Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 11:20 - Електронен модела на икономиката/Kонтрола над света, чрез икономическото “тихо оръжие” под формата на “безшумна война”, доброволно робство и геноцид.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2014 14:25


Електронен модела на икономиката

Националната икономика се състои от едновременен поток на производство, потребление, разпределение и инвестиции. Ако към всички тези елементи се приложи подходяща измерителна единица — да речем долари, тогава потокът би могъл да се представи като ток в електронна схема и нейното поведение може да бъде предсказано с необходимата точност.

Трите основни пасивни енергийни елемента в електрониката — кондензатор, резистор и индуктивна бобина — съответстват на трите идеални пасивни елемента в икономиката — съответно промишлен капитал, стоки и услуги.

Икономическият капацитет представлява натрупване на капитал в една или друга форма.

Икономическата проводимост характеризира потока на стоките и суровините.

Икономическата индуктивност характеризира инерцията в икономиката. На практика това означава услуги за населението.

Икономическа индуктивност

През електрическата бобина (индуктор) протича електрически ток като първично явление и се генерира магнитно поле като вторично явление (инерция). Съответно икономическата индуктивност представлява движение на икономически ценности като първично явление, и активност на населението като вторично, индуцирано явление (инерция). Когато движението на паричната маса намалява, сферата на дейност на населението се свива (колабира), съобразно с капиталовия поток (в екстремален случай може да избухне война или революция).

Инерцията на обществото е резултат от потребителски навици, очакван жизнен стандарт, и в общия случай е проява на инстинкта за самосъхранение.

Фактори на индуктивност

Първи фактор — население;

Втори фактор — мащаб на икономическата дейност на правителството;

Трети фактор — методи за финансиране на правителствената дейност (това включва и инфлация).

Преобразуване на величините
(съответствие между икономически и електрически величини)

(привеждаме няколко примера)

заряд: кулони — долари

ток: ампери (кулони в секунда) — поток долари за година

напрежение: волтове — потребност от долари (мотивираща сила)

проводимост: ампери на волт — реален поток на парите срещу единица потребителско търсене

капацитет: кулон на волт — долари от реална промишлена продукция или складови запаси, съответстващи на търсенето.

Времеви зависимости
и саморазрушителни колебания

Моделът на идеалната промишленост може да бъде преобразуван в електронен модел по няколко начина. Най-простият е да се представи търсенето посредством напрежението, а предлагането — посредством тока. При такова преобразуване съотношението между двете се нарича проводимост, резултат от три икономически фактора:

1. предварително разчетен поток;

2. текущ поток;

3. прогнозиран поток.

Прогнозираният поток е резултат от свойството на живите организми да се запасяват с енергия (храна) за периоди на енергиен дефицит (например зима). Този поток се състои от предварителното потребителско търсене за периода на енергиен дефицит.

В промишленото производство прогнозираният поток има няколко разновидности, една от които е производственият инвентар. В електрониката тази наличност (вид капитал) съответства на капацитета, а наличните средства за производство представляват натрупания заряд.

Задоволяването на потребителското търсене се забавя поради необходимостта от средства за производство (натрупване на заряд).

Текущият икономически поток не изпитва забавяне. Той е потребителски поток. В електрониката той отговаря на проводимостта (съпротивлението) — това е разсейване на енергия — консумация.

Предварително разчетеният поток е известен като инерция или навици. В електрониката аналогът на това явление е индуктивността (икономически аналог — промишленост от типа “услуги”) в която движението на електрическия ток (икономически аналог — движение на паричната маса) създава магнитно поле (икономически аналог — активно население). Магнитното поле (активното население) в случай на намаляване на тока (движението на паричната маса), намалява (война), съответно на тока (паричната маса — енергията).

Алтернатива на войната могат да бъдат безсрочните социални правителствени програми или огромните (но доходни) космически програми.

Трудността да се стабилизира икономиката произтича от твърде голямото потребителско търсене поради

1. завишени потребности — алчност и скъперничество

2. твърде многобройното население

Тези фактори създават завишена икономическа индуктивност, която може да бъде балансирана само чрез икономически капацитет (реална продукция, стоки и услуги).

Социалните програми представляват всъщност безсрочна система за кредитен баланс, привидна капиталова промишленост, предоставяйки на незаетата част от населението покрив и храна. Това може да се окаже полезно, тъй като тези хора стават “държавна собственост”, армия под властта на елита. Защото който плаща, той поръчва музиката.

Тези, които са попаднали в икономическа задънена улица са принудени да чукат на вратата на елита. Методът на въвеждане на голямо количество стабилизираща емкост се заключава в заемане под формата на бъдещи кредити. Този четвърти закон на движението — натоварване, се заключава в “бягство от отговорност”: предприемат се действия и системата се напуска преди да се получи закономерната реакцията на това действие.

Средството за избягване на реакцията е смяна на системата. Именно по този начин политиците стават популярни в съответното време и обществото плаща за това по-късно. Успехът на политиците се измерва с това, колко дълго успяват да забавят реакцията.

Същият резултат се получава, когато правителството печата пари над предела на брутния национален продукт — в икономиката това води до инфлация. Огромно количество пари попада в ръцете на населението и на пръв поглед уж балансира потребностите, създавайки фалшива самоувереност у хората, като че ли за известно време звярът е задържан в клетката.

В крайна сметка може да се стигне до война за да бъде възстановен балансът, тъй като войната представлява физическо унищожаване на кредитора. Политиците в случая са наемници, оправдаващи войната и осигуряващи запазването на чисто обществено съзнание.

Ако хората действително мислеха за събратята си, те биха контролирали потребностите си (превъзмогвайки алчност и скъперничество) и не биха работили за кредитната система или за социалните програми, които на практика ограбват работника за да нахранят безделника.

Тъй като по-голямата част от обществото не притежава сдържаност в удовлетворяването на потребностите си, съществуват само две алтернативи за снижаване на икономическата индуктивност на системата:

1. Да се позволи на хората да се избиват помежду си във война, което би могло да доведе до унищожаване живота на планетата.

2. Да се поеме контрола над света, използвайки икономическото “тихо оръжие” под формата на “безшумна война” и така да се снижи икономическата индуктивност до безопасно ниво чрез доброволно робство и геноцид.

Втората алтернатива била приета като несъмнено по-разумна. За читателя става ясно защо е необходима абсолютна секретност по въпроса за “тихото оръжие”. Обществото в цялост не проявява желание да усъвършенства своето съзнание и вяра в ближния. Така то се превръща в стадо бързо размножаващи се варвари и представлява болестно състояние върху организма на планетата.

Хората не се интересуват от икономическата наука и не искат да разберат защо не могат да избегнат войните, въпреки морала и религията. Те отказват да се ангажират с разрешаването на проблемите на планетата и човечеството.

Така малцината, които действително желаят да мислят и да оцелеят трябва да решат проблемите на цивилизацията.
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6777445
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1563
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930