Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2018 14:52 - Пак за българския характер
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 797 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 21.06.2018 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Три целувки в развратния Париж". Има такава глава в спомените на Александър Божинов. И НЕ за разврат става дума, а за целувки по устата на уличен метач с жена му, на възрастно семейство аристократи и на две деца - момченце и момиченце на 8-9 години.

Тия две деца вървели с приятелчета, шумели и се смеели с другите. Изведнъж момченцето прегърнало момиченцето и го "нацелувало" по устата, както се изразява нашият. Момиченцето не протестирало, но цяло се изчервило. И децата невинно продължили пътя си.

Тук Божинов нищо не казва за НАШАТА "народопсихология", но си личи, че светло се възхищава и от детската невинна обич, и от целувките на възрастните, и леко съжалява, че ние не правим така.

По-нататък обаче талантливият (да не кажа гениален) художник-карикатурист и РАЗКАЗВАЧ, проявява СИНДРОМА на "Не сме народ..." от Петко Славейков. (Простете, но темата е дълга и аз най-кратко съм я очертал в поста си ""Не сме народ а мърша..." доказва обратното" от 12.10.2015г.) Божилов изпуска несправедливо обвинение към СЕБЕ СИ И БЪЛГАРИТЕ.

Той посетил разкошното гробище Пер Лашез с един приятел и видял купищата свежи цветя по гробовете, И отбелязва "И като добри българи, нам се досвидя да дадем по няколко сантима за едно стръкче цвете". ГРУБО-НЕСПРАВЕДЛИВО самообвинение. Той НИКОГА не би се "досвидял" за сантими, както не се е стискал да плаща за музеите всеки ден от отварянето до затварянето им. Просто цветята се продават ИЗВЪН гробището, а у нас е прието (особено по онова време) ЖЕНИТЕ да носят цветя на църква и гробище!!! Двамата приятели ПРОСТО НЕ СА СЕ СЕТИЛИ да купят! За втори път сигурно са знаели. Но, повтарям, по Петко Славейковски СИНДРОМ, е ИЗПУСНАТА лошата дума и ето ти нова сила на стария синдром. До днес, пази Боже. Пази, пази, пази Боже. Тоя синдром помага за нашето ВНОСНО унищожение!!! 

Думата "народопсихология", изобретена от Хаджийски, НИТО ВЕДНЪЖ не е употребена за друго, освен за ругаене на Българина и България. Затова в заглавието употребих думата "ХАРАКТЕР". Да изхвърлим проклетата дума!!!

А  в УНСС имат даже ПРОФЕСОР по народопсихология. Видях го веднъж в българохулно ТВ предаване, разбира се.

Да, нашият национален характер е по-суров от европейския, освен СПРЯМО ДЕЦАТА. Дълга тема, не за тоя пост. Гърците имат финикийски (или друг семитски) примес, оттам примесът го има и гръко-римската цивилизация, завладяла и галите след съдбовната победа на гения-бисексуал Цезар срещу Версенжеторикс...

Ние сме оцелявали през хилядолетията като ВОИНИ-ЗЕМЕДЕЛЦИ (този бит се е запазил до миналия век у казаците). Сурови са и двата тия занаята, и ГРАДСКОТО смекчаване на нравите е закъсняло при нас с няколко века заради чуждо "присъствие". За зло, НО И ЗА ДОБРО.!!!

За зло, защото например сме останали без СОБСТВЕН СТИЛ в градските песни, затова обичаме вносните гръцки и сръбски. Но пък никой европейски народ не е запазил като нас древните си СЕЛСКИ песни. Съкровище все още МАЛКО ИЗПОЛЗВАНО.



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Имам невръстен спомен
21.06.2018 23:20
Бил съм към 5 годишен. Баща ми работеше нещо, а едно съседско момиченце на моя възраст, Татяна, запомнил съм го, се търкаляше по тревата и често се опъваше по гръб пред мене. Страшно ми се искше да легна отгоре, но ме беше срам от баща ми... Такива сме. Това е ирано-скитско целомъдрие. У скитите прелюбодейците ги разсичали на две по надлъжната ос - от чатала до горе...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955902
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031