Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2014 22:10 - Бели сигхани=хазари=персийски евреи/Когато ромите бяха само цигани!
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 3949 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 04.05.2016 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 diagnosa.net/wp-content/uploads/2012/04/72.jpg                                                                                         

До 1989 г. нашенецът знаеше, че ром е дестилирана алкохолна напитка, направена от остатъчните продукти на захарната тръстика меласа и тръстиков сироп, чрез процес на ферментация и дестилация. След началото на демократичните промени обаче, се възприе за политически по-коректно това понятие да се използва и за циганин. Дотогава официално във всички документи от следвоенния период за наименуване на тази етническа общност се използва понятието цигани.

 Романи(сингари, от р. Синд/Инд) - "Un-touch-able" чандала. Романтичен ром-антизъм.                                                                                                          Циганската общност от Втората световна война до Априлския пленум.
По време на Втората световна война циганското население, наред с евреите, е засегнато от расисткото законодателство на българското правителство. Свидетелство за това са редица ограничения във всекидневния им живот. Забранено е да посещават централните квартали в София, да се возят в трамваите, а чрез купонната система получават по-малко храна и от евреите.                                                                      
След 9-ти септември 1944 г. циганите за първи път стават обект на целенасочена политика, целяща пълноценното им включване в обществено-политическия, социално-икономическия и културния живот на страната. Първоначало отношението на правителството на Отечествения фронт към циганите е свързано с убеждението, че те са естествени съюзници и че трябва да се подпомогне тяхното издигане в обществото. Поради най-голямата изостаналост на циганското население, спрямо останалите малцинствени общности, то се ползва с най-големи грижи за преодоляване на този проблем от страна на властта. Така в първите години след войната се забелязват усилията на новото правителство за провеждане на социалистическо национално изграждане на циганското население и самоопределянето му като такова. Това е и времето, в което то се ползва с най-много права и свободи.     През пролетта на 1946 г. в София е създадена "Единна общокултурнопросветна организация на циганските малцинства" под председателството на Шакир Пашов. Започва издаването и на вестник за циганското малцинство списван на техния език. Същата година Шакир Пашов е избран за народен представител, което го прави и първият циганин в парламента. Последвалата сталинизация в Източна Европа се отразява и на циганската общност. Този период се изразява в подозрителност към всички различия, водещи до ограничаване на правата на етническите общности. На първо място е извършена репресия над най-значимия циганин по това време Шакир Пашов.                                                                                      Първоначално е изключен от редиците на БКП, а в последствие е изпратен в лагера на остров Белене. Промяната засяга и вестника, който спира да се издава. Друго доказателство за промяна е изселването на част от турското малцинство през 1950-1951 г. В изселническата вълна взимат участие и турчеещи се български цигани. Точният им броя трудно би могъл да се определи, но се приема, че става въпрос за около 5000 души. Те стават и причина през 1951 г. турските власти да затворят границата, с което да се спре процеса на изселване. След смъртта на Сталин и най-вече след Априлския пленум от 1956 г. се наблюдава постепенно "размразяване" на отношението към циганската общност.    
1956 - 1989 г. – 33 годишната интеграция в социалистическото общество.
След прословутия Априлски пленум започва и същинската интеграция на циганите в
българското общество, наричано тогава с термина приобщаване. Новото ръководство на БКП начело с Тодор Живков, започва кампания за интеграция на етническите общности, в това число и циганите, която има за цел постепенната им асимилация и създаване на единна "българска социалистическа нация". Това е период, през който се провежда политика за приобщаване на циганите към "социалистическия начин на живот", чрез издигане на техния бит и култура.По това време е реабилитиран и Шакир Пашов. Националният съвет на ОФ започва да издава нов цигански вестник "Нов път", като този път той излиза само на български език. Този вестник е уникален с това, че е първия в Европа, който е предназначен за национално малцинство. В него се разглеждат широк кръг въпроси, свързани с образованието, здравеопазването, спазването на закона, нов социалистически морал. Вестникът се издава до ноември 1988 г. Този първи период завършва през декември 1958 г., когато се приема Постановление на министерски съвет (ПМС) № 258, регламентиращо усядането на циганите чергари. С него за пръв път в страните от бившия соцлагер се урежда въпроса на циганите.
Приобщаване чрез осигуряване на работа и жилище.
Основната сфера, която се стреми да обхване ПМС № 258 е промяната на начина на живот при циганското население. Именно това постановление е познато и като решение за премахване на чергарството. То забранява скитническия начин на живот. Неговата цел е чергаруващите цигани да се установят на постоянно местожителство и да бъдат трудоспособни. Това решение за уседналост на чергарите не е породено от невъзможността на властта да ги контролира, а от нуждата на работна сила най-вече в трудовите кооперативни земеделски стопанства (ТКЗС), а също и в градските центрове. За всички цигани е осигурена работа, откъдето получават прилични за времето си доходи. За приобщаването им към българския народ е предприета мащабна кампания за изграждане на нови жилища за циганите от крайградските квартали в панелени жилищни квартали. За възприемане на българския стил на живот ромските семейства се заселват само по едно-две в блок. Ефектът от тази политика, обаче в много случаи е точно обратен. При даденото ромско семейство започват да се заселват все повече негови роднини и в крайна сметка се стига до конфликтни ситуации. Това кара част от българските семейства да напуснат жилищата си и да се оформи процес на гетонизиране на циганските поселища. Парадоксалното в случая е, че в постановлението черно на бяло е записано да се разбият гетата и да не се допуска създаването на нови. На практика обаче става точно обратното. Прекрасен пример затова е и решението на властта да бъде премахнат циганския квартал "Татарли" в София (на ъгъла на булевардите "К. Величков" и " Ал. Стамболийски") и вместо да разселят бедните му жители, те масово ги пращат в новостроящия се кв. "Филиповци".                                                                                     .
            
