Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2019 07:15 - Италианският синдром на презрение към българите.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1772 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 05.07.2019 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Колегата Мисана, потомък на италианци, ми напомни тоя синдром. Вчере той се изцепи в коментар, че "българският народ е наистина бъкан от подлеци и предатели".

Затова да напомня най-кратко историята.

След изстрелите на ТУРСКИЯ убиец Агджа по папата през 1981г, ЦРУ организира мощна кампания за "българска следа" в изстрелите. Защото тоя папа трябваше да свали комунизма в Полша, а простакът Агджа, освен че за малко не го уби, насочи общественото мнение против ГЛАВНИЯ СЪЮЗНИК на САЩ - Турция.

Италианците се хванаха като шарани на въдицата, и Италия беше заляна с цунами на презрение към българите. ИЗЛЕЗЕ НОВО ИЗДАНИЕ НА ИТАЛИАНСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК, В КОЕТО ДУМАТА "БЪЛГАРСКО" беше О Б И Д А, особено гнусна обида. Тоя речник не е изтеглен от обръщение и е в сила до днес, не само в Италия. Защото присъдата над нашия мъченик Антонов беше отменена "по липса на доказателсва", но ПРЕЗРЕНИЕТО остана. И "родният" италианец Мисана го проявява, без да се усеща, разбира се. Шаранска работа.

Освен Италия, пропагандното цунами срещу България заля и САЩ, разбира се. Сигурно вече е забравен куриоза, че в предизборната кампания на Буш младши, той сключи официално споразумение със забравих кой съперник, ДА НЕ СИ ПРАВЯТ Б Ъ Л Г А Р С К И номера. Това цунами е оставило следи цели 29 години, и през 2010г. в щата Ню Джърси е представена с успех АНТИБЪЛГАРСКАТА КОМЕДИЯ на ДЖ. Б. Шоу "Оръжието и човекът" (Arms end the man), написана през... 1894г като злобна подигравка с нашата блестяща победа в Сръбско-българската война от 1886г.

За тая гавра на знаменитея Шоу, имам популярен и не дълъг постинг "Позоренето на българското име по света и у нас".
 
ПП: Няма да остане без следа това презрение, надъхано около стрелбата по Йоан-Павел||.
На Световното първенство по футбол в Англия през 1966г., в италианския национален отбор имаше играч Булгарели. След споменатия нов речник, кой ще запази такава фамилия? Нещо като "Идиотов".

ПП2: Изтрих изключително наивен, во пък дълъг коментар на самия Мисана. Как Агджа минавал през България, как отсядал в хотел Ню Отани, който се наблюдавал от ДС, как се срещал с Челик... Но НЕ СЕ СЕЩА Мисана, първо, че Турция няма граница с Италия, а сухопътният транспорт не се наблюдава толкова технологично, колкото водния и въздушния. Второ, нали е наивен, не се сеща защо не избухнаха в Италия анти-турски чувства, а анти-български. Та нали убиецът Агджа бяга от ТУРСКИ затвор и участва в ТУРСКА организация, която се толерира от ТУРСКИТЕ служби...



Гласувай:
9



1. krumbelosvet - През 2012 г. бях в Рим.
03.06.2019 08:45
Рим е покъртителен град. Прясно-поддържани са само... старините. Градът не е толкова стар, колкото ОВЕХТЯЛ. В сравнение с Виена, например. Но аз и жена ми ЛИЧНО разбрахме какво е да си гражданин на ПРЕЗИРАНА страна. Решихме да обядваме в ресторант на главна улица, без да знаем, че е ЧЕЧЕНСКИ. Жена ми, типична светла тракийка, чеченците приеха за рускиня, а мене за кавказец (говоря куц руски), и започнаха почти открита гавра с моята дама. А аз не знам други езици. Не смея да продумам, нито да спомена, че сме българи, щото не ни мърда скандал и арест...
цитирай
2. krumbelosvet - Драги Рамоне
03.06.2019 11:27
Към 19 часа изтривам коментара ви, защото съдържа основни грешки, породени ИМЕННО от антибългарската пропаганда.
Коментарът ви е по-дълъг от постинга. Вие прочетохте ли го?
Италианският речник е ФАКТ. Личният ви опит ви е внушил други впечатления, но прочетохте ли какво пише Мисана?
Ако знаех английски като тебе, и аз нямаше да имам проблем. Можех да кажа, че съм българин. Но да се обяснявам на развален руски с банда чеченци? Които се държаха толкова просташки, че можеше да избухна? И бандата като повика полиция, знам ли на какъв "карабинер" ще попадна?
И комедията на Бърнард Шоу е факт. Може да мернете моя пост по въпроса. И представянето й в Ню Джърси е факт. И успехът й, при положение, че ни представя като ИДИОТИ, е факт. И уговорката между Буш и конкурента му е факт...
Иначе, и аз имам личното качество да събуждам добро отношение, и даже чеченците се държаха прилично с мене. Но жена си НЕ МОЖЕХ да защитя. Те я взеха за проститутка - каква друга ще е според тях една рускиня?
цитирай
3. goro6 - Пази Боже сляпо да прогледне
03.06.2019 13:48
Всестранната война срещу българите датира, преди остатъците от безбройните български племена да се скрият като зад Божествен щит, зад Свещеното име на Българите и като последна надежда да кръстят държава си - България. Цялата история на света след Христа е белязана от неистовия стремеж на дивите и безпросветни племена да изтрият спомена, за тоталното материално и най вече духовно превъзходство на дедите ни. Физическото унищожение, фалшификациите на историята ни, лъжите и клеветите по отношение на народа и държавата ни са видимата част от безкрайния арсенал от средства, целящи ликвидирането на народа ни. Омразата им е толкова силна, че не ги спират и думите на нашия Бог Исус Христос: "Който посяга на моя народ - Българите, посяга на Божията зеница и вече горко му".
Тази истина се крие зад празните фрази - "мания за величие и теория на конспирацията".
Тирани, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне!
Докато "колегата" Мисана е жертва на фалшификациите, то Буш може и да е прост, но е съвсем наясно с ролята която изпълнява. И на заблудените и на палачите можем съвсем по български да кажем - Отказваме категорично да го турим на майките ви! Гнус ни е.
цитирай
4. kvg55 - krumbelosvet,
03.06.2019 17:31
Чел съм за обидната дума "булгаро" в Италия. Високомерните и лицемерни западняци ще си получат заслуженото, като престанем да ги славословим и въобще да им обръщаме внимание.
цитирай
5. krumbelosvet - Драги kvg55, коментар 5
03.06.2019 18:02
Моите почитания към оптимизма на колегата Рамоне.
Но няма да остане без следа това презрение, надъхано около стрелбата по Йоан-Павел||.
На Световното първенство по футбол в Англия през 1966г., в италианския национален отбор имаше играч Булгарели. След споменатия нов речник, кой ще се появи с такава фамилия? Нещо като "Идиотов".
цитирай
6. planinitenabulgaria - Товарищ КГБ55,
03.06.2019 23:16
kvg55 написа:
Чел съм за обидната дума "булгаро" в Италия. Високомерните и лицемерни западняци ще си получат заслуженото, като престанем да ги славословим и въобще да им обръщаме внимание.


