Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 20:47 - Какво ли ще стане със света...?
Автор: loveis3sixteen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1054 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 20.09.2013 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чудя се....
Какво ли ще стане със света, ако всеки си постави за главен преоритет и цел да се изпълва и осъвършенства в любовта?
Това включва да се изпълва с: милост, простителност, смирение, кротост, търпение, всичко, което е небходимо за да имаш благ характер??
Какво ли ще стане ако всеки се съсредоточи над себе си, независимо на каква възраст е без да позволява на мислите му да пораждат оправдания, че ""му е рано"" ""или късно""...
Какво ли ще стане, ако всеки си постави за цел да увеличава и развива поне едно от тези добродетелни качества...
место да вижда, да се възмущава и ядосва на недостатъците и несъвършенствата на другите- да види, да се ядоса и възмути на своите?..,
-вместо да се вайка колко зле били другите, да се притесни за това, че не е имал време да отделя на личното си израстване можеби от години?...,
-вместо да говори колко виновни за всичко са политиците, да се занисли дали не е можел да направи нещо повече за да не са тези, от които толкова се оплаква на власт сега?...,
-вместо да забелзява постоянно каква глупост пак е направил съседа, приятеля и и т.н... да наблегне над себе дали и не допуска и той все още големи глупости...
Чудя се, какво би станало със света, ако ВСЕКИ по-малко говореше, а повече ДЕЙСТВАШЕ?
-ако виждайки проблема в другия, вместо да се възмущава и да почне да го обсъжда и осъжда колко е ""зле"", това да го кара веднага да се замисли: ""дали и аз нямам същия или подобен проблем,над който да поработя, дали аз съм по-малко ""зле""?""
т.е. ако всеки не само се замисли, но се старае и да прилага думите:""И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не забелязваш гредата в своето око? Или как ще кажеш на брат си: Остави ме да извадя съчицата от окото ти; а ето гредата в твоето око""


И така седя и се чудя...:
-Ако ВСЕКИ човек фокусира разсъжденията и действията си върху това: ""има ли нещо, което зависи от него, нещо, което той може да направи и да даде на света?"" ... до къде ли щяхме да стигнем? :)
-ако ВСЕКИ се замисли над това дали не ни е дадено вече всичко необходимо за лична промяна към по-добро?
-Дали, ако всеки търсеше от Един достатъчно примерен Източник и Го търсеше на едно и също място, дали нямаше да го открием и до къде щяхме да стигнем? :)
-Дали не ни е подарен вече такъв по-Висш пример-Източник, който не случайно ни е даден и сме призовани да го следваме? :)
-Ако ВСЕКИ се фокусира да разсъждава над това: дали не му е предложен вече Един личен за всеки изход от целия хаос и ужас в света, Който да може да ни помага и да ни води към една обща промяна към по-добро? :)
-Дали наистина няма такъв достатъчно добър Пример, който ако всички лично изберем да следваме, може и да се справим да вървим заедно към нещо по-добро??
-Дали наистни всичко е загубено и отчайващо в света...?
""В този свят ще страдате, но бъдете смели! Аз победих света!” Исус Христос

Чудя се, какво ли щеше да стане със света, ако всеки избере да следва един и същ, достатъчно добър и подходящ Пример на нелицемерна любов, на дълготърпение и на смирение, изучавайки и приемайки върху себе си Неговите качества? :) 
""Всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба да се махнат от вас; и бъдете един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христос е простил на вас.""
Ефесяни 31,32 http://bg-bible.com/%D0%91%D0%91%D0%94%202005/%D0%95%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%8F%D0%BD%D0%B8%204/

Поздрави от репортаж: Добри новини всеки ден :)
Усмихни се... :)

Мими









Гласувай:
3


Вълнообразно


1. pristan - Чудя се, какво би станало със света, ако ВСЕКИ по-малко говореше, а повече ДЕЙСТВАШЕ?
20.09.2013 21:09
Здравей, Мими(?)!
Ако искаш да разбереш какво би станало с този свят, ако..., ти също си го написала: трябва да ДЕЙСТВАШ.
Виждам, обаче, че си наблегнала и на "всеки". Това вече не е за този свят, защото тук е един вид чистилище. Тук душата се изчиства преодолявайки злото. Тук злото е необходимо. Колкото и да се старае който и да било да направи земята рай... уви, усилията му ще са безплодни.
Но ако човек работи искрено върху самия себе си по посочения тук начин, той един вид подготвя едно свое бъдещо тяло, с което ще се озове в един свят, където ВСЕКИ работи върху себе си по този именно начин - усъвършенстване в Любовта.

Много съм щастлив, че младо момиче като теб е загрижено по един толкова прекрасен начин!

Нека Бог те направлява и закриля!
цитирай
2. loveis3sixteen - Благодаря ти pristan
21.09.2013 06:05
Нека и теб Бог да те благослови и да Го опознаваш все повече и повече, защото съм сигурна, че ако тръгнеш по Пътя, хванеш се здраво за Истината и следваш Живота това със сигурност ще те води до осъвършенстване винаги към по-добро :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: loveis3sixteen
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 7422
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930