Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 16:49 - Тракиеца Дионис е Шри Рама/Възходящата малка Кали Юга, която е сегашната епоха, в която живеем, ще приключи през 2025 г/Възходяща Dwapara - ще се проведе през 2
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 2381 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2016 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Bibhu Dev Misra (IIT, IIM), 09 юли 2012 източник>www.viewzone.com/kali.html
Част 1: разнищване на Юга Cycle
image
 Виж тук > Космическо време                                                            Учението на Cycle Юга ни казва, че ние сега живеем в Кали Юга; възрастта на мрака, когато морална добродетел и умствени способности достигнат най-ниската си точка в цикъла. Индийският епос Махабхарата описва Кали Юга, тъй като периода, когато "World Soul" е в черен  цвят; само една четвърт от силата остава, което бавно намалее до нула в края на Кали Юга. Мъжете се обръщат към нечестие; заболяване, летаргия, гняв, природни бедствия, мъка и страх от недостига доминират. Покаяние, жертви и религиозни ритуали попадат в бездействие. Всички същества се израждат. Промяна минава над всичко, без изключение.
image
 Виж тук >  Възраста на земята/Спекулация с невежеството от нагите                                                                                                            В Кали Юга (Iron Age) е предшествано от три други Юги: Сатя или Крита Юга (Golden Age), Трета Юга (Silver Age) и Dwapara Юга (бронзова епоха). В Махабхарата , Хануман дава следното описание на цикъла на Юга за Пандава принц Bhima:
image
   Виж тук >  Битката на Титаните за Времето                                                                                  "Крита Юга е наречен така, защото имаше само една религия и всички хора са светци, затова те не са задължени да извършват религиозните си церемонии ... Men нито се купуват, нито се продават, не е имало бедни и богати не, нямаше нужда на труда, тъй като всички, че мъжете се изисква, се получава чрез силата на волята ... The Крита Юга е без заболяване; не е имало намаляване с годините, нямаше омраза, или суета, или лоша мисъл да било; не скръб, не страх. Всички човечеството може да достигне до върховната блаженство.
Универсалният душата е Бяла... идентифициране на самостоятелната с универсалната душа е цялата религия на Perfect епоха. От жертви на Трета Юга световната Душа става Червена; силата намалява четвърт. Човечеството търси истината и извършва религиозни церемонии; те са получили това, което те желаят, като и по този начин.

В Dwapara Юга аспект на Световната Душа е Жълто: религия е намален наполовина. Веда е разделена на четири части, и въпреки че някои са имали познания от четирите Веди, а други са знаели, но три или един. Гледай намален, истината е намалял, и там дойде желание и болести и бедствия; защото на тези хора трябваше да се подложи на покаяния. Това бяха упадъчни Години поради разпространението на греха. " 

И сега ние живеем в тъмните времена на Кали Юга, когато добротата и силата са изчезнали от света. 

Но когато е започнал да тече на Кали Юга? И когато свършва? Въпреки сложната богословска рамка, която  описва характеристиките на тази възраст, началната и крайната дата на Кали Юга остават забулени в мистерия.
image
Най-популярно приета дата за началото на Кали Юга е 3102 BC тридесет и пет години след неговото сключване на великата битка на Махабхарата. Това е изключително близо до предложената началото на текущият "Great цикъл" на маите Long Count календар през 3114 BC. Интересно е да се отбележи, че и в двете от тези случаи започват датите на съответните циклите са изчислени със задна дата.
image

Маите  преизчисляват своите древни календари някъде между 400 пр.н.е. до 50 CE, в церемониалния център на Izapa в Мексико, и фиксирани началната дата на текущия Great цикъл на техният Long Count Calendar. И в Индия, някъде около 500 CE, също се е случил основен преглед на индийските календарни системи.Известния астроном Aryabhatta е бил там по това време  и е идентифицирал датата на Кали Юга, започващи като 3102 BC.

