Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 12:51 - „Има само една власт в Света и тя е Ротшилд.”Новия Евразийски съюз е пак негов
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1752 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.01.2017 22:38


image 
БАНК ЪФ ИНГЛЪНД/БАНК ЪФ РОТШИЛД


image


Към края на 17 век Англия беше финансово разорена. След 50 години войни с Франция и Холандия, тя беше изтощена.Отчаяни, държавните ръководители се срещнаха с чейнджаджиите за да се молят за заеми. Цената беше висока - узаконена от държавата частно притежавана централна банка, която да създава пари от нищото. Това беше първата в света частна централна банка Банк ъф Инглънд. Въпреки че носеше измамното име Банк ъф Инглънд за да заблуди масите, че е част от правителството, това не беше така. Като всяка частна корпорация Банк ъф Инглънд беше основана чрез продажба на акции. Инвеститорите, чиито имена не бяха разкрити, трябваше да внесат 1 милион и 250 хиляди британски паунда в златни монети,за да си купят акциите в банката,но само 750 000 паунда от тях бяха получени. Въпреки това, банката получи своето разрешение за дейност през 1694 и започна да раздава заеми, няколко пъти по-големи от парите, с които се предполагаше че разполага и да получава лихва от тях. В замяна,новата банка даваше на британските политици каквито заеми пожелаеха, стига те да бяха обезпечени чрез пряко данъчно облагане на народа. Така че, узаконяването на Банк ъф Инглънд означаваше узаконяванена фалшифицирането на националната валута за лично обогатяване.
За съжаление почти всяка нация днес има частно контролирана централна банка, създадена по подобие на Банк ъф Инглънд. Властта на централните банки е такава, че не след дълго те започват да контролират националните икономики. Скоро тя се превръща в плутокрация – власт на богатите. Това е все едно да поставим армията под контрола на мафията. Заплахата от тирания е сериозна. Да, имаме нужда от централни банки, но те трябва да бъдат в частни ръце!
Измамата наречена централна банка е скрит данък.
Правителството продава облигации на централната банка за проекти за които то няма политическата мъдрост или воля да събере данъци. Облигациите обаче се купуват с пари, които централната банка създава от въздуха. Повечето пари намаляват стойността на вашите пари. Политиците получават парите които искат, а народът ги изплаща чрез инфлация. Красотата на този план е, че даже и един човек от хиляда не може да го разбере, защото е скрит зад усложнен икономически брътвеж. С формирането на Банк ъф Инглънд, страната скоро бива залята от пари. Цените са се удвоили. Огромни заеми са били отпуснати за всякакъв вид невъзможни схеми. Едно от предложенията е било за пресушаване на Червено море за да се открие златото, което египетската армия е изгубила преследвайки Мойсей и израилтяните. Към 1698, правителственият дълг нараснал от първоначалните 1 милиона паунда на 16 милиона. Естествено, данъците били увеличени, за да бъдат изплатени заемите. След като паричното предлагане на Великобритания попада под трайния им контрол, британската икономика беше завъртяна в поредица от възходи и падения, точно това, което една централна банка твърди, че предотвратява. Две неща са вътрешноприсъщи не само за Банк ъф Инглънд, но за централните банки въобще. Първото е участието и във формирането на монетарна политика, конкретната цел на която е постигане на паричен стабилитет. След като обаче Банк ъф Инглънд изцяло пое контрола, британският паунд рядко е бил стабилен.

image


А сега нека се запознаем със семейство Ротшилд – семейството, което се смята за най-богатото в света.


 ВЪЗХОДЪТ НА РОТШИЛДОВИ
imageТова е Франкфурт, Германия. Петдесет години след като Банк ъф Инглънд отваря вратите си, един златар на име Амшел Моузис Бауер отвори работилница за монети и счетоводна къща през 1743 г., като над вратата и постави герб изобразяващ римски орел върху червен щит. Фирмата става известна като "червения щит" или на немски Ротшилд. Когато синът му Мейер Амшел Бауер наследява бизнеса, той решава да смени името си на Ротшилд. Мейер скоро научи, че да дава заеми на правителства и крале е било по-доходно, отколкото на отделни личности. Не само че заемите са били по-големи, но те са били и гарантирани от данъците които народите са плащали.

