Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 17:32 - Кюрди и Арменци
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 3690 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.02.2016 19:08


 image         
Крипто-арменците са като на осетинците - всъщност имаме чисто еврейски племена къде загубени, къде смесени с арийската раса от която са били оригиналните арменци, наследници на Армен и които са били траки. И така всичко, което знаем, следва да бъде заменено с френския евреин - Шарл Азнавур, или с друг любопитен евреин роден  в Москва арменско - френския гражданин с американско име Неговото име е Хенри Троая: Всъщност, името му Лев Тарасов   
                                                                                image                                                                                              Арменци съвсем официално се проследяват от хайку син на Тограма, пра-пра внук на Яфет - син т.е. арменците официално са нагласени за евреи, но официалните данни винаги са фалшификат. Така че, ако арменско-говорящите гои наричат себе си "Арменци" ,то арменските евреи знаят, че  арменско-говорещи народи - не са арменци! Но на езичник как да  обясниш? Армения - това е географски липсващата брънка във веригата на трансформации еврейската крипто империя - междинна между Израел и хазарите.                                                    

  - АРМЕНЦИ И ЕВРЕИ ЗАЕДНО, В ИМЕТО НА ОБЩАТА КАУЗА         
                                                                              image     
Точно по време на разцвета на Хазарския хаганат, Армения под династията на Багратион отново става независима царство със своя  град Ани , която в днешния Турция, на река с еврейската името "AR-игра." И там е никой не смее да направи разкопки! None нос арх радиология! Въпреки че градът е с население от 200 хиляди души и в един момент можеше да съперничи Цариград, Багдад и Кайро! И сега има празно пространство!    
                                                                      image                                                                                             Умира старият арменец. Събира около себе си цялата си челяд и дава последни наставления.
- Деца мои, пазете евреите!
- Евреите ли? Сигурно вече не е на себе си - казва тихо големият син.
- Деца мои, пазете евреите!
- Татко, осъзнаваш ли какво казваш? Ние, арменците, да пазим евреите?
- Деца мои, пазете евреите, защото когато свършат с тях, ще започнат с нас.  
                                                                                                                                                             

Всъщност арменската диаспората в Армения са евреи, а "арменското радио Ереван" ни пуска  - еврейски вицове. Докато по света и в България все още се намират оригинални арменци, както и оригинални българи, ...т.е. траки но са рядкост и са към изчезване. Но докато в Израел, евреите представляват 80% от населението, то арменци в Армения, т.е. арменските евреи - 93%! Под арменски евреи разбираме крипто-арменци, каквито са и крипто-българите, смесване с евреи след изгонването им от Вавилон.

image
Армен Мерангулян - композитор истински наследник на Армен, Орфей и траките. Ама никаква връзка с крипто-арменците с еврейска кръв от клана Саркисян. Типичен българин-тракх.


Старите истински арменци са траки и са разселени по света, и не са с еврейски носове като съвременните арменци. Имаме предвид тези които са днес на територията на Армения. Таково се очертава и бъдещето на България, крипто евреи с гой цигани,... и ще продължават да се наричат българи. Докато при днешните крипто-евреи са твърде малко гоите, че да могат да получат нещо от тях,... т.е. който да им работи!                                                                                                      image

       
 > Арменците са избити не от турците, а от... кюрди!



         image

                                                         
       > Много кюрди имат "еврейска" Коен Modal хаплотип група

Повече за независимостта на Армения...
Карабах - просто   се отдели от СССР.(За разлика от Грузия и Азербайджан) през 1998 г.  без бой и мирно предаване на председателството на Левон Тер-Петросян!!!

 image                         Серж Саркисян.                                                          image                                                                                                         
Тигран Саркисян  който в момента е президент на Армения. Така Армения може да се нарече "SARKISYANLYANDIEY" , и който не е Саркисян - той не може да работи. И с право, защото "ОСП" на иврит  е господар" , "владетел", "цар", и "Саркис-ян" - кралското семейство.    Да не забравяме че службите в България и днес както  през комунизма плуят от крипто-евреи и крипто арменци(Оник Саркисян  Оник дарон Магартичан и др).Забележително е, че геноцидът на 1,5 милиона арменски гои се е случил в Турция, но не и в руска Армения.                                        
Освен това се отбелязва, че "младите турци" дадоха при арменския геноцид като "подизпълнител" - кюрдите, които са семити - т.е. друго диво племе на Израел.Тук е статията "израелско-кюрдски отношения" , в който изрично се посочва, че кюрдите - са потомци на племена на Израел. Ето какво казва експертът MacDowall: "И все пак за известно време, преди появата на исляма терминът" кюрди "не е национален, а социален, той прилага към номадите от северната част на Иранското плато, много от които са етнически семитски ! "
И ако си спомняте, кой бе домакин на север-Иранското плато в средата на първото хилядолетие, тогава ще видите, че това е просто наблюдаваме редица еврейски хаганати.    
   