Защо изведнъж необходимо за две древни цивилизации за преизчисляване на дати, които трябва да са неразделна част от своите календарни системи? Как тези важни времеви маркери се измъкне от колективната им памет? Ние ще преразгледаме тези въпроси по-късно.

Смята се, че Aryabhatta е изчислил началната дата на Кали Юга, въз основа на информацията в астрономически трактат санскрит, на Surya сиддханта , според които петте "геоцентрични планетите" (т.е. планети видими с невъоръжено око) - Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн - бяха изравнени до 0 ° Овен (близо до звездата зета Piscium ) в началото на Кали Юга. Той, като по този начин, пристигна в деня на 17-18 февруари 3102 г. пр.н.е., като отправна точка на Кали Юга.

Въпреки това, съвременните симулации, проведени от Richard Thompson показват, че на 17-18 февруари 3102 г. пр.н.е., петте геоцентрични планетите заемат дъга от около 42 ° в небето и са били разпръснати над три зодиакални знаци - Овен, Лъв и Водолей. Това не може да се разглежда като комбинация от всички средства. Далеч по-ефектно "привеждане в съответствие" на планети е имало в предходните и следващите векове. С други думи, връзката на геоцентрични планети при 0 ° С на Овен, който е уж насочено Aryabhatta не се състоя в 3102 пр.

Означава ли това, че Aryabhatta допуснал грешка в изчисленията си или обратно? Не съвсем.

Защото Surya Сиддханта не е уточнявал, че такова подреждане на планетите ще се проведе в началото на Кали Юга. Напротив, в Surya Сиддханта изрично се посочва, че това съчетание на планети при 0 ° Овен се провежда в края на Златната епоха (Сатя / Крита Юга). Текстът гласи: "Сега, в края на Златния век (Крита Юга), всички планети, от средната им движение - с изключение обаче на техните възли и apsides - са заедно в първата от Овен".

За съжаление, обаче, това просто твърдение е погрешно от някои от най-ранните коментатори, в стремежа си да намери един астрономически обосновка за датата на 3102 г. пр.н.е., а в последствие е  обнародван като факт.

Общото разбиране в древната индуска астрономията е, че в началото на сегашния ред на нещата , всички планети започнали движение заедно при 0 ° Овен; и всички планети се ще се върнат на същата длъжност в небесата, при точно определени интервали от време, в резултат на универсалната връзка.В Surya Сиддханта се посочва, че тази връзка се осъществява в края на Златния век . Въпреки това, налице е и преобладаващата вяра в индуски астрономия, че тази връзка се осъществява в началото на Деня и Ноща на Брахма, състоящ се от 1000 Yuga Cycles.

Подобна информация по отношение на връзката на планетите също присъства в древните тракийски текстове. В Тимей , Платон се отнася до "Perfect Година", което изтича в момента, когато Слънцето, Луната и планетите, всички се връщат в същото относително положение, въпреки всичките им встъпилите обрати. Тази идея беше повторена от римския писател от трети век Цензорин, който каза, че орбитите на Слънцето, Луната и петте скитащи планети правят една пълна "Велика Година на Хераклит", когато те се връщат обратно заедно по едно и също време на един и същ знак където някога са били.

Тази "Великата Година", която е известна с различни други имена - "Perfect Година", "Платоновата година", "Върховният Година на Аристотел" и т.н. - е различно представен като на 12 954 години (Цицерон) или 10 800 години (Хераклит ) продължителност.

Не може да има никакво съмнение, че датата на BC 3102 на Кали Юга не се основава на никаква информация в Surya Сиддханта или всеки друг текст на санскрит. Датата, на практика се появи от нищото.

Преди 500 CE, като тази дата не се споменава в нито един текст санскрит. От къде тогава е Aryabhatta получи тази дата? Изглежда, че няма индикации, че Aryabhatta е изчислил тази си дата. Има една единствено,позоваване на тази дата в текста на санскрит Aryabhatiya , където Aryabhatta споменава, че текстът е съставен 3600 година в Кали Юга, когато той бил на 23 години.