Мейер Ротшилд имаше пет сина. Той ги обучи в тайните техники на правене на пари и след това ги изпрати в основните европейски столици да отворят клонове на семейния банков бизнес. Първият син, Амшел Мейер, остана във Франкфурт начело на собствената им банка. Вторият му син Соломон, беше изпратен във Виена. Третият му син Нейтън, беше най-умният от братята. На 21 години той беше изпратен в Лондон през 1798 г., сто години след основаването на Банк ъф Инглънд. Четвъртият му син Карл, замина за Неапол, а петият му син Яков, отиде в Париж. През 1785 Мейер премества цялото си семейство в по-голяма къща, пет етажна сграда, която той раздели със семейство Шиф. Тази къща стана известна като „Зеленият щит”. Ротшилдови и Шифови щяха да играят централна роля в европейската финансова история,а също така и в тази на САЩ. Ротшилдови започнаха преговори с европейски кралски величия във Вилхелмсххе, дворецът на най-богатият човек в Германия и в Европа, принц Вилхелм от династията Хес-Касел. Първоначално те само са помагали на Вилхелм да спекулира с ценни монети. Но след като Наполеон прогонил принца в изгнаничество, Вилхелм изпратил 550 000 паунда на Нейтън Ротшилд в Лондон с инструкции да се закупят Консоли - облигации на правителството, наричани още правителствени акции. Ротшилд обаче, използвал тези пари по собствено усмотрение. С Наполеон вилнеещ из Европа, възможностите за военновременни инвестиции са били почти безгранични. Вилхелм се завърнал във Вилхелмсхохе, малко преди битката при Ватерло през 1815. Той събрал Ротшилдови и си поискал парите обратно. Ротшилдови му върнали парите с 8% лихва, която британските Консоли биха му платили, ако инвестицията е била направена. Ротшилдови обаче запазиха печалбата направена с парите на Вилхелм. Нейтън Ротшилд по-късно се похвали,че за седемнадесетте години, през които е бил в Англия, той е успял да увеличи първоначалния си дял от 20 000 паунда даден от баща му, 2 500 пъти.


image


Сътрудничейки си вътре в семейството, Ротшилдовите банки станаха невероятно богати. Към средата на 18 век,те доминираха банковото дело в Европа и със сигурност бяха най богатото семейство в света.Те финансираха Сесил Роудз, в установяването на монопол върху златните и диамантени полета на Южна Африка. В Америка те финансираха Хариманови и Вандербилдови в железопътните линии и пресата и Карнеги в стоманодобивната индустрия. Смяташе се, че Дж.П. Морган е бил най-богатият човек в Америка, но след смъртта му се оказало, че той е бил само лейтенант на Ротшилдови. Когато завещанието на Морган станало обществено достояние, се разбрало,че той е притежавал само 19% от компаниите на Дж.П. Морган. Към 1850, богатството на Джеймз Ротшилд, наследника на френския клон, беше на стойност 600 милиона френски франка – със 150 милиона повече от състоянието на всички останали банкери във Франция взети заедно. Той построи своя фантастичен дворец Ферие, на 19 мили североизточно от Париж. Веждайки го за първи път, Вилхелм I възкликнал:
„Кралете не могат да си го позволят. Това може да принадлежи само на Ротшилд.”
Един друг френски коментатор се изказа така:

„Има само една власт в Европа и тя е Ротшилд.”

Няма сведения, че първостепенното им положение в европейските и световни финанси е отслабнало. А сега нека да видим резултата от дейността на Банк ъф Инглънд върху британската икономика и как по-късно тя стана причина за Американската Революция.

8. АМЕРИКАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ

Към средата на 18 век, британската империя достигна върха на своето могъщество в света. Британия беше водила четири войни в Европа след създаването на частно притежаваната си централна банка, Банк ъф Инглънд. Цената беше висока. За да финансира тези войни, британският парламент взе огромни заеми от банката. Към средата на 18 век, правителственият дълг беше 140 милиона паунда смайваща за онези времена сума. За да се изплатят лихвите към банката, правителството създаде програма, според която тези пари трябваше да се съберат от американските колонии.

