Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 11:45 - Французи не дойдоха, англичаните бягат, но руснаците идат.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2014 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                           Настъплението на руския капитал в България продължава. Не че е спирал, но напоследък се засилва. Защото има вътрешни съюзници.

По заръка на президента Путин близки му олигарси изкопуват умишлено занемарените санаториуми по черноморието.

Това са последните приюти за по-бедните българи, единственият им шанс да отидат на море. Скоро ще го загубят по същия начин, по който средният българин загуби взъможност да иде в хубавите някога Златни пясъци, никога няма да види камчийския лонгоз с хотелите на Лужков, а в магазинчетата в Несебър продавачите с учудване ще му казват: “Яяя, колко добре говорите български”.

Едно време се казваше, че на изток България граничела с Балкантурист.

Сега граничи с Путин. Черноморието вече не е българска територия. Надписите и ресторанските менюта са на руски. Келнерите отдавна са забравили опитите да си кълчат езика на английски или полски. 350 хиляди недвижими имота, собственост на руски граждани. Затворени комплекси в близките до крайбрежието старопланински гори, финансирани изцяло от руски капитал. Благоустройват се с европейски средства, за което Брюксел рано или късно ще се усети.

Всъщност онази първа поправка в българската конституция, приета, за да позволи присъединяването на България към ЕС /става дума за разрешението чужденци да купуват земя/, се оказа най-голямата придобивка на Москва след 1989 г. Французи не дойдоха, англичаните бягат, но руснаците са тук и стават все повече.

Какво има още да дадем на руснаците? Земята и природата сме дали, икономиката също, май ще получат и газопроводите. Туризмът е изцяло завладян от тях, което определя и неговото качество.

Пример за нарастващата икономическа зависимост е „Газпром“ който навлиза все по-мащабно на пазара на бензин и дизел в България чрез покупка на база за горива,Сделката е за половината от склада на “Газтрейд” в Костинброд, потвърдил изпълнителният директор на “Газтрейд” Милчо Василев, но отказал да съобщи цената. Източници обаче разкрили, че тя е 25 млн. евро. Навлизането на руския газов гигант на пазара на бензин и дизел у нас става през “Нефтена индустрия на Сърбия” (NIS), част от „Газпром нефт”.

Половината бензиностанции в страната са собственост на Лукойл. Сега ще се добавят и газпромовските.

Българският парламент реши  чужденци, дарили поне 200 хиляди лева на Националния иновационен фонд, да порлучават българско гражданство. Това стана с промени в Закона за насърчаване на инвестициите, приети на първо четене с почти пълно единодушие.

Новите текстове според вноситалите целят стимулиране на чуждестранните инвеститори в условия на криза. Една от ключовите идеи е чужденците да имат право на постоянно пребиваване в страната на база на тяхната инвестиция.

Тъй като гражданите на Европейския съюз нямат нужда от българско гражданство, за да влизат в страната без виза и да пребивават в нея, е очевидно, че от възможността да купят ...




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685504
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031