От Aryabhatiya се състои в 499 CE, началото на Кали Юга могат да бъдат проследени назад до 3102 пр. В изявлението, само по себе си, не разкрива никаква информация за астрономически основата, върху която се изчислява от датата, или дали изчислението се извършва от самия Aryabhatta. Възможно е, че тази дата е приета от Aryabhatta от някакъв друг източник. Неяснотата околните произхода на тази дата, прави неговата валидност силно подозрително.

Задачата на фигуриращи от тази дата древните санскритски текстове, обаче, е изпълнен с трудности, тъй като редица неточности са се промъкнали в информацията на Юга Cycle, съдържаща се в тях.
image
Както бе посочено от Шри Юктешвар, в много санскритски текстове на 12 хиляди години продължителността на цикъла на Юга е изкуствено напомпани с необичайно висока стойност от 4.320 милиона години чрез въвеждане на коефициент за умножение на "360", която беше представена, тъй като броят на "човешки години ", който представлява" божествена година ". Въпреки това, някои текстове, като Махабхарата и Законите на Ману , все още запазват първоначалната стойност на Юга цикъл като дванадесет хиляди години. Много други древни култури - халдейците Зороастрийците а гърците - също вярвали в 12000 годишен цикъл на Средновековието. Известният санскрит учен и националистически лидер на Индия, BGTilak бе споменал в книгата си The Arctic Дома във Ведите (1903 г.), че:

"Авторите на Пураните, много от които изглежда са били написани през първите векове на християнската ера, са естествено склонни да вярват, че Кали Юга е починал ... Направен е опит, следователно, за разширяване обсега на продължителността на Кали Юга чрез превръщане на 1000 (или 1200) обикновените човешки години от него в най-много божествени години, един божествен година или една година на боговете, който е равен на 360 човешки години ... това решение на трудността е всеобщо приет и Кали от 1200 обикновени години беше наведнъж променило, от тази гениална хитрост, в прекрасна цикъл на колкото се може повече божествена, или 360 х 1200 = 432 000 обикновени години. " 
Юктешвар също изяснени в книгата Светият науката (1894), че пълното Юга цикъл отнема 24 хиляди години, и се състои от възходящ цикъл от 12000 години, когато силата се увеличава постепенно и низходящ цикъл на още 12 000 години, в които силата постепенно намалява , Следователно, след като завърши на 12 хиляди години низходящ цикъл от Сатя Юга -> Кали Юга, последователността се обръща, и възходящ цикъл на 12 хиляди години започва който отива от Кали Юга -> Сатя Юга. Юктешвар гласи, че "Всеки от тези периоди на 12000 година носи пълна промяна, както външно в материалния свят, така и вътрешно в интелектуалния или електрически свят, и се нарича един от Daiva Юги или Eлектрическа двойка."

Продължителността на пълната Юга цикъл е 24 хиляди години и се доближава на прецесионния година на 25765 години, което е времето, необходимо на слънце, за да "precess", т.е. да се движат назад, през 12-те зодиакални съзвездия.

Интересното е, че Сурия Сиддханта определя стойност от 54 дъгови секунди на година за прецесия, като спрямо текущата стойност на 50.29 дъгови секунди на година. Това се превръща в прецесионния Година на точно 24 хиляди години! Това повдига възможността, че сегашната стойност на наблюдаваната прецесия може просто да е временно отклонение от средната стойност.

Концепцията на възходящ и низходящ цикъл на Юги не е предположение, че Юктешвар напомняли от нищото. Тази идея все още е широко разпространена сред джайнистите в Индия, които са едни от най-старите религиозни секти в страната. На джайнистите вярват, че пълен цикъл време (Калачакра) има прогресивно и регресивно половина.

