Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 21:31 - Всяка измама е до време
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.02.2015 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                           Известна ви е римската максима:


“Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат“.

Светът вече разбра, че Барак Обама е готов да натика Съветския съюз в поредната военна авантюра – срещу Ислямска държава. „Миротворецът“ изпълнява заповедите на господарите на мира и войната, на князете на този свят.

Един от най-страшните проблеми не е толкова началото на подобна мисия, а нейният край. Виетнамската война начена с изпращането на военни инструктори. Но продължи цели 13 години.

Леонид Илич проводи Съветската армия на помощ на Бабрак Кармал, неговата лична марионетка в Кабул. Тази „подадена ръка“ прерасна в десетилетна трагедията за афганците и за Съветите! Тя продължава и днес. Макар московците да бяха заменени от западните „рицари“, предвождани от вашингтонските терористи. Колко сме жалки, личи по факта, че униформени шкембелии, с българския трикольор на рубашките си, обслужват като теляци оригиналните натовски „храбреци“!

Същото стана в Ирак, в Сирия, в Либия…

Чуват се и трезви гласове. Еврейският коментатор Брус Акерман не се сдържа и от страниците на “The New York Times” предупреди членовете на Конгреса да внимават:

„Обама все още вярва в неограничената война!“

Авторът искаше да каже, че ако вярват в Конституцията и Хартата за правата на човека, в случай, че не са забравили, поради що са в законодателното тяло, конгресмените не бива да дават гласа си за поредната война за печалби на малцина и нещастия за мнозина.               

През цялото това време Западът затъва. Стигна се до там, че някои централни банкери взеха да дават „полезни съвети“. И да издават четата, като излагат програмата за бъдещето, без да се правят на прогностици.

„Семействата трябва да се възползват от настоящия период на падащи цени на петрола и на храните, „докато той продължава“ – заяви управителят на Bank of England, насърчавайки работещите да пренебрегнат временната ниска инфлация и да увеличат потреблението.
image


Собственици на домове във Великобритания са на път да се радват на най-голямото нарастване на наемите за повече от десетилетие насам, показаха най-новите оценки на банката в четвъртък [12 февруари 2015 г.], с очаквано нарастване на действителните приходи след данъчното облагане с 3,5 на сто през тази година.

Това е повече от двойно от установените преди три месеца 1,25 процента и ще представлява най-голямото подобно увеличение от 2001 година насам. Освен това банката сигнализира, че възнамерява догодина да повиши лихвените проценти, тъй като очаква и по-голям ръст едновременно с намаляваща безработица.“

Да разтълкуваме съобщението. Не е работа на банкерите, пък били те и централни, да съветват населението. Нито – да издават своите фирмени тайни, каквато е политиката по лихвените проценти. Самият факт, издаващ изкуственият, а не пазарен начин за тяхното определяне, ясно разкрива: Нямаме работа с капитализъм, а със социализъм. Как го нарече другарят Тодор Живков? „Недоносче“!



Марк Карни – управителят на централната британска банка, не коментира, как да постъпват безработните и онези, които не притежават жилища. Нито уточнява, на какви данни се базират твърденията му, които не представя като прогнози, а като предстоящи факти. Което е безсмислица. Напълно несъстоятелно е. Тъй като факт е нещо, което вече е станало!

След малко ще изложа данни за събития и обстоятелства, поднесени преди дни от известния ви нюйоркски икономически прогностик, консерватор и американски патриот Джералд Селенте. Но първо нека припомня, откъде се взе този финансов „гений“ Марк Карни? Как откъде? Разбира се от… “Goldman Sachs”! Цели тринадесет лазарника този канадец е слугувал в представителствата на тази банка в Лондон, Токио, Ню Йорк и Торонто.Казано на жаргон, няма празно!
image


Ето и обещаният коментар на Джералд Селенте, направен в негово предаване през този месец:                                                                                                                 Секс, лъжи, без рок-енд-рол. На първото ставаме свидетели по делото срещу бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан. Французите може да не ги бива на бойното поле, но са ненадминати в забъркването на секс-скандали. За бойните им „успехи“ може да се уверите от историята на Френско-пруската и на Втората световна война. За намесата в интимния живот на видните фигури – от самия обвиняем.

Иначе, лъжи, лицемерие и двойни стандарти – колкото ви иска душата!            diagnosa.net/                                                                       





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687467
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031