Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 17:40 - Смисълът на Живота на Земята - полезно е всеки да знае
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image        
           Смисълът на Живота на Земята за духовната енергийна същност

полезно е всеки да знае

https://galjajosifova.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/189-%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5

Животът за много хора се сложен, труден, болезнен, мъчителен, подчиняващ на условия носещи много болка, страдания, разочарования, раздели с обичани хора, загуби от различен характер, довеждащ до блокиращи страхове, паник атаки, нежелание да се живее. За тези хора пиша тази статия. Надявам се да е полза и подкрепа към тях.

В ежедневието си човек преминава през много разнообразни събития, с изживявания, които провокират психиката, нервната система, емоциите, чувствата, сензитивностите да реагират по един или друг начин, водещи до позитивни или негативни състояния, които се натрупват в емоционалната памет. Тя от своя страна се разпределя и складира в клетките на органите и тялото ни. Те също имат своя памет, в която съхраняват информацията от всички изживявания и събития от миналите животи, към които се добавят и тези от настоящия.

Трудно ли е да си представите себе си като ходеща ИСТОРИЯ, в която се съдържат всички детайли (значими и незначителни) на развитие, израстване, еволюция на духовната енергийна същност, която сте? Всяка клетка в нас има енергийна памет, сбор от миналото и настоящето. В зависимост от това, каква План-Програма е съставила душата за настоящата роля-превъплъщение в живота, в конкретни моменти от него по дадена причина, при подбор обстоятелства и причини се събужда определен вид информация в клетъчната памет, която прави минали събития като сега случващи се, т.е. смесват се две времеви линии, от миналото и от настоящето като еднакво реални за изживяване. В такива моменти човек не знае как да реагира, как да възприеме случващото се. Изненадан е. Пита се истина ли е това, полудява ли, наистина ли се случва или халюцинира. Губи връзка с реалната действителност и своята идентичност. Пита се кой е той всъщност, човека, който знае, че е или е този другият, който усеща като жив, но различен, дошъл от миналото като неканен гост в живота.

В такива случаи човек замълчава, спотаява го в себе си, затваря се, страхува се да каже на някого, да сподели или го прави, но се реализират страховете му, насочват го към среща с психиатър, който слага диагноза “биполярно разстройство”, “шизофрения”, с рецепта за прием на психотропни, антидепресанти, транквиланти, които потискат сетивата, емоциите, чувствата. Всичко това се случва от незнанието, какво всъщност се случва, причините какви са, защо, докога ще трае.

Клетъчната памет събужда различен тип конкретна информация, от различно естество, такава, каквато е нужна на душата за нейното пречистване, разгръщане като потенциал, в развитие, възход в синхрон с еволюционния всемирен процес. Така човек стига до въпросите: Какъв е смисълът на живота ми? Защо съм тук в този живот? Има ли ме или сънувам? Аз ли поисках да е такъв животът ми или някой такъв го е съчинил за мен? Защо трябва да страдам?

Затова е нужно да знаете следното:

= Ние сме индивидуални светлинни духовни енергийни същности в Общото Колективно Съзнание на Общността на хуманоидната раса, към която принадлежим.

= Всички ние преминаваме през учебни процеси, в които разгръщаме своя потенциал като творци индивидуалисти, чрез които съзряваме и сме в Общия поток на всемирната еволюция.

= Учебните процеси в У Дома, в духовния свят, са постоянни, надграждащи вече усвоените знания и опитности, придобити от въплъщенията във физическо биологично тяло, което за всеки конкретен живот в материалния свят е различно, отговарящо на нуждите на душата за уроците, които има да усвоява в дуалния свят, преминавайки през събития с позитивни или негативни следствия, в роли-превъплъщения и като мъж, и като жена.  

= Душата сама съставя всяка нова Програма-Живот. Никой нищо не й налага или заповядва.

= Всеки нов живот е надграждане на предходните. Има по-леки и по-тежки животи. Това се определя от степента на удовлетвореност на душата, как се е справила със задачите си. Ако не е успяла (по някакви причини, зависещи или независещи от нея) да изпълни планираните задачи, ако се е отклонила от предначертания път, това, което не е реализирано прехвърля за реализация в следващи животи. Това ги прави по-леки, радостни или по-тежки, по-трудни.

= Душата за всеки конкретен нов живот се съветва с духовни учители мъдреци, които имат задачата да я подпомагат, как да оформи сценария и събитията в него, такива, за които има подготовката и опитностите да понесе, според достигнатото ниво на израстване в дуалния материален свят.

= В никой земен живот душата не е сама. Винаги е придружавана от невидими спътници, от ангел-хранители, подпомагана мисловно телепатично чрез съвети, напътствия, с благословия.

= Приоритетите във всеки един живот са различни, според потребностите на душата.

= Всички житейски уроци душата усвоява в дуалността: като мъж и като жена; като нараняващ и като нараняван; като успяващ и като провалящ се; като добър и недобър; като обичащ и като необичан; като богат и като беден; като здрав и като болен; като самотен и с много приятели; в радост и в болка; в безброй вариации на противоположностите.

= Всяка практическа опитност е богатство и мъдрост за душата (позитивна и негативна).