В Америка обаче, нещата бяха съвсем различни. Бичът на частно притежаваната централна банка беше все още непознат.

image


Втория континентален конгрес във Филаделфия през 1776 г.,
худ. Джон Тръмбул

Това е залата на независимостта във Филаделфия, където Декларацията за Независимостта е била подписана. Към средата на 18 век, предреволюционна Америка е била сравнително бедна. Съществувал е остър недостиг на монети от скъпоценни метали за търговията, така че първите колонизатори са били принудени да експериментират с печатане на свои собствени, „домашно произведени” книжни пари. Някои от експериментите били успешни. Франклин ревностно поддържал идеята колониите да печатат своите пари. През 1757 г. Франклин е бил изпратен в Лондон и останал там през следващите 18 години почти до началото на Американската революция. През този период американските колонии започнали да емитират своите собствени пари, колониални разписки, които са били едно успешно начинание.Те били надеждно средство за размяна и са спомогнали за установяването на единство между колониите. Трябва да се знае, че повечето колониални разписки са били само книжни пари, само книжни безлихвени пари, печатани в интерес на обществото, необезпечени със злато или сребро, с други думи - декретни пари. Веднъж ръководителите на Банк ъф Инглънд попитали Франклин какво е обяснението му за просперитета на колониите. Без да се колебае той отговорил:
„Много е просто. В колониите ние емитираме нашите собствени пари. Наричат се колониални разписки. Те се издават пропорционално на нуждите на търговията и индустрията, като по този начин продуктите лесно преминават от производителите към консуматорите... Така създавайки свои собствени пари, ние контролираме покупателната им сила и не плащаме лихва на никого.”

За Франклин това е било здрав разум, но можете да си представите какъв е бил ефектът върху Банк ъф Инглънд. Америка беше научила тайната на парите, а духът е трябвало да бъде върнат в бутилката час по-скоро. В резултат на това Парламентът набързо прокарал „Закон за валутата” през 1764.Той забранил на колониалните чиновници да печатат свои собствени пари и им наредил да плащат всичките бъдещи данъци в златни или сребърни монети. Така той принудил колониите да преминат към златен или сребърен стандарт. За тези които вярват, че златният стандарт е решението на съвременните американски парични проблеми, вижте какво се случи в Америка, след това.
В своята „Автобиография”, Франклин пише:
„За една година състоянието се промени по такъв начин, че просперитетът свърши и на негово място дойде такава депресия, щото улиците на колониите се изпълниха с безработни. Франклин твърди, че това е било главната причина за Американската революция. Според Франклин: „Колониите с радост щяха да си плащат данъците върху чая и другите стоки, ако Англия не беше взела техните собствени пари, което породи безработица и недоволство. Неуспехът на колонистите да изтръгнат възможността да издават своите собствени пари от ръцете на Джордж III и международните банкери, беше основната причина за Революцията.”

По времето когато първите изстрели са прогърмели в Лексингтън, щата Масачузетс, на 19 април 1775 г. колониите са били останали без злато и сребро. В резултат на това правителствотое нямало друг избор освен да печата свои собствени пари за да финансира войната. В началото на войната паричното предлагане е било 12 милиона долара. Към края, то е достигнало почти 500 милиона. По този начин валутата се обезцени. Чифт обувки са се продавали за 5 000 долара. Колониалните разписки улесниха търговията. Джордж Вашингтон с тъга отбелязал:
„Един вагон пари едва ли може да купи един вагон провизии.”

image

Три долара от 1776 г. ...

image                                                                       ... и дванадесет пенса .

Днес, тези които подкрепят парите обезпечени със злато, дават за пример периода от времето на революцията за да демонстрират злото наречено „декретни пари”. Трябва обаче да си припомним, че тези пари работиха толкова добре 20 години по-рано по време на мир, че Англия трябваше чрез парламента да ги обяви извън закона. 
        

bulgarinut57.blogspot.nl/2014/04/blog-post_7503.html           Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6647518
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1557
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031