Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 19:57 - Клонингите на Путин са решили да си съберат вересиите от нашите олигарси
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image                                                                                                                                                            Руската ВТБ, ръководена у нас от Милен Велчев е и акционер на КТБ, която практически е финансова пирамида. Но тя не би могла да се развива като такава, без намесата на финансовия министър. Сега Цветан Василев е говорител на тези руснаци, а целта е чрез подставени компании да променят и собствеността на банката и на фирмите, които притежава. Очевидно Путин е решил да си събере вересиите от нашите олигарси. Василев посочи два кръга в България, които имат отношение и определени интереси към КТБ – този около Делян Пеевски и Сараите, и свързаните с тях медии, и вторият – вероятно около днешната власт, в който обаче има хора и групировки, които контактуват с представителите от първия кръг. Но в момента в паника са всичките 8 партии, които са в парламента, защото вкупом за били на яслата на КТБ. Освен това пределно ясно е, че може да има драматични събития, защото руснаците няма да си оставят средствата необезпечени. Затова те гласуваха за приемането на закон, който уж трябва да спре разграбването на КТБ. Но какво има да се спира, то КТБ вече е разграбена, категоричен е гостът. това, което се случва сега около КТБ и Цветан Василев има своята предистория и тя е свързана с едно изказване на Размусен, НАТО-вски шеф, който ще преди две години директно е отправил натиск към Москва да си прибере финансовото и кадрово влияние, защото България се превръща в много важна логистика, предвид кризата в Украйна и събитията в Близкия Изток.
Ръководството на НАТО до преди две години не искаше да дразни Москва да създава бази тук, на Балканите. Но сега има промяна в геополитиката и ролята на България става особено важно, дори много по-важна от тази на страните в Прибалтика – Литва, Латвия и Естония. Причините са вече не толкова сигурния партньор Турция, заради управлението на Таип Ердоган, нестабилната ситуация в Гърция заради сериозните финансови проблеми, които има и не на последно място ескалиращото напрежение в Близкия Изток. България винаги е била канал – за трафик на хора, котнтрабанда, наркотици, оръжие, които много се надявам да бъдат запушени със сериозното навлизане на натовски и европейски структури.www.faktor.bg/                                                                                   image    „Преходът от социализъм към капитализъм даде много възможности. През това време някои хора много успяха, други не. Ще го обясня елементарно – ако всеки би бил толкова добър господар на собствената си съдба, всеки би бил готов да управлява и държавата.“ Това казва в интервю банкерът…

Гордее се със щерката Радосвета, в която вижда самия себе си. За кратко тя беше председател на Надзорния съвет на другата му банка – „Кради агнекол“…             image                                                                     image                  >   Плутокрация = комунизм/КГБ – алфата и омегата на всичко у нас                                                                                     image   Управители на местния филиал на съветската финансова институция бяха братята Милен и Георги Велчеви. Първият беше вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Симо Мадридски. Вторият е женен за дъщерята на члена на Политбюро на ЦК на БКП, другаря Стоян Марков – „Стенмарк“. След промените тъстът на младежа намери приют под полите на Огнян Дойнов в лондонските селения на британско-израелско-съветския агент Робърт Максуел – „капитан Боб“.                                                                               Бащата на братята Велчеви – Емил, член на БКП и сътрудник на Държавна сигурност, е племенник на Борис Велчев – член на Политбюро на ЦК на БКП. Той е син на братовчед на дядото на конституционния съдия и бивш пръв обвинител на народната република, другаря Борис Велчев. Дъщерното дружество на VTB Capital в България се оглавяваше от бившия финансов министър Милен Велчев. В края на октомври 2011 г. VTB Capital придоби срещу 100 млн евро 79,83% от акциите на Булгартабак. Според коментари и публикации в медиите, зад тази приватизационна сделка всъщност стои КТБ. Приятел на Путин щеше да строи "Южен поток" у нас. "Стройтрансгаз консорциум” ДЗЗД бе избрана за строителството на „Южен поток" в България.Компанията е собственост на STG Holdings, в която основни акционери са Volga Group (63%) и "Газпромбанк" (20%). Volga Group e компанията на спаринг-партньора на руския президент Владимир Путин – Генадий Тимченко, който влиза в черния списък на САЩ за санкционирани лица.

Генадий Тимченко е известен като приятел на президента Владимир Путин и собственик на основния конкурент на „Газпром“ - „Новатек“, както и третата в света компания за борсова търговия с петрол и електроенергия Gunvor. Последната наскоро заяви интерес към търговията с ток на територията на България и заявката й за получаване на съответен лиценз вече се разглежда от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
    image                                                                                      
В българската компания влизат компаниите „Главболгарстрой”, „Техноекспортстрой”, „Понстрой” и ПСТ Холдинг, свързана със собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев. „Разбрахме се с колегите от Българския енергиен холдинг” (БЕХ) да имаме общ подизпълнител на проекта, защото е много сложен, комплексен и обемен като работа”, заяви директорът „Проекти” в руския монополист „Газпром” Леонид Чугунов. Вместо с армия и окупация, днес кремълските интереси се налагат чрез икономически средства и отглеждане на предан олигархичен елит.
    image
                                                                    За осъществяване на новите планове бе необходимо последователно да бъдат постигнати:

- пълен контрол върху националната енергетика с налагане на монополни цени на петролните горива, газа и изграждане на ядрени мощности, чиято цена, бъдеща работа и условия за безопасност зависят изцяло от волята на Москва.

