Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2010 18:33 - Манипулация на съзнанието
Автор: spasymyr Категория: Политика   
Прочетен: 5261 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2014 07:07


image

Попаднах на един автор,който може да помогне на много от нас да разберат събитията, които се случват днес,какъв е техния генезис и смисъл.
Преведох една малка част, за да ви запозная с книгата "Манипулация на съзнанието"  www.kara-murza.ru/manipul.htm  и други книги от същия автор.
www.patriotica.ru/authors/karamurza.html

"Манипулацията е способ за господство и духовно въздействие върху хората чрез препрограмиране на тяхното поведение.Това въздействие е насочено към психическите структури на човека и се осъществява скрито, като има за задача да измени мнението и насочи хората и целите им към нужните на властта направления. Специалиста по средствата за масова информация З.Фрейре казва:До като угнетените са напълно притиснати от действителноста, няма необходимост от манипулиране и насилие. Водещите американски социолози П.Лазарсфелд и Р.Мертон споделят:Тези, които контролират виждането и убеждението на нашето общество прибягват до по-малко физическо насилие и повече към масовото внушение. Радиопрограмите и рекламата заменят заплашването и насилието. Още един специалист в областа на управлението С.Паркинсон е дал определение:В динамичното общество управлението се свежда до умението да се направляват човешките желания.Тези, които са овладели това изкуство ще достигнат невероятни успехи.... Методологията на един комунист на име Грамши добре скрива куп дейности създадени по инициатива на Н.Рокфелер в под ръководството на З.Бзежински.Това е една от най-скритите и влиятелни организации на “световното правителство” в сянка. В него влизат около триста члена от САЩ, Европа и Япония. Целта е да се стабилизира новия световния ред и да могат световните корпорации да достигнат безпрепятствено във финансовата сфера и икономиката на  всички държави ...”
Великите сили, които движат световната политика са изградили цели структури, които се занимават именно с тази философия - нашето рабиране  за света да бъде подчинено на техните представи,макар че би трябвало да е обратното,защото ние ги испращаме по върховете на властта.




Тагове:   манипулация,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 182048
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031