Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2016 14:47 - Псевдо патриоти отново ни пробутват фалшиви антибългарски тези!
Автор: doktora757 Категория: История   
Прочетен: 11297 Коментари: 9 Гласове:
16

Последна промяна: 09.02.2016 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Стенопис със Св. Тривелий /цар Тервел от рода Дуло/ - Цар български; Преображенски манастир, Търновско.


Псевдо патриоти отново ни пробутват фалшиви антибългарски тези!


тюрко-монголските "ханове" се разполагат необезпокоявани по българските улици, площади и спирки на метрото?!?.......


  Вдигат паметник на хан Тервел
"Хан Тервел-Тривелий е спрял ислямската инвазия в началото на VIII век.
Това се признава от цяла Европа и крайно време беше да има той своя паметник". Така шефът на НИМ проф. Божидар Димитров анонсира инициативата на обществено сдружение "Боянски клуб", на който той е председател.
Утре в 10 часа в градинката до бившата баня Мадара в София ще бъде положен и осветен паметен знак, който ще свидетелства, че там ще бъде издигнат паметник на Тервел.
"Тепърва ще търсим спонсор и автор на скулптурата, като междувременно ще съгласуваме проекта с Министерството на културата и Столична община", поясни още проф. Божидар Димитров.

Константин Събчев /в. "Стандарт", 05.2.2016 г./

 

   image

                                Св. Цар Тервел Български; църковен стенопис.


   Сдружението "Боянски клуб" с председател Божидар Димитров поело инициатива за издигането на паметник на "хан" Тервел. На пръв поглед похвална инициатива, като се има предвид историческата значимост на този български владетел и заслугите му за разцвета на България и спасяването на Европа от арабската експанзия. Инициативата е похвална, но само на пръв поглед, защото там се подава грешна и фалшива информация на широката общественост както у нас, така и в чужбина.
   Първо цар Тервел не е "хан", нито такива са били неговите предшевственици /цар Аспарух и цар Кубрат, до император Атила включително, който в хрониките носи титлата "василевс"/, нито след него има някакви български "ханове", носещи тюрко-монголски владетелски титли. Това са фалшификации от тоталитарния период, които обслужват единствено гръцките и панславянски тези в ущърб на древната българска история, култура и духовност. Това ми напомня за едни други твърдения на Божидар Димитров в книгата му "10-те лъжи на македонизма", където той посочва, че "древните македонци били гръцки племена". Значи уж оборваме лъжите, а започваме с утвърждаването на най-голямата такава, което обезмисля всичко друго! Нали се сещате накъде бия, защото схемата е отново същата /в кацата с мед да се сложи лъжица катран/.......
   Никъде в изворите за българската история не е посочена българска владетелска титла "хан", дори и в прословутия извор "СПИСЪК НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ", от трите руски преписа. Там е използвано славянското "княз", а не "хан" или нещо подобно! Хрониките касаещи цар Тервел описват факта, че той получава като награда от византийския император титлата "кесар" /втори след императора/ и императорска плащеница /хламида/. Това е обаче просто едно признание от страна на императора за статута на българския владетел от гледна точка на императорския двор на Византия. В България, която по това време се простира от областта Загоре, Македония и Стара Планина на север чак до р. Днепър, Тервел е бил пълноправен владетел и е носел титлата цар или даже император, защото в тази огромна държава /наследник на Старата Велика България и империята на Атила/ освен българите е имало и алани, сармати, гети/готи, траки и някои други сродни на българите племена. Нещо повече, легитимирайки фалшивата уж българска владетелска титла "хан", групата "Боянски клуб" съзнателно или не отхвърля факта, че цар Тервел, както и предшевствениците му са били християни, слага го в графата "езичници" и прехвърля топката с "късното християнизиране на българите" към IX в. и времето на цар Борис I, което е една дълбоко погрешна и фалшифицирана теза в българската история /развита от гърци, католици и панслависти/, неотговаряща на фактите. А те са, че трако-българите са едни от първите християни в Европа, покръстени директно от апостолите /Св. Павел, Св. Ерм и Св. Андрей Първозвани/ и тяхната първа християнска община е в гр. Филипопол /Пловдив/! По въпроса трябва да се четат внимателно изследванията на проф. Асен Чилингиров, д-р Ганчо Ценов, евангелията и изворите.
   И до сега, редица наши историци и учени отхвърлят факта, че цар Тервел и цар Аспарух са били християни. Ето обаче какво показват фактите. Наскоро е открита златна монета сечена от цар Аспарух и на нея ясно се виждат християнските символи и кръста. На печатът на цар Тервел има и нарочен надпис, който гласи: "БОГОРОДИЦЕ ПОМАГАЙ НА КЕСАРЯ ТЕРВЕЛ"! На кесаря/царя, а не на "хана", нали!?!........


