Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 20:57 - Пред портите на Евросъюза и на Съветските американски щати са застанали инкасаторите.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                В реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население, но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто…
Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокс – свръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.Днес действа технологията на т. нар. тихо оръжие – настоящата интернационална финансово-кредитна система. Тя е изградена изцяло върху разбирането и злоупотребата с нещо, залегнало дълбоко в човешкия характер – алчността. На 1 януари 2015 година, поразена от тихото оръжие, Литва влезе в капана. Стана деветнадесетата държава-членка на т. нар. еврозона. Изхвърли своята национална валута – литата, и прие еврото.
Не че досега е била финансово независима. Всяка страна, в която интернационалното финансово Братство е инсталирала централна банка, е попаднала в подчинено положение. Тя е реализирала мечтата на Майер Амшел Ротшилд. Което означава, че е приела комунизма. Поне, ако все още се доверяваме на основополагащите документи.
Писменото историко-политическо наследство разкрива, че синовете на Бауер-Ротшилд стриктно изпълнявали завета на своя баща. И като поръчали на Карл Маркс „Манифеста на комунистическата партия“, му разпоредили да включи в него следната важна мярка:
„Централизация на кредита в ръцете на държавата чрез една национална банка с държавен капитал и изключителен монопол."
Това става възможно само по един начин – чрез създаване на централна банка – параграф 5 от мерките в „Манифеста“. Освен това е предвидено въвеждането на висок прогресивен подоходен данък. Нормата е записана като Параграф 2 от мерките, които трябва да бъдат въведени при евентуално управление на комунистите. Основните са изложени във въпросния документ.[9]
Не се хващайте за думата. До края на Първата световна война и настаняването на новия световен ред във важни държави като Русия, Франция, САЩ, Италия, даже в България, подоходното облагане е било непознато. Както и задължителното – повтарям: задължителното – социално осигуряване. Ето какво ни обяснява по един достъпен начин Еърън Русо. Когато се разрови в Тяхната Система, на бърза ръка напусна този свят. Казват – по естествен начин…
Ако се замислите, със средствата, които цял живот ви удържат насила, бихте могли да придобиете собственост. Тя щеше да ви носи доходи. Обаче това е недопустимо! Понеже в такъв случай щяхте да придобиете икономическа независимост, която да ви направи свободни личности – граждани.
Вместо това, въведоха думата „солидарност“, която, стига да поразсъждавате, не означава нищо. Ако искате да помогнете на някого, ще го сторите доброволно, а не насила, като част от съдържанието на общ кюп, натъпкан с люде. На който са дали някакво название – примерно осигурителна система, профсъюз или нещо подобно. Та нали всеки от нас е човек – уникален, неповторим, най-висшето Божие творение? Защо някой друг трябва да управлява живота ни?
Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит.През 2014 г. най-богатите хора на земята станаха още по-богати, като прибавиха 92 милиарда долара към тяхното колективно богатство пред лицето на падащи цени на енергоносителите и на геополитическа бъркотия, предизвикана от руския президент Владимир Путин.
На 29 декември 2014 г. нетното имане на 400-е най-богати милиардери на света възлизаше на 4,1 трилиона долара, според Индекса на милиардерите на Блуумбърг, всекидневна класация на най-богатите на планетата.
Най-облажилият се е Джак Ма, съоснователят на “Alibaba Group Holding Ltd.”, най-голямата китайска компания за търговия по интернет. Ма, бивш учител по английски, който през 1999 г. постави началото на компанията със седалище в Ханджу в своя апартамент, е добавил 25,1 милиарда долара към съкровището си. Печалбата се дължи на увеличението от 56 на сто на акциите на компанията от септември насам при публичното им предлагане. Ма, на 50 години, с богатство от 28,7 милиарда долара, бързо изпревари Ли Кашинг като най-богатия човек в Азия.“