Когато се прояви внезапно събуден спомен от минал живот (травмиращ, подсказващ, че нещо предстои да се случи, радостен) или се отключи пристъп на здравословен проблем, не изпадайте в паника, не се потапяйте в страхове, не се затваряйте навътре в себе си. Всяко нещо има обяснение, защото има първопричина довела го до проявление. Потърсете някого, специалист, който би могъл да ви поясни с конкретна информация какво се случва с вас, да ви даде насоки, съвети как да настроите възприятията си за приемане на случващото се, да го осъзнаете, осмислите, как да работите сами със себе си, за да се освободите от негативния товар, който се е проявил за вас, да го забележите, да му обърнете внимание, да разберете с какво послание се явява за вас, какво е нужно да предприемете, за да го освободите от себе си. Всяко нещо има своята причина да се случи, да се появи. Няма случайни неща.

По подобен начин се случват и взаимоотношенията между хората и личното отношение към себе си. Никой не е собственост на никого. Всеки е свободен да диша, да живее според нуждите на душата си. Тя подбира с кои души да се срещне отново в съвременните условия на настоящия живот, в кой период от живота, в коя възраст, при какви обстоятелства, защо, колко дълго, каква обвързаност и в какви взаимовръзки да са двете души една към друга. Не налагайте ограничения, нито на себе си, нито на другите. Когато има свобода в общуването, тогава всичко се случва с лекота, без насилие, без травмиране, болка, с негативни последици.

Нужно е да развивате осъзнатост във взаимоотношенията с другите, които и да са те. С насилие, с налагане на воля, с манипулиране, с командване, със заплахи нищо не се постига.  Насочвайте енергията и любовта си и към себе си, не само към ежедневните задачи за какво ли не. Носите отговорност преди всичко за изпълнението на своя живот, след това за участие в живота на другите. Когато я подценявате, тогава се проявява сигналната система на тялото и организма чрез тежки форми на здравословни усложнения, за да ги забележите: ракови заболявания, дискомфорт, травми, катастрофи, инциденти, неприятни изненади, страхове, паник атаки, депресии. Не непременно лекар или психиатър ви е нужен като помощ-подкрепа.

Има много случаи на обсебване от негативни, злонамерени същности, които травмират човека, възползват се от неговата жизнена енергия, сломяват го, подчиняват го, агресират го. За тези състояния е нужна с разбиращ специалист с опитност. Психиатрите слагат диагноза: шизофрения, биполярно разстройство, аутизъм, свръхагресивност, раздвоение на личността. Изписват медикаменти, внедряват в специализирани заведения, където човек губи себе си, идентичността си. Това не е помощ, това е блокиране на процесите, които се случват отвътре.

Много затруднения срещат хората, които развиват доминираща роля на ума. Това води до завишени критерии на изисквания подчиняващи духа, заглушаващи гласа на душата, до рамки, които затварят детето в несвобода, да не се проявява, до притъпяване на емоциите и чувствата, на сензитивностите, за да няма болка. Това обаче засилва критиката към другите и самокритиката, самообвиненията, самопарализирането за радост, щастие, любов в живота.

Силната обвързаност с родителите също е пагубна за много хора. Не успяват сами да поемат живота си в свои ръце, да са самостоятелни, сами да вземат решения, отговорни към себе си и за други, с които да се обвържат в споделеност. Това парализира, няма радост. Има съществуване. Няма израстване, няма себеопознаване, себеразвитие, реализиране на мечти.

Много фактори в живота са взаимообвързани. Трудно е понякога да се дефинират като самостоятелно проявяващи се, затова е нужно да се работи в личностен аспект. Това е дълъг процес. Изискват се търпение, воля, безотказност, последователност, дръзновение, упование, сила на духа, смелост, желание, следване на вътрешни потребности, осъзнаване, осмисляне.

Каквото и да ви се случва в живота, знайте, че не се случва случайно, има причини да се случват, а те са за ваше добро! Важното е да не изпадате в паника, да не се страхувате, да търсите странична помощ и подкрепа, която да ви дава яснота през какво преминавате, как да се справите, за да успявате да внасяте положителни промени в живота си. Следвайте своя инстинкт за самосъхранение, не се доверявайте на всекиго, защото не знаете при кого бихте попаднали и от незнание, от предоверяване да последва нещо лошо за вас, което да усложни и без това трудното положение, в което се намирате. Вярвайте, че има хора, които могат с опитностите и уменията си добронамерено да се отзоват и получите тази подкрепа, от която се нуждаете. Не  стопирайте процесите, да избягате от тях, защото не можете да ги понесете. Това не е изход, не е решение, не води до нищо добро за вас. Душата ви е планирала такива трудности, за които знае, че можете да понесете, без да ви повалят и обезсилят.

Вслушвайте се във вътрешния си глас, вашата интуиция, вътрешен усет. Няма да ви подведе! Времето, в което живеем става все по-сложно. Бавите ли се, изоставате, не сте в потока на еволюцията, а това води до по-рано напускане на живота, защото душата не може да си позволи застой. Прибира се У Дома в духовния свят, за да състави нова Програма-Живот, при нови условия, с нови подробности, за да се впише отново в Потока. Живейте осъзнато и в свобода за себе си, с любов и доверие към всичко, към всекиго и към себе си!

 

Галя Йосифова

Консултант по психология / Персонален коуч

Е-майл: gacreco@hotmail.com

https://galjajosifova.com/




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567078
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031