Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2018 19:06 - 55 начина да спестите пари за Вашите услуги и сметки за вода
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 945 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  55 начина да спестите пари за Вашите услуги и сметки за вода https://www.activistpost.com/2018/11/55-ways-to-save-money-on-your-utility-and-water-bills.html?fbclid=IwAR3MnYujQoCI24hR77WKeRbXcd2WQgY52Sd5qTqF_wXGwOM1XjUwOAHFZHE

ТЕМИ: ЕнергияЕрика НьгаардВода

5 НОЕМВРИ 2018 Г.

imageОт Ерика Ньгаард

Най-големите разходи, които повечето домакинства имат, са техните сметки за смет и смет за вода. Понякога тези две сметки заедно са по-скъпи от ипотеката. Понякога тези две сметки са същите като ипотечните и месечните хранителни стоки. С други думи, те са просто скъпи.

В двадесетте години плюс за плащане на сметка за комунални услуги и израствайки в къща, която е много съзнавала водната и електрическата й употреба, научих някои съвети и трикове, за да намалим разходите за тези сметки. Някои от тези съвети няма да ви струват нищо и ще ви дадат незабавни резултати. Някои резултати няма да бъдат видими веднага. За някои от тези съвети ще трябва да платите, за да ги спасите. Вие ще трябва да закупите предмети, които ще плащат за себе си в бъдеще.

Разбирам, че някои градове / компании имат минимални употреби за комунални услуги и вода. Ако сте над минималните употреби, искате да стигнете до тези, ако можете. Можете също да се обадите и да се опитате да преговаряте за минималната сума за използване, но повечето места не позволяват това.

  55 начина да спестите пари за Вашите услуги и сметки за вода

1. Изключете светлините. Повечето къщи са осветени като светлинно шоу. Ако не сте в стаята, изключете светлините. Използвайте лампи, маслени лампи или свещи, вместо осветление, за да спестите пари. През деня използвайте естествено осветление.

2. Изключете малкия уред, особено тези със светлини или дисплей. Те привличат власт, макар и да не се използват.

3. Дръжте прането си вместо да използвате сушилнята за дрехи. Можете да се мотаете навътре или навън, в зависимост от вашето време. Закачането вътре през зимата също осигурява необходимата влажност, ако живеете там, където е студено.

4. Засадете дървета, за да засенчите дома си. Сянката на дървото поддържа домашен охладител и е по-добре за околната среда.

5. Фиксирайте изтичащите ви кранчета. Вие губите много вода с изтичащ кран. Ако имате добре вода, вие също губите електроенергия, като поддържате добре работещата помпа.

6. Използвайте  душове с нисък поток . Те също така помагат за спестяване на пари и все още имате добро водно налягане за страхотен душ.

7. Почистете или подменете аераторите на  кранчето  (екран в края на кранчето), за да използвате по-малко вода.

8. Заменете старите умиращи уреди с нови (или по-нови) енергийно ефективни.

9. Използвайте грил или firepit да се готви храна вместо печката.

10. Не разполагайте с телевизор, без електронни часове на деня. Разширете това допълнително, като нямате телевизионна седмица всеки месец. Ако не разполагате с телевизор, ще спестите пари и използването на по-малко електроника ще спести време за зареждане.

11.  Пластмаса по прозорците  през зимата, за да намалите течението и да поддържате топлата къща.

12. Поставете термостата надолу през зимата и по-високо през лятото, когато сте изчезнали от дома.

13. Настройте термостата с две градуса по-ниски от обичайното през зимата и с две градуса по-високи от обичайното през лятото, за да спестите пари.

14. Извършете енергиен одит, извършен от местната компания за комунални услуги. Те ще ви кажат къде можете да правите промени и често получавате безплатен комплект за извършване на одита. Одитът обаче не винаги е безплатен.

15. Оставете бойлера на 120 градуса или по-малко. Все още можете да вземете топъл душ със 120 градуса вода.

16. Задайте таймер за душове. Повечето хора не се нуждаят от повече от десет минути за душ. Тийнейджърите като че ли забравят това, за да настроят таймер.

