Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2014 11:58 - Цялото познание на света е било достигнато чрез концентриране на силите на ума
Автор: budha2 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
0



imageКогато нещо бива чуто и видяно, то продължава да живее в света под формата на спомен. Освен в света, той съществува и в Разума /наречи го както искаш - космичен или вселенски/, и в твоя собствен ум. Независимо дали го осъзнаваш, споменът се запечатва винаги в гърдите ти. Така, когато сърцето ти те стяга или просто усещаш някакви бодежи около гърдите, знай, че това е гласът на миналото в теб!..
Същото запечатване на спомена става и в Разума, с тази разлика, че в него се запазват и всички останали мисли и действия, събития и случки на другите хора, живеещи не само на земята, но и от тези, които съществуват и в другите светове.
Сигурно е, че образът и формата на всичко живо, дишащо и течащо може да бъде открито в океана на Съзнанието, под формата на спомен. Той, споменът е във вечно движение, поради непрекъснатия си контакт със силата на осъзнатото и неосъзнатото, затова хората трудно могат да го контролират. Хаосът от мисли, облечени в чувствени наслади, пронизват Разума. А онова, чрез което той се проявява като осъзната или неосъзната сила върху човешкия ум, са Годишните сезони.
Пролетта и Лятото, Есента и Зимата властват над човешкия ум, защото, ако избледнеят спомените в теб, четирите сезона, търкалящи се един през друг, пак ще възстановят всичко чуто и видяно от очите ти... Дали искаш или не, сезоните винаги го правят. Така, през цялата година, хората все се водят един друг.., и все се оказва, че са водени…
Разумът създава в човека умствената представа, а в нея е скрит коренът, който храни жилата на времето, чрез която Отецът поддържа безграничната си власт над теб. Знаеш, че Ти си Бог!.. Но, Отецът, е Богът на Боговете! Той е дал живеца, чрез който съществуваш Ти като Съзнание. Сборът от твоя, моя и живеца на всички останали хора, образува живота. Съзнанието и животът са винаги неразделни. Така, чрез тази връзка… той, животът, познава себе си, криейки се между слушането и запомнянето, между помисленото и видяното; носен от роба - индивидуално време, и държащ във възли от всякакви представи чистото Съзнание, наречено Атман, което всъщност е - Бог.
Когато човек живее живот обикновен, той не мисли за безкрая и е щастлив с това, което има. Ако в живота му се появи духовен импулс и ако не е правилно насочен, умът се обърква и влиза в конфликт със себе си. Стане ли това, неразбирането ще се промъкне и умът ще почне да отрича всичко, което духовният импулс е дал. Всъщност, смисълът на живота на човек се определя от разбраното и неразбраното, а умът с бясна скорост отсява полезното за себе си. Но скоростта убива…
И така, докато се появи Есента, носеща покоя както в ума, така и в неговата съзнателна представа… Този сезон дава покоя, но спомени - не. Есента е готова да те обгърне с тишина, когато всичко около тебе е Вече.
Когато свържеш в медитация представа и спомен, тогава можеш да преоткриеш себе си в изминалите си животи, завързани за жилата на времето.
През Есента медитирай върху тази връзка! Преоткритото ще изплува в теб…
Зимата е мраз, сред който плуващите спомени се втвърдяват в решетката, обгръщаща човешкото сърце. Тя е капсула, съдържаща желанията и спомените на всичко живо, дишащо и течащо. Затова през Зимата само анализирай, защото в теб е вече твърдина. През този сезон мислите и чувствата ти са като вятър над заледено езеро. Той не може да предизвика никакви вълни.
В медитациите, Белият сезон ще бъде твой спътник… Той ще ти носи спомена от всичко чуто и видяно и вече затвърдено в теб. Слушай го и помни! Защото това, което ти не ще отвориш в себе си, той ще ти го покаже…
Любовта е като слънце, което стопява ледовете и всичко около сърцето започва да плува. Така се ражда Пролетта. През този сезон в медитация прави процеса на Пресътворяване. Със сигурност ще успееш, бъди убеден в това. През това време може и друго да посееш, но посятото ще бъде Пресътворено, защото Ти сега това твориш… Което си чул, помислил и пожелал през Зимата, сега му е времето да пребъде в теб. Знанията ще придобият форма. Те са като съдове дълбоки, от които ще пиеш и ядеш. Използвай ги, за да трансформираш спомените в себе си, защото те са веригите, държащи твоя Бог, в окови.
Прави това през Пролетта.
