Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 21:39 - Комунизъм „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1178 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                  През 1971 година Гари Алън стига до неизбежната констатация за бъдещето на САЩ:

„Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. Тогава планът на заговорниците от най-вътрешния кръг е да социализират Съединените щати, а не да ги комунизират.“

Ето къде е скрита основната измама! Голямата, „великата“ лъжа, както е по Тяхному. Те – интернационалното левитско Братство – се стремят към единна социалистическа или комунистическа държава на планетата. Фразеологията няма никакво значение и не променя съдържанието на плана. Тя ще представлява онова, което Зиновиев включва в своята формулировка на комунизма:

„… Тип „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане.“

Наличието на многопартийна система, която е такава само външно, но не и по същество, е друг елемент на същата огромна измама – ако ще ви е по-добре – заблуда!

Преди около 45 години Гари Алън е допускал, че тенденцията би могла да бъде променена. Почти тридесет лета след неговата кончина действителността опроверга надеждите му. А ако желае да оцелее и да живее при свобода, човечеството е длъжно да намери път за завръщане към благоразумието.

Няколко реалности за САЩ в началото на 2015 година:

image

Според изчисления на Фондацията „Херитидж“, „потвърдени пред Бюджетната комисия на Конгреса, през април 2012 г. „само за 79 от „целево доказаните“ федерални програми за социална защита и подпомагане на бедните в рамките на welfare state централното правителство във Вашингтон е прехвърлило един трилион долара от данъкоплатците на нуждаещите се. Фондацията е заключила, че ако тази сума просто беше прехвърлена в брой на всяко американско семейство с по-ниски доходи, издръжката на тези домакинства незабавно щеше да нарасне „до 200 процента от федералната граница на бедността, грубо – до 44 000 долара на година за четиричленно семейство“!

Опитвам се да подскажа, какви са размерите на корупцията в „those USA”, за живот в които не само мнозина от моето поколение бленуваха. Доста съвременници мечтаят, поддали се на пропагандните измами.

Но има още нещо, което е даже далеч по-съществено и значимо. То е елемент, съпровождащ социализма. Определям го не просто като мързел.

Социализмът е противоестествена система, която откъсва работещия човек от резултатите от неговия труд. Лишава го от собственост. А тъкмо тя, вложена в производствения процес, бива използвана за създаването на нова, по-висока стойност. Такава е природата на напредъка – не само материален, но и духовен. Стига да се замислите…

Социализмът отнема собствеността от хората. По този начин всеки нормален земен жител престава да намира смисъл в работата, в труда. Едновременно с това, той губи своята финансова независимост. Което ограбва свободата му.

image

Вече споменатият Питър Ферара посочил:

„Когато плащат на хората, за да не работят, те не работят. Една от основните причини за възхода на бедността след началото на Войната против нея (започната от президента Джонсън) е, че бедните и населението с по-ниски доходи престанаха да работят. През 1960 г. почти две трети от домакинствата с най-ниски доходи – една пета от населението – бяха оглавявани от хора, които работеха. През 1991 г. тези трудови усилия намаляха с около 50 на сто. Едва една трета от главите на семейства от 20-е процента, намиращи се на дъното според приходите им, работеха. А само 11 на сто от тях бяха заети на пълен работен ден през цялата година.“

В момента положението е направо ужасяващо. Цели градове – какво говоря – райони на САЩ, заприличват на тукашните цигански гета. Прословутият „дух на Америка“ отлетя нанякъде. Със сигурност – не към Европа. Може би отиде в Китай?

Нещо друго. Пропагандата втълпява, че в Съединените щати се наблюдава икономически растеж, даже едва ли не – възход?! Говорят за намаляване на безработицата. Пак казвам – пропаганда!

Преди няма и седем месеца тузарското списание “Forbes” поднесе печална статистика. През лятото на 2014 година то извести в заглавие:
image
„70 процента от работниците не са наети, как е при управителите?“

Вярвате ли, че в Еврейските съветски американски щати е била проведена нова промишлена революция? Вятър и мъгла. Положението даже се влошава. Сривът в цените на петрол вече доведе до фалит, или до спиране на работа на по-дребните играчи на този пазар, както вече и тук се изразяват на глупав псевдо икономически жаргон. Премълчават избухналата етническа война. Нейното истинско разгаряне предстои. И това наистина е неизбежно.