image

 
 Златна монета на цар Аспарух с характерните християнски символи и кръст.


           image 

         
 Оловен печат на цар Тервел, който се съхранява в музей в САЩ. 



 
 
За своите заслуги и това, че спасява България и Европа от нашествието на арабите цар Тервел е канонизиран за светец, както от Православната църква, така и от Католическата църква. Св. Тривелий Теоктист - Цар български е записано в "Списък на българските православни светци".
   И сега най-важното доказателство за това, че по него време и той и българите са били християни и то вече с вековни традиции. Съгласно каноните на двете църкви и Византия, даването на титлата "кесар", както и да бъде канонизиран  по-късно за светец МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ САМО СПРЯМО ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОКРЪСТЕН ПО КАНОНА!!!........  За това и по всички български икони и църковни стенописи Св. Тривелий /Тервел/ и посочен като "Цар български", а не като "хан". Хановете са в монголските степи и нямат нищо общо с българските древни владетели и царе. Крайно време е, и още повече през 21 век тези антибългарски писания и фалшификации като "ханове", "прабългари" и прочие вредни архаизми да изчезнат от учебниците по история и от наименованията на улици, площади, паметници и спирки на метрото! Махнете ги от там незабавно!........


                   
                  image





Гласувай:
18



1. shtaparov - Срамота е в ХХІ век "Българ...
08.02.2016 00:57
Срамота е в ХХІ век "Български" историци да говорят за "ханове" ("канове") в ранна България- такива у нас е имало само през турско!
цитирай
2. krumbelosvet - Тюркския произход на българите е измислен
08.02.2016 16:41
още преди Освобождението, и хановете с него.
цитирай
3. 100yana - Поздравления и благодарност за тази статия !
11.02.2016 10:33
Кратко, ясно и отлично аргументирано и документирано !
Какво им става на тези хора.....или как така нищо не им става или просветва, отново и отново, при тези стари/нови неопровержими факти .....Поне да си седнат на задника, но не би ! : (....
цитирай
4. iliyanv - Несебърският мангал
11.02.2016 12:20
е ясен.
А форумните делиормански тюркофили, дето заливат ежедневно интернета с поп-фолк исторически маанета ?!? Милчев има поне 3-4 профила и сам си пише коментари и си гласува.
цитирай
5. nikikm - Може би,
27.02.2016 19:15
известна слабост има тук:.."освен българите е имало и алани, сармати, гети/готи, траки и някои други сродни на българите племена." Всички посочени племена са тракийски сиреч български! Просто трабва да споменава -българските племена,готи,сармати,даки и пр. Траки и българи е едно и също!Но е тайна,нали разбирате!?

цитирай
6. doktora757 - известна слабост има тук:. . &qu...
29.02.2016 18:28
nikikm написа:
известна слабост има тук:.."освен българите е имало и алани, сармати, гети/готи, траки и някои други сродни на българите племена." Всички посочени племена са тракийски сиреч български! Просто трабва да споменава -българските племена,готи,сармати,даки и пр. Траки и българи е едно и също!Но е тайна,нали разбирате!?

Абсолютно си прав - това е един и същи народ с различни имена и прозвища през различните исторически периоди, но трябва много да се обяснява на аудиторията. За това просто ги изредих!..........



цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043510
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031