Сега остава някой да повярва в… „китайската мечта“! Тя е същата, като „американската“. Осъществима е за номенклатурата – световната. За ония от списъка с понятия, за които стана дума. Затова след година и половина може би Ирина Бокова ще застане начело на ООН. Като марионетка, разбира се. Понеже тя не само не е българка. Изобщо не е човешко същество.                                                               image                                                                              Точно както и Далия Грибаускайте, президентката на новопокръстената в еврото Литва, не е. Тя си е високопоставена комунистка, сменила боята, но не и нрава. Както вече съм писал, другарката Далия Грибаускайте никога не е напускала КПСС. След отделянето на Литва направо влязла в ръководството на Литовската комунистическа партия. Сетне я писали „демократка“ и даже беше заместник-председателка на Европейската комисия и комисарка…
Такъв е животът на комунистическата номенклатура – предопределен. „Демократите“, заменили червените знамена със сърпа и чука, нека ликуват, развявайки синьото с дванадесетте петолъчки! Така са научени. Свикнали са.
А трите милиона литовци, май постъпиха като онзи нашенски мераклия за предприемач, който си купил фабрика на 8 септември 1944 г.
Литва прие еврото, когато не съвсем общата европейска валута взе да се срива. А британците се кефеха на това и тръгнаха по зимни курорти на континента. Dйjа vu…
По време на масовата американска икономическа кулминация от средата на осемдесетте, 1 долар се разменяше за 5 марки! А десетилетие след това, когато Великобритания преживя „вълшебния“ удар по лирата, нанесен от Джордж Сорос съвместно с Джим Роджърс, а САЩ се гърчеха след Войната в Персийския залив и атентатите, дело на собствените им секретни агенции, западноевропейците преживяха същото – разцвет, бум, наречете го, както желаете.
Празникът свърши. Гълчавата от фиестата утихна. Сега пред портите на Евросъюза и на Съветските американски щати са застанали инкасатори с каменни лица. И като във филм с Бъстър Кийтън, от името на своите господари, искат парите обратно – до цент. Питайте кипърците или гърците. А защо не португалците, испанците. Не е далеч денят, когато ще зърнете заедно с тях италианците и французите…
Само ние – източноевропейците, нямахме своите 15 минути славен живот. С изключение на чехите и то с доста уговорки. Но там причината е друга. Не забравяйте, че от 250 лазарника Прага е необявената европейска столица на ционизма.
Но Литва влезе в еврозоната. „Световните“ телевизии показаха радостта на нейните граждани от „великото“ събитие, което щяло „да ги откъсне от Русия“?! „Слепци“, би рекъл Исус Христос.
През това време британците харчеха из Европата по-малко лири за същите благинки, както и миналата година!
„Това е като филм на ужасите“ – казва възрастната Лайма Красикийне пред супермаркет близо до границата. – „Не разбирате ли? Можете ли да си представите колко малко пари имат хората по селата? Само погледнете цените. Те направо разстреляха предварителните очаквания за еврото.“                                                                   image                  
На това ли му казвате демокрация? Не ви ли прилича на прословутите президентски избори в САЩ от 2000 година, „спечелени“ от Джордж Буш? Той постигна малцинство от 48,9 на сто от гласовете на американците. Даже след ръчното преброяване във Флорида „загубилият“ претендент Ал Гор имаше по-висок резултат – 49,4 на сто!
Такива са… правилата. Има закон за бедните и друг за богатите. Ето ви още едно dйjа vu…
„Де-мо-кра-ция!“ – викаше народът и умираше от глад. Досущ, както при социализЪма…
Когато натикаха Литва в еврозоната, „еврото струваше малко повече от 78 пенса, в сравнение с 84 пенса през март“ 2014 г.                                                                                             Преди дни самият Марио Драги, „момчето на “Goldman Sachs”, предупреди, че Европейският съюз е изправен пред продължителна дефлационна вълна. Например, през миналото лято същата тенденция е заличила около 100 британски лири от средната стойност на наемите на вили в Тоскана, Централна Италия. През последната година цените на храната за туристите, летуващи на остров Крит, са паднали с 18 на сто, а в Хърватия – с 11 процента.