                                                                      image   
Вижте, това, което е писано за същите тези кюрди                                                                                                       

 "Кюрдски евреи и някои кюрдски християни обикновено говорят арамейски (например: като първи език".
Кюрдите говорят арамейски ! Това е древен говорим иврит. Т.е. кюрди - медиен арамейски!  В Израел днес не говорят арамейски! Съвременните израелци не са носители на езика им родител - а кюрди са!
Исус Христос говорил на арамейски, а не на иврит и Библията е написана на 
арамейски а не на рамейски, т.е. е реверсирана! В тази статия за кюрдите, между другото, изрично се посочва, че "ARARAT" - това е начина, по който сте се досетили, думата на иврит. Прочети за себе си: "Етимологията на термина кюрд не е много ясен. Рейнолдс смята, че терминът кюрд е най-вероятно свързани с древния план Qardu. Общият корен на кюрд и Qardu се споменава за първи път в шумерски таблетки от третото хилядолетие преди Христа, тъй като" земя на Kar-га. "е етимологически свързана с Qardu, асирийската Уратру и на иврит Term Арарат .
И ако "Арарат" е думата на иврит, след това Армения - също.Имайте предвид, че за кюрди в Русия  никога не е чувано .В Турция, кюрдите - 20% от населението в Ирак - 20%.

image

Министър на образованието на Русия  - типичен Kюрд Уваров.Защото тези, които са били "UARami" в Транс-Каспийския регион, отидоха до Европа като "Crash" авари и Caucasian_Avars .Само имената им са променени. Мигрантската кръв остава същата.                                                                                                                                   
             >  Днешните кюрди не са кюрди.Във физическо отношение древните кюрдите се различават от всичките околни народи: те са всички бели и красиви

Сега кюрдите се борят срещу иракчаните на Amer-Израел, и там са в израелски лагер, където израелци обучават кюрди и ги снабдяват с оръжие .

В Сирия кюрдите са 8% от населението. А това е и "петата колона". Ето една статия, че " Ливан обвинява кюрди кюрди шпионаж в полза на Израел " . 7% от кюрдите в Иран - и това също е петата колона и 1,3% от кюрдите в Армения.

Въпреки  произходът на кюрдите както можете да видите, самите кюрдите, както и други изгубени племена на Израел: пущуни, пенджабски и Сингх в Индия, уйгурите и манджурите в Китай, хазарите в Русия - те са напълно ориентирани, за какво се борят !
"Кюрдският кавалерията в Кавказ":                                            
Стана ясно, че както  в Киргизстан можете лесно да правите преврат , също в Близкия изток лесно ще наемете кюрди, за да стрелят по училище или болница  или да завземат Дубровка в Москва - няма да е обсаден от доброволци нали.                                                               Всъщност името "Азербайджан", е като в "Ambartsumian / HAmbartsumyane"/Хампарцунян" Khazer - Baijan също е очевидно! Т.е. Азербайджан -е  хазарска страна  дори и сега! Извадка от пресата: ". В Азербайджан", "университет" е Хазарски .Оценката на международни комисии преразгледани и от международни компании обявиха Хазарския University  за един от най-добрите университети на Азербайджан и на по-широки региони като Кавказ и Централна Азия, Близкия изток и Източна Европа ".

И не забравяйте, Baku радио фабрика  е "Хазарско".          http://zenapieviska.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html                                                                                                        
Едва през половината на V век преди Христа двама елински  автори за първи път ни споменават Армения и Арменци, все в областта на езерото. Ван и изворите на Тигър и Ефрат.

