Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2019 16:45 - Как се отървах от парадонтозата
Автор: venercheto Категория: Други   
Прочетен: 1748 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 20.06.2019 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Нещо, което никой зъболекар няма да ви каже. Или почти никой. Как иначе биха ви измъкнали стотици, а в напредналите стадии и хиляди левове за лечението на о, така неизлечимата парадонтоза? С нея сте обречени на основно – и скъпо – почистване на зъбите и венците два пъти в годината. На специални – и скъпи – пасти за зъби. На сложни процедури при миене, включващи игли и конци. И въпреки цялото старание, положението се влошава. В последния стадий се стига до присаждане на венци – защото вашите отдавна са загубили войната с бактериите и са се гътнали. Парадонтозата – чумата на венците, от която така дебело се печели!

Е, спасение има. Не е научно доказано, няма и кой да вземе да го докаже. Но работи, забелязвам само от 3 седмици. Резултатите са невероятни! Парадонтозата ми почти изчезна, а аз бях в предпоследен стадий. Помогна ми, чудно ли е?, природата. И Аюрведа.

Древният индийски метод на лечение и начин на живот предписва първата седмица, в която започнете, лечението да се прилага всеки ден. След това може да се сведе до 3 или дори само 2 пъти седмично, зависи от състоянието на венците. На мен не ми трябваше повече от седмица да забележа невероятно подобрение, а както казах, стадият ми беше доста напреднал.

Всяка сутрин след ставане, преди да сте пили каквото и да е, преди да сте сложили каквото и да е в устата, започвате да се жабуркате с олио. Точно така, с олио! 1 или 2 лъжици, зависи колко ви е голяма устата. Препоръчват се слънчогледово, кокосово, сусамено олио или зехтин. Пробвала съм и с други, ефектът не е същият. Цялото кръвообращение на човека минава през устата и освобождава там токсините, които олиото поема. За това е изключително важно това олио да не се гълта! Ако забележите, че се давите (в началото е брутално, особено ако страдате и от синузит, всичко започва да се свлича към носоглътката), изплюйте, и започнете наново. Жабуркаме се 20 мин по възможност, минимум 15, за да има ефект. Жабуркаме 2-3 мин, цвъкайки олиото и през зъбите, после почиваме за минутка. Накрая изплюваме една бяла топка (ии-иих!), изплакваме и жабуркаме устата с топла вода и сол, и за капак си мием зъбите. Това е!

Успех на всички.

 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. truthful - Парадонтозата е следващия стадий ...
17.05.2019 18:49
Парадонтозата е следващия стадий след гингивита, който може и да не е изразен при някои. И така:
Парадонтозата е многофакторно заболяване и е сложно да бъде обяснено както горенето на дървесината и образyването на пчелния мед.
Главни виновници за нея са освен зъбния камък и наличие на бактерии и вирyси попаднали в yстата от различни ситyации, от които не всеки може да избяга. Зъбният камък разкъсва меката част на венците, след което дрyгите гадове влизат надолy към корена на зъба. Продължава да се образyва зъбен камък защото не можете да държите ниво на yстна хигиена и започва процес на разпадане на костта. Така че зъбния камък трябва да се махне вкл. под венеца с кюрети. Налага се да се премахнат и бактерии, вирyси от yстата с лекарства и вода за yста, както и засилване на имyнната система. Тя зависи от начина на хивот, хранене и работа, заболявания на ендокринната система и ... да нямате направена магия за болест. Някои виждам че вече се смеят, но нещата са така. Дрyг фактор е състоянието на сърдечната система - дали сте с нормално кръвно налягане, дали имате правилно оросяване на челюстите. Това има връзка и с холестерола и кръвната захар в организма. Липсата на витамини също е от значение. Ако имате кисти и камъни в бъбреците, пикочен мехyр също има проблеми. Налага се и промяна и в храненето - спиране на бялата захар, картофите, консервирани храни, пилешко месо, цигари и алкохол и се набляга на пресни зеленчyци, плодове, риба, ядки - бадеми, фъстъци. Всичко това може да Ви се определи след дълга и обстоятелствена радиестезийна диагностика.
Жабyренето с олио може да помага, но в много начален етап. Всички познаваме хора, които не си мият зъбите или ги мият рядко, пyшат цигари, пият алкохол и нямат зъбен камък, нито парадонтоза. Тyка идва и различния състав на слюнката.
С няколко дyми казано на човека мy се налага доста голяма реорганизация и нова подредба на живота, за да разбере що е парадонтоза и как го е връхлетяла. Битката е доста трyдна.
цитирай
2. venercheto - ами
20.05.2019 16:47
не мога да твърдя, че разбрах какво точно искате да кажете, но ви уверявам, че парадонтозата не се появява от липсата на зъбна хигиена ;) генетични са нещата, а и стрес и начин на живот, да.
а зъбен камък започнах да имам в количества едва СЛЕД като започнах да си правя професионално почистване на зъбите. това най-сериозно. и не само аз, а всичките ми приятели с подобен проблем.
и не знам колко е начален моя стадий, според мен никак не е, но олиото помага.
със здраве!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте!
11.04.2020 21:15
Има логика в написаното
Същото би могло да се постигне и със сребърна вода Предполагам, че се продава и по аптеките Тя така се и нарича- акварген, като е спестено второто а на водата В аптеката продават със сигурност, но с по- висока концентрация Тази е с оптимална и няма опасност от предизвикване на сивеене на кожата при продължителна употреба- 15 мг на литър Един колега япроизвежда в Бургас, има всички сертификати! Николай Бояджиев се казва
между другото ,гаргарата с нея преди лягане, освен ефект върху зъбите има такъм и спрямо вируса
Това с олиото, както и със сребърната вода има ефет и върху зъбобола Да , убива бактерии и бацили, които го предизвикват
При олиото, то се слагаше в една супена лъжица с щипка сол- за неутрална реация и се разбъркваше с пръст, за да се поеме солта

Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: venercheto
Категория: Изкуство
Прочетен: 538600
Постинги: 89
Коментари: 779
Гласове: 4296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031