Ами масовото психясване? Само през изминалата 2014 година в САЩ сарегистрирани повече от 650 случая на избиване – в университети, училища, магазини, на улицата, по домовете… Преди дни двугодишно бебе застреля майка си! По признания на президента Барак Обама в момента повече от 45 милиона американци страдат от тежки психически заболявания, включително шизофрения![67] Това са официалните сведения. Колко не са регистрирани и се разхождат свободно?…

image

Харесва ли ви това? Такива ли са представите ви за прекрасна държава и живот в нея?

САЩ отдавна не могат да бъдат предводители на човечеството. Нещо повече – нямат право на това. Ако се вгледаме в историята им, те са постоянно воюваща, разбойническа страна, в която действа законът на джунглата. Затова и така бяха създадени – от „плявата, която останалата част от света повърна и изхвърли на бреговете ни“, както призна бившият прокурор и настоящ разследващ журналист Грег Паласт.

На част от техния елит дължим и основаването на СССР – съвременната юдео-болшевишка Хазария.

„Опитите за измерване на цената и на мащабите на социалистическата държава в Америка се провалиха. Чрез насилственото извличането на приходи от онези, които работят, и прехвърлянето им към онези, които не се трудят, културният характер и силата, някога съставляващи славата на Америка, се оказаха отслабени. Посредством превръщането на нейните граждани в зависими същества, трудовата етика сред бедните изцяло изчезна. В същото време импулсът да се работи здраво сред онези, които все още правят това, също отслабна.
image
Такава е истинската цена на социалистическата държава в Съединените щати.“

Естествено, за кой ли път ще се намерят малоумни и обикновени идиоти, които ще попитат: А защо всички искат да отидат в Америка? Не им връзвайте кусур. Простено да им е. Затова са идиоти. Което ще рече – непобедими.

Отговорът не е един. Но всички обяснения са елементарни.

На първо място, съвсем не всички са се устремили към САЩ. Това предположение, което някога може да е било хипотеза, е опровергано отдавна. От прекалено дълго тази страна не е “the land of the free” – „територия на свободните“. Ако питате мен, никога не е била. Не е било възможно, щом „Колтът“ е въздавал справедливост. Така е в окултурената, а не в дивата джунгла. Там властва силата, но в рамките на необходимото. Чувството за мярка надделява.
image
Второ. Кои се стремят към Съединените щати? Най-закъсалите и бедните. Преди всичко люде от мизерстващите страни в Латинска Америка. Както и подобните им от уж бившия соцлагер. Извинете, но аз обсъждам, какъв трябва да бъде животът на нормалния човек. Не одумвам екстремните ситуации.

Тукашната бедност е като в джунглата. Но без да действа никакво чувство за мярка и да се търси отговорност – в ограбването на народа и в отношенията между човеците.

Трето, имиграцията навън от САЩ се засилва. Колкото и странно да ви звучи, все повече граждани на тази страна поемат към Мексико, да речем. Очертава се трайна тенденция.

На четвърто място, измененията в етническата и образователната структура ще продължат да разслояват обществото, което също вече не е такова. Това означава, че ще наблюдаваме по-нататъшно разширяване на пропастта, която разделя бедните от богатите. При все по-бързо свиване на средната класа – истинската солидна основа на всяка държавна организация.

Има още фактори, но спирам, та да не стана досаден. За да добиете представа, каква е обстановката отвъд Океана днес, най-добре посетете някой от големите цигански квартали у нас. И се опитайте да убедите жителите им в необходимостта да поддържат лична хигиена, ред и чистота в домовете си и по улиците. В потребността от образование, като условие за намиране на работа. Още по-простичко – в задължението да се трудят, за да живеят.

Ако не ви набият, най-малкото ще ви изгонят с цветущи псувни, които ще усещате като пробождания в гърбовете си. И знаете ли, тогава се замислете за welfare state, за социалистическата държава. Поразсъждавайте над това, до какво водят изброените античовешки идеологии и тяхното внедряване в практиката – от лявото, през средата – центъра, до дясното.

image

Все социализъм. Аз пък казвам – комунизъм.

Едва тогава може да ви просветне въпросът: Защо сте на този свят?

