Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2008 14:40 - Факти за масоните
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2008 14:51


В свое писмо от 1889 г. до "23-те Върховни световни съвета" Алберт Пайк ги наставлява така:

"Ние се прекланяме пред Бог, но това е Богът пред когото благоговеем без суеверие. У всички нас от най-високите степени, Масонската религия трябва да бъде просветлена, да е поддържана в нас от чистотата на Луциферовата доктрина... Да, Луцифер е единственият истински Бог. За съжаление, Адонис също е Бог, но според неизменния и вечен закон няма светлина без сянка, няма красота без грозота, няма бяло без черно... истинската и чиста философска религия е вярата в Луцифер. Луцифер, Богът на светлината и Богът на Боговете, се бори за човечеството срещу Адонис - Бога на тъмнината и злото."

image

Пайк по време на ритуал

 

 

 

image image

Масонският храм във Вашингтон

Други масонски мъдрости:

„Триумфа на Галилеянина продължава двадесет века. Илюзията беше много дълга."

„Той изчезва на свой ред — Бога лъжец. Той се присъединява в праха на вековете към другите божества на Индия, Египет, Гърция и Рим, които са видяли също много излъгани от тях същества, легнали пред олтарите им."

+++

"Масонството е противоцърква ..." (Масонското списание „Асасiа", 1903 г., стр. 860)
+++

Смисълът на религията на масоните е обяснен накратко от масонския автор дьо Кантельо през 1863 г. така:

 

 
”Като цяло битката е била и винаги ще бъде борба срещу църквата и християнската религия…Всички тайни общества – от египтяните до илюминатите имат почти идентични ритуали. Те образуват верига и се пресъздават едно от друго.” (На масоните им се иска да са произлезли от древен Египет преди неясно колко хилядолетия. На тази легенда може да се вярва, колкото на рекламите, че всеки малко по-кадърен човек на планетата бил масон.)

+++

На конгрес в Леже през 1863 г. масонският лидер Лафарг (съпруг на дъщерята на Карл Маркс – Лаура) обявява целите на ложите:

“Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се състои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога.”

Лафарг приключил живота си със самоубийство. Като цяло е трудно да се намери известен сатанист, който да не е свършил или в психиатрия или като деградирала личност, или по друг трагичен начин. И най-уравновесените и стабилни характери от тях, накрая се пречупват и свършват с разрушена психика. Ако има оцелели от прегръдката на Луцифер, те се броят на пръсти. Странното е, че това е добре известно и пак все се намират хора, които са готови да подложат на експерименти бъдещето на душата си.

 

"За тях Сатаната не е драматургичен образ, а реалност. Поклонението пред него е задължителна част от “просветлението”. ("Бумерангът на злото", Волен Сидеров)

Проблемът на масоните

Проблемът с масоните е, че те не искат да просветлят само себе си. Те държат да просветлят преди всичко останалите и се занимават най-вече с това какво трябва да правят другите - как да живеят, как да е устроено обществото, как да се развива културата, как да се управляват народите. От няколкостотин години, откакто ги има, масоните се държат сякаш не са се замисляли сериозно над въпроса, че другите може да не искат. Затова пък собствените си планове, какво трябва да стане с другите, те взимат твърде на сериозно и ги разработват в големи количества. Когато не се получи - пробват пак. А когато се получи и плановете им дадат резултат някъде, накрая се стига дотам че народа, а понякога и правителството ги подгонват и тогава те се обявяват за мъченици.

 

 

 

 Последователи на Пайк от ложа наречена с неговото име

 

Ложата Пропаганда2 преди прокурорите да я подгонят - в щастливите й времена, когато според италианската преса е държала в редиците си едни от най-видните италиански политици и бизнесмени

Един от поредните примери, е скандалът с италианската ложа П2, който се проточи безкрайно и в който се заплетоха Берлускони, жестоки убийства, банка Ватикана, бизнесмени, политици и списък с 953 високопоставени членове на ложата. Стигна се дотам, че конкурентите на Берлускони обявиха, че партията му "Форца Италия" всъщност била разтурената ложа П2. Берлускони се измъкна някак, убийствата бяха приписани на масоните (вероятно с основание), един партньор на банка Ватикана фалира, а политиците са си все същите. Само ложата пострада тежко и мина в нелегалност.

Интересното е, че въпреки тази неласкава оценка на народите по света, масоните не си променят плановете и те си остават все така мухлясали още от времето на идеолога на течението "илюминати" Адам Вайшоп (18 век) и още по-стари средновековни дървени философи . Масонските цели са вече познати до втръсване на всеки по-любознателен читател - свобода, братство, равенство (последното не е на мода напоследък, даже стана табу) и щастлив живот

под знамето на Ангела на светлината Луцифер - без Бог, без различни езици, без различни държави, без традиции, без семейство, без гащи и т.н. Освен смисления въпрос, за какво му е на човек съпруга да го тормози, останалите точки едва ли са атрактивни за някого (освен за самите масони, но не трябва да се забравя, че и те ги имат предвид най-вече за другите, а не толкова за себе си).

