Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2015 17:14 - Темида спаси от затвор сина на прокурор, обвинил Цветанов за подслушванията
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.06.2017 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Пометените от прокурорския син Паола и Николай.Това е една дълга война на мафията в тогите, които те водят срещу държавата, държавността и гражданите! Една от тези жертви стана и г-н Цветан Цветанов, който единствен дръзна да говори публично и открито от най високите трибуни срещу тези престъпници! Много хора обвиняват политиците за състоянието на държавта. Истината е, че правовия ред и закоността са факторите, които водят една държава до просперитет! Докато народа не стане и измете с тояги труповете на боклуците от тази система, държавата няма да тръгне нагоре!                                                                                                        
          

Близките на убитите Паола и Николай не вярват в справедливостта на съда
Вместо справедливост за два отнети човешки живота -Темида осъди условно убиеца им. Бащата на загиналата Паола и сестрата на мъртвия й приятел Николай - Деси, са категорични, че очевидно за обикновени хора, като тях място в съда няма, а за децата на хората от властта - законите не се прилагат.

Паола и Николай са пометени от мощно BMV, движещо се с бясна скорост в района на пл. "Ручей" на столичния бул. "България". Джигитът е Бисер, син на столичния прокурор Венцислав Андреев. Драмата се разиграва на 4 август преди 4 години.

image

Бащата на Паола - Банко, разказа пред Нова ТВ, че минути след катастрофата прокурорът Андреев е пристигнал на мястото на произшествието и започнал да фамилиарничи със служителите на МВР и да се обръща към тях с "колеги". За него е недопустимо, че от сина му не е взета кръвна проба за алкохол и наркотици, а труповете на Паола и Николай са били тествани за наркотици.

Сестрата на Николай - Деси, прочете решението на Темида, според което условната присъда на Бисер е дадена заради факта, че има чисто съдебно минало и е млад човек. Жената попита риторично каква е разликата с погубените им близки, които са били чисти и честни хора. Близките на убитите са възмутени от факта, че делото е гледано първо във Варна, за да няма конфликт на интереси заради поста на Венцислав Андреев, след което е било върнато отново в Софийска прокуратура. Те допълниха, че след инцидента на три пъти е била променяна скоростта с която се е движела колата убиец. Първоначално тя е била 94 км/ч, след това - 80 км/ч, но според свидетели, тя не е била по-малка от 110 км/ч. Близките твърдят, че може би е имало среднощна гонка, тъй като това било обичайно точно в този участък. Преди това шофьорът убиец Бисер е бил на картинг и според сестрата на Николай е бил превъзбуден и не е изключено с приятели да са продължили състезанието на пътя.


image




Родителите на убиеца са поканили Деси и Банко, за да им се извинят, но те щели да простят единствено, когато Бисер се разкае искрено, а не виждали такива признаци.

Присъдата ще само да е за назидание на останалите водачи, но нямало да спре болката.

Сега предстои делото да се гледа на поседна инстанция във ВКС, а вариантите са три – да потвърдят условната присъда, да вкарат убиеца в затвора, или да го оправдаят, казва Банко.

Деси и брат й Николай били изключително близки и тя дори кръстила сина си на него, но сега сестрата е категорична, че няма довери в съда. Тя обясни още от телевизионния ефир, че прокурорът Андреев е повишен, а синитъ му продължава да работи в охранителна полиция.

Според източници на Faktor.bg по това дело 20 прокурори от София си правят отвод, делото, излагайки мотиви, че ще бъдат в конфликт на интереси с бащата на единия обвиняем – градския прокурор Венцислав Андреев.

По някаква интересна случайност именно Андреев е прокурорът, внесъл обвинението по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за подслушванията, но това сякаш остана незабелязано. В кулоарите на съдебната палата магистрати шушукат, че обвинителят срещу Цветанов е избран неслучайно, заради зависимостта му от делото на сина му. Така се създава основание да се мисли, че в съдебната система се прокарват политически и корпоративни поръчки, чрез зависими и удобни магистрати. Най-малкото важно дело, като това за подслушванията не трябваше да се поверява на прокурор, който може да бъде заподозрян и атакуван за зависимост.

image

Условната присъда на сина на софийския прокурор потвърждава двойни стандарти в правораздаването. Само за осем месеца таксиметровият шофьор убил двама на автобусна спирка на Цариградско шосе през юли 2013 г. бе осъден ефективно и вече излежава присъдата си в затвора. В същото време за аналогично пътно престъпление шофьор, отнел два човешки живота получава условна присъда и е на свобода. Разликата между двата случая е, че единият виновник е обикновен шофьор, а другият - син на софийски прокурор.         www.faktor.bg/                                                                                                                       image                                           



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687088
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031