Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2015 17:57 - Convergence – сливане, но само на елитите
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                                  Добре е да гледате последния епизод от десет серийната документална филмова поредица, носеща заглавието „Оливър-Стоуновата неразказана история на Америка“. Той е онасловен „Буш и Обама: Епоха на терор“.

Та в тази серия се показва, как преподавателят по конституционно право Барак Обама поема обещания, които със самото си влизане в Белия дом изцяло загърбва. В този и в друг документален филм са показани механизмите на властта в САЩ, превърнати в Съветски американски щати. Схемите и методите за набиране на политици, за тяхното финансиране, както и измамите, неизбежно присъстващи в този „неморален бизнес“. Тъй като животът винаги поставя загадки за решаване и издига препятствия за преодоляване.

Но накрая, както е в холивудските филми, „добрите“ – разбирайте онези, зад които стоят големите пари, непременно побеждават. При държавния капитализъм от съветски тип, т. нар. социалистически строй – военния или милиционерския комунизъм, нещата бяха по-лесни и явни. Съществуваше номенклатурна класа, която притежаваше властта. Следователно – държеше и парите. Те произлизаха от властта. Затова членовете на комунистическата партия – до един бездуховни, психически сбъркани егоисти, се стремяха със зъби и лакти да се доберат до заветния списък – номенклатурата.

Точно това обяснил Андрей Луканов на един от своите заместници в Министерския съвет. През 1990 г. другарят Константин Косев, по решение на сатаната – академик, агент „Найденов“ на Второ главно и на Шесто управление, а по-късно – щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност, беше назначен за вицепремиер и министър на народната просвета. Той си спомня:

image

„Имахме един разговор с Луканов, от който всичко ми стана ясно – какво ще се случи след промяната. Той смяташе социализма за нефелна система. Казваше: „Ще я премахнем с капитализъм, но капиталистите ще бъдем ние.“ И започна да създава условия съответните хора да забогатеят. Това с червените куфарчета е мит, абсолютна глупост. Истината е във външнотърговските дружества, които от държавни станаха частни и си прибраха парите.“

Туй то. Разбира се, истината не е само тази. Много бяха начините, по които алчно червената фашистка номенклатура преживя невиждана метаморфоза: от активни борци против капитализма, забраняващи частната собственост и преследващи всеки неразрешен от тях опит за предприемачество, другарите комунисти се превърнаха в… капиталисти.

Например Добромир Гущеров не е бил външнотърговец, а щатен комсомолски деятел. Същото се отнася и за много от останалите назначени новобогаташи. Георги Агафонов, агент „Здравков“ – борче, избрано от Луканов за личен телохранител на „светите Андрееви“ мощи. Радосвет Радев – агент „Карак“ и Тошо Тошев – явочник „Бор“, са се занимавали с пропаганда. Какви външнотърговци са били Илия Павлов, Васил Божков, Емил Кюлев, Ангел Първанов, Борислав Дионисиев, Петьо Блъсков, Степан Еремян, Христо Александров от някогашната Г-13? Ами Гриша Ганчев, братята Бобокови, Диневи и Домусчиеви, мутрите от СИК и ВИС, и т.н.?

Досега ми пишат: Това го знаем. Кажи нещо ново.

Ами като го знаете, защо търпите? Новото е забравено старо: “Circus et panem” – „хляб и зрелища“, както сатирикът Децим Ювенал се подигравал на римските тълпи!

Хубаво, но ние си въобразявахме, че Западът е антикомунистически и ще ни подаде ръка. Това се оказа главната измама и най-крупното разочарование от промените поне за такива като мен. Тогава, в края на осемдесетте и през първите две-три години на деветдесетте още не знаехме, кой, кога и с каква цел е създал комунистическата идеология и съответното интернационално революционно движение. Къде и как мобилизираха, финансираха и обучиха болшевиките. Нямахме никаква представа от крайните намерения на свръхбогатите – истинските комунисти, чието дело е всичко това.
image
Нека пак припомня извода, до който в края на шейсетте години достигна американският консерватор Гари Алън:

„Нека изследваме единствените социалистически страни – съгласно социалистическата дефиниция на думата – съществуващи днес на света. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието Съюз на съветските социалистически републики.

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население, но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто…

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокс – свръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то става логичният, даже перфектният инструмент за мегаломаниаците, преследващи властта.
image                                                                                              
Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. Тогава планът на заговорниците от най-вътрешния кръг е да социализират Съединените щати, а не да ги комунизират.“

Всичко е решено отдавна. И ето сега, comrade Барак Обама, верен син на Интернационала, се заканва:

„Като американци, ние нямаме нищо против да плащаме своя справедлив дял от данъците, както всички го правят. Но прекалено отдавна разни лобисти въведоха в данъчните закони вратички, които позволяват на някои корпорации да не плащат нищо. Докато други поемат цялата данъчна тежест. Надупчиха данъчното законодателство с привилегии, от които свръхбогатите не се нуждаят. Докато отхвърлиха облекченията за семействата от средната класа, които имат такава необходимост.

