищо интересно в нашия свят.
Днес цялото човечество постепенно започва да усеща, че нашия свят – това е горчива ряпа

image

Външният свят съществува само в теб и ти не можеш да кажеш съществували той извън теб.
Например, ако човек днес съществува, а утре вече няма да го има: светът ще съществува или не? Това не може да се каже. Никой не може да твърди това, включително и Нютон, защото по отношение на всеки един от нас, всичко това е абсолютно субективна илюзия.
Може да се каже, че ние виждаме как един човек умира, а светът продължава да съществува. Но къде той продължава да съществува, в какво? – В тези, които продължават да съществуват, светът съществува.
Но по отношение на този, който е умрял, ние нищо не можем да твърдим, защото не се намираме в неговите усещания.
Затова човек е и създаден такъв, за да преработи своето отношение към другите. Това за него е индикатор за излизане от себе си в усещането на висшия свят, извън себе си. Света извън човека и се явява висшия свят.

image

Защо доброто и справедливостта мълчат, а злото и лъжата постоянно защитават себе си и се вижда, че печелят?
Добро и справедливост не съществуват. Това е обратната страна на егоизма. Алтруизмът трябва да дойде до нас само под въздействието на Висшата светлина, няма друг начин.
Какви основания има някой да смята, че неговото мнение е единственото правилно, че то е алтруистично? Известно е, че пътят към ада е постлан с добри намерения.
Хората, уверени в собствената си непогрешимост, са готови на престъпления в името на собствената си правота.
Именно егоизмът най-често тласка хора към революция, а революцията поглъща своите деца. Човечеството, с изключение на отделни личности, кабалистите, не използва алтруистичната сила, която получава от висшата светлина, от висшата сила.
Тоест в плоскостта на нашия свят, на нашите човешки отношения, няма истинa
Няма никаква истина, в никой.
Трябва да се опитаме да стигнем до състояние, когато ще можем правилно, ясно да обясним на хората, че имаме метод, такова въздействие върху човешкото общество, което го води до равновесие – това е най-важното. Това не унищожава противника, защото противник не съществува – просто има неуравновесени сили. Тези сили трябва да се балансират и те ще работят в тандем една с друга, така, както се случва в природата.

image

Според законите на физиката има активни частици светлина, фотони, които са носители на електромагнитното взаимодействие, както и свързват атомите и молекулите, от които е съставен човека. Всъщност, светлината (фотоните) ни прави цели. Ако нямаше светлина, нашите тела биха се разделили на атомни.
Без светлината, нищо не би съществувало. Общата светлина това е и Твореца.
Ако не се бе проявила първичната светлина, то нямаше от какво да се развива и всичко останало: вълните, материите и така нататък.
Светлината свързва нашите желания. В същата степен, в която те започват да деградират, светлината постепенно изчезва, сякаш се разтваря и така, всичко започва да се разпада.
Затова в нашия свят виждаме всичко разделено на различни части, въпреки че всичко е едно общо цяло.

image

Светът е училищната стая на Бога. Нашето съществуване в училище не ни кара да се учим, но в това училище има възможност за цялото учене. ~ Manly P. Hall (Ежедневни думи на мъдростта 16 август)

image

Не можем да защитаваме нито истината, нито грешките, защото истината не изисква защита а грешките не могат да се приемат ~ Манли П. Хол (Мъдростта над мисълта 1960 г., стр. 12)

image

Ние естествено желаем да живеем в красив свят, но чрез собственото си поведение ние деформираме този свят, правейки го по-прелестен
, отколкото би трябвало, и така правейки го по-малко сигурен за себе си, отколкото той е бил предназначен да бъде. ~ Manly P. Hall (Невидими същества на религията, фолклора и легендата 1960 стр. 12)

image

Човекът е жив символ; Той е видима картина на собствения си невидим живот и природа. ~ Manly P. Hall (Невидими същества на религията, фолклора и легендата 1960 г., стр. 8)

image

Много хора вярват, че мирът ще произтича от култивирането на духовно състояние, когато в действителност духовното състояние е резултат от развитието на мира. ~ Манли П. Хол (Феникс 1931 стр.49)

image

"Трагедията на живота не е смъртта, а онова, което сме оставили да умре в нас, докато живеем." ~ Norman Cousins