17. Промивайте тоалетната си на всеки 2-3 пътувания. Вие знаете думите: "Ако е жълта, оставете я мека. Ако е кафяво, изтрийте го. "Не е нужно да промивате тоалетната всеки път, когато пиете. Загрижени ли сте за домашни любимци или малки деца? Използвайте заключване на капака на тоалетната, за да не могат да влязат в тоалетната.

18. Поставете тухла, покрита с пластмасова обвивка, в резервоара за тоалетна, за да намалите количеството вода, необходимо за промиване.

19. Имате ли тоалетна с изтичане? Подменете уплътнението, сменете плувката и / или сменете тоалетната. Ако заменяте тоалетната, определено харчите парите за тоалетните с  нисък поток . Повечето от тези тоалетни използват по-малко от два галона вода на флъш.

20. Запалете загрятата вода от вашите душове. Можете да използвате тази нормално изгубена вода за промиване на тоалетни (първо затваряне на водата в тоалетната) или напояване на растения.

21. Проверете вашия бойлер. Оставете бойлера да сервира или научете как да го обслужвате сами. Изплакнете бойлера веднъж годишно, за да премахнете настроението. Ако е на повече от 20 години, помислете дали да го замените с безгрешен бойлер или нещо много по-енергийно ефективно.

22. Загрейте бойлера с  изолирано одеало,  ако е в неотопляем сутерен или стая, за да намалите загубата на топлина от резервоара. Можете също така да увиете тръбите, идващи от бойлера, за да предотвратите допълнително загуба на топлина, което ще накара вашия бойлер да работи по-силно.

23. Създаване на система за събиране на дъжд. Улавянето на дъждовна вода, за да се използва за напояване на тревни площи и растения със сигурност ще ви спести много пари. Някои градове / общини / окръзи / щати не позволяват тази практика, така че проверете вашите местни закони. Може да се наложи да попаднете в скрити танкове, ако искате да направите това.

24. Проверете уплътненията на вратите. Можете да загубите много от слух / въздух от врати, които не са добре запечатани. Ако е възможно, сменете уплътненията. Ако те са врати, които не използвате, ги запечатайте напълно.

25. Затворете стаи, които не използвате. Освен ако в тези стаи няма тръби, можете да затворите тези стаи. Затворете вентилационните отвори и затворете вратата. Винаги можете да ги отворите отново и да включите отново отвора, ако трябва да използвате тези стаи.

26. Изключете стари електрически приставки и светлинни превключватели. Повечето от тях стават слаби с течение на времето и не държат здраво запушванията в дясно.

27. Използвайте термично облицовани или изолирани завеси, за да поддържате помещения хладни или топли в зависимост от сезона.

28. Използвайте слънчевата енергия винаги, когато е възможно. Може да не сте в състояние да закупите голяма система, но можете да се възползвате от слънчеви зарядни устройства или малки слънчеви панели, за  да работите  с малки уреди.

29. Използвайте дървена печка или готварска печка за дърва, вместо електричество или газ, за ​​да поддържате дома си топла и варете ястията си. Някои застраховки не позволяват печки на дърва, така че ще трябва да проверите това и може би да превключите застрахователните компании.

30. Напълнете мивката с вода при измиване на съдовете. Напълнете едната страна или ваната с вода за измиване, а другата - с вода за изплакване. Вие губите повече вода, като пуснете кранчето, отколкото да направите, просто да напълните мивката.

31. Използвайте  чекмеджета  на вратите. Ако имате лош печат върху врата или вътрешна врата, водеща до неотопляема зона, можете да направите или закупите запушалка, за да запечатате вратата по-добре.

32. Носете повече дрехи през зимата и по-малко дрехи през лятото. Повечето хора не искат да се чувстват неудобно. Въпреки това, можете да добавите слоеве дрехи през зимата, за да пазите топлата сметка. Също така няма нищо лошо да носите през зимата халат от руно, шапка за чорапогащи и ръкавици без пръсти в къщата.