Потърсете отговора у Бога. Защото Той е „пътят и истината, и животът“! И ни е завещал смисъла на битието:

„Следователно, трябва да станете съвършени, точно както вашият Отец на небето е съвършен.“

За да постигнете това, ви е необходим живият Бог. Понеже:

„… Никой човек не стига до моя Отец, освен чрез Мен.“


Елит ли? Какъв елит? Това е шайка от негодници

Ако попитате тези от т. нар. умерена левица – социалистите, а не смятаните за комунисти, те ще се постараят да опровергаят всичко поднесено до тук. Ще изкарат, че „по-малката държава ни е натикала в неприятностите“!
image
Британските лейбъристи, които при управлението на Тони Блеър и Гордън Браун бяха по-десни от консерваторите, както добре помнят някои, сега квичат като прасета пред Бъдни вечер. Искат „силна държава“, „голямо правителство“, много пари, които хората да харчат. Настояват, че „стандартът на живот за мнозинството продължава да пада, докато много богатите стават още по-богати“.

Констатациите са верни. Но са толкова лесни, че даже клошарите са в състояние да минат за анализатори. Да, през последното тримесечие на миналата година на Албиона взеха да приказват за „икономически растеж“. Никой не го усети. Във Видинско казват, че това са приказки на шукерици. Тоест – празни думи.

Черен петък, Boxing Day – 26 декември, денят след Коледа. От Коледната кутия с подаръци. Сякаш Исус Христос е дошъл, за да насърчи потреблението?! Вместо това, Той прогонил търговците и сарафите от предверието на синагогата!                                             
Искам да кажа, че това, както туризмът и имиграцията, доведоха до леко покачване на потреблението и малко подобрени макроикономически резултати. Което беше отчетено като „икономически растеж“. Както постъпваха другарите при социализЪма. От цацата правеха кит.

В този смисъл някои коментатори правилно поставят въпроса, че обявеният „рекорден брой нови работни места“ е за временни длъжности и то зле платени“. Като продължават с това, че „някои хора са доведени до самоубийства, защото социалните помощи са им отнети, а те нямат други средства за оцеляване“.

Почти никой не се занимава с натрупването на дълг. Политиците, направлявани от своите кукловоди, замазват положението с краткосрочни мерки. Печатат пари, теглят кредити, поставят цели държави под зависимостта на интернационалните банкери.

По официални данни Великобритания има дълг, който възлиза на 90,60 на сто от нейния брутен вътрешен продукт (БВП). Във Франция същият показател има стойност 92,20 процента от БВП. Еврозоната е „по-добре“ – 90,90 на сто.

image

Възвеличаваната Германия е натрупала задължения, които съставляват 76,90 процента от нейния БВП. САЩ са рекордьори със 101,53 на сто!

Докато комунистически Китай – най-близкият другар на целия Запад, пред когото нищожествата от целия „политически спектър“ коленичат, има дълг в размер на 22,40 на сто от БВП!

Причината не е просто в по-мекия, но все пак тоталитарен режим. Китай произвежда. Да, с робски или детски труд, но там работят. На Запад плащат за това, хората да не се трудят. Факт. Ще го отрече ли някой?

Пред всички тях тъй обругаваната Русия изглежда процъфтяваща със своя дълг от 13,41 на сто от БВП.

Което може да се отнася до отчетите на макроикономистите. Но в никакъв случай не отразява реалния живот на хората. Обикновеният руснак, както сме свикнали да се изразяваме, е все така беден. Показателите на държавно равнище не отчитат разликите между бедни и богати. Това важи за всички. А средната класа вече почти не съществува. Тази печална истина е забележима и в доскоро благоденстващите скандинавски страни.

Преди чрез видеосвидетелство да илюстрирам какво представлява мрачният пейзаж в САЩ, нека уточня. Посочените данни са единствено за дълговете на централните правителства. Не забравяйте задълженията на щати, провинции, области, общини – според териториалното устройство на отделните държави.
image
Ако искаме да сме акуратни, жителите на еврозоната би трябвало да работят цяла година, без да получават никакви възнаграждения, за да погасят дълга. Но по заповед на когото трябва Берлин сочи към Атина и вика: „Тамо са виновниците!“

Тласкат към трийсетте – към ситуация, подобна на навечерието на Втората световна война. Нищо, че знаците не са същите. Съдържанието им е идентично.                                                                                           diagnosa.net/            







Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687900
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031