Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2015 23:41 - Чешки политик: Всеки изяден дюнер - крачка към бурката
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 3557 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.12.2016 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Томио Окамура - лидерът на партията "Зора на пряката демокрация", която разполага с 14 места в 200-местния чешки парламент, излезе с текст на тема как да се защити чешкият "демократичен начин на живот от заплахата на радикалния ислям". От дюнера до бурката е една крачка

Текстът на Томио Окамура предлага да се напомни на мюсюлманите, че гостоприемството на неговата страна не е безгранично. Той призовава чехите да разхождат кучета и прасета, които се считат за нечисти животни в исляма, около джамиите.

На всичко отгоре, той предлага на собствениците на заведения в близост до джамии, да променят имената си, да речем, на "При доброто куче" или "При щастливата свиня".

image

"Всеки закупен дюнер е още една стъпка към бурката. Ще се хареса ли на съпругата ви, ако тя го яде с фередже?"- се казва в текста на Окамура.

Томио Окамура също така заявява, че в доклад на чешките разузнавателни служби, с който се е запознал, пише за съживяване на радикалните ислямисти в страната и че те правят бизнес за финансиране на незаконни дейности.

image

Чрез дюнер срещу идиотизма

Чехите, които не са съгласни с мнението на Окамура, казват, че знаят как да се противодейства на антимюсюлманските настроения - като се яде дюнер.

В подкрепа на мюсюлманското население, което е по-малко от един процент от десетмилионното население на Чешката република, хиляди чехи вземат участие в акция за ядене на дюнер.

Акцията "чрез дюнер срещу идиотизма" е една от няколкото инициативи, започнати в социалните медии в отговор на изявленията, направени от политиците-националисти.

Един от организаторите на акциите, на страницата си "дюнер за Томио" пише, че е абсурдно храната да се превръща в идеологически проблем.

Въпреки противоречията, и двете страни на този дебат са обединени в осъждането на терористичния акт във Франция.                                                                                                               image           
Всички араби в България са агенти на ДС/КГБ.

"Аладин Фрют" - дяволчето Фют е фирма на Деса Баничарката.

От близо 5 г. нелегалната ДС се насочи и към баничарския бизнес, като внедряваше свои куки в подобни обекти на българи,...обектите с добри обороти се фалираха( по същата схема сложиха и павилионите на руско - турската "Лафка, с кражби, гонене на клиенти, данъчни). След това обектите се даваха на цигани с фирми на тяхно име, но в комбина с дегенератите от ДС.

Днес в цялата страна по - оборотните бан(Ен)ичарници са под контрола на ДС и дяволчето " Аладин Фют".


image

Компанията е създадена от Махмуд Фарес през 1998 г. с името "Аладин дюнер". През 2010 г. Халед Харфан агент на ДС който изкупува дяловете на Махмуд Фарес и променя името на "Аладин фуудс", като от тогава до сега е управител на фирмата. През последните две години веригата залага на експанзия, като до момента в страната работят 22 обекта с марката Aladin Foods. От тях девет са в столицата, като три са открити в рамките на последния месец, уточняват от компанията. Плановете са до края на годината да бъдат открити още пет заведения за бързо хранене на територията на страната.


"Развитието ни в краткосрочен план включва броят на обектите на територията на град София от 9 да достигне 20, а в страната да присъстваме във всеки град с население над 50 хил. души", коментира управителят на веригата Халед Харфан. В допълнение от компанията планират предлагане на възможности за развиване на франчайз дейност, както и за доставки по домовете.

Освен директни продажби към крайни клиенти бизнесът на компанията включва и производствена дейност. Тя е съсредоточена в разположената край Пловдив фабрика за разфасовка на пилешко месо, фурна за арабски хляб, цех за обработка на картофи, както и цех за производство на патентован от веригата бял сос. До края на годината предстои откриване на склад и в Русе, допълват от дружеството. По думите на Калед Харфан сред водещите цели на компанията е и разширяването на дейността чрез навлизане на чужди пазари. От веригата проучват възможностите за започване на бизнес и в Румъния, като предпоставка за това ще е и откриването на склада в Русе.

Растежът на бизнеса логично води и до увеличаване на персонала. От дружеството посочват, че през последните две години броят на служителите расте прогресивно, като към момента "Аладин фуудс" е работодател на 533 души.

image



Групата "Аладин"

Освен в развиването на веригата за бързо хранене Аладин Харфан има бизнес интереси и в продажбата и сервиза на климатична и бяла техника, строителството, здравеопазването и транспорта. През 2007 г. Харфан получи сертификат за инвеститор клас А за проекта за изграждането на Mall Pleven. Кризата обаче засегна реализирането на проекта, като планираното за 2012 г. отваряне на търговския център беше отложено с обяснението, че това се случва по искане на един от ключовите наематели – веригата "Карфур". В началото на тази година Mall Pleven беше обявен за продажба от частен съдебен изпълнител заради дългове на инвеститора.

image

Преди време веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" ООД и Българската агенция по безопасност на храните бяха влязли в пререкание и си отправиха взаимни обвинения. Причината – твърдение на веригата, че БАБХ я изнудва.

image

Основателят на компанията агента на ДС Аладин Харфан заяви, че Агенцията им поискала месечен рекет в размер на 10 хиляди евро, за да остави фирмата да работи на спокойствие. След като тя е отказала да го заплати обаче, е последвала серия от проверки в няколко от преработвателните й цехове. Резултатът от тях е временното спиране на производството.
Харфан нарече БАБХ корумпиран орган, от който страда целият бранш. Той обвини затова председателя й проф. Пламен Моллов и посочи като лица, поискали подкупа от фирмата му главният експерт в БАБХ д-р Ерсин Ахмедов, д-р Чакъров, и Стоян Пашев като лице, с което е трябвало да се разбере как да плати. Харфан обясни още, че преките загуби от спирането на производството са в размер на 650 000 лв., а загубите от оборота – над 30%.

В отговор на отправените срещу него обвинения председателят на БАБХ проф. Пламен Моллов показа снимки на месо, по което има бели червеи. То е открито в преработвателния цех за месо на "Аладин фуудс".

"Това ядете, когато ядете дюнери на "Аладин фуудс". Ще ви го кажа едно към едно: овкусени добре с оцет и чесън, за да не си личи в какво състояние е месото", заяви той.

Моллов определи представената информация като тенденциозна и манипулативна. Той обяви, че проверката за искания рекет е завършила без резултат и доказателства, но увери, че ако подобно нещо се е случило, служителят който е поискал парите, ще бъде наказан.

"Фирмата е работила безнаказано, при изключително лоши хигиенни условия и липса на всякаква система за управление и проследимост. Не е ясно как няма някой случай на проблем на храните", казал Моллов и разясни, че БАБХ е извършила няколко проверки в цеховете.

Съставени били констативни протоколи и издадени предписания, които последващите проверки показали, че не се изпълняват.
"Липса на проследимост означава, че не е ясно от какви суровини се произвежда крайният продукт. Най-често това се прави, за да се укрива ДДС", обяснил Моллов.

Пред Нова телевизия Моллов обяви, че срещу него се води акция от нелегалната ДС, за да бъде освободен от поста.                                                    
image
     
www.capital.bg/                        



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725658
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930