По време на прогресивната половина на цикъла (Utsarpini), има постепенно увеличение на знания, щастие, здраве, етика и духовност, докато по време на регресивен половина на цикъла (Avasarpini) има постепенно намаляване на тези качества. Всяка половина цикъл се състои от шест малки периоди, и заедно тези два цикъла половина представляват цялото време на цикъла. Тези два цикъла половина следват един след друг в една непрекъсната последователност за вечността, точно както цикъла на деня и нощта или кола маска и угасвала на Луната. Възможно е Юктешвар може да са били повлияни от системата вяра на древните джайнистите; или той може да се основава идеите на древните устни традиции, които не са част от основната документирани знания.

Идеята на възходящ и низходящ цикъл на Исус също е широко разпространена в тракийските митове. Тракийският поет Хезиод (в 750 г. пр.н.е. -. 650 пр.н.е.) е дал сметка на света векове в Дела и дни , в които беше поставена една пета възраст, наречена още "Ерата на Heroes", между бронзовата епоха и желязната епоха. В Cosmos Хезиод , Джени Strauss Клей пише:

"Въз основа на мита в Платон Statesman , Vernant също така заяви, че времевата рамка на Hesiodic мит, което означава, че наследяването на състезания, не е линейно, но циклично; в края на епохата на желязо, което се разделя на две, цикъл от състезания започва отново с нов златен век или, по-вероятно, една нова епоха на герои, като последователността се обръща ... Vernant предлага решение, когато той отбелязва, че "не е в действителност една епоха на желязо, но две вида на човешкото съществуване. " 
Това е много интересно. Жан-Пиер Вернан, който е високо ценен специалист в древнотракийската култура, очевидно смята, че цикълът на вековете се обръща по сметка на Хезиод. Не само това, той заявява, че желязната епоха има две части, които съответстват точно на тълкуване Юктешвар в която низходящ Кали Юга е последвано от възходящ Кали Юга. Можем да предположим, в този контекст, че "епохата на Heroes", която веднага след това на бронзовата епоха в сметката на Хезиод, трябва да бъде името приписваната от Хезиод до низходящ Кали Юга.

Данните от различни източници подкрепя идеята за пълна Юга цикъл на 24 хиляди години, се състои от възходящ и низходящ цикъл от 12000 години всеки. Това ни довежда до въпроса за относителната продължителност на различните Юги в цикъла на Юга, и на преходните периоди, които се появяват в началото и края на всяка Юга, и са известни като Sandhya (изгрев) и Sandhyansa (здрач) съответно. Следните стойности са дадени в текстовете санскритски за продължителността на Юги и съответните им изгреви и залези.

Сатя Юга (Golden Age): 4000 години + 400 години разсъмване + 400години здрач = 4800 години
Трета Юга (Silver Age): 3000 години + 300години разсъмване + 300 години здрач = 3600 година
Dwapara Юга (бронзова епоха): 2000 години + 200 година разсъмване + 200 години здрач = 2400 година
Кали Юга (Iron Age): 1000 година + 100 години разсъмване + 100 години здрач = 1200 година
Тъй като толкова много неточности са се промъкнали в учението на Cycle Юга, както е посочено от Юктешвар и Тилак, ние също трябва да се съмняваме в точността на относителните продължителност на Юги, посочени в текстовете санскритски.

Въпреки че цикъл Юга се споменава в митичните сметките на около тридесет древни култури, както е описано от Джорджо де Сантиляна, професор по история на науката в Масачузетския технологичен институт, в книгата Mill Хамлет (1969), ние откриваме много малко информация по отношение на относителната продължителност от различни възрасти в този цикъл. Това е доста изненадващо. Почти всички сметки, ни казват, че силата и правдата намалява, тъй като ние се движим от Златния век към следващите векове. Някои от тях се споменава изрично, че силата намалява с една четвърт във всяка възраст. Въпреки това, изглежда има недостатъчно посочване на времетраенето на самите вековете.