И ето, сега е жарко Лято. Пресътвореното се изпепелява както сухата трева. Тя е само слама, каквито са и спомените в теб. Остави ги да изгорят в пожара на познанието и така ще бъдеш готов да чуеш гласа на Разума в ума си. През този сезон в медитация мисли за Бога, който си. Разумът ще те направлява в твоята истина и ще ти бъде спътник, който ще покаже Бога в теб. Използвай тази сила и я приеми, защото тя ще ти покаже световете. След време от една до три години, а може и до пет живота, слушането и виждането ще бъдат освободени от силата на Разума, а тази сила, знай, ще стане твоя. Това ще стане през Есента, която носи покоя - както в ума, така и в неговата съзнателна представа…
Очи срещу очи ще се изправят и взорът, който носи знание за Господ, той ще победи. Тогава вече ще си свободен от Боговете и ще можеш лесно да излезеш от бездънното море.
Когато това освобождаване стане, Разумът ще е изгубил своята власт и вече ще си готов за Атман. Тогава в медитация можеш да слееш в себе си трите форми на съзнание и това няма да ти навреди. Ще започнеш да различаваш пластовете на Съзнанието… а щом си пожелаеш, можеш да пребиваваш във всичките му светове. Опознай ги!..
След това… без значение кога във времето, попитай в медитация Непроявения Бог за своето име. Ако си достоен „Ти” ще види и ще чуе… „Това” ще се разкрие с име. Запомни го, защото то е Атман! Така, чрез името, ще получиш своята индивидуалност. Стане ли това, бъди готов за среща… с Отеца си!..
Силата на Атман се изразява в това, че може да излезе от „водата”. Излезеш ли, тогава ще видиш огромен образ в човешка форма, потопена в целия океан на Съзнанието. Това е Отеца ти!.. Благодари му за живеца, защото без него няма съществуване, нито съзнание, нито блаженство! Цялото познание на света е било достигнато чрез концентриране на силите на ума. Светът е готов да разкрие всичките си тайни, ако самите ние сме готови за това вътрешно търсене.                             image Единият дар е човешката същност, наречена душа. Този безценен дар го дава Великият Невидим Дух. Той съществува в Царство небесно, извън океана на Съзнанието… извън Отеца. Там са  Великите Човеци.
След като излезеш от океана, погледни се във „водата”. Ще видиш, че нямаш никакъв образ. В началото това ще те обърка, защото ще имаш усещане за индивидуалност, без да виждаш познатия си лик. Нека това не те притеснява, защото дарът, наречен душа, представлява човешка същност, която всъщност е обвивка. Както материалното тяло е обвивка на Съзнанието, така и душата /човешката същност/, е обвивка на Атман.
Най-важното, което трябва да знаеш, е, че дарът е привилегия, която сам ще трябва да постигнеш. Казвали са ти, че всички хора на земята имат души. Това не е така! Само по времето на Премъдрите, всички хора са имали души. След тяхното време, дарът им е отнет, и вече е привилегия. В днешно време е достъпен за хората, но, за да го получиш, първо трябва да знаеш за него.
Когато си при Отеца си – поискай дара. Великият ще ти го даде. След това „Ти” ще се „облече” в друго вечно и неразрушимо тяло. То ще е такова по външен вид и форма, каквото сам го избереш. Когато човешката същност приеме форма и Ти се видиш във „водата”, това означава, че тогава можеш да отидеш в Царството Небесно при Премъдрите и Великите Човеци. Това е така, защото вече ще си такъв Човек… и техния свят ще стане твой!..
Другият дар го дава Господ.
Аз го нарекох Великият Свидетел. Важното за него е, че той не е съзнание, нито човешка същност, затова няма как да се осмисли. Този дар се проявява периодично в интелекта, без значение дали си буден, медитиращ или просто си почиваш. Съзнанието само регистрира велика сила, която просто блика в теб. Ако пожелаеш, можеш да получиш този дар. Помоли Господ за това и ще ти го даде… Ако си достоен, дарът ще ти бъде даден чрез друго име, различно от името на Атман. В зависимост от твоите усилия, излязъл на брега и „облечен” с човешка същност, Ти, като Велик Човек, винаги можеш да получиш дара Господен… стига да знаеш за него. Тогава се разпада времето на Времето и можеш да излезеш от Царството небесно.
Хората също могат да получат този дар. Принципът е същият и само Господ дава името на своя последовател. Няма посредник за това. Дарът се получава в медитация, когато излезеш над „водата”. В това състояние помоли за него. Ще видиш светещи букви, движещи се над теб. Буквите могат да са една или няколко. Запиши ги. На другата година пак направи същата медитация. Ако има нови букви, пак ги запиши… И така, докато не ти се даде твоето пълно име, визиращо Великия Свидетел. Когато три години подред виждаш едни и същи букви, това означава, че това е твоето име!
За Великия Свидетел няма някакво значение името, което ще получи. Името е нужно на Съзнанието, за да може да се разграничи от себе си.