Докато подготвях тази публикация, медиите известиха:

„Еврозоната официално изпадна в дефлация, отхвърляйки натиска на ЕЦБ.“

Само за дни еврото се е сринало до най-ниската си стойност спрямо долара от четири години насам! Това е станало в следствие на изказванията на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) – споменатия Марио Драги.

„В интервю за германския вестник “Handelsblatt” г-н Драги предупреди, че ниската инфлация насърчаваше „крехкото и непостоянно“ икономическо възстановяване на еврозоната.

image

Освен това той загатна, че ЕЦБ е готова да започне да инжектира пари в брой във валутния блок, ако икономическата перспектива не успее да се подобри. Като разкри, че „уточняването на размера, скоростта и съдържанието“ на всякакви мерки е в ход.“

Как ви се струва? Cui bono? Кой има полза от това?

С какво се занимава Европейската централна банка, която мнозина смятат за… германска и то с достатъчна доза основание? Ами самият Европейски съюз – неговите Парламент и Комисия – министерски съвет? Ей сега ще разберете.

Ludificatio sequitur[Измамата продължава]

Преди това ми се ще да припомня нещо на пръв поглед старо. Но то явно е валидно и днес.

В сряда, 7 декември 2011 г., коментаторът на лондонския “The Guardian” Тимъти Гартън Аш предупреди за стопяването на оригиналните европейски народи и за превръщането на най-древната цивилизация – европейската, в нищожна световна сила.
image
„… Възниква въпросът за смаляващата се позиция и сила на Европа в света. Преди десет години човек четеше розови привидения за това как Европа „ще предвожда ХХІ-я век“. В лицето на Европа китайците виждаха важен полюс в един многополюсен свят. Онзи ден разговарях с високопоставена фигура от централната школа на Китайската комунистическа партия. Попитах го как вижда Европа? „Ние се занимаваме с най-големите отделни страни“, отговори той. Самата Европа е „нещо като Италия или Испания“. Нека го кажа другояче: днешна Европа стои изправена на крака и кани Китай да я раздели и управлява.“

Това ли заслужава „люлката на цивилизацията“? Затова ли нейните народи проляха толкова много кръв в битки помежду си? Моят категоричен отговор е: Не!

Очаквах пробуждането на човечеството да започне тъкмо от Европа. А защо не от Гърция? Нали още преди повече от 5200 години тя е била част от античната българска империя Илат, основана от Атряч Укряч? Понякога наричали така и неговата столица – Илат, макар тя да носела името на своя строител и на неговия народ – Атряч-Булгар (Троя). Градът е бил основан през 3130 г. пр.Р.Хр.

Преди по-малко от три лета писах:

„Едва ли се лъжа, когато мисля, че още дълго няма да позволят на южните ни съседи – наши далечни братовчеди, да се изправят и стъпят на краката си. На Тях им трябва Средиземноморието, стратегическа част от което принадлежи на откъсналите се от предците ни племена, които хилядолетие по-късно взели да се обединяват и назовават илати – елини, гърци.“

image
Имам самочувствието да твърдя, че се оказах прав. Вече не вярвам, че европейските народи са в състояние да се надигнат и да обърнат нещата в полза на своето оцеляване. Изглежда те са се примирили.

Помните ли, че само преди около месец за пореден път показах изявлението на независимия валутен търговец на Лондонския фондов пазар Алесио Рустани? И той заяви, че „не правителствата – “Goldman Sachs” управлява света“!

Нима не е така?

Ще се повторя, но преди повече от три години писах, че тъкмо “Goldman Sachs” управлява света“. Разбираемо, се позовах на данни в Техния печат. Откъде другаде да черпя сведения? Всичко опира до оформеното чувство за преценка на достоверността, както и в самия начин за ползване на информацията. Тъй като Те ни казват много неща. Ала ние не сме развили сетивата си така, че да ги усетим.
image
Та през ноември 2011 година лондонски журналист потвърди: “Goldman Sachs” завладява Европа“! И запита: „Каква е цената на демокрацията?“

През онази есен служителят на въпросната банка Марио Монти все още беше новоназначен министър-председател на Италия. Друг кадър на същата финансова институция – Марио Драги, отскоро беше оглавил Европейската централна банка (ЕЦБ). Виждате докъде ни докара този „супер Марио“.

За да не ви отегчавам, просто ще изредя имената на онези големци – всъщност играчки в ръцете на истинския управляващ елит, които бяха извадени на витрината на глобалния супермаркет за продажба на нещастия, наречен банка „Голдмън Сакс“.