В няколко сметки, в които са посочени времетраенето на Юга, ние откриваме, че всяка възраст в Юга цикъл е със същата продължителност. Например, зороастрийците вярват, че светът продължава 12000 години, която е разделена на четири равни възраст от 3000 години всеки. Мексикански източник, известен като Codex Риос (също посочен като Codex 3738 и Codex Vaticanus A) се посочва, че всяка възраст трае за 4008, 4010, 4801 и 5042 година съответно за общо седемнадесет хиляди осемстотин шестдесет и един години. Ние можем да видим, че в този случай също така и продължителността на всяка възраст е почти същото.

Следователно продължителността на четири юги, споменати в текстовете санскритски (т.е. 4800, 3600, 2400 и 1200 година) се отклоняват от нормата. Продължителността на всеки Юга, в тази последователност, намалява от 1200 година от предишния. Това е аритметична прогресия , която е рядко, ако изобщо, се срещат в естествените цикли.

Този на пръв поглед неестествена последователност повдига въпроса дали Yuga продължителноста е умишлено променена в някакъв момент в миналото, за да се създаде впечатлението, че продължителността на всяка Юга намалява заедно с намаляването на силата от една Юга към следващата. Това е важно е да се отбележи, че съотношението години на продължителността на четири юги в тази последователност е 4: 3: 2: 1. Това дава повърхностни впечатлението, че продължителността на всяка Юга намалява с една четвърт от една до друга. Но това всъщност не е така. Те се намалява с определен брой години, т.е. 1200 година.

Тук е най-потресаващ факт: Две от най-известните астрономи на древна Индия, Aryabhatta и Paulisa, както смятат, че цикъл Юга се състои от Юги с еднаква продължителност! В 11 -ти век, на средновековния учен Ал-Beruni е пътувал цяла Индия в продължение на 13 години разпитва и разговаря с учени хора, чете  текстове на санскрит, при спазване на религиозни обреди и обичаи, и е съставила подробен коментар на индийската философия, наука и култура. В Индия Alberuni на Ал-Beruni споменава, че доктрината за Cycle Юга се основава на деривации на индийския астроном Брахмагупта, като на свой ред негово произлиза от знание от санскритски текстове Смрити. Той прави интересно изявление в тази връзка:

"Освен това, Брахмагупта казва, че" Aryabhatta счита четирите юги като четири равни части на caturyuga (Yuga Cycle ). По този начин той се различава от учението на книгата Смрити , току-що споменах, и онзи, който се различава от нас е противник. "
Фактът, че Aryabhatta вярвал че четирите юги трябва да бъдат със същата продължителност, е изключително уместна! Al-Beruni затвърждава това в никакъв несигурни условия: "Ето защо, според Aryabhatta, Кали Юга е 3000 дивйа години ... всеки две Юги има 6000 дивйа години ... всеки три години 9000 дивйа години." Защо Aryabhatta абонирате за такава вяра? Знаете, че имат достъп до източници на информация, които са загубени за нас сега?

Изненадващо, той е бил не само Aryabhatta, който заемаше тази гледна точка. Друг знаменит астроном на древна Индия е Paulisa, който очевидно е спечелил полза Брахмагупта чрез подкрепа на 4: 2:: 1 съотношение за продължителността на юги 3. Според Ал Beruni обаче "е възможно Paulisa просто да споменава този метод като един наред с другите, не че  е по-специален който да се приема." 

Това е видно от вярата на Paulisa по отношение на caturyuga/чатурюга/, което е документирано от Al-Beruni: "От сегашната caturyuga (Yuga Cycle), там са изтекли три юги ., т.е. според него 3240000години т.е. 9000 дивйа години Последната цифра представлява три -fourths на годините на caturyuga . " Това показва, че Paulisa вярва че всеки Юга е с продължителност 3000 божествени години. Той използва същия метод, при представянето му изчисления за продължителността на калпа където "той (Pulisa) не се е променило на caturyugas в точните Юги , но просто ги променя в четвъртата части, и се умножава тези четвърта части от броя на годините на единствен четвърта част. " 