разсъждавате гаче ли някой Ви е крумбелосветнал по главата.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Гласувам за постинга Ви и за блога Ви,
03.06.2019 23:21
но постингът Ви е много слаб, не прави смисъл. Като прохождащ млад блогър, учете се как се правят добри постинги от по-старите. Понеже съм изключиелно скромен, няма да цитирам за обазец себе си сам, но съм съгласен да ме цитира някой друг...Напр. КГБ-то. 55.
цитирай
8. krumbelosvet - Не, колега планинар,
03.06.2019 23:45
Най-скромен в блог.бг съм аз, със скорошното си заглавие "В блог.бг има жив пророк - АЗ.!!! Вижте вчерашния ми пост."
цитирай
9. oia - Koщунството, което съпътства у...
04.06.2019 08:09
Koщунството, което съпътства унижението на българите на италианска територия, наречено покушение срещу един представител, който в никакъв случай не е божи, както и цялата им институция, до него, не по-точно е в него има още едно нещо--по този повод за българска следа срещу една твар, от българската държава е отнет имот,--ЧЕРКВА, която се намира на най-хубавото място на площада някъде около базиликата, а по-точно където се образува естествения слънчев кръст. Тя и сега е там, прекрасно архитектурно произведение, с интересна форма. Да сте чули нещо за отнемането на този български имот, и---защо не го връщат, след като е доказана липсата на българската следа в тази комедия--наречена покушение. А пък тези, мургавелчетата нека се имат за раса, ама са си чисти ромалета. Пилците се броят наесен........ Така че те по-скоро отговарят на следното--италианец---означава----КОЩУНСТВО. Да върнат това, което са откраднали от държавата България--сиреч от всички нас--българите.



КОЩУНСТВО
цитирай
10. kvg55 - До 7. planinitenabulgaria
04.06.2019 11:02
Бае Костя, стъпил си накриво в някоя дупка по планинските пътеки.
цитирай
11. barin - Здравей, krumbelosvet. Българите ...
07.06.2019 19:23
Здравей, krumbelosvet. Българите не са долюбвани от повечето народи в Европа, поради много причини. Ще изброя някои от тях: най-старите сме на континента; побеждавали сме много армии от различни страни; през двете Световни войни сме на страната на губещите; интересите на силните и влиятелни държави на Балканския полуостров не се свързват с България, а със съседите ни; не смеем да се опълчим на покровителя ни; избираме грешни съюзници... Италия не остава назад в това отношение, а не иска да си спомни в исторически план, че Алцек е бил по тяхните земи.
Поздрави!
цитирай
12. krumbelosvet - Здравей, barin
07.06.2019 21:49
Бисмарк и... Маркс са типични презирачи и на източна Европа, и на съдбовния за нас Източен въпрос. Ние по-конкретно не, Н Е като НАРОД избираме грешни съюзници. Избира ги СТАМБОЛОВ, който имаме нещастието да попадне не държавното кормило със своя ПОЛСКИ СИНДРОМ, чужд на народа ни, и довежда Фердинанд за княз, макар че по-късно признава грешката си. Стамболов създава и престъпния БАШИБОЗУШКИ десен стандарт на политическа борба.
Но главната заслуга за АНТИБЪЛГАРСКАТА Т Р А Д И Ц И Я в Европа и Америка, принадлежи на целенасочена Британска политика и на мръсната гавра на Бърнард Шоу в неговата комедия "Оръжието и човекът" (Arms end the man}, гавреща се с нашата блестяща победа в Сръбско-българската война.. В тоя ред от причини, изстрелите срещу папата и "италианския синдром" са само най-яркото от по-новите събития.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953881
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031