Ксенофон, като минал Гордиевите планини и слязъл в равнината, посочва ни границата между кюрдите и арменците: „Този ден, казва той, се почива в селата, разположени над долината, оросявана от реката Кентрите, два плетра широка, която раздели Армения
от Кардуките“(Ксенофон: Анабазис, ІV. 3. Кентрит излиза от кенто, тракийска дума, запазена и сега в Туркестан: Самар-кент, Яр-кент. Траките имали Аполон-кендрис (светъл); Kent, област в Англия)
Тая река е сегашната Бутан-су, която се втича в
Битлиската река и още три реки я правят доста голяма, е газена 15–20 километра над устието ѝ, което я излива в Тигър, отляво.
Оттук на запад се простирала вече Армения, цялата премината от Ксенфон. От своя страна Еродот твърди, че „Арменците са колонисти на фригите“.
Страбон, както и трябваше да се очаква, е събрал почти повечето древни предания за произхода на арменците и името им. Двама тесалийски офицери(Страбон, ХІ. 14. 12. Офицерите се именували: Курсил и Мида), другари на Александър Велики в походите му, единият от Фера, другият от Лариса, пишат, че в Тесалия имало град Армения и в него живял някой си Армен, който заедно с Орфей и Ясон отишъл в Колхида да търси златното руно, с други думи, да разработва там златните рудници. Тук те завладели страната и Армен нарекъл своята област на името си.

image


По-нататък авторът говори, че облеклото на арменците и тесалийците, които не са елини, било еднакво. „Най-после, казва той, медите и арменците са наследили от тесалийците голямата си страст към конете“. Той се удивлява на многото храмове, пръснати из цяла Армения, посветени на Ясон, един от Аргонавтите,
и зидани от племенните арменски князе по типа на Ясониум, съграден от ммакедонския генерал, Пармепион, в града Абдер, при устието на Места(Страбон: ХІ. 14. 12. Това са стари тракийски навръх планините жертвеници, посветени на Ясен, слънцето).
Най-накрая авторът ни удивлява с факта,
че една колония от траки се настанила над Армения, върху пределите на Медия и територията на гураните, и ни ги описва като една раса от диви и неукротими планинци“(Страбон. ХІ. 14. 12. Местонахождението им е между долното течение на реката Аракс и езерото Урмия, което класиците пишат Матнане или Синьо. Тук е имало златни рудници, които тия тракийски колонисти са ровили.
Съседите ги именували присмивателно сарапари, сиреч главорези.Страбон, като излага тия факти, заключава: „Всичките тия доводи ни авторизират да твърдим, че наистина съществува един вид родство между медите и арменците, от една страна, и тесалийците, от друга3
Вечно критичният Страбон се е видял в
една известна невъзможност да атакува важния въпрос, като как е възможно едно такова родство между народи, стоящи на едни такива големи далечини и лишени от каквито и да е географски връзки. Но той ни посочва един друг факт, който ни показва една благоприятна епоха за формирането на народностите. Арменците дължали усилването на народността си, кристализирането ѝ, на двама енергични македонски генерали, назначени там
от македонския цар, Аптиох:
„Историята ни учи, казва Страбон, че Армения, изначало
съвсем незначителна, се разшири най-вече от завоеванията на Артаксия и Зариадра, бивши генерали и паметници на Антиох Велики, които се видяха след падането на господаря си, повикани да царуват, единия над Софепа, Антисепа, Оромандия и околните области, и другият – върху провинцията Артаксата, и които, като съгласиха усилията си, за да се уголемят на сметка на
съседните народи, отнеха последователно от медите: Каспияна, Фавния и Васаропеда, от иберите – всичко онова, което лежи край полите на (планината) Париадра с Хорзен и отвъд Кура – Гогарена; от халибите и мосините отнеха: Карения и Дерксена, провинции, днес съседни на Мала Армения, ако даже и не съставляват част от самата нея; от Катаоните отнеха Акилисена и цялата област на Аптитаврус; най-после, от сирите отнеха Таропитида. „Жителите на всичките тия страни благодарение на
това съединение в едно, сега говорят един и същи език.“
Ако можем да се доверим на това свидетелство, то заключението е, че една сбирщина от разни народности, главно грузинци, туркмени, меди, косеи и асири или семити, била обединена административно, кристализирала се в една народност и един
език: това е съществото на арменската народност, която физически и днес представлява една разнообразна азиатска смес. По-нататък ще видим, че страните на Армения са били наслоявани от колонисти на разни народности, а главно на асирийци, турани
от Каспийските области, меди от Източна Персия и косеи от полите на Загруса. Тия черни племена са произвели една коренна революция в тая страна, обаче били осъдени да се подчинят на един език и едни нрави(Сами арменците не знаят своето начало. Онова, което много късно е написано, е едно злополучно събрание на измислици. Родоначалникът им бил Хаик, син на Ной. Хаик имал син, който се наричал Арменак, и страната добила името му. Всичко това е извадено от многократно допълваната от-после книга на халдееца Мар Анас Катина, която по заповед на Александър Македонски била преведена на гръцки. Клиническите надписи на скалата край езерото Ван, които арменците не могли да четат, дали материали за нови басни, а именно, че тук била дошла като завоевателка Семирамида и основала край езерото град Семирамокерта).        


