Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2020 19:20 - Сигнал до Narod.bg: Британски фармацевтичен гигант даде 5 млн. лева рушвети в ГЕРБ?! Парите минали през Лъчо Мозъка в посока Борисов
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1504 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.07.2020 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Сигнал до Narod.bg: Британски фармацевтичен гигант даде 5 млн. лева рушвети в ГЕРБ?! Парите минали през Лъчо Мозъка в посока Борисов


imageОт Admin на 02.07.2020  

След като правителственият пасквил „24 часа” се постара в няколко свои „новини” да направи Narod.bg още по-популярен, с нашия екип се свърза служител на голям британски консорциум с шокиращо разкритие.

Работодателят му въртял необезпокоявано мащабен бизнес с лекарства и ваксини, благодарение на гигантски рушвети за няколко човека по върховете на ГЕРБ.

„От четири години работа в „ГлаксоСмитКлайн ЕООД”, което е филиал на британския консорциум GlaxoSmithKline, най-големия производител на ваксини в света. За никого от  мениджърския екип не е тайна, че даваме много пари, за да можем да преборим конкуренцията и Здравната каса да включва колкото може повече от нашите медикаменти”, разказа потресен нашият читател, настоял за пълна анонимност.

Лекарства на GlaxoSmithKline са в позитивния списък на Касата. По този списък тя определя кои лекарства да плаща и в какъв процент. Става дума за оборот от милиарди. Например, през 2017 г. британците има приходи в България в размер на 117 млн. лева, показа проверката на Narod.bg.

За да успеят да разширят гамата продукти, които пробутват на нашия пазар, британците решили да приложат изпитаната вече в десетки държави схема с корумпиране на висши чиновници и политици.

„Твърдя, че за последните четири години консорциумът е дал рушвети по върховете на ГЕРБ за около 5 милиона лева. При обстойно разследване това може да бъде доказано, стига да има кой да извърши такова разследване, защото се опасявам, че няма прокурор, който да попречи на далавера от такъв мащаб”, вдига рамене източникът на Narod.bg.

С типичното си британско високомерие управителите на фирмата-майка поискали дори да вкарат тяхната ваксина за рак на шийката на матката в календара за имунизация.

Всяка година фирмата организира в парламента кръгли маси именно на тема рак на шийката на матката. Мега корпорацията дори планирала да ваксинира и момичетата, и момчета, макар че въпросната ваксина е препоръчителна, не задължителна?!

За да може да въртят бизнеса си не според законите на България, а според техните представи за циркулиране на милиони, британците платили само за последните четири години около 5 милиона лева.

„Това, което се говори при нас е, че парите са взимани от депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов с подходящия прякор Лъчо Мозъка. Този гений на медицината с достатъчно голяма уста обаче поне три пъти се е хвалел, че парите отиват при Бойко Борисов, който впоследствие и по свое усмотрение разпределял рушвета както прецени”, категоричен е служителят на „ГлаксоСмитКлайн ЕООД” пред Narod.bg.

Лека разходка из информационните масиви в интернет показа, че GlaxoSmithKline е британска научно-изследователска фармацевтична компания, световен лидер в няколко направления – лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и ваксини.

Компанията оперира в над 100 държави по света и има над 95 000 служители.

Справка на Narod.bg в Търговския регистър установи, че у нас консорциумът се представлява от 56-годишната италианка Лиза Бонадона и 40-годишният Светослав Любомиров Симеонов. Българският клон на мастодонта във фармацевтиката е регистриран в София на бул. „Цариградско шосе” 115Г.

Фирмата сее скандали по цял свят

Британската корпорация се оказа повече от скандална – обвинявана е в корупция в държави по цялото земно кълбо.

Особено ярка е драмата от 2017 г., при която „ГлаксоСмитКлайн” бе осъдена да плати най-голямата в историята сума за уреждане на съдебен спор в САЩ.

Британският фармацевтичен гигант даде 3 млрд. долара заради измама с лекарства, която също се смята за безпрецедентна в историята на страната.

Това е развръзката на близо 8-годишна съдебна сага. Началото даде щатската прокуратура в Колорадо. Концернът „ГлаксоСмитКлайн” бе обвинен, че е пуснал в продажба неодобрени лекарства, без да информира за това Администрацията по храните и лекарствата. Става дума за антидепресантите „Паксил” и „Велбутрин” и два препарата за диабетици „Авандия”.

Делото се разрасна и към него се присъедини американското правосъдно министерство.

Заместник-министърът на правосъдието Джеймс Коул заяви тогава: „Нека да уточня – няма да търпим измами в здравеопазването. При всеки разкрит случай ще използваме всички налични инструменти, за да призовем съответните лица към отговорност”.

