Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 20:16 - FBR Today СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ РАБОТЯТ КАТО „СПОНСОРИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА“ РОБИ В КАТАР
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.04.2017 19:23


image

Хиляди мигрирали работници от Северна Корея се трудят години наред по строежите в Катар срещу буквално никакво заплащане – включително в огромния нов метрополис, който ще е център на Световното първенство по футбол. Някои наричат това „спонсорирано от държавата“ робство.
image

.Според показанията на работници и дезертьори се разбира, че те получават почти никакви заплати през трите години, които обичайно изкарват в тази арабска държава.

image

НЕЧОВЕШКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ: ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЕМИГРАНТИ ИЗГРАЖДАТ СТАДИОНИТЕ ЗА СВЕТОВНОТО ПРЕЗ 2022 Г.

image

Те работят, като очакват, че ще си приберат дължимото като се върнат в Северна Корея, но според показания те прибират едва до 10% от заплатите си, когато си отидат у дома, а някои не получават нищо. Един севернокореец, който работи на строеж в Доха, каза за „Гардиън“: „Ние сме тук да печелим за страната си“.
  image
              Свобода на словото                                                                      Севернокорейският режим воден от Ким Чен Ун, в момента е обект на санкции, защото отказва да прекрати ядрената си програма и да отговаря за тежки нарушения на правата на човека. Скорошен доклад на ООН обвини режима в престъпления срещу човечеството. Чуждата валута, спечелена от работниците зад граница, е важна за подхранването на крехката икономика на изолираната страна.
image
             Ким Чен търси работа в Детройт                                                                             В населената строителна зона, която ще се превърне в бляскавия град Лусайл, който струва на Катар 45 милиарда долара и в който ще се играе финала на Световното първенство по футбол през 2022 година, се знае за четири строителни площадки, на които работят севернокорейци, но няма информация дали те са включени към строежа на стадионите за първенството.

image

На един от строежите, корейците се борят с горещината и сушата, за да построят луксозна висока жилищна сграда, прилична на кула. Те работят от рано сутрин до късно вечер, дълго след като работниците от другите националности са си тръгнали.

Един от корейските работници, който се труди на небостъргача, каза: „На хора като нас обикновено не се плаща. Парите не отиват лично в джоба на човека. Това няма нищо общо с мен, това е работа на компанията (Северна Корея)“.

Мениджър на строителния проект разказа за работниците, че „нямат пукната пара в джоба“, и че „вземат пари на заем от нас, ако им трябват дреболии, като цигари“.

„Описанието на условията, в които живеят севернокорейските работници в Катар – тормоз, незаплащане на труда и прекомерен извънреден труд – са признаци за спонсориран от държавата трафик на принуден труд“, което си е модерна форма на робство“, заяви Ейдън Маккуейд, директор на Anti-Slavery International.
image

Според доклад на Севернокорейският стратегически център – организация, която е ръководена от дезертьори и базирана в Южна Корея, „почти всички печалби от работниците се изпращат в хазната на режима на Ким Чен Ун… и само в екстремни ситуации работниците получават до 10% от своите заплати“.
image
 
Путин обича Ким. . .Русия опрости 90% от дълга на Северна Корея                                     
image
                                                           
Двама служители на наборните фирми на Северна Корея, които работят с Катар, признаха, че работниците не получават лично парите си, но настояха, че част от техните заплати се изпращат на семействата им в родината.

image

Източници в Катар казват, че около 3 хиляди севернокорейци работят из държавата. Те са част от армията работници на севернокорейския режим и биват изпращани навсякъде по света да печелят пари за управляващия режим в Северна Корея.  
                                              image 
Русия направи всичко, за да достигне нивото на Северна Корея. Няма за какво да се яде, но страната има ядрени ракети и руснаците има свой ​​Kim Jong Pu.Мигрирайте към Северна Корея.                                                  
image                                                              
Виж тук >След като Путин опрости дълговете на Корея се обмисля премахване на визовия режим                           



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685320
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031