Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2015 21:25 - Гръцкия въпрос. Промяна на разпореждания -Katasonov Валентин Y./Приемането на условията на кредиторите от Гърция води до загубата на нейния суверенитет като нац
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 15.07.2015 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                            През нощта от петък до събота (Юли 10-11), гръцкият парламент реши, че тази сутрин предизвика силен отзвук в Гърция и далеч извън нейните граници. Отговорът на гръцкото общество е положителен, но за повечето от новинарския шок. Ние говорим за частта, която преди няколко дни на референдум по условията на международните кредитори и гърците казаха "не" ...


Гръцкият парламент упълномощи правителството да започне преговори за сключване на споразумение за трета кредитна програма, предназначена за 3 години. Поименно гласуване се проведе след разискването на пленарната сесия на законопроекта на правителството "на преговори и сключването на договори за заем с Европейския механизъм за стабилност." Атина иска помощт от Брюксел в размер на 53.5 милиарда долара. Евро. Въпреки това, силната реакция, причинена няма решение на преговори, а не на искане за помощ, и че програмата е за икономическа реформа, която парламентаристите, предлагат в замяна на определена сума пари.

Някои политици и общественици на Атина, наричат програмата "капитулация" и "плюене" по посока на тези, които на  референдума, казаха решаващото си "не" към международните кредитори.

Програмите са представени на 13 страници. Документът е от четири основни области за реформи: 1) повишаване на данъците; 2) намаляване на заплатите на служителите в публичния сектор ("публичен сектор"); 3) пенсионната реформа от; 4) приватизация на активи на публичния сектор.

Експерти отбелязват, че предложената програма е почти идентична с тези изисквания, които имаха преговорите с Атина през юни с "Big Three" (Европейска комисия, Европейска централна банка, Международния валутен фонд).

Касата трябва да расте за сметка на увеличение на данъците за игралната индустрия и видео лотарията. Ние говорим за данък в размер на 30 на сто, то ще започне да функционира от втората половина на тази година. В мобилни съобщителни услуги с 4G и 5G ще бъде даден лиценз. Това също ще се присъедини към бюджета. В TV рекламата да се наложи данък. Телевизионните честоти ще се предоставят международен търг. Ще се увеличат данъците върху луксозното потребление. Въпреки, всички тези "семена" големи бюджетни ефекти от тези мерки е трудно да се очаква.

Основното нещо е, че новата данъчна система, изготвен от правителството на Гърция, ще се основава на единна ставка на ДДС от 23%, което ще се отрази на целия ресторантьорски бизнес(което все още се радва на преференциално третиране). Уеднаквяване на ДДС, които се оценяват, за да дадете допълнителна 1,8 млрд. Евро, което се равнява на един процент от БВП. Данък 13% планират за основни храни, енергия, вода и хотели. На лекарства, билети за театър, както и книги, предложени за поддържане на ДДС на 6%. Намалени ставки на ДДС за големи островни територии на туристическата стойност, ще бъдат анулирани. Корпоративен данък (печалба) се предлага да се увеличи от 26 на 28%. Такива данъци "нововъведения", според всички експерти, може да унищожи последния сектор, която държи гръцката икономика - международни пътувания. Тя също така ще най-накрая завърши селското стопанство на страната, тъй като документът предлага да се премахне данъчните облекчения за земеделските производители, както и бюджетните субсидии за закупуване на гориво. За да се подобри ефективността на попълване предложи да се създаде специална агенция за събиране на данъци. Приема се също, затягане на декларацията за доходите и имуществото (включително банкови сметки) и затягането на отговорност (включително наказателна) за укриване на данъци. Данъчната реформа е тясно свързано с мерките за борба с офшорки. Най-малко собственици на офшорни активи трябва да ги декларират и плащат данъци на гръцката хазна, и най-много офшорни капитали трябва да се върна в Гърция.

Във връзка с реформата на документа за пенсионната система всъщност възпроизвежда исканията на кредиторите, които в деня преди са били отхвърлени. Атина се съгласи на постепенно увеличаване на пенсионната възраст до 67 години. Те също така се съгласяват с предложенията, направени по-рано от кредиторите, които финансират част от 
изплащането на пенсиите до началото на този век. Още през тази година програмата предвижда икономии в размер на пенсионерите в размер на 0.5% от БВП. И през следващата година се очаква да достигне 1%, или почти 2 млрд. Евро годишно.

Без никакво натрупване е планирано да започне и да завърши тази година, 
приватизация на редица обекти държавна собственост. На първо място, на пристанищата на Пирея и Солун, железопътните компании