Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 18:05 - "Пeсoглавци", или Рицари на aбог Ра - 5ч.
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Ще отбележим още един важен момент в нашата реконструкция. Днес се смята, че св. Вартоломей е бил убит чрез обезглавяване. Но така е бил убит, и руски княз Святослав, син на Игор и Олга: печенегския князь Куря, според легендата, Святослав отрязва главата, и направи от черепа чаша обкована в злато и пи от нея в памет на победата над знаменития командир. В същото време името

«Куря» = Хоря = Хорий

предполага, че той е враг на Святослав и е привърженик и последовател на Христос-Ховрах-Хор. От Библията знаем, че младият Давид порази Голиат, и му отсече главата. В същото време, дори и този добре известния факт, не е надеждно достоверен, доколкото в 2 Царe.21:19 се говори че Голиат е убил Елханан. Обърнете внимание на името "Елханан", който може да бъде огласено под следната форма:


Ельханан = Эльха_Анн(-а) = Ольга_Анн(-а) (1.31)

Оказва се, че Библията дава добра причина да се смята, че Голиат може да убие една жена с име "Олга-Aннa." От Олга = El_Og (-а) - означава "господарка на Всевишния", а думата "Анна" означава "жена, съпруга", изразът "Олга-Анна" се превежда със Словото Ра като "Жена на Всевишния владика" Защото на едно място Библията казва, че Давид уби Голиат, и в другия случай, се посочва, че той е убит от Елханан = Эльха_Анн(-а) = Ольга_Анн(-а). Ако се изключи частта от "-ьха" в думата Эльха_Анн(-а), то ще стане Ель_Анна = Елена. След това/Тогава можем да предположим, че Дейвид е Елханан = Олга - Ана = Елена, т.е. младия "Дейвид/Давид", който уби Голиат, е всъщност една жена (подвиг на жена на име Дейвид (-а) впоследствие преписан със същото име на еврейския цар Давид). Наименованието "Давид "напълно има право да съществува (не забравяйте, известната певица с подобно име, и псевдоним " Далида "). Важното тук е, че на латиница без огласяване думата " Давид "=" Дейвид "=" Девид "може да се запише като" DVD "(сега чете като "Ди-Ви-Ди"). Тъй като латинското "V" в ранното средновековие може да се чете като кирилицата "в", "у" или "и", а в исляма, например, името се огласява като "Дауд" (латинска буква "V" се чете като "у" на кирилица и първата «D» oсе огласява като "да") от друга страна, ако първата «D» е огласена наобратно като «аД» = «уД», и следващата буквата "V", се чете не като "у" в исляма, но като кирилическото "и", то латинския запис на DVD ще звучи като UDID/ уДиД= Юдит = Джу-дит = Юдиф(при заглушаване второто "д" се превръща в "т" а "т" и "ф" са взаимозаменяеми и преминават една в друга, ето защото по-рано, те са се обозначавали с буквата "фита", което означава, едновременно "ф" и "т"). Допустимостта на подобна огласовка се потвърждава с известните вариации на Edith (например, Пиаф), или Едита (например Пьеха). Това доказва, че името "Давид" може да се използва както по отношение на един мъж , така и по отношение на жена, на едно ниво с производното "Давид", по аналогия с името "Едит" и неговото производно "Едита". Оказва се, че от езикова гледна точка, думата «Давид(-а)» и «Юдит» = «Юдифь» са просто различни огласовки на един и същи неогласен гръбнак, този на съгласните "DVD". Думата "Голиат» = Holiaf => дава Oliaf = Олаф, доколкото в редица езици, например, на френски, първата буква «Н» не се произнася. Имаме, че Голиаф/т = ОлафГласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6569546
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1551
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031