Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2014 23:16 - Наказателни дела в САЩ ще бъдат заведени срещу всички членове на вътрешния кръг/КЛАН/ на Путин
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1101 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2014 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageАмериканските власти отказаха официално да коментират информацията, за одит, който се провежда по отношение на Путиновата Gunvor, която е собственост на приятеля на Путин Генадий Timchenko. За началото на разследването, позовавайки се на неназовани собствени източници, съобщава The Wall Street Journal. Информация за разследването потвърди същото Източници Bloomberg.
image
Вестникът казва че прокурорът на сделката е в щата Ню Йорк и Министерството на правосъдието на САЩ. Говорителя на Министерството Peter Carr в интервю за РИА "Новини" не е потвърдил нито отхвърлил актуалната информация на медиите.
image
"В съответствие с нашата политика, като правило, ние не потвърждаваме нито опровергаваме информацията за случаите, които са все още в процес на разследване," - каза източникът. По същия начин се изказват и прокурори. "В момента, ние не го коментираме," - на руски журналисти в надзорната агенция.

Новината също се свързва с офиса в Ню Йорк на ФБР, но няма отговор на въпроса дали агенцията участва във всяко едно разследване срещу Gunvor. "Ние не го коментираме" - думите на медийният говорител на офиса на ФБР в Ню Йорк, Питър Доналд.

WSJ заяви, че Timchenko  е заподозрян в корупционни сделки в Русия с финансовата система на САЩ. Вестникът отбелязва, че тестът е част от стратегия за засилване на натиска върху милиардерите около Путин.

По-рано представители на САЩ съобщиха, че Путин контролира Gunvor . Вестникът, позовавайки се на неназован източник, казва, че по време на разследването също така планира да се установи дали сделките на Timchenko,не са свързани с "лично богатство на Путин."

Според вестника сделките, която американците считат за съмнителни били направени преди няколко години. По-специално, ние говорим за договорите за препродажба на петрол, сключени между Gunvor, продавал петрол за трети страни, както и "Роснефт". Разследването ще определи изкупните цени на суровините, която определя Gunvor.

Разследването е в "Инициативата за връщането на откраднати активи» (Клептокрация Инициатива за възстановяване на активи), която стартира през 2010 г., според източници на вестника. Доскоро изглеждаше, че има само бизнесмени, официални лица и фирми от Африка и Близкия изток.

В същото време, източник на "Комерсант", "близо до американската администрация", потвърди, че Службата на външните активи Control (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ събира информация за дейността на руските предприемачи, принадлежащи, според Вашингтон, на "вътрешния кръг" на Путин.
image
"Другия 20 март ще се обяви списъка на първите санкции, изпратения много ясен сигнал към Кремъл, посочва изрично, че всички изброени като предприемачите са били пряко свързани с добре познатата кооперация " Езеро ".

"Сега искаме да напомним на органите на Руската федерация, че разполагаме с информация за финансови транзакции в дружествата, контролирани от тях, и ще бъдем готови да ги блокираме, ако Москва не престане да дестабилизира Украйна", - каза източникът.
image
Кооперация "Езеро", според открити източници, е създадена на 11 ноември 1996 г. в село Solovyovka Ленинградска област, на 120 км от Санкт Петербург, на брега на езерото Komsomolskoe от няколко акционери, сред които г-н Путин.

Отделно от него, според съобщения в медиите, първите съоснователите на кооперацията са седем души: Владимир Якунин Владимир Смирнов, Николай Shamalov, Юрий Ковалчук, Viktor Myachin, Сергей Фурсенко Андрей Фурсенко.
image
След като се премества в Москва, Путин, Ковалчук, Myachin Фурсенко бяха заменени от други големи от Санкт Петербург: бизнесмена Вадим Mozhaev Игор Ballandovich Виталий Votolevsky, Сергей Орлов, Александър Антонов, и икономист Сергей Pruschak, Олга и Андрей Першин Левин.

Според The ​​New York Times и Bloomberg, дейности по проверка Gunvor започна през 2011 година. След Ню Йорк прокурори изпращат дневния ред на Кастор Americas, Inc - «дъщерна»  на Gunvor.

На свой ред, през лятото на тази година, в интервю Timchenko обяви че се подготвят провокации от страна на американските тайни служби, които имат за цел Путин.

През април тази година, САЩ наложи санкции срещу Timchenko. Те включват забрана за влизане в САЩ и замразяване на активи в САЩ. Под санкциите също удари дружествата, контролирани от четата на Путин. Въпреки това, в деня преди, попадащи в обхвата на ограниченията Timchenko продава основния си актив - дял от 44% Gunvor - партньор Турбьорн Turnkvistu.   image  Виж тук >   РУСКИТЕ БАНКИ И БРАТОВЧЕДЪТ НА ПУТИН                                                           http://www.kavkazcenter.com/                 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728909
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930