Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2014 18:42 - Цунг Цвай в българския парламент
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1423 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2014 18:47


 image                                                           Като мимикрия и творение на БСП , Дончева води нейната политика от 2009 г. Тогава БСП се беше видяла провалена в тройната коалиции и предаде властта на ГЕРБ, но се опита да го постави тясно и го остави без 4 депутата. БСП знаеше, че ГЕРБ няма кадри да управлява и се надяваше бързо да се провали.
В 2009 г тези планове на БСП не се сбъднаха, понеже партията „забрави“корпоративния политически модел на България, в който зад всеки депутат стоят интереси на едрия бизнес или олигарх и депутатите се купуват и продават на парче. Липсата на правова държава да спре тази мащабна корупция, отприщи страстите на олигарсите да се вихрят открито и нагло за сметка на умиращия народ и държава. Това се видя в случая с КТБ от която бяха откраднати над 10 милиарда лева народни пари от бюджета на държавата и народът бе хвърлен за кой ли пореден път на прасетата.
2009 г. Борисов бързо излезе от цунг цвай положението(или по български "Оти ги ручехме жабетата"), като купи 4 депутата на Яне Янев и си създаде коалиционно мнозинство в Парламента, с което управлява почти безоблачно 4 години, а БСП си гризеше ноктите и посипваше главата с пепел.
В последните парламентарни избори на 5 октомври сценарият се повтори. Сега е същия цунг цвайт на играта между БСП и ГЕРБ. БСП пак предаде властта на ГЕРБ със задкулисно споразумение да не си пипат взаимно космите от главите на олигарсите си, но се надява отново ГЕРБ, поради липса на кадри, бързо да се провали и тя да си върне властта на бял кон.
Но може би предположенията на БСП ще останат пак напразни, ще видим скоро. БСП сега не е така силна като преди, в партията се водят вътрешно междуособни войни за властови позиции, свързани с милиардите крадени от нас пари в черните каси на партията.
Такива са игрите между двата най-големи мутроолигархични клана БСП и ГЕРБ, които не водят идеологическа битка( не дай боже!), а се бият за делба на държавната трапеза и останките от държавните активи в брашнен чувал -България.
И правителство и опозиция са мишоци от един корен, с един акъл и с едни и същи кукловоди! Никой от тях не заслужава да престъпя прага на НС!!!
Сега наблюдаваме жалката картина как в новия парламент- всички малки играчи и слуги на големите денонощно правят салдо и морталдо на Борисов, да му влезнат в правителството за трохи от неговата олигархична трапеза.
А той се надува като пуяк, реди шахматите и се чуди как да им угоди.
Дори още в първия парламентарен ден излязъл с три варианта за правителство, само и само да угоди на всички.
А Дончева въобще да не се прави на "опозиция", нито на по-можеща от тези, които са в НС! Тя дори по медиите не трябва да си отваря устата, ама нали са медии на БСП, за това и дават думата!
Всичко тава става у нас, защото все още не сме родили ОПОЗИЦИЯ на мутроолигархичното статукво, нито вън, нито вътре в Парламента.
За това и двата клана редят шахматни игри за предаване взаимно властта помежду си в следващите 50 години, докато оглозгат и последното останало по косите на майка България.
Дали ще ги оставим да си играят игрите, зависи единствено от НАС                                                                                     http://www.novini.bg/                        Материал на "Идея за България"                                                             



Гласувай:
1



1. nikikm - Може би,
30.10.2014 19:04
Цуг-цванг ще е по-правилно,както и салто вместо салдо.Първото е спортна терминология,второто е от счетоводството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733111
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930