Това ясно показва, че две от най-уважаваните астрономи на древна Индия, Aryabhatta и Paulisa, вярвали в един цикъл на Юга,и че той се състои от четири Юги с еднаква продължителност от 3000 божествени години всеки. Въпреки това, тяхното мнение е засенчен от противоречиво мнение, проведено от Брахмагупта. Той роптае срещу Aryabhatta и други астрономи, които провеждат различни мнения, и дори да ги нарушава. Al-Beruni казва за Брахмагупта:

"Той е груб достатъчно, за да се сравни Aryabhatta на червей, който яде дървото, случайно описва някои герои в нея, без да ги разбира и без той да ги направи." Той, обаче, който знае тези неща добре, стои против Aryabhatta, Srishena и Vishnucandra като лъв срещу газели. Те не са в състояние да му позволи да види лицата им. " В такива обидни термини той атакува Aryabhatta и го малтретира. "
Сега можем да разберем защо мнението на Брахмагупта най-накрая надделя над този на други астрономи от времето си, и то със сигурност не е имал нищо общо с присъщата стабилност на неговата логика, или автентичността на източниците си.

Време е да се запознаем с най-реалната възможност, че Югите в цикъла на Юга са с еднаква продължителност, и 4: 3: 2: 1, последователността на Юги може би е математическа манипулация, която се промъква в учението на Cycle Юга някъде преди 500 CE.

Възможно е, тази манипулация да е въведена, защото хората са склонни да вярват, че продължителността на Юга трябва да се намали в тандем с намаляването на силата и човешкия longetivity от един Юга към следващата. Конкретна формула е разработена в която към общата продължителност на Юги се добавят до 12 хиляди години. Въпреки това, има един проблем. Ако Кали Юга е с продължителност от 1200 година, а след това е трябвало да бъде завършен много пъти, тъй като предлаганото му започва през 3102 г. пр.н.е.. С цел да се заобиколи тази потенциално неудобно положение, беше въведена друга сложност. Всяка една "година" на цикъла Юга става "божествена година" се състои от 360 човека години. Цикълът Юга става напомпани до 4.32 милиона години (12 000 * 360) и Кали Юга става равна на 432 хиляди години (1200 * 360). Човечеството остава изпратено до безкрайната продължителност на тъмнината.

Оригиналната доктрина Цикълът Юга изглежда е била много проста: . Продължителността Юга Цикъл от 12000 години, като всяка Юга с продължителност 3000 години Този цикъл е кодирана в "Saptarsi календар", която е била използвана в Индия в продължение на хиляди години. Той е широко използван по време на периода Maurya в 4 век пр.н.е., и все още се използва в някои части на Индия.

Терминът "Saptarsi" се отнася до "Седем Риши" или "Седемте мъдреци", представляващи седемте звезди на Голямата мечка съзвездието (Ursa Major). Те се считат за най-просветените риши, които се появяват в началото на всеки Юга да се разпространява законите на цивилизацията. The Saptarsi календар, използван в Индия имаше един цикъл от 2700 години; се казва, че съзвездието Голямата мечка остава в продължение на 100 години в един от 27-те "Nakshatras" (лунни asterisms) което се равнява на един цикъл от 2700 години. Цикълът на 2700 година също бе посочена като "Saptarsi Era" или "Saptarsi Юга".
image
Фигура 1: The Great Bear съзвездието (Голямата мечка) е ясно видимо в северното небе през цялата година [ право ]. Седемте видни звезди представляват седемте мъдреци (Saptarshi). Съзвездието Great Bear е на видно място в митологията на много култури.

Ако 2700 година цикъл на Saptarsi календар представлява действителната продължителност на Юга, а след това останалите 300 години от общия Юга продължителност от 3000 години (представляващи 1 / 10th на продължителността Юга), автоматично представлява "преходен период", преди качествата на последващо Юга са напълно проявена. В съответствие с настоящата конвенция, този временен период може да бъде разделена на две отделни периоди от 150 години всеки един срещащи се в началото на Юга, известен като Sandhya (т.е. зори), а другият при неговото прекратяване, известен като Sandhyansa (т.е. здрач). Общата продължителност на цикъла на Юга, с изключение на преходните периоди , е равен на (2700 * 4), т.е. 10800 години, което е същото, както по време на "Великата година на Хераклит" в Гръцката традиция!

