Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2015 22:23 - Полк. Николай Марков: Посещението на Кери у нас е знак към Русия
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 2480 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
При посещения от такъв ранг, като на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас на 15-ти януари т.г., не може да се гледа едностранно, те винаги са знакови. И не касаят само България, а по-скоро - страната ни като част от сложния геополитически възел.

С подобни срещи се дават знаци и към други държави, не само към домакините.

Свързвам идването на Джон Кери с визитата на тримата американски сенатори през лятото на 2014 г., по време на управлението на Пламен Орешарски като премиер, за което също нямаше предварителна информация. Сигурно си спомняте реакцията на тогавашния министър-председател за "Южен поток"- тогава той изненадващо и противно на поетите ангажименти замрази строителството по проекта. Знаете, че в този момент всичко се обърна.

Не бих казал, че посещението на Джон Кери е засекретено, защото на такова ниво е трудно да се постигне. Мисля, че по-скоро не е представено добре пред обществеността. Друг е въпросът защо няма достатъчно информация около визитата. Предполагам, че от гледна точка на протокола е свързано със сигурността на госта, на фона на драматичните събития в Париж и в Европа в последно време.

Политическият смисъл на посещението на Джон Кери е ориентиран като знак преимуществено към Русия. Ще се случат вероятно неща, които ще бъдат подобни на споменатото политическо решение при Орешарски. Възможно е да падне мораториумът за проучванията за шистов газ, примерно. Както и да се даде знак на Русия по въпроси, за които България не е страна. Езикът на империите, каквито са САЩ и Русия, е сложен и не е еднозначен - тези знаци са и политически, и икономически. Те касаят стратегическото значение на определени територии и държави по отношение на членство в определени пактове и т.н. Външнополитически България изцяло декларира принадлежност към евроатлантическите структури. Това може да предполага за нашите партньори, при определени обстоятелства, Русия да преговаря със САЩ, ако има икономически и енергийни интереси в България.

С други думи казано - посещението на Джон Кери в България може да е знак към Русия, че руското лоби у нас не е достатъчно за прокарване на руските енергийни интереси и ако има такива на Русия в България, те трябва да бъдат договорени със САЩ или поне да минат през тяхното одобрение. /БГНЕС

А в чест на гостуването на Кери – имаме три трупа. Екзекуциите трябва да се „четат“ така: Борисов е пълен некадърник, и ти, мистър Кери, си длъжен да го скастриш, да скъсаш на парчета всички договори с България. ТЕ ти дават повода – сервират ти три убийства…Специално отстреляни за твоята визита!

Опитаха с флашки, с незаконни подслушвания, планираха и финансираха зимните протести, режисираха си бюлетинената афера, но след като суверенът не разбра от намека за кого НЕ трябва да гласува, „намачкаха” Борисов по друг начин – с трупове.

Ако вместо Джон Кери, на посещение в България бе пристигнал Путин, някои хора още щяха да са живи.                                        
mejdu-redovete.com/                                                 
Полк. Николай Марков, бивш служител на НСО.                                                                                                                                        
 



Гласувай:
3



1. getmans1 - Интересно, ...
15.01.2015 22:52
... особено като се има на предвид че полковника не е от феновете на ББ.
Откровените му противници обикновено го обвиняват за убийствата и то така като че ли лично ги е застрелял
цитирай
2. 1997 - Какъв ти знак?!
16.01.2015 11:18
Просто след интригантско проваляне на голям енергиен проект се налага своята оферта.
Нека различаваме знаците от делата /по които ще ги познаеш/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727995
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930