image

"Невиждащи нищо, когато изпитвате Чистото съзнание. Вие ставате всичко. "- -Sebastian Pole

image

"Живеенето на един весел живот е възможно само когато можете да танцувате върху несигурността на живота." - Sadhguru

image

Нашите биологични ритми са симфонията на космоса, музика, вградена дълбоко в нас, на която танцуваме, дори когато не можем да наречем мелодията. Дийпак Чопра

image

Всичко, което е сега, всичко, което е изчезнало, всичко, което предстои, и всичко под слънцето е в хармония, но слънцето е затъмнено от луната. - Роджър Уотърс
The Dark Side of the Death Star

image

"Ще се събудим, ако изобщо се събудим, за мистериите." ~ Ани Дилърд

image

"...Нещата първо се създаваха в умовете на ангелите, както ангелите си ги представяха и чак след това те получаваха формата и съществуването си в реалността."
Елена Блаватска

image

Търсещите знаят, че плътта е мост към безплътния живот. И знаят, че грубите, измамни чувства не са нищо повече от едни дупки в стената, през която гледаме в света на такива чувства, които са неизмеримо по- тънки и правдиви от нашите.
Търсещите знаят и друго- че всяка плът, на която нанасят вреда, рано или късно със собствената си плът ще трябва да възстановят. Всяка кост, която са строшили, ще се възстанови за сметка на собствените им кости. И за всяка капка кръв, от тях пролята, ще трябва със своя кръв да се разплащат.

image

Запомнете, че Словото е едно. И вие сте като срички в това Слово, в същността си всички сте единни. Една сричка никак не е по- благородна от друга, никак не е по- съществена. И много срички, по същността си, единната сричка- са точно това Слово. Такава единна сричка трябва да станете и вие, когато познаете мигновения възторг от тази неизразима с думи Любов към себе си, която на дело е и любовта към всички и към всичко.

image

В хода на духовната си практика е добре на моменти да се посмееш над себе си, да поиграеш на клоун, което от своя страна изкоренява чувството за собствената значимост. Важно е и да усещаш кога е на място да го правиш. Увлечението в противен случай води само до голо позьорство и енергийно изтощение!
Cellist Putin was ruined by sanctions

image

Може би е кодирана идеята, че да полетиш е възможно само, след като преди това си бил овъргалян до уши в калта и си изстрадал безчислените падения!

image

НЕВЪЗМОЖНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Цивилизация е възможна само там, където има свобода на личността. А и за да има наистина интелектуална база, са нужни свободни хора, само те знаят как да творят…
Soup Kitchen

image

В съвременното общество можеш да се развиваш само ВЪПРЕКИ него, а не БЛАГОДАРЕНИЕ на него!
Soros, Gates and Bloomberg Bums.

image

"... Дошло е времето човечеството да знае някои истини за духовното минало на физическия свят. Ако хората не са готови да приемат тези истини от собствената си добра воля, те ще бъдат принудени да ги научат от ужасните събития, които ще се случат с времето." ~ Рудолф Щайнер

image

"Крайната метафизична тайна е, че в ежедневието няма граници. Границите са илюзии, които не са от реалността, а от начина, по който ние картографираме и редактираме реалността. И докато е добре да се изчертае територията, е фатално да бъркаш двете" - Кен Уилбър

image

"Природата, гледаща спускането, се обвиваше около Човека, когото обичаше, и те се бяха смесели, поради което земният човек е съставен. В него е Небесният човек, безсмъртен и красив, вън от природата, смъртна и разрушима . " ~ Манли П. Хол

image

"След като зърваха малка част от живота, хората се издигаха и изчезваха като дим, знаейки само това, което всеки е научил", "Всеки човек вярва само на своя опит" - Empedocles 490BCE-430BCE

image

Осъзнайте истинската си природа. Това е всичко, което трябва да направите. Знайте себе си като вас - Безграничен Дух ... Защото всичко останало ще изчезне. ~ Свами Вивекананда (1863 - 1902 г.)

 image

"Питагор е казал, че универсалният Творец е формирал две неща по Своя образ: Първото е космическата система с нейните хиляди слънца, луни и планети, втората е човекът, в чиято природа цялата вселена е съществувала в миниатюра.

~ Манли П. Хол




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671136
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031