Постигнато е съгласие от историци, че Saptarsi календар, който е бил в употреба по време на периода Maurya в 4 -ти век преди новата ера, започва през 6676 г. пр.н.е.. В книгата "Традиции на Seven Rsis" , Dr.JE Mitchiner потвърждава това: "Ние може да се заключи, че по-възрастните и оригиналната версия на ерата на Seven Rsis започна с Seven Rsis в Krttika в 6676 пр ... Това версия е била използвана в северната част на Индия, най-малко от 4 -ти век преди новата ера, както се вижда от изказванията на гръцки и римски писатели. тя е и версията, използвана от Vrddha Гарга, около началото на християнската ера " 

В действителност, записани choronology на индийските царе отива още по-назад от 6676 г. пр.н.е., като документира от гръцки и римски историци Плиний и Ариан.
image
Плиний твърди, че "От Отец Liber [Roman Бакхус или тракиеца Дионис] Александър Велики (г. 323 г. пр.н.е.), индийците смятат, 154 царе, и те съобразяват (времето, както) 6451 година и 3 месеца." Ариан слага 153 царе и 6462 години между Дионис и Sandrokottos (Чандрагупта), който е изпратен в 314 BC. Ако двете показания добавите до дата c.6776 г. пр.н.е., което е 100 години преди началото на Saptarsi календар през 6676 BC.

Очевидното  от сметките на Плиний и Ариан,е че те трябва да са идентифицирали специфичен цар в списъка на индийски царе, който съответства на тракиеца Дионис или Бакхус Roman, и чието царуване е приключило около c.6776 BC.
image
 Според някои индийски астрономи, дата на раждане на Shri Ram е 17-ти януари 10205 г. пр.н.е.Рама е последната инкарнация на Вишну пред Трета-юга,и трябва да е роден преди 9976ВС.                                                                                                
1.bp.blogspot.com/-jmdkHlH1VMM/VeFGeKsF2GI/AAAAAAAAAic/PDTlJhMdVAg/s1600/RamSa.jpg
   

                               
                                Според известния учен и ориенталист сър Уилям Джоунс, тракиеца Дионис или Бакхус е не друг, а индийския монарх Rama. В есето си "На боговете на Гърция, Италия и Индия" (1784), сър Уилям Джоунс "счита че Рама е тракиеца Дионис, който е завладял Индия с армия от сатри, командван от Pan; и Рама също е могъщ завоевател, и имаше армия от големи маймуни и сатири, командвани от Maruty (Хануман), син на Паван. Рама също се намира, в други точки, за да прилича на индийската Бакхус ". Sir William Jones също така посочва " Meros/Меру като казва, че гърците/траките/ са били в планината на която е роден техния бог Дионис, и че Меру е планината, близо до град Naishada или Ниса, наречена от тракийските географи Дионисополис в прочути стихотворения на санскрит. "

Както Плиний и Ариан са наясно с тези асоциации. Плиний е поставил  Дионисиевите сатири "в тропическите планини на Индия", а "ние се учим от Ариан (Hist.Ind стр. 318, 321), че поклонението към Бакхус, или Дионисий, са често срещани в Индия и че се наблюдават редица ритуали, подобни на тези на Гърция/Тракия/ ...Когато Александър влезе Индия, местните жители смятат траките като принадлежащи към едно и също семейство със себе си и когато хората от Ниса, изпратени на главния лицето на техния град, за да дадат своето свободата на тракийския завоевател, те му напомняли за добре познатото име на Дионис, като най-ефикасен начин за получаване на тяхното предназначение. "Царю, на Nyssaeans умолявам те, за да им позволи да се възползват от техните свободи и техните закони, от уважение към Дионис. " 
Идентифицирането на Дионис с Рама ни дава нови перспективи. Според индийската традиция, Rama е живял в края на Трета Юга (Silver Age) и Dwapara Юга (бронзова епоха) е започнал скоро след смъртта му. Това означава, че датата на BC 6676 за началото на Saptarsi календар, който е на 100 години след Дионис т.е. Rama, показва началото на Dwapara Юга в низходящ цикъл.