- регламентирани дългосрочни договори за пренос на руски енергоизточници към други страни през българска територия при минимално заплащане.

- придобиване на значима собственост във финансовия сектор, транспорта, телекомуникациите, медиите и други важни области за развитието на страната.

- лишаване на необвързания с Кремъл български бизнес от възможности да се развива и печели, постигнато чрез поддържане на едни от най-високите цени на течните горива в Европа при същевременно наливане на пари в контролирани компании, които завземат пазара.

- установяване на проруска политическа власт чрез създаване на партии, които да поемат или контролират държавното управление.

- използване на българското членство в ЕС и НАТО за прокарване в тези структури на удобна за Москва политика.

Като подходящи инструменти за постигане на тези цели се прилагат:

- насаждане на популизъм и псевдонационализъм. Омайване с абсурдни обещания за безмерно благоденствие на живеещи в бедност лековерни и полуграмотни хора и същевременно пропагандиране на заплахи от османска инвазия и западен колониален капитализъм. Старателно се избягва обстоятелството, че с Турция не сме имали особенни междудържавни проблеми повече от 100 години, партньори сме в НАТО, а турското бъдещо членство в ЕС зависи от нашия глас. С риторика за "колониалния капитализъм" се провокира недоверие към конкурентните на московските проекти чуждестранни инвестиции и се създава пренебрежително отношение към българското членство в ЕС.

- поддържане на държавно регулирана корупция, чрез която могат да бъдат държани в строго подчинение лица на различни властови постове. Естественото намаляване на финансовата помощ по европейските програми в резултат на корупционните практики е с второстепенно значение.

- създаване на манипулативна медийна среда, демотивираща морално и политически обществото, която същевременно да внушава индиректно изгодите на "братската" любов. Старото послание за жизнената необходимост от дружбата с великия Съветски съюз "като слънцето и въздуха за всяко живо същество", формулирано някога от Георги Димитров, най-предания чуждестранен сталинов слуга в историята, вече е непригодно. Заменя се с мантрите за освободителя, традиционните връзки, панславянството, православието и "Русия ни дава". Обстоятелството, че заплащаме всичко, което получаваме на възможно най-високите цени в Европа остава търговска тайна, неизвестна за редовия потребител на "братските блага". При възникване на "горещи теми" общественото внимание периодично се отклонява чрез подклаждане на реални или мними вътрешни проблеми, за чието "решаване" напористо се ангажират проруските формации и фондации, подкрепени със съответните логистични и финансови средства.

- тотално дискредитиране или заглушаване на всеки сериозен противник на московските планове, който се осмели да ги огласява и критикува.

Разликите в методите за маргинализирането и демонизирането на политици, общественици, журналисти или граждански групи се свеждат до вида и размера на използваните средства. За профанизиране на евентуална критика, като отрицатели на избрания "правилен" път се лансират медийни изяви на специално подбрани некомпетентни лица.

Богатата практика на старите пропагандни лаборатории на КГБ е показала в течение на десетилетия тяхната ненадминатост в създаването на всяка от посочените инсинуации. Новите и традиционните членове на Петата колона се опитват да завземат " сърцата и умовете" на всякакви обществени групи . С мощни медийни кампании и приготвени сребърници отделните партии поемат инициативи и неистови обещания към комунисти, националисти, фашизоиди, етнически малцинства и бедни слоеве от населението, склонни да повярват в ново чудо. Привидно разноликите формации, понатрупали привърженици, се събират на финала в българският парламент и установяват власт в полза на тези, които са ги изградили.

Дали принципната имперска политика ще се ръководи от Путин, Ротшилд или филанкишията няма практически никакво значение. Още през 2007 година КТБ проявява силен интерес към строежа на АЕЦ "Белене" и поддържа тясно сътрудничество с фирмата "Риск инженеринг" на Богомил Манчев, който е главният радетел за осъществяването на руския ядрен проект.

Към КТБ преминава след поредица от сложни трансформации и българският "Петрол". Сменена е собствеността от изгонения като заплаха за националната сигурност Денис Ершов, през личният приятел на Путин и експрезидент на Калмикия, Кирзан Илюмжинов към КТБ. Така през декември 2013 година банката стана собственик на 340 бензиностанции, складове за гориво, инфраструктура и пр.

Година по-рано ВТБ и КТБ в съдружие придобиха и телекомуникационния оператор БТК-"Виваком". ТИМ, КТБ, НУРТС, БТК - зад всички тези названия стои Външнотърговската банка на Русия, ерго -на клонингите на Путин.В България токът е на Путин 1, газът е на Путин 2, горивата са на Путин 3, Медиите перат пари от контрабанда, на върха на пирамидата на която пак е той.                                                                            image         Сам тайм люк мънки, съм тайм люк Дянков                                                                                                                                                                            Виж тук > Външнотърговски българин (ВТБ)                                                                                                                               Дянков зае мястото на дългогодишния заместник-председател на Централната банка на Русия Генадий Меликян.
Така Симеон Дянков станал шеф на Цветан Василев от КТБ, известна и като банката на ДПС.                                                                                                                                                                                                                                         Виж тук > Султанът на Оман иска КТБ/"Кради Росийски кредит" иска да купи "Кради Агне-кол"                                                                                                                  image  image                                                                                       >  Руската връзка на новия собственик на БТК         Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 5941171
Постинги: 4190
Коментари: 1145
Гласове: 1517
Календар
«  Май, 2019  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031