Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 15:00 - Европа в краката на Борисов!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3148 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.10.2017 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

ПОЛИТИК ЗА ИСТОРИЯТА! Европа в краката на Борисов! Той сложи край на прехода, името му остава в учебниците. Време е да изземе функциите на Радев
Автор: Звездомира Мастагаркова ( на снимките, авторски, правени и публикувани от авторката на нейния профил във ФейсбукA)

image

Единственият коментар, който e необходим към неподлежащата на коментар публикация в т.н агенция ПИК във възхвала на Бойко Борисов, е че се обзалагам за едно: не можете да намерите текст, демонстриращ по-слугинско навеждане към един вожд в България дори и спрямо прототипа на ББ от Правец Тодор Живков.

image

        image

Долно(пробно)то може да служи за образец в редакциите, където не са постигнали (все още) подобни висини в падението пред ( цитирам ) геополитка, сложил край на прехода, чието име трябва да остане за учебниците, защото бил допломат номер едно не само в България , но и на Балканите и т.н.

image

“Бойко Борисов жъне успех след успех на сцената на външната политика и вече е дипломат №1 не само на България, но и на Балканите, а позицията му е важна и ключова и в цяла Европа.

image

Ролята му на геополитически лидер в размирния регион вече се доказа след важните срещи и преговори с Ердоган и всички местни лидери, включително като посредник по кризата на Турция с Германия, за което беше натоварен лично от канцлерката Ангела Меркел още в предишния й мандат.

image

За рекордите му във вътрешната политика вече дори е излишно да говорим, защото безпрецедентната поредица от победи на всякакви видове избори и третият му премиерски мандат са достатъчно красноречиви. Както и развитието му като държавник, което е видно и от новите му приоритети – след налагането на вътрешната сцена, да работи и за външната политика и тотална промяна на имиджа на България.

image

Днес в Талин той жъне поредния си успех на важната дипломатическа сцена и носи нови и нови позитиви на страната ни. Искат или не критиците му, Борисов вече е политик за историята и името му ще остане в учебниците – като държавник и дипломат №1 на страната ни от времето на прехода, който и най-сетне започва да приключва именно при неговото управление.

   image

Това е и най-важното – Борисов сложи край на прехода. Той извади България от списъка на изоставащите посткомунистически държави в Европа, държавите на трета и четвърта скорост, борещи се едва-едва да преодолеят последствията от затъмнението на Желязната завеса, и я постави на първия ред на дипломатическата сцена. Без него в Европа от няколко години, а особено видимо в последните две, не се случва нито едно важно за съюза събитие.

image

Той е в близки отношения с всички топлидери и всъщност е един от тях в клуба на големите – с прегръдки и похвали го посрещат от Меркел, през Макрон и Юнкер, до иначе критичния и скептичен към Източна Европа холандски премиер Марк Рюте, както това се случи на вечерята на големите снощи в Талин.

   image

А днес един по един всички държавници, присъстващи на срещата на върха в Естония, без изключение, имаха лични срещи с Борисов.

     image

Дали критиците му могат да изброят и половината от това за някой от предшествениците му от десетилетия насам?

image

Името на Борисов не просто се знае от всеки един от западните лидери, но и всички търсят мнението му и се съобразяват с него. За Балканите това важи с още по-голяма сила – премиерът успя да се наложи като ключов фактор в нашия регион наравно с Ердоган. А с оглед на задаващото се европредседателство на България, ролята му ще става все по-важна.

        image

Доказва го и срещата, която предстои идната седмица на балканските лидери. Тя е по инициатива на Борисов и всички държавници от съседките ни идват на крака в България за обсъждане на стратегиите за региона по времето, когато ние ще задаваме тона в Европа догодина.

          image

Примери могат да се дадат още много – през това, че Борисов бе сред първите, с които се срещна Макрон след избирането му, до това, че успя да извади Македония от десетилетната мракобесна заблуда в отношението й към нас. Постиженията му на дипломатическата сцена в последните две години са толкова много и толкова ключови, че едва ли може да отбележим накратко всички.

На този фон е редно обаче да не пропускаме тоталните провали на президента Румен Радев именно при визитите му в чужбина и всъщност в това, което му е и работата – да има представителни за страната ни фукнции. Вместо това до момента той няма нито една среща на четири очи с някой от големите играчи. Добре, че Макрон дойде на гости на Борисов и той възложи на съпругата му Деси Радева да обгрижава г-жа Макрон, тъй като премиерът не е семеен, защото иначе бившият пилот и с него нямаше да се види.

 image

А и по-добре с никой да не се вижда, защото ще вземе да покани още някой враг я на Путин, я на Тръмп у нас, и само ще ни вкара в по-големи бели.

Не е и редно президент на България на ходи нито на срещите на ООН, а още по-малко на тези на НАТО. Там присъстват от всички държави само тези, които пряко държат изпълнителната власт в ръцете си, а не фигуранти с представителни функции.

           image

Някой да е чул президентът на Германия да ходи на среща на НАТО? Или пък кралица Елизабет Втора…

Решенията в НАТО не касаят гвардейската част, а реалната изпълнителна власт и дейностите по въоръжение, които са на подчинение на кабинета, и затова там ходят най-високопоставените представители на изпълнителната власт. Добре ще е, ако Борисов най-сетне прекрати абсурда, случил се още по времето на Първанов, когато по незнайни причини президентът иззе тази функция от премиера. Ролята на Радев е протоколна по конституция и така трябва да си остане, особено в неговия случай, защото не се съобразява нито с дипломатическите нюанси в изявите си, нито с политическите, но си позволява да се държи като политик.

    image

А дотогава само можем да си пожелаем някое малко камъче да не обърне колата на Борисов из Европа и света. Защото докато той дърпа юздите на България и Балканите в чужбина, хората му тук на място май започват да се самозабравят, облечени във власт.

image

А това може да се окаже достатъчно, за да засенчи и принизи външнополитическите му успехи не само с днешна дата, но и за историята”.

     image

На снимката от “агенция” ПИК: Мастагаркова в компанията на началника си Недялко Недялков и кумира им Бойко Борисов по време на неговото медийно обслужване в кабинета му1462456847

  image

Share on Facebook

image

а 
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671516
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031