През тази година имаме възможност да променим това. Нека затворим пробойните, за да престанем да възнаграждаваме онези компании, които държат печалбите си зад граница. И да удостоим онези, които инвестират тук, в Америка. Нека използваме спестяванията си, за да възстановим нашата инфраструктура и да я направим по-привлекателна, та фирмите да върнат своята дейност обратно у дома. Хайде да облекчим системата и да оставим собствениците на малки предприятия да се отчитат по действителните си банкови извлечения, вместо по счетоводните данни, та да се справят. И нека запушим дупките, които довеждат до неравенство, позволяващо на един процент от онези на върха да избягват заплащането на данъци върху тяхното натрупано богатство. Можем да използваме тези пари, за да подпомогнем семействата в отглеждането на децата и за изпращането им в колеж. Изпитваме необходимост от данъчно законодателство, което действително помага на работещите американци да се включат в новата икономика. А можем да постигнем това заедно. Можем да го сторим всички заедно.

Да помогнем на здраво трудещите се семейства да свързват двата края. Да им предоставим необходимите инструменти за добре платени работни места в тази нова икономика. Да осигурим условия за икономически растеж и конкурентноспособност. Ето къде трябва да отиде Америка. И съм уверен, че американският народ иска да отиде тъкмо там. Това ще направи нашата икономика по-силна за година след днешния ден, за 15 години след днес, и далеч отвъд настоящия век.“

image

Републиканското мнозинство искрено се забавляваше при тези слова. А накрая „десните“ конгресмени даже не се изправиха на крака, за да изпратят президента подобаващо. Те бяха наясно, че дума дупка не прави. Социалистическата фразеология на Хюсеинович няма да промени нищо.

„През следващата година общото богатство на най-богатите, съставляващи 1 на сто от населението, ще надхвърли това на останалите 99 процента от хората на земята, ако настоящата тенденция към увеличаване на неравенството се запази“ – предупреди Oxfam днес, в навечерието на годишната среща на Световния икономически форум в Давос.“
image
Даже някои тукашни медии съобщиха печалната прогноза. Ако не знаете, Oxfam International е интернационална конфедерация на 17 организации, която има представителства в 94 страни. Поставила си е за цел да търси решения за справяне с бедността и несправедливостта по света. Нейното седалище е в Оксфорд, Великобритания.



Когато фактите говорят, даже глупаците следва да замълчат


Четири дни преди въпросната реч на Обама изнесоха данни за реалния живот. Не друг, а CNBC, обяви резултатите от изследване на истинското състояние на данъчната практика в САЩ:

„С други думи, то заявява, че системите за данъчно облагане са „обърнати с краката нагоре“. Като бедните плащат повече, а богатите – по-малко. Като рекапитулация, най-бедните 20 процента от американците плащат средно по 10,9 на сто от своите приходи във вид на държавни и местни данъци. А 20-е процента американци от средната класа заплащат 9,4 на сто. Междувременно, единият процент на върха внася само 5,4 на сто от своите приходи в държавни и местни данъци.“
image


Сега идва ред аз да се позабавлявам. Поради ред факти, които съм изнасял на светло през годините. И вместо да срещна разум и разбиране, най-често отнасям подигравки. Малцината ми съмишленици са изключението, което потвърждава правилото. А то отива чак до там, че преди дни ми изпратиха извадки от „форуми“ в интернет. В тях очевадно неграмотни негодници с нискочел произход, както личи по излиянията им, ме изкарват „откачалка, която говори само за Ротшилд“!

Първо, обърнете внимание на мащаба на средната класа в САЩ, обявен преди дни от телевизионната мрежа CNBC – 20 на сто! Само толкова!

Колко са бедните? Няма да намерите данни. Въпросът е неудобен за Братството. Затова и официалните агенции, създадени уж, за да се занимават с него, не предлагат друго, освен витиевати разяснения.

Понеже ми се подиграват за „Ротшилдови“, нека предложа друг разрез. Навярно – отново за първи път по тези земи. С предварителната уговорка, че „светото банкерско семейство“, което отдавна не е само такова, не присъства в никакви класации за нищо. Неговите представители са над всички и всичко. И това е своеобразна аксиома, възприета в медиите, както и в политическата и икономическата област.

image

Данни за тях не ще срещнете никъде. Всичко е в сферата на гаданията. Дори толкова престижно нещо, като оценката на произведенията на изкуството, които притежават. Да не отварям дума за фамилните замъци, за които знаещите отдавна са се произнесли: Нито един цар, крал, султан или шейх в историята не е могъл да си позволи!

