Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 22:12 - Агент на КГБ и Ротшилд праща инструктори да обучават армията на Украйна
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Великобритания ще изпрати през март военни инструктори в Украйна, които да обучават националната армия в най-различни сектори, съобщи премиерът Дейвид Камерън. По думите му Москва може да опита да дестабилизира и други държави, ако не бъде спряна.

"В рамките на следващия месец ще разположим британски специалисти, които за съветват в обучението, тактическото разузнаване, логистиката, медицинските грижи", изреди той пред парламентарна комисия в Лондон.

Става дума за 75 души, разделени в 4 екипа, които ще са далеч от фронтовата линия и няма да участват в бойни действия.

"Освен това разработваме с Украйна програма за обучение на пехотните части с цел подобряване боеспособността на техните въоръжени сили", добави премиерът.

Камерън не отхвърли вероятността Лондон да въоръжи в бъдеще Украйна, но засега фокусът бил да се предостави отбранително несмъртоносно въоръжение.

"Ако не се изправим срещу Русия, дългосрочните последици ще са много тежки за всички нас, тъй като ще последва нова дестабилизация. Ще последват Молдова или една от трите балтийски републики", каза той на депутатите.

В същото време "опълченците" в Източна Украйна събраха журналисти, за да им покажат как оттеглят тежкото въоръжение съгласно споразуменията от Минск. Според Киев обаче това е тактическа маневра за пауза, в която да се съберат сили и те да се хвърлят срещу южния пристанищен град Мариупол.

Ако сепаратистите нарушат примирието, ще настояваме за нови санкции срещу Русия, каза още Камерън в комисията.

САЩ вече обявиха, че ще изпратят инструктори за обучението на три украински батальона.
Държавният секретар на САЩ Джон Кери днес каза, че руснаците лъжат, когато казват, че нямат свои военни в Украйна. В комисия на американския Сенат той директно бе запитан "Лъже ли Русия?" и отговори "Да. По различни поводи е лъгала в очите и мен, и други".

Но той не разкри пред сенаторите какво мисли за изпращането на смъртоносно оръжие на Украйна. Кери се оправда с това, че президентът Барак Обама още не е взел окончателн орешение по този въпрос.

За сметка на това той изброи кои са условията за прекратяване на санкциите: пълно примирие, извеждане на всички чуждестранни войници и оръжие от Украйна, пълен контрол от Киев на международните граници и освобождаване на всичк изаложници и пленници.                                                                                       http://www.dnevnik.bg/           



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686245
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031