Първите проторомски племена изгонени от Индия станали хазари и персийски евреи.По-късно изгонените/или докарани от Римската войска/ станали роми(по тъмни, тъй като останали по дълго време в Индия-на слънце)
           

Ромите на Джордж Сорос VS циганите на Цветелин Кънчев     
                Цар Киру-типичен хазар, типичен клюн              neverojatno.files.wordpress.com/2011/09/d186d0b0d180-d0bad0b8d180d0be1.jpg               
Тодор Земьфирков-циганин с царско потекло.Този нос се появява без изключение при всяка царска издънка. Като се почне от родната сестра и децата на Симеон II и се стигне до внуците им. Същият нос бавно зрее и на личицето на най-новия българин Симеон-Хасан.  
                                                                                                                                                        Тодор Живков(Евреийски сигханин потомък на Уиндзър)- син, а не брат на Борис ІІІ?
                       
Арменците които са били траки - както и днес българите - бяха унищожени със преселението на евреи от Вавилин -чрез расово смесване. 

                      http://media.snimka.bg/6833/019921964.jpg
Лев Леваев-циганин,Цветелин Кънчев-хазар    
          
Седефчо=Цветелин Кънчев = хазари = бели сигхани                                                                                                             
Хинду "анти-семитизъм". Унгарският хазар(вляво) гледа към свой родственик(клонинг) от Индустан(вдясно), но дали изповядва вярата му?... Може би да ако е $,но ДНК-то и на двамата е Ром-анско(сингари, от р. Синд/Инд).
 
               
Лорд Манделсон, Натаниел (Нат) РотШилд и Олег Дерипаска, от ляво на дясно. И тримата са юдо-хазари-цигани !
   

                                                                                                          Хазарин от Херсон  до него  бял циганин от Унгария                                                                                                
                  Ромите на Джордж Сорос VS циганите на Цветелин Кънчев                                                                                                          Осетинците и Хазарите, въобще, са персийски евреи. Кавказ до 18 век е бил персийско-турски, а преди това - Хазарски. А руски гои е можело да се намират там, само в качеството на роби. И сега си представете, колко славянски "гои", в качеството на роби, са били докарани по течението на река Болга, за неколко хиляди години. В това число и на Кавказ!