Според най-строгите изследвания език  на старите арменци, поне онзи, който е доживял до Мойсей                Хоренски, принадлежи на арийската ветва и няма нищо общо със семитизма. Сегашният арменски език е една невероятна смес от езиците на всичките околни народи.
    www.heliopol.com/books/traki.pdf                                             Кюрдите в историческите времена се споменават най-на-
пред от асирийските паметници, които говорят за победите на Тукултиа-бал-ешарра І, под името Курхи. Те населявали планинските долове и бърда между Нипивия и езерото Ван, и през тая планинска страна водил пътят от Асирия за Урарту. Тази почти непроходима планина стои между реките Тигър и Големия Заб,
и сега, именувана Джуди(от Джу-чи син на Чингиз хан), населява се също от кюрди но те не са древните кюрди. Пределите на царството им или на етническите им земи не се споменават от асирийските надписи или плочи.         Върху езика и народността на кюрдите е твърде трудно да се говори поради нямане на достатъчно данни. Авторите са съгласни, че те и отечеството им носят името на един тракийски цар, Гордий, но не бащата на Мида, а някой измежду другите Гордиевци, живели много векове по-рано.Имената на царете им, по които можем да съдим за езика на народа, не са още правилно прочетени, поради несигурността на клиническата азбука(Ленорман е сближавал имената на царете с троянските топографически и други имена: Sayce ги сближава с имената на хититите, обаче несполучливо), но
авторите са склонни да ги приближат към разните тракийски племена. Шадиантеру отговаря на лидийското Садиати, което е съставено от сади и Ати. Географските имена, давани от асирийските паметници, ни напомнят чисто тракийските имена. Долината на Големия Заб, или както го именували асирите, Забу-Илу = Горния Заб, пълна с разнообразни и живописни гледки, гигантски планини и очарователни долини, се именува
Хубуския, от зендо-санскритския корен хубъ – хубаво.
Класическите имена на двете исторически реки на Месопотамия също носят тракийски имена. Ефрат, която туземците наричат Форат, е носила името Пурат, едноименна на реката в Източна Дакия,
именувана от класическите автори Пурат и останала в наше време на Прут. Асиро-вавилонските клинически паметници я пишат Пура и добавили семитската дума нуну = река, вследствие на което формата ѝ е Цура-Нуну. Навярно туземни племена са я изговаряли Ипурат, от което елинските автори слушали Епурат
и написали Ефрат (Епрат). Обстоятелството да се даде това име на реката не може да бъде друго, освен че по планинското ѝ корито е имало тракийски градове крепости, които обикновено се наричали пуро, от което елините направили пуло и полис. Втората голяма река Тигър, също носи тракийско име. Асиро-вавилонските клинически паметници я пишат Дигна; по-после се изменила на Дигла. Източните племена обикновено
изменят д на т, вследствие на което Дигла станала Тигла, после на Тигра, от което се установил сегашният Тигър.   (Монголските и много от семитските племена изговарят таг или тау
вместо даг (планина), Танай вместо Данай (Дон), Туна вместо Дунав, тале
вместо дале (Далай Лама)
.                                                                 Името Дигна е дадено на реката далеч в предис-
торическите времена, когато не е съществувала още асирийската империя и когато във Вавилония или Халдея са господствали шумерите, в езика на които се намира тракийската дума дигна(Тая дума е пропътувала много народи. Шумерите: digna; елините –
δυνα и δυναρος – високо, достойно, сила; латински: dignus – достоен, висок; digma – знаме; френски: – digne, достоен, висок; digue – бряг, подпора – упора, издигнато срещу някой напор; турски: дик – нагорно, върло, издигнато, стръмно: дик – йокари (нагоре), Διητυννα от dikt = планина. Най-високият връх на Демавсид се именува Диким (дигна) по времето на Салманасар ІV.
Вероятно на едно подобно обстоятелство дължи името си и реката Тигър (Масиеро: Histoire Ancienne, t. III. 142, 143). От диг станало даг, форма, която се среща в санскрит в смисъл на високо или висота, издигнатост. В Индия
кубетата на будистките храмове, като най-висока част на зданието, се нари-
чат дагоба. Татаро-монголите присвоили тая форма на думата и с нея означи-
ли върховете на планината или самата планина: даг, таг и тау).
                     