И така, след като свърши времето на материалното тяло, Съзнанието, носещо името на Великия Свидетел, ще излезе без никакъв проблем от властта на Отеца, защото носи друга сила в себе си. Тази сила не може да се види и анализира, но се преживява. Стане ли това, светът на Господ е твой!                 image Атманът е чисто съзнание, и в своята първична форма това е Непроявения Бог, когато той се проявява се раждат и трите форми на съзнание Брахман, Вишну и Шива.
Но тъй като Човек е микрокосмос и точно отражение на макрокосмоса, в нас тези центрове на съзнание се проявяват както следва:
Нашето Самосъзнание е проявено съзнание или това е Бог Шива.
Нашият Ум е проявено съзнание или това е Бог Брахман.
Нашият Вътрешен Аз е проявено съзнание или това е Бог Вишну
Нещо което не съм срещал в други книги е, че до Атман /Непроявения Бог/ човек може да достигне чрез Брахман, Вишну или Шива. Aко човек достигне до Атман, само чрез една от формите на съзнание, чрез Брахман да речем - ПРЕРАЖДАНИЯТА НИКОГА НЕ СПИРАТ и сме в режим на Карма, защото Умствените впечатления /САМСКАРИТЕ/ трябва да бъдат ПРЕУСТАНОВЕНИ ИЛИ УНИЩОЖЕНИ и в трите форми на съзнание. За да се прояви Атманът в нас е необходимо човек да е завършен, да е ЦЯЛ. Трябва да съберем и трите форми на съзнание в Едно и едва тогава Карма се прекратява и можем ДА БЪДЕМ АТМАН! А това може да стане, само чрез материалното човешко тяло и затова е толкова важно какво ще правим в своя живот!Когато АЗЪТ е в робство/в материята/ се нарича ДЖИВА/единствената реална съшност/САТ/ в този нереален свят/АСАТ/.Душата придобива опитност в холограмата и в зависимост от своите впечатления,пада в още по плътни материални светове или се изкачва в реалния,нематериален свят.Душата ни, която се намира в нашето сърце е част от Бога, безсмъртна и чиста по природа. Обаче хваната веднъж в примката на битието в душата /в нашето сърце/ се завързват множество ВЪЗЛИ , те са безсмислени но са вързани от някакви интереси продиктувани от многобройните ситуации в които попадаме ежедневно. Не се развързват, а се свиват все повече във всяка душа, във всяко сърце тези ВЪЗЛИ от заблуди. Как безпомощният човек може да развърже тези възли, когато те са потънали в мрака на хиляди минали прераждания и никой няма спомен за тях. Безпомощната душа естествено се уповава на Бог и Господ и търси пътеката на просветлението.
И ако тръгнем по пътя , първо трябва да просветлим нашият УМ, този тъй важен инструмент на нашето индивидуално съзнание. Един от лостовете, на които можем да се опрем е ВЯРАТА , която е дадена на всички и на всички дава спасение и чрез нея сърцето намира покой и опора, другият лост е ЗНАНИЕТО, но то е за избрани и накрая ПОЗНАНИЕТО, което е сабя, но уви без дръжка и който я владее, не ще му се изпречат ни Бог ни Демон, но това се случва рядко.                                 image             
Нашите Богове са сладострастни и користни и не позволяват така лесно да разхлабиш примката на битието, чрез светлината на Разума!
Контролирайки ума си, с безстрастие и твърдост можем да изгорим суетата, себелюбието и гордостта - основни елементи на егото. Така запалили светилника на знанието - с просветлен Ум, в душевен покой и постигнали състоянието Турия, може да се каже, че сме осъществили другарство с Бога.
Тогава озарена цялата вселена е пред нас и индивидуалното съзнание се идентифицира с безкрайния всемир , който е вечен , изчезва невежеството и душата на човек се слива с Бог. Едно са вече Брахман, светът и нашите души или сме постигнали разширено съзнание. Умът ни вече просветлен, едва тогава може да влезе в гърдите на човек да развърже възлите и така да стопи мрака. Само добили такава сила можем да спасим нашата Душа и да станем равни на Боговете.ВЪЗЛИТЕ в сърцето трябва да се РАЗВЪРЖАТ , да се пресътворят или да се унищожат семената на предишните спомени , а не само да се подтискат …Но дори да стигнем до тук, все още сме в океана на съзнанието…                                               image                                                                БОРБАТА В КАЛИ ЮГА Е ЗА ТВОЯТА ДУША.НА КОЙТО БОГ СЕ КЛАНЯШ ТАМ ЩЕ ОТИДЕШ.И ТРИТЕ ГОЛЕМИ РЕЛИГИИ ДНЕС ВОДЯТ ДО УПАДАНЕ НА ДУШАТА В ДОЛНИТЕ ПЛАНЕТИ НА БИЛЛА СВАРГА.                       



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684641
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031