Кавказ е сърцето на юдейска Хазария - и гробище на стотици милиони славянски гои!                                                                                 
Естествено, че хазарските жидове - хазароашкенази, - не искат да вадят на светло хилядолетния славянско-гойски геноцид! Защото плуват в гойска кръв! Така че, геноцидът на руските гои, който се върши сега на юдейския Кавказ, е закономерен и исторически приемствен!                                                 Андрей Желев - "Чеченците и евреите", "арменци потомци на десетте племена на Израел"                                                                       
А мирът на Кавказ по времето на СССР е бил изключение.                                       http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/01/15/iudeo-hazarite-sa-persiiski-evrei-a-istoriiata-s-quot-priema.883487                                            Ромчета в днешен Израел:3 йармулке(киппа), 1 турски фес и 1 заводка каска.                                                       Племената Йадава/Yadava (Йаху/Yahu )дезертирали/обвинени в зловредност от кшатриите(царе) Арийци/ от Индия за Близкия изток,Персия и други части на света, като отмъкват с тях и преправените Ведаически Свещени писания(Шастрите) и преправената религията на Йишвара/Yishvara в новите си домове. В Близкия изток тази преправена религия на Йишвара/Yishvara по-късно става йудаизмът.Заедно стях са изгонени и пра-цигански племена/парадхи – индийското племе*сродно с Йаху* от наследствени престъпници ,харни – притежават дарба да мамят целия свят рамоши – джебчии/.                                                                                           Сихките, подобно на йудеите не вярват в Бог, като ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ,а като дух,който най-много може да се въплъти в "учителят"(гуру), по подобие на юдеите, които боготворят своите равини за техният дух Яхве."Изгубените племена" никога не са се "загуби". Те са отишли в Северна Индия.Хетейците(Hittites), господарите на Ерусалим(Йерушалайм), когато Авраам пристигнал там, са били древна Индо-Ивритска управляваща каста, а не отделна етническа принадлежност, както ние сме били погрешно информирани. Злоупотребата с жени и деца при юдеи и техните братя роми е наследство от Кашмир, гнездото на нагите. Моголската империя е
същата вяра в Ал Аху, както и Ел Яху- рудрически лемурийски духове на Кали създадени също чрез генна модификация.                                                Сектантски Хиндуист в България, обособил се в родното си гето."Циган" произлиза от "Синдар", от. р. Синд(Инд),като са я наричали от западният и бряг Перси и "Ар"- Земя . Другата дума с която са известни е терминът "gypsy", чиито корен е в думата "Egypt".
Друга дума, скоято са известни в България е "мангала", което е планетата Марс на Санкрит в Астрологията Джйотиш(загатващ за примитивността, подлостта им и афинитет към кръвта- архетипите Овен и Скорпион).
На изток от р. Инд ги наричат чандала. Извън-класови(untouchable), асоциирани с Луната Чандра и чудовището Чанда, слуга на асурите Сумбха и Нисумбха . Аспект на материалната енергия Майа - Чамунда ги убива.
    Френски политик, начело на ромското нашествие/интеграция/ в Париж!                                                                                                                                                      Интеграцията на думи и дела през погледа на един циганин в ЦК на БКПЗа да се реши циганският въпрос властта по времето на Тодор Живков предприема редица стъпки. В ЦК на БКП се създава специален отдел за малцинствата, в който дълги години работи и някогашния ремсист от Сливен Господин Колев.Единственият циганин, допуснат до кулоарите на ЦК. Той е първият и единственият засега циганин, назначен на толкова висок управленски пост в цяла Европа. По негова инициатива е приет закон, забраняващ скитничеството, преди това малцинството не живеело уседнало. Благодарение на него се приемат мерки за приобщаването им в българското общество. Той прокарва и закони за смесени училища, за задължително средно образование, както и квотен принцип за приема им в университет. Колев настоявал и да се разбият ромските махали, за да могат жителите им да обитават не гета, а нормална среда. Един от най-уважаваните и авторитетни доайени на циганската общност у нас умира през 2011 г., оставяйки след себе си мемоарната си книга “Един циганин в ЦК на БКП”.                               
Господин Колев приживе казваше: Осигурихме работа за всички, жилища. На скитащите
катунари давахме по 5 хиляди лева, ако се заселят. На родителите на учениците отпускахме по 20-30 лева помощи, за да ги пращат редовно на училище", изрежда мерките Колев. И не пропуска студентите. По личната молба на Тодор Живков той бил натоварен да "вкара" във ВУЗ всички кандидати от цигански произход, които на изпитите са получили оценка над 3. "Така се създаде циганска интелигенция", казва Колев. Когато през 1980 година ЦК поръчали секретно изследване, се оказало, че 40% от циганите в България вече са интегрирани.                                                      
Когато през 1966 година Тодор Живков се среща с президента на Франция Шарл дьо Гол, френските журналисти го попитали как живеят циганите в България, а той отвърнал "Какви цигани, в България няма цигани", обича често да си спомня Колев.
Самият факт, че имаше отдел за националните малцинства говори, че държавното ръководство признава, че ги е имало, но никъде не се говореше за това, казва Колев. На една от срещите си с Тодор Живков първият човек в държавата му казал: "Другарю Колев, ние не признаваме циганите за малцинство. Те са наши хора. Циганският въпрос е наш вътрешен въпрос. Докато турският - не е".
На въпроса „Какво точно правеше този отдел за малцинствата?”, той казва: Проучвахме проблемите, които трябва да бъдат решени от ЦК на партията. Помните, тогава БКП решаваше. Обикалях страната и настоявах да се ликвидира скитническият живот на циганите.
Стана възможно. До голяма степен... А привилегии имаше - тогава не говорехме за интегриране, а за приобщаване на циганското население към българската общност. Имахме за цел да издигнем материалната и духовната култура на циганите до основното население - българите. Затова и излезе решение временно да се приемат нашите младежи във ВУЗ-овете с по-нисък бал. Защото циганските деца имаха равни права с българските, но нямаха равен старт.         Змийските царе са главно хабиру "апиру"(номади) и назначават у цивилизованите народи пак от своята "класа". Всеизвестен е факта, че др. Тодор Живков е 1/4 или 1/3 циганин.        Барони с нежни имена....
Тодор Живков- незаконен потомък на Борис III от Ротшилдската издънка на "Уиндзор" -ТУК.