Днешните кюрди не са кюрди.Във физическо отношение древните кюрдите се различават от всичките околни народи: те са всички бели и красиви, ярки и пър-
гави, имат природна интелигентност и с това се идентифицират с древните траки. Първоначалният им език е бил тракийският, който е останал като основа на сегашния им език. Вследствие на това мнозина смятат кюрдите или за европейско племе, или попълнено от кръстоносците, които останали и се населили по тия страни.Съмненията, които историческата наука повдига относно мнимото азиатско произхождение на кюрдите, са твърде стари и древността се е трудила да ги обясни чрез светлината на легендите. Три-птолем, митически цар на Елевзия, гдето господствал Евммолн, родоначалникът на тракийската династия, като бил тръгнал да търси Io, от Киликия (се установил в долината на Оронт), изпратил сина си Гордю, който завладял страната по планинско-      то течение на Тигър и тук настанил колонистите си, доведени от Аргус; те и страната добили името на своя предводител, като се нарекли гордиени, а страната – Гордиена
(Тая легенда е една от многото, каквито обичали да коват тракийските жреци при всяка победа и завоевание, предводителствани и извършени от върховното божество – слънцето. Три-птелом е едно от многото имена на слънцето. Мислят, че то означава трикратно изораване на земята. Божеството носи житни класове, възседнало на хвърката колесница, запрегната в змеюве, шества по света и народите, за да ги научи на орачество и посеви.
Безспорно, туй е пролетното слънце с неговите топлини, облаци, светкавици (змеюве) и дъждове. В народа и досега е останало поверието, че светкавицата и гръмотевицата излизат от хвъркащата из облаците колесница на това божество, която ту е запрегната с огнени коне, ту в крилати и огнени змеюве (светкавицата). Понеже траките, където воювали, обръщали туземците в роби земеделци, а те техни господари, станали оседли домакини с чифлици и стада, то неминуемо тия победи били нанасяни от божеството, което организирало и земеделието на новото отечество. В специалния случай, който ни занимава, следва да се разбира, че първо е била покорена долината на Оронт, между Ливанските планини, и оттук царят, който неминуемо е син на божеството, възлязъл нагоре и покорил и населил с дружината си и Гордиена. Три-птолем е третото въплъщение на Брахма, олицетворен във водите и плодовете; намираме го отпосле под името Аполон, божество, дохожда всяка пролет от север, олицетворение на дъждовете и светкавиците, които се явяват пролет, веднага след зимата, и карат семената да прогледнат. Името иде от санскритското Апо = вода, Аптиа – Великия океан (виж бел. 3, стр. 40), Етрурски: Apul).                                                                
 „Прибрежната част на Тигър, казва Страбон, е населена от гордиените, потомци на древните кардуки: между другите градове, забележителни в Гордиена, ще споменем Сариса, Ситалка и крепостта Пинака, осно-
вана върху три стръмношилести върха, всеки един от които има своите крепостни стени, нещо, което, погледнато изобщо, дава изгледа на едно триградие“
Тия три имена, безспорно чисто тракийски, трябва да са дадени през времето на македонското
владичество, нещо, което авторът не ни споменава, обаче останали и след победите тук на Помпея. Страбон ни осведомява, че  кюрдите били „реномирани архитекти“ и „несравними военни инженери“, отличителни свойства на всичките тракийски племена, а страната им „притежава твърде богати пасбища и цели кантони, в които растителността има такава сила, щото растат
дървеса с постоянна шума, раждат се аромати, въдят се много лъвове, има нефтени извори и рудници на камъка гангитид, от който бягат змиите.
Легендата, съединена с фактите, които ни представлява типът и езикът на това племе
(M. Auguste Jaba: Dictionnaire kurde – Francais: dor – двор; zawa . зълва; zabun – забунче; devar – девер; nyvestin – невеста; како – кака; ne mir, ne ji – ни мъртъв, ни жив, и други. По старозагорско наречие и сега двор се изговаря дор. Ни-вестин излиза от ни = идва, доведена, и въс = дом, с други думи, ни-веста означава (по санскритски) доведена къщница (неродена в къщата).
, тракийската топография на тяхната страна, троянските надписи, които и сега стоят там по скалите,
постоянната свръзка с монарсите на Елензия, на Троя и на Велика Фригия, задружните вековни борби срещу Асирия, ни дават решителност да признаем древните кюрдите за потомци на древните траки.
.                                                                                                                    
>  ВАСИЛИЙ І МАКЕДОНЕЦ И КРИПТО-АРМЕНСКАТА „ВРЪЗКА“                                                                                                                                                                                                           
>     Еврейска История на Армения/Как евреите станаха арменци                  
                
                                                                                                                                                                                                                                                                           



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684554
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031