Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2020 07:32 - Истинските германци са дошли в Европа от Азия?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 731 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.09.2020 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Победителите пишат историята.
По-скоро тези, които стесниха предишното население и сега обосновават своите претенции за неговото място.
Германците, изтласквайки по едно време местните жители на Централна Европа, славяните, на изток, веднага съставят за себе си „древна“ история, където няма място за славяните.
Откъде са тръгнали самите германци към Европа?   Днес лингвистите използват добре развита терминология: „славяно-балто-германска общност“. Не може да се отрече, че има значителна близост на славянския и балтийския език. Също така има известна прилика между тях и германските езици. А на ежедневно училищно ниво такава близост лесно се обяснява чрез заемане от немски език.
  От съвременна гледна точка произходът на това сходство не е напълно ясен. Все повече се налага убеждението, че не е имало една общност. И наблюдаваната прилика, очевидно, е придобита в хода на дългосрочното взаимодействие на различни етнически групи?
В класическата немска сравнителна лингвистика (сравнителни изследвания) това беше основата на идеята за разделението на индоевропейския праезик.
И така, в края на XIX век. с появата на теорията за две диалектни групи на индоевропейските езици - centum и satem - балто-славянските и германските езици са в различни групи.   Разликата при тях е, че уж в протоезика е имало известен неразбираем звук, който на някои езици по някакво чудо се е превърнал в прорезано „s“, а на други се е превърнал в небно „k“. Така се е случило разделението на латински centum (сто) и ирански satem (руски - сто). Но тук вече можете да намерите несъответствия - староруското КОЛО (слънце), например, на латински премина в Сол (о). И кой е centum тук и кой е satam?   Така че, възможно е зад тази нелепа лингвистична теория да има ясно проследен геополитически мотив.
Още един опит за отделяне на Западна Европа от Източна Европа. Да обедини балтите и славяните в една група с иранците, албанците, арменците, които бяха асимилирани отдавна от южните народи, и да обяви германците с римляните и гърците за „истински“ европейци.   Но какъв беше всъщност случаят?
„Съдейки по езиковите данни - отбеляза специалистът по германски езици Н.С. Чемоданов, - прекият контакт на германците със славяните е установен много късно, може би не по-рано от нашето летоизчисление. " Освен това лингвистичният материал дори не дава доказателства в полза на факта, че балто-славяните и германците обикновено са се формирали по съседство. Това е, очевидно, противно на традицията, германците не са се образували там, където са сега.
  Интересно е също, че в немската историография предците на германците са били свързани с културите на шнуровата керамика и мегалитите. Въпреки че нито едната, нито другата култура няма нищо общо с германците. Освен това, генеалогията на ДНК е показала, че шнуровата  култура е култура на носители на хаплогрупата R1a-Z280. Следователно е разбираемо защо на територията на Германия изобщо няма оригинална германска топонимия.
Да се ​​подозира, че носителите на хаплогрупата R1a-Z280 в германска принадлежност не позволяват знанието, че западногерманците са имали, подобно на съвременните, хаплогрупата R1b.  
Все повече факти показват, че германците (немци) в Европа са новодошли. И автохтонната теория в този случай е несъстоятелна.
Обикновено прародината на германците се търси в Южна Скандинавия. Но там, както пише А. Кузмин, „има пропаст в културите между бронзовата и желязната епоха, което предполага намесата на външен фактор (през този период, не непременно германския) .... И по-голямата част от скандинавската топонимия се доближава не с германската, а с келтската (или „келтско-скитската“) “.
А свевы се преместиха в Скандинавия от континента след разпадането на държавата на Атила.   Скандинавия, бреговете на Северното и Варяжкото море през 1-во хилядолетие от н.е.  били обитавани от славяни, руси, тоест основните и преки наследници на праиндоевропейците, носители на праиндоевропейския език.
Кой е заобикалял скандинавците-славяни? От изток - тези, които обикновено се наричат ​​източни славяни. От юг и югоизток - балтийските, подерските, полабските славяни, чергите, вендите, руяните, вилци, сорбите, тоест представители на същата огромна и могъща славянска общност.  
Някои експерти започнаха да говорят за късното добавяне на основните европейски народи и езици.
В немската литература дори се появи въпросът: "Ние германци ли сме?" Къде можете да видите германизма в началото и средата на 1-во хилядолетие от н.е.?  Истински германизъм, немски, а не това, което Тацит е имал предвид? - Малки, диви племена някъде в Алпите, някъде в горите ...   Но след като дойдоха на славянските територии, германците започнаха да изтласкват славяните. Те са живели спокойно няколко века, докато са се засилили, а през 9-10 век започват да изтласкват славяните с „огън и меч“. Те преименуваха град Липск на Лайпциг, Дрезден също първоначално не беше Дрезден, а Дроздов или Дроздяни. Това първоначално са били славянски градове.
През 19 век се появява немската историческа школа. Тя  има две разпоредби. Първо: кой пръв е дошъл  в Европа, на него тази Европа принадлежи.
И втората позиция: германците първи дойдоха в Европа. Всичко останало следва от това.
  Руската историческа наука при Екатерина II беше оглавена от трима души - Милер, Байер, Шлецер. Какво казаха те за руската наука?
Че Русия не е имала държавност през Средновековието, те са я взели назаем от германците.
Въпреки че е ясно, че през 9-10 век вече сме имали държавност. Германците дори не са били   близо до нея.  