33. Добавете още одеала към леглата през зимата, за да запазите топлината надолу през нощта.

34. Само душ всеки ден, ако можете. Голяма част от хората не се нуждаят от душ всеки ден. Повечето деца на възраст под дванадесет години се нуждаят само от душ или вана 2-3 пъти седмично. Повечето хора просто не се мръсват достатъчно или достатъчно грубо, за да се къпят всеки ден. Все пак, ако наистина се мръснеш и / или се потеш всеки ден, душ. Ако имате заболяване в къщата, моля, душ или къпете колкото е възможно по-често.

35. Не е необходимо да си миете леглата всяка седмица. Запазете сметката си за вода и измийте леглата си на всеки 2-3 седмици. Ако се притеснявате, че листът е брутен, душ преди лягане или сън на кърпа.

36. В миялната машина и пълните товари в пералната машина трябва да се пълнят само пълни товари. При повечето перални машини можете поне да регулирате натоварването на нивото, за да предотвратите загубата на вода. Обаче, ще спестите пари от сметката си за електричество, като управлявате тези машини само с пълни товари.
37. Децата не се нуждаят от пълна вана, за да бъдат почистени. Запазете сметката си за водата още повече, като използвате във ваната не повече от пет сантиметра вода. Ако те са деца или предучилищни, можете да използвате още по-малко вода.

38. Съхранявайте стаите чисти и чисти. Ако стаите са мръсни и претъпкани, те ще вземат повече енергия за нагряване, защото се опитват да нагряват и вашите неща.

39. Ако използвате фурната, опитайте да готвите няколко неща във фурната по едно и също време, за да пестите енергия. Ако печете една готварска печка, планирайте да печете хляб или барове по едно и също време. Можете също да поставите картофи или зеленчуци в печено за друго хранене.

40. Имат одеяла, които да се използват и да се прикриват. Можете да запазите топлината по-ниска, докато всички просто седят в хола и гледат телевизия.

41. Носете дрехи повече от веднъж, за да запазите дрехите си надолу и да използвате по-малко вода. Повечето от нашите дрехи могат да се носят повече от веднъж (да, с изключение на бельото). Освен ако не сте брутални и мръсни, можете да носите дрехи най-малко два пъти, ако не и повече. Можете да носите една и съща чифт пижами през цялата седмица.

42. Отворете прозореца, вместо да използвате климатика. Повечето хора трябва да излъчват редовно своите домове. Освен ако не живеете в наистина мръсна зона или имате тежки алергии, трябва да отваряте прозорците си, за да спестите пари.

43. Потърсете възможности да изключите вашата топлина или климатик. Освен ако не е наистина влажно или горещо (над 85 градуса), поддържам климатика изключен и ще отворя прозорците, ако мога. Нагревателят се изключва, ако външната температура е над 60 градуса по време на падането, зимата и пролетта. През повечето време нагревателят няма да работи така, защото вътрешната температура ще остане над 65 градуса през деня, но ми харесва да го изключа и да видя колко време можем да отидем, преди да го включим. След като вътрешната температура падне под 58 градуса, ще го включа отново.

44. Използвате ли малък уред за нещо, което можете да направите лесно с ръка? Наистина можеш да си избереш тук, но можеш да използваш ръчен отварачка за кутии в електрическата. Можете да използвате миксер вместо електрически миксер. Списъкът продължава, но се опитвате да спестите пари. Малките спестявания също се увеличават.

45. Ако е зима, продължавайте да се движите. През зимата имаме склонност да ставаме по-студени, защото седим повече. Ние естествено искаме да хибернимираме или да правим възможно най-малко. Въпреки това, за да запалите тялото си да се нагорещява и термостатът да се свали, трябва да продължите да се движите. Можете дълбоко да почиствате стаята, чистата къща ежедневно и др. Просто продължавайте да се движите.