И така:

„Ново проучване установи, че повече от две-трети от милионерите по света се смятат за принадлежащи на някаква религия. Като повече от половината от тях се самоопределят като християни.
image
                                                                          Изследването, извършено от “New World Wealth”, политически необвързана фирма за проучване на богатството, откри, че от общо 13,1 милиона милионери по света, 7,4 милиона или 56,2 на сто, се смятат за християни, когато ги запитат за тяхната религия. Цели 6,5 на сто от милионерите са определят като мюсюлмани; 3,9 процента – като хиндуисти; а 1,7 на сто се самоопределят като евреи.

Цели 31,7 процента от милионерите са смятат за „други“, което включва всички останали религии и „нерелигиозност“.

Естествено, християнството доминира и в най-богатите държави, тъй като страната оказва важно влияние върху резултатите. Според “New World Wealth”, седем от десетте най-богати държави – определени като такива според броя на милионерите в тях – са „доминирани от християни“, съгласно доклада.“

Усещам как онези „умници“, дето ме смятат за „луд“ и за „говорещ само за Ротшилд“, доволно потриват ръце – сам си го набута, простете за израза. Употребих го, понеже е характерен за тяхната долнокачествена пасмина. „Милите“!…

Затрупват ни с относителни числа, които са по-опасни от абсолютните. Защото не предлагат и базата за сравнение. Изнасят данни за дялове от богатството, но несъотнесени към съответното участие на отделните религиозни общности в него.

Всеки, който борави със статистически данни, ще потвърди: Най-важни са относителните числа. По конкретната тема – относителният дял на милиардерите на глава от населението.

Да се доверим на „Световната книга на фактите“, постоянно поддържана не от КГБ или както се нарича днес. Нито от ДАНС, BND, MI5 или Моссад, а от ЦРУ – Централното разузнавателно управление на САЩ. В нея четем, че християните съставляват 31,5 на сто от световното население. Което съответно прави 18,12 процента от богатите. Мюсюлманите – 23,20 на сто по земята, дават 2,8 процента от най-заможните.
image
                                                                              Да прескочим останалите и да се спрем на изконно, но справедливо заподозрените – евреите. Те съставляват 0,22 процента от земните жители. Обаче „1,7 на сто от милиардерите се самоопределят като евреи“. Нека специалистите по математика пресметнат какъв е относителният дял на еврейските милиардери на глава от световното население и вътре в собствената им общност.

Според моите скромни познания и изчисления, най-често срещаните свръх богаташи са евреи. Ето:

На 23 януари 2015 г. жителите на планетата Земя наброяваха 7 125 000 000 души. От тях 0,22 на сто или 15 675 000 парчета се самоопределят като евреи.

Общият брой на милионерите е 13,1 милиона. От тях 222 700 са евреи. Което ще рече, че горе-долу един на всеки 14,2 евреи е милионер!

Съгласно същите официални данни християните наброяват 2,2 милиарда души. От тях 7,6 милиона са милионери, а не милиардери. Което означава, че един на 289,47 християни е милионер!

Рекапитулацията показва, че милионерите сред евреите са 20,38 пъти повече от тези сред християните!
image


Нека о̀дат боси, както би рекъл шопът, превърнат в соц-бачкатор.
image
        "Хората трябва да имат по-малко неща в живота", казва US милиардер след като лети в Давос на частен самолет с жена си, децата и две детегледачки.Джеф Грийн направи състояние от залагания срещу рисковите ипотечни ценни книжа
Той каза: "очакванията за начина на живот в Америка са прекалено високи и трябва да се коригират"
Коментарте дойдоха след като Greene лети в Швейцария на частен самолет с жена, деца и две детегледачки.
Г-н Грийн в момента е в процес на продажба на своите за $ 195million имоти в Бевърли Хилс имоти - това е най-скъпият имота в момента на пазара в САЩ
Той се жени за своите 19-години по-млада жена през 2007 г. и те прекарват времето си между именията си в Малибу, Хамптънс и Palm Beach Бизнесменът, 60, който е на стойност около $ 3billion чрез своите инвестиции и проекти за развитие на недвижими имоти, каза: "очаквания начин на живот в Америка са прекалено високи и трябва да се регулира така, ние имаме по-малко неща и по-малък, по-добро съществуване.
"Ние трябва да се преосмислим цялата си система на живота."! 
                                                                                             Който не вярва, да му умре кварталният, според популярния „тарикатски“ израз от детството ми. Проверете, може да греша в изчисленията…

Няма друга толкова облагодетелствана верска група. Не го отдавайте на някакви извънредни, особени качества. А на отколе извоювани, опазени племенни привилегии, увеличавани чрез изолация и сплотеност.
image
Who’s that world? Qui est ce monde? Wer ist das weltweit?