Друг от „вампирската сепия“, както наричат “Goldman Sach”, е Отмар Исинг – бивш член на Съвета на директорите на “Bundesbank” и на ЕЦБ. Другарят помогнал при внедряването на еврото. Карел ван Мийрт пък е бивш еврокомисар по… въпросите на конкуренцията! Затова втасахме и с нея.

На свой ред Питър Съдърланд беше главен прокурор на Република Ирландия. Масон, член на Управителния съвет на групировката „Билдерберг“, председател на европейския клон на Тристранната комисия, председател на BP, бивша “British Petroleum”, и на Кръглата маса на европейските индустриалци. Съдърланд беше отявлен защитник на мултикултуризма. Настояваше за насърчаване на имиграцията. Кой раздаваше правосъдие в Дъблин?
image
Антонио Борхес пък стоеше начело на Европейския клон на Международния валутен фонд (МВФ).

Пак по онова време, но за кратко, премиер на Гърция беше Лукас Пападемос. Преди това от “Goldman Sach” го бяха гудили за шеф на Τράπεζα της Ελλάδος – централната Банка на Гърция. И то по време на преговорите между правителството на южната ни съседка с кого? Познахте от първи път – с “Goldman Sach”!

Неговият сънародник и колега от същата толкова споменавана финансова „вампирската сепия“ Петрос Христодулу пък управляваше… Гръцката агенция за управление на дълга.

Светна ли ви, как комшиите се сринаха тъй бързо? Та днес да са начело на най-гадната класация в Евросъюза – тази за броя на самоубийствата!

image

Хората бяха доведени до страх за работните им места. Austerity – строги икономии – е понятие, което предизвиква изправянето на косите от ужас не само в Атина, но също така в Лисабон, Мадрид, Рим… Скоро парижани ще преживеят същите чувства. След тях – и жителите на други европейски столици.

Всички изброени, както и още много други, са преминали през школовката на интернационалната банка “Goldman Sach”! Кой я контролира? Всеки редовен читател на тази медия ще ви даде безпогрешен отговор, без да се налага да повтаряте въпроса.

image

„В своята книга „13 банкери“ Саймън Джонсън, бившият икономист в Международния валутен фонд, твърди, че в навечерието на финансовата криза “Goldman Sachs” и други големи банки са се сближили с правителствата дотолкова, че на практика САЩ вече са олигархия. А европейските политици най-малкото са „купени и им е платено“ от корпорациите, както е и в САЩ, казва той. „В замяна, онова, което имате в Европа, е споделено схващане за света между политическия елит и банкерите, съвместно поставени цели и общо засилване и затвърждаване на илюзиите [сред населението] .“

Дали пък Владимир Путин не е виновен и за това? Не, тогава той беше един от тях. Срещаха се, като малки деца играеха на криеница, викаха си: „Ку-ку“, иззад дървета и паметници! Изобщо – забавляваха се, кой както знае и може. Докато „вършеха“ нашата обща, европейска работа?!

Какво да ги правите? Елит!

„Споделени илюзии, може би? Кой би се осмелил да ги провери!“

Сега ще представя, с какво се занимават „евровеличията“ от калибъра на люксембургския пияница Жан Клод Юнкер или туземната ни „самодива“ с изглед на твърде мъжествен борец от категория полутежка, лъжкинята Сталинка „Кристалина“ Георгиева.                                     www.youtube.com/watch                                                                                                                        Уверен съм, че никой от редовните читатели не е учуден. Помним Владимир Буковски, който обясняваше, как Европейският парламент се занимавал с размера на бананите. Ние сами го изпитахме – с „неевропейските“ форми на краставиците… Ами „щастливите кокошки“, да ме прощава Господ!

Но един от интервюираните минувачи в Берлин запита:

„Защо това е толкова важно? Това не е техният, а моят дом. И телевизорът е мой.“

Така ви се струва, мили деца на свободата, които не сте живели в условията на реалния социализъм, без кавички. Партията беше Big Brother. Тя държеше да знае всичко – даже най-интимните подробности от живота на хората. Затова нейните членове бяха длъжни по Устав да донасят за околните си. А агентите клеветяха дори най-близките си.  image                                                                  http://diagnosa.net/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685840
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031