Оказа се, че следствието е разкрило редица незаконни начини за реклама на лекарствата. Сред тях са пътешествия до Ямайка и други награди за лекари, които ги предписват. От друга страна е спестявана информация за безопасността на някои продукти.

Компанията прие да се признае за частично виновна по някои обвинения. Тя пожертва три милиарда долара, за да бъдат прекратени разследванията. Фармацевтичният гигант, който е втори по големина в бранша, прие и засилен контрол на властите над продажбите на своите химикали.

Преди това, през 2015-а, британците бяха подпукани в Румъния.

Главната дирекция за борба с корупцията в северната ни съседка разследва дейността на големи фармацевтични компании за незаконни практики, свързани с предлагането на лекарства.

Службата получила анонимен сигнал, че големите компании плащат на лекари и дистрибутори да рекламират и предлагат на клиенти техните продукти. Сред фармацевтичните компании, засегнати от разследването, е печално известната мултинационалната корпорация „ГлаксоСмитКлайн”.

Фармацевтичният гигант бе обвинен в корупция в Румъния, съобщи официално Ройтерс.

Година по-рано мултинационалната компания, базирана в Лондон, беше глобена с рекордните 3 милиарда юана (483 милиона долара) заради корупция в Китай и сама започна вътрешно разследване за евентуални злоупотреби в други държави.

Според последните твърдения „ГлаксоСмитКлайн” е плащала на румънски лекари стотици, а в някои случаи и хиляди евро между 2009 и 2012 г, за да предписват определени лекарства, сред които две за проблеми с простатата и едно за Паркинсон.

От „ГлаксоСмитКлайн” потвърдили пред Ройтерс, че разглежда обвиненията, за които е било съобщено чрез имейл до топмениджмънта. Агенцията твърди, че има достъп до текста на имейла.

Компанията проверявала и сигнали за свои корупционни практики в Полша, Обединените Арабски Емирства, Ливан, Йордания, Сирия и Ирак.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. ok3223 - И какво...радва ли ви това?
04.07.2020 22:25
ДА ПЛАЩАТЕ ЗА ЛЕКАРСТВА ХЕЕМ ПРЕ СКЪПИ... ХЕМ НЕ ЛЕКУВАЩИ ЕФИКАСНО. ДААЖЕ МОЖЕ И СА НИ ПОМОГНАЛИ С МНООГО ДА СПЕЧЕЛИМ 1-ТО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ на българита ОТ 280 -те държави всвета.
Световни шампиони по смъртност сме в Света в момента, и това не трогва и не вълнува никой от властващите ГРОБ-ри у нас и вождо техен и министър- председател в момента на България... генерала от МВР ГУСИН БОЙКО БОРИСОВ.
Не го засяга и не му говори нищо.
Днеес Короновируса е опасен , защото на ден умират по 20 заразени...
А ТОВА ЧЕ У НАС ДЕН НА ДЕН У ОТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ УМИРАТ:
НА ЧАС ПО 6 ЧОВЕКА.
ЗА 24ЧАСА ПО 6 БОЛНИ ПРАВИ 144 БОЛНИ, КАТО ЧЕСТО БИЛИ 200 И НАД ДВЕСТА...
И ТАКА Е ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, ОТ ГОДИНИ...
КОЕТО ГОВООРИ КАТЕГОРИЧНО ЗА КАЧЕСТВОТО НА НАШЕТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ...
АКО МОЖЕ, ПРИ ТЕЗИ ДАННИ, ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ЗРАВЕОПАЗВАНЕ У НАС ДНЕС...
НИЕ СМЕ ДНЕС ЕДНА ЗАГИВАЩА, УМИРАЩА НАЦИЯ... ПО ВИНА НА ПАРТИЯ ГЕРБ И ВОДАЧА ИМ ГЕНЕРАЛА ОТ МВР БОЙКО БОРИСОВ... КОЙТО ДНЕС Е И МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ...
И ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК ЗА ЖАЛКОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ... ЗА ЖАЛКОТО МУ НИВО.
И ОТГОВОРЕН... ПРЯК ВИНОВНИК ТОЙ И ПАРТИЯТА МУ, КОЯТО ДЪРЖИ ВСИЧКИ ВЛАСТОВИ ЛОСТОВЕ И ПОЗИЦИЙ В ПРАВИТЕЛСТВОТО.
И НЕ СЛУЧАЙНО НАРОДЪТ НАРИЧА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГРЕБ ГРОБАРСКО...
А ТЕХНИЯТ ВОЖД, ГЕНЕРАЛА ОТ МВР ... БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.
ИСТИНСКИЯТ... ГЛАВНИЯТ ГРОБАР НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДЪРЖАВА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740990
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031