 

Масонският гений Адам Вайшоп (1748-1811) От неговите гениални идеи, как трябва да живеят хората са повлияни водачите на Френската и други революции. Водач на влиятелното републиканско течение "илюминати" (просветлени) в Бавария, а скоро и с клонове из цяла Европа и Америка. Професор в Ингълщадския университет. Евреин, приел католичеството. Смята се, че подчинил масонските ложи под свое командване. Пропагандатор на глобализма - за една световна държава, с един общ език, общество без семейство, премахване на наследството и прочие глупости.

Един от най-влиятелните сатанисти. Смята се за сътрудник на фамилията Ротшилд, а за негови идеологически наследници са смятани Маркс и Енгелс. Повече за гениалните авантюри на проф. Вайшоп - тук

Когато на хората им писне, с масонските храмове се случва това - Америка, Честнуд, 1956 г.

 

 

Затова пък усилията и средствата, хвърляни за реализиране на масонските цели са доста големи и заслужават внимание.

Разбира се не всички масони са сатанисти, както и не всички сатанисти са масони. Но от векове масонските ложи са основния поддръжник на сатанизма.

Днес света в който живеем е стигнал до там, че в повечето страни, тези места, на които се развива сатанизъм, на практика съвпадат с местата, в които се определя политиката и икономиката на държавите.

Масонската статуя а Джордж Вашингтон - първият американски президент. Според масонски източници и останалите Бащи-основатели на Американската държава са изключително такива.

Джордж Вашингтон (1732-1799 г.). Първият президент на САЩ е бил посветен в ложата "Фридрихсбург" във Вирджиния, на 4 ноември 1752 г. Става подмагистър на 3 март 1753 г. и е издигнат в степен магистър на 4 август 1753 г. Вашингтон е бил член-учредител и първи магистър на ложата "Александрия" №22 във Вирджиния. От 1805 г. насам ложата носи името "Александрия-Вашингтон" №22.

Бафомет - най-известния масонски идол. Бил е почитан от тамплиерите. Счита се, че първоначално статуята му се намирала в техен храм в Европа, а по-късно главното място на култа му е преместено в САЩ. За това, какво точно олицетворява, има най-различни версии и обяснения. Едни го свързват с Луцифер. Според известни окултисти е символ на "възвишени принципи" и съчетава различни елементи - женски гърди (плодородие), козя глава, кучешка муцуна и пр. Със сигурност най-нелепото и най-дивашкото от всички масонско обяснение е, че бил символ на ... отрязаната глава на св. Йоан Кръстител. Седи върху куб на Земното кълбо.

 

Сатанизмът е болест на богатите

За хората от политическия хайлайф по света отдавна е прието да участват в подобни клубове (били те сатанистки, окултни, масонски или други). Това открай време е особена тяхна мода, която ние трудно можем да разберем - както пък те не могат да разберат "увлечението на строителния работник да блъска по цяла седмица за съмнителното удоволствие в петък вечер да се напие като свиня". Очевидно има разминаване в увлеченията и забавленията. Защо хората от политическия хайлайф избягват да споделят техните е лесно обяснимо - за да не реагираме като в Честнуд през 1956 г. (снимката горе).

Така лица от фамилията Буш се появяват на снимки в смешни дрехи - всъщност облечени почти като пирати - на сбирки на ложата "Череп и кости" и пр.

Защо го правят?

 - За едни има езкотични клубове, в които да убият скуката - какво ли не прави човек от скука. Защо не и сатанистки ритуал, ако това е интересно.

 - Други се увличат по окултни търсения за "самоусъвършенстване" или търсят истината, която да запълни празния им живот. Те попадат в клубове и ложи, които ги увъртат в мистики и учения за добиване на сила, власт, способности и каквото си поискат, срещу което те участват и с немалко пари, разбира се.

 - Третите са по сериозната част. За тях ложите са мястото, където се върти политиката и икономиката. Участието в тях е неизбежно, ако човек не иска да отпадне от играта - пари, власт, влияние. Тук са им бизнес-контактите, политическите партньори, всичко. През последните сто-двеста години повечето вип-персони от всички области на обществения живот са обвързани в ложите. За много от тях това е по наследство.

Там където няма независимо правителство или силни независими партии и обществени организации, ложите са местата, където се вземат решенията за управлението, за политиката и икономиката.

http://novred.narod.ru/Ludi.htm


Тагове:   масоните,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463506
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8222
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930