А по-късно Saptarsi Calendar, все още се използват в Индия, започва от 3076 BC. Но, тъй като д-р Subhash Kak посочва, "новият брой, който датира от 3076 г. пр.н.е. е започнало по-късно, за да го по-близо до началото на епохата Кали, колкото е възможно".

Тази модификация може лесно да бъдат идентифицирани, тъй като през 3076 г. пр.н.е., Голямата мечка бяха в nakshatra "Magha" (лунен Астеризъм) както е посочено от Varahamihira в Brihat-Самхита (BRS. 13-3). Но Subhash Kak посочва, че: "По време на гърците, на naksatras бяха изброени като се започне с Asvin ( Surya Сиддханта 8.9). Както Magha е десетата naksatra в брой, започващи с Asvin, човек трябва да се добавят 900 години, за да намерите най- епоха на началото на цикъла. Това отнема един до 3976 BC. Още един пълен цикъл Saptarsi на 2700 година, преди това ни води до 6676 г. пр.н.е. ". От Dwapara Юга непосредствено предхожда Кали Юга, ние отново доведе до заключението, че Saptarsi календар с начална дата от 6676 г. пр.н.е. се брои времето от Dwapara Юга.
image

Фигура 2: [ горе ] Списъкът на 27-те Nakshatras. Голямата мечка е в Magha в
3076 г. пр.н.е. и в Ashvini в 3976 г. пр.н.е. / 6676 г. пр.н.е.

Ние също така знаем, че Saptarsi календар,използван по време на Mauryan период се използва за проследяване на генеалогични записи на военните царе от  Махабхарата.В Махабхарата се описват събития, които ясно, са в Dwapara Юга, не може да има никакво съмнение, че цикълът Saptarsi започващ 6676 BC бележи началото на низходящ Dwapara Юга. Ако използваме тази дата като точката , и Saptarsi календар като основа за Цикъл продължителност на Yuga (т.е. Юга продължителността на 2700 година, с преходни периоди от 300 години), а след това на целия график на цикъла Юга получава разплитане:
image

Фигура 3: Yuga Cycle Timeline
Това Юга Cycle график е началото на Златната ера до 12,676 BC, повече от 14 500 години преди момента, когато  Голямата мечка е в "Shravana" nakshatra (Голямата мечка ще продължи от 3 nakshtras във всяка Юга,  на 300 година преходен период). Това се съгласува много добре с индийската традиция, тъй като в Махабхарата се споменава, че в древната традиция nakshatra Shravana получи първо място в цикъла Nakshatra.


Графикът също така показва, че възходящата Кали Юга, която е сегашната епоха, в която живеем, ще приключи през 2025 г. CE. Пълната проява на следващата Юга - възходяща Dwapara - ще се проведе през 2325 CE, след преходен период от 300 години.

Изкачващата Dwapara Юга след това ще бъде последвана от още две Юги: възходяща Трета Юга и възходящ Сатя Юга, които ще завършат на 12000 години възходящ цикъл. Текстът санскрит Брахма vaivarta Пурана описва диалог между Кришна и богинята Ганг. Тук Кришна казва, че след 5000 години от Кали Юга ще има зората на един нов Златен век, който ще продължи в продължение на 10 000 години (текст 50, 59). Това може веднага да се разбере в контекста на времевата линия на Cycle Юга е описано тук.

В момента предстои край на Кали Юга, почти 5700 години след неговото начало през 3676 BC. И в края на Кали Юга ще бъде последвана от още три Юги, обхващащи 9000 година, преди края на възходящ цикъл.    Виж тук >  Вселената и времето според ведите                                                           image                                           



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8724943
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930