Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2018 10:01 - Българи: Открихме печат на Борис I, бил е император и на Римската империя
Автор: kzone Категория: История   
Прочетен: 6755 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image      

Интердисциплинарният екип "Руните говорят" 2 откри монограм на Михаил III Император на Източна римска империя. От екипа твърдят, че на него пише Дуло – името на древния род на българите.

"Най-тъжното е, че този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден на търг в Хамбург съсвсем скоро - на 16.11.2017 г., на срамната цена от 118 евро. Линк към аукциона - ((https://www.coinarchives.com)", пишат от "Руните говорят" до медиите.

От екипа задават въпрос към Цариградската патриаршия (включително и нейните правоприемници) , към Ватикана, към редакторите на Библията и към академичната общност в България: "Ако не са едно и също лице Борис I и Михаил III, какво прави "Дуло" там?

Ето пишат още от екипа:

 

 

Пусната е и първата информация от печата, която показва рода и потеклото на Царя на Царете Борис –Михаил. Интересното е, че този текст е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, позната днес като коптска и близка до днешната българска азбука, според американските лингвисти. Същите руни бяха открити и преведени от трите пъстена на царя на царете Кубрат и на канонизирания Тервел.

Ето и превода от монограма на Борис-Михаил:

„Тия са от Управляващият Род, Звездите! Борис от Управляващия Род на Учителите е! От А*Тила Вуйчото! От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия). От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

От екипа коментират още: „Този печат налага да се пренапише онази част от историята, която се отнася за Царя на царете Борис I на Българската империя и познат като Император на Източната римска империя под името Михаил III. Велик български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната римска империя – това е първо. Това покръстване, за което е писано толкова много, е само във фантазиите на болните мозъци от Цариградската патриаршия (съчинено по време на османското робство)“.

Сред първите мисионери на ранното християнство при тиреите Св.Карп и Св.Ерм са подкрепяли Учението на Исус с това на Орфе(й). Съществувала е икона на Св. Орфе(й), но след Първият вселенски „християнски” събор иконата на Орфе(й) е била премахната. Забранено е било дори да се произнася името на Орфе(й), но тиреите в Римската империя скришом пеели песните му. Епископ Никита Ремесиански е покръстил бесите през 396 г. Евангелията от Учението на Исус, които разпространявал Никита Ремесиански, са написани с думите на Орфе(й):

„Люби ближния си!”; „Не убивай!”; „Аз съм пътят, истината и животът.”

Приемането на християнството е една вековна традиция в Българската империя. Чрез Познанието и вярата са присъединявали пристигащите племена.

Фалшификацията на черноризците е била необходима, за да си припишат несъществуващи заслуги към българският народ и неговите велики владетели. Има ред други неща, които са ни известни за управлението на Царя на царете Борис I. Предстои тяхното публикуване в първата книга на изследователския екип.

"Най-важното е, че имаме безспорни доказателства за лъжите на „трите демона“ и е време да си понесат заслуженото!", допълва екипът в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев.




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. nkf - Така е, вярно е. Великият български ...
26.02.2018 17:51
Така е, вярно е. Великият български историк и голям българин д-р Гачо Ценов доказа, че Михаил трети и цар Борис са най-вероятно едно и също лице. И няма никакъв Михаил трети-кръстник на българския цар. За съжаление все още история се учи по Иречеково-Златаристките фалшиви теории, където всичко е така преиначено и направо фалшиво,ч е няма накъде повече.
цитирай
2. lexparsy - Благодарим за новината и коментарите и
26.02.2018 19:12
Наистина е жалко че напредваме толкова бавно и сме безпомощни във възстановяването на историята на България и не само.
Но аз съм обнадежден, защото историята не е само артефакти, но и Памет и не тази дето ни вменяват в учебниците!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте!
26.02.2018 21:44
Аз съм държал в ръцете си печат на Борис Първи!
Нещо ми подсказа ,че е негов
На опаката страна имаше надпис-архонт Михаил Около 20 милиметра диаметър
Направих всичко възможно и той отиде в музея !
Продължавах да проучвам и от книгата на Иван Йорданов се убедих ,че е наистина негов
Този печат в мътните времена около промяната изчезна...
Но вината не е моя Аз направих каквото трябваше!
цитирай
4. demograph - Поздрав. Истината излиза наяве
27.02.2018 16:32
Внимавайте какво ще стори руския патриарх Кирил у нас. Или ще подкрепи нашите две църкви с макединката или трябва даа го изритаме като вредител антибългарски и антихрист. Българската църква е майчинска и на Русия!!!!!
Защото наша е правата вяра, не гръко-сърбо-руска.
цитирай
5. shtaparov - Внимавайте какво ще стори руския ...
28.02.2018 11:16
demograph написа:
Внимавайте какво ще стори руския патриарх Кирил у нас. Или ще подкрепи нашите две църкви с макединката или трябва даа го изритаме като вредител антибългарски и антихрист. Българската църква е майчинска и на Русия!!!!!
Защото наша е правата вяра, не гръко-сърбо-руска.

Този навярно е пратен нарочно,за да се меси в нашите дела с "македонците"- не вярвам да има друга причина.
цитирай
6. shtaparov - Надписът на гърба на печата е ясен- ...
28.02.2018 11:30
Надписът на гърба на печата е ясен- той се превежда лесно на гръцки: "Теотоке воити то со дуло Анастасио" (Богородице помагай на Божия раб Анастасий). Той се връзва добре с надписа върху лицето,затова съмнения в четенето няма как да има,още повече че съвсем същата религиозна формула е използвана върху много други печати на други византийски велможи или Български сановници в различни хронологични периоди между VII-XI в.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 419975
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444