Казано на нашенски: Чий е този свят?

„Незначителен“ пример:
image
„Повече от една пета от Путиновите милиардери са евреи!“ http://www.unz.com/isteve/putins-billionaires-jews-make-up-over-15th/

image

Да повторя: Иде реч за „милиардери“, а не за „милионери“. Който е добър в смятането, може да изчисли какъв е делът на еврейските милионери в Путинова Русия!… И още нещо: Данните не са толкова стари – отпреди само два месеца и половина!
image
      В Русия влезе в сила ново постановление на правителството, което установява списък със заболявания, при които се забранява управлението на автомобил.Списъкът е разработен от министерството на здравеопазването и включва широк кръг от психични заболявания. Така, да сядат зад волана е забранено на хора с умствена изостаналост. От медицинска гледна точка обаче, тази категория включва както неадекватното възприемане на действителността, така и депресията.В списъка влизат също и разстройствата на личността и поведението в зряла възраст, в това число и сексуалните аномалии. Под този знаменател влизат травестити, транссексуални, ексхибиционисти, фетишисти и воайори. Списъкът със сексуални отклонения е дълъг, като сега нито един от засегнатите от тези аномалии няма да има право на шофьорска книжка в Русия.                                                                                                                          Накрая на публикацията има коментар, който обобщава:

„Забавно е, но наскоро списание “Forbes” помести започваща от корицата тема на броя на иврит, изнасяща списък на еврейските милиардери по света. Излиза, че богатите евреи обичат да четат списъци на богатите евреи.“

И още нещо: Навсякъде представят Рон Унз, собственика на цитирания източник, като „десен“. А не като някакъв либерал, което означава социалист. Впрочем, от март 2007 до август 2013 г. той е издавал списание с название, отговарящо на убежденията му – “The American Conservative” – „Американският консерватор“.

Как ви се струва? Чий е този свят?

Още в началото на 1939 година американският равин Хари Уетън не толкова провъзгласил, а по-скоро свел до знанието на единоверците си, какво предстои:
image
„Според Хитлер, раса от по-висша цивилизация има правото да подчини на себе си расите от по-низше естество. А расата с най-развита цивилизация има право да бъде господар на целия свят и на цялата човешка раса. След като евреите са най-висшият и най-цивилизованият народ на земята, те имат правото да подчинят на себе си останалото човечество и да станат господари на цялата земя. Отсега нататък това е историческата съдба на евреите, но не в Хитлеровия и нацисткия смисъл.“

Следва богохулството:

„С Исус, който само символизира евреите, нашето царство не е от този свят.“

Не ви се вярва? Ами погледнете горната илюстрация. Защо да ви лъжа? Каква ми е ползата? Разполагам с книгата.

Обаче народът е казал:

„Ела зло, че без теб – още по-голямо зло.“                                                                                               Загърбили онова, което ни причиняват, за поредна година интернационалните корпоратократори се събраха в швейцарския зимен курорт Давос. Този път излезе, че се опасяват за своето бъдеще? Не се подлъгвайте по заглавия като следното:

„Олигарсите от Давос са прави, да се страхуват от света, който са създали.“
image
Само втората част е вярна. Те изградиха този ужасно несправедлив световен ред. Но не го замислиха. Бяха само част от главните изпълнители. Така, както Адолф Хитлер, по неговите собствени признания, не бил „палач на марксизма, а негов осъществител“.
image
Защо смятам така? Понеже знам, че мнозинството от олигарсите са наясно с плана. А програмата, за чието изпълнение са били подбрани, е съвсем различна от онова, което бива втълпявано на масите по света. Такава е целта на пропагандата, нали?
image
Какво преследва планът за световно господство, чиито реализатори са милиардерите, наели помещения в скъпите хотели на малкото алпийско градче. Дали ще разберете и ще се уверите? Нямам никаква представа. Всекиму според способностите и желанието.
image
Някои са tabula rasa, както смятал английският философ Джон Лок. Радват се на мозъчета, гладки като на новородените. Други отговарят на вида, описан от германския физиолог и доктор Емил дьо Боа-Реймонд – ignoramus et ignorabimus – не знам и не искам да узная.                                image                          Тайните служби разкриха собственика на дрона, кацнал на поляната на Белия дом                                                                                             През това време един от избраниците, comrade Барак Хюсеинович, забавляваше републиканското мнозинство в двете камари на Конгреса, сочейки с пръст богатите, дето избягват данъци. Същите, които осигуриха финансирането на двете му предизборни кампании. С което Обама стана първият президент, отказал изцяло държавните средства за това. С други думи – назначен за частен президент. За държавен глава на онези 1 процент свръхбогаташи, които фактически притежават САЩ.                                                     image                                                                          diagnosa.net/                                                                                                                                              image                







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723230
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930