46. ​​Ако е лято, помислете за икономия на енергия за себе си. През лятото имаме склонност да правим неща, които ни правят горещи и потни, което ни кара да превърнем термостата надолу, за да останем по-хладни. Дръжте тежката работа за сутрин или късно следобед / вечер. Ако чувствате нуждата от тежки, потни работи през деня, помислете за хладен душ или дори за външна слънчева тоалетна душ, за да се охладите вместо това.

47. През лятото готвяйте се навън или ядете хладни ястия. Загряването на къщата ще ни накара да настроим термостата. Поддържайте готвенето навън, ако можете. Ако сте куненце или доставчик на храна, помислете за инсталиране на външна кухня, за да запазите топлината навън.

48. Изключете електронните устройства след като ги заредите. Повечето зарядни устройства все още държат привличането на енергия, след като се зареждат. Изключете ги или ги поставете на  захранващ кабел,  който можете да изключите, за да не теглят повече енергия.

49. Използвайте бавни готварски печки, тостерни фурни и електрически складове, вместо да използвате печката или фурната. Те използват значително по-малко енергия от печката или фурната.

50. Сменете стандартните си крушки с крушка CFL или LED. Някои крушки са по-добри от други, но всички те ще ви спестят пари за крушките с нажежаема жичка. Ще кажа следното: от опита е много по-добре да инвестирате пари в  LED крушките  и да получите по-добро качество за по-добро осветление. Отиването с евтини крушки вероятно ще доведе до по-малко качество на осветлението.

51. Обърнете внимание на промяната на външното осветление на светодиода или слънчевата светлина. Също така използваме светкавицата за зазоряване и светлините на сензора за движение. Ние сме заменили и добавихме голяма част от нашите външни светлини миналата година, без да окажем влияние върху сметката за комунални услуги, защото избираме LED и слънчеви светлини.

52. Ако вашата пещ или централно звено е на възраст над 20-25 години, помислете за нейното заместване. По-новите системи използват значително по-малко енергия и имат много повече възможности, за да ги направят по-подходящ за вашия дом.

53. Изолирайте тавана. Един приятел на изпълнителя ми каза веднъж, че повечето хора могат да спестят много пари, ако просто изолират таваните си. Много домове имат неизолирани тавани и губят много топлина през тези тавани. Уверете се, че имате най-малко 8-12 инча изолация на тавана, за да запазите топлината да избяга през покрива ви. Не забравяйте да проверите изолацията на всеки няколко години, защото тя може да се уталожи и да се срине.

54. Заемете и използвайте  монитор с умъртвен  уред и проверете дали имате уред или електроника, които са смучещи, без да сте наясно с колко. Бихте се изненадали колко аквариуми и съдомиялни машини използват.

55. Обмислете подмяната на термостатите. След известно време те стават ненадеждни и могат да затоплят къщата ви или помещенията по-топли, отколкото би трябвало да бъдат. Заменихме я преди една година, след като разбрахме, че стаята изглеждаше много топла. Използвайки термометър, открихме, че стаята наистина е почти 80 градуса, вместо 65 градуса, в който е бил поставен термостатът. Всяка година трябва да проверявате дали те са точни, като използвате термометър и проверявате температурата.

Това са само някои от начините, по които можете да спестите пари от вашите сметки и сметки за вода. Някои от тях може да са прекалено екстремни за някои от вас и това е добре. Някои от тях може да струват твърде много пари, за да ги приложите сега. Това е добре. Просто се грижи за тях, когато имате спестени пари.

Има много, много повече начини да спестите пари от сметката си и от сметките за вода. Имам намерение да дойда част 2, но бих искал да чуя вашите идеи! Моля, оставете ги в коментарите по-долу!

за автора

Ерика пише за готовността, угояването, пестеливостта, родителството и живота като цяло в блога й "  Жив Живот в селските райони на Айова" . Една майка на четирима, които са оцелели от развода, бедността, децата отиват в колежа и тийнейджърите! Винаги желаете да научите повече за това, за което пише. Вземи книгата си, Годишникът на Чудовището , ТУК .

Тази статия е получена от The Organic Prepper




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39902287
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930