Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2016 19:08 - Русия обвини България за изпращане на нелегални боеприпаси/Кремълска рокада в Росатом
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 1119 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2016 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Руски сапьори: В Алепо открихме български боеприпаси

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че български оръжия с изтекъл руски лиценз са били открити в Сирия.

Какво точно иска Путин? - Болгария как штраф принять 1 миллион джихадистов.


image

Става въпрос за снаряди за Реактивна система за залпов огън (РСЗО) “Град” и противотанкови снаряди за артилерийски оръжия и гранатомети. По думите на говорителката „упоменатата продукция се произвежда по просрочени съветски лицензи, които тогава са били дадени на България“.

image

Тя заяви още, че от 90-те години Москва води преговори със София за сключване на двустранно междуправителствено споразумение за лиценз, което преди всичко да регламентира износа на военна продукция за трети страни. „За съжаление българската страна не бърза да го сключи“, каза тя. Захарова посочи, че подобна липса на регулиране удовлетворява определени български представители. „Разбира се, позицията е удобна: продаваме на някоя държава, която не използва руско въоръжение и военна техника, а къде посредникът ще изпрати продукцията – това не е важно за българските производители“, каза тя. Според говорителката става въпрос за продажба на оръжия, от които загиват и мирни жители, „съдбата на които толкова много тревожи Европейския съюз“. “Това далеч не е единственият пример, в който страни от Западния блок оказват съдействие на разширяването и подбуждането на сирийския конфликт. В тази връзка изникват още много въпроси.

image

Например в кои други горещи точки това на практика нелегално произведено оръжие, може да се окаже? Освен нас този въпрос не вълнува никого – нито Вашингтон, нито Брюксел“, казва още тя. /ТАСС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4478821/

image


Президентът на Руската Федерация Владимир Путин е подписал Указ, с който повишава доскорошния генерален директор на държавната корпорация Сергей Кириенко от обикновен член на Наблюдателния съвет в негов председател, на мястото на бившия вътрешен министър и бивш председател на партията „Единна Русия“ Борис Гризлов.

Последният е понижен в обикновен член на Наблюдателния съвет – висшия ръководен орган на корпорацията.

Ето и как изглежда оригиналния Указ,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image




Сергей Кириенко е водеща фигура в осъждането на българската НЕК да заплати на Атомстройекспорт (дъщерна на Росатом) € 600 милиона, след което беше повишен в Първи заместник-началник на канцеларията на президента Путин.
В деня, в който парите бяха преведени (08/12/2016 г.) руската държавна телевизия (КАНАЛ 1) в централната новинарска емисия отдели 1/3-та част от ефирното време, за да покаже на целия свят „Кой сега е дясна ръка №1 на Владимир Путин?„.

Какво означава днешната рокада? Рано е да се каже. Времето ще покаже.

Георги Котев

image




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8734223
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930