Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 10:13 - Нумерология - Числото 1!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 14809 Коментари: 0 Гласове:
0



 ЧИСЛОТО 1

Неговите символи са Слънцето и сабята.

1 - Бог, мъж.

1 е числото на целта, проявяващо се във формата на агресивност и амбиция. То е всичко, започващо с буквата "а" - първата буква на азбуката. ЕДНО е числото на планетата Слънце. То е символ на жизненост и сила, благородство и власт, на ярка изява на личността. То разгъва творческите способности на човека, помага му да се пребори с редица условности и пречки и да победи.

Единицата - това е аза (личното аз), което се изявява с твърда воля, амбиция, смелост, работоспособност и човешки добродетели.

То обаче притежава и негативна окраска - изразен във висша степен егоизъм и инат.

Едно е изворът на всички числа, начало на всичко живо. То влиза в състава на всички числа, но самото то е неделимо, на него се крепи единството на Вселената. Хората на Слънцето са родени ли­дери, невероятно силни личности, които никога не остават незабелязани, в сянката. Това са увличащи се, импулсивни, делови хора.

Ако човек е роден под влиянието на това число, не трябва да се затваря в собствените си усещания, да не ограничава сам себе си в собствените си възприятия, защото това е сигурен знак, че ще влезе в конфликт с обкръжаващия го свят. Тези хора винаги постигат забележителни успехи. На тях са им присъщи великодушието, гордостта, стремежът да създадат нещо ново, физическа и духовна сила, авторитет, стремеж към власт. Те са инициативни, с подчертано чувство за отговорност, справедливост и практичност.

Едно е лидерът, първият, шефът. То е преследвано от тази идея и рискува да изпадне в заблуждението, че е център на света. Понякога излъчването му е неоспоримо. В него е заложена дарбата да командва, поради което изисква подчинение от своето обкръжение. Неговата амбициозност, упоритост и самоувереност му предоставят възможността винаги да върви напред. Но тъй като прибързва с вземането на решенията си, може да избере една фалшива посока и вироглаво да продължи до катастрофа. То не е само вироглаво, то е и яростно. Винаги върви напред и не се обръща към изминатия път. То обаче не е съзидател. Влиятелно и могъщо, има една цел - да успее. Би могло да спечели и пари, които ще разпилее веднага, защото е прахосник. Агресивно и войнствено, нерядко му се случва да се хвърля в необмислени авантюри. Би било по-добре, ако опита силите се в някой борбен спорт, отколкото да преследва налудничавите си цели. Неспособно да признае грешките си, то е в състояние да доведе безразсъдствата си до абсурд. Изпадне ли в затруднения, става егоистично и тиранично. Би трябвало да си избере професия, която е авторитетна и изисква чувство за отговорност. Поставено в подчинено положение, става раздразнително и още по-твърдоглаво. То иска да бъде шеф. Това е ролята, която му подхожда и при която то процъфтява.

И понеже все пак е число на разума, 1 трябва да развива групови дейности или в съдружие с друг. То се разбира добре с чаровното 3, с послушното 6 и с 9, които го допълват. Но - внимание! Не се оставяйте да се превърнете в тиранин!

ПЪТ 1. Това е пътят на крайността. Изкачва се по стръмния склон, стеснявайки се до платото. Пристигнали на върха, трябва да останете там или да се хвърлите в пропастта. Този път не позволява връщане назад. Той изисква амбиция, воля и доверие.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753475
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031