Известният антрополог В.П. Алексеева цитира наблюдението на преобладаването в Скандинавия на същите расови типове, които са живели тук през неолита и бронзовата епоха, но които не са свързани с германците.
  В ранното средновековие германците са имали няколко генеалогични версии. Според един от тях саксонците, заедно с чергите и прусите, са се появили на три кораба, а зоната на източника е определена по различен начин, като се свързва или със север, или с юг (Троянската война или фрагмент от армията на Александър Велики).   Темата на трите кораба обаче е добре позната тема на така наречения скитащ сюжет. На същите три кораба „Англите“ със саксите и ютите пристигнаха във Великобритания.
  Както и да е, спомените за "родовия дом" са най-упоритите сред онези народи, които трябваше да го напуснат неволно. По този начин норманите съобщават за пристигането си „от Азия“, постоянно процъфтяваща страна, по-богата от студеното Атлантическо крайбрежие.
Тази версия за появата на норманите от юг е записана в Младата Еда, където тяхното родословие е свързано с легендите за Троя. А богът прародител Тор се отъждествява с троянския Тор.
Но само шест века по-късно Один, начело на „множеството хора“, се премества в страната на саксите и в други региони на Германия.   Самият легендарен Тор, според сагата, е притежавал Тракия, където е бил възпитаван.
Там, където Асите идват от Азия, те си вземат съпруги и накрая „езикът на тези хора от Азия стана език на всички страни“. [Д.Н. Егоров. Колонизация на Мекленбург през XIII век].   Според друга версия норманите през II век. водени от Ролон идват от Дон. (166 г. според данни на Аналист  Саксонски).
В началото на н.е. от Дон до Западна Европа, по-специално дойдоха роксаланите и аланите. И така, в северната част на Франция и съседна Белгия имаше обширни гробища на погребани алани.
И лидерът на нормандците от Норвегия Ролон, който влезе във владение в началото на 10 век. на тази част от френската територия, считал се за потомък на Ролон II. („Хроника на херцозите на Нормандия“ от XII век, Хенри II Беноа дьо Сен Мор). Ролон смяташе завладената територия за свой прародинен дом.
През 911 г. той се съгласява да се признае за васал на френската корона. И територията, „върната“ им се превърна в независимо „Херцогство Нормандия“.   Тук не може да не си припомним реалното съществуване на тази нормандска територия на Франция на две реки с толкова познатото име DON. Това име определено е донесено от бреговете на далечния Дон на Източна Европа.
В Сагата за Снори Стърлусън за Инглингите се казва за Великия Свитод (по някаква причина, тълкуван като „Велика Швеция“), който е заемал обширни области близо до Танаис. Тук се намирала земята на Асите - Асаланд, чийто водач бил Один, а главният град бил Асгард (Ашхабад).  
В По-малката Еда, земята на траките, които се оказаха най-близките роднини на бъдещите германци, стана отправна точка на германското преселване на север. И така, според антропологични данни антрополозите поставят българите най-близо до германците. Тази близост убедително се обяснява от антрополозите с влиянието на тракийския субстрат, сроден на основния компонент на германците [T.I. Алексеева, В.П. Алексеев. Етногенеза на славянските народи според антропологията].  
Траките и германците принадлежат към населението на културата на лентовата керамика. Постепенно  придвижвайки се по поречието на Дунав на северозапад, те се сблъскват или увличали  в движението си племена с различен външен вид.
Пристигането на германците увеличава дела на тъмно пигментираното население тук.   Германските племена в началото на нашата ера са стигнали до територия, която вече е била окупирана от венедите, споменати от древни автори преди хилядолетие.
И едва през 1147 г., под прикритието на втория кръстоносен поход на християните срещу езичниците, осветен от папа Евгений ΙΙΙ, германците предприемат голяма кампания за завладяване на вкусните земи.
Тогава славяните, под ръководството на княза  на ободритите  Никлот, издържаха. Но от 1160 г., с неговата смърт в битката с кръстоносците, започва процесът на постепенно унищожаване на славянското население и то е изтласкано в покрайнините. Християнството в неговата католическа форма се разпространява с меч и огън.   „Руснаците, или по-скоро русите, бяха автохтонното население на Европа, те живееха в него от каменната ера, те дадоха най-малко осемдесет процента от всички европейски имена на места (имена на реки, планини, села, градове, езера, гори и т.н.) , те дадоха основния  език на Европа, положиха нейната цивилизация ... и следователно техните следи са просто невъзможни за унищожаване. Те могат да бъдат само изкривени, променени, камуфлажни, придадени на „неруски“ вид ... но не и изтрити! И русите не си тръгнаха сами.
Борис Новицкий


Тагове:   азиатци,   тъмни,   германци,


Гласувай:
1



1. germantiger - ...
27.09.2020 12:35
нищо ново хахаха

това е известно в науката и лично съм го писал от 2011 в блога

всички в европа са новодошли

ВСИЧКИ, без и за тези се спори: баските, няколко "неясни" илирийски племена в дълбока древност и едно останало шепа насаление в област нормандия, като това население НЯМА нищо общо разбира се, с дошлите векове след това нормани и дали името на тази област в сев франция

новодошли в европа са траките също - даотбележа

славяните също са новодошли и той най-късни

преди това тя са вълните на средиземноморските романски народи, след това германските народи и последни балто-славяните, като балтийците НЕ са славяни да отбележим и това
цитирай
2. radostinalassa - Ти явно си от западните германци
27.09.2020 12:39
Ти си Р1б, нали? С азиатски примеси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13145436
Постинги: 11561
Коментари: 18329
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години