                       
                                                              Гласувай:
5
01. fascindoo - Жестоки находки на фотоси и шаржове!
11.09.2014 23:32
Направо в 10-ката!!!
(копвам и пействам... )

Поздравления!
цитирай
2. evreitednes - Не се заблуждавай...
11.09.2014 23:45
Тодор е чист циганин и от мюсулмански род. Цялата махала на циганите мюсулмани е покръстена след освобождението от руския управител на Орхание (Ботевград).
Доказан факт е, че същия тоя мангал е довлакъл в периода 56 - 67 година дад 500 000 цигани от Сърбия и Румъния. Представяни за новосаселени чергари. Според друго проучване тази цифра надминава 700 000 души.
цитирай
3. budha2 - Тодор Земьфирков-циганин с царско потекло.
12.09.2014 17:03
Майката Маруца Земфиркова Живкова е сигх-анкх-ка.Така през стаичката на Маруца е минал Фердинанд/също циганин/. След време вратата е останала незалостена за 17-годишния престолонаследник Борис, тъй като с оглед на рождената дата на Тодор Живков това ще да е станало някоя нощ между 7 ноември и 7 декември 1910 г., ако не и малко по-рано. А 16-годишният княз Кирил е бил наред през следващата зима в друга стаичка.http://budha2.blog.bg/drugi/2014/09/11/.1250498
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 4109603
Постинги: 4106
Коментари: 1109
Гласове: 1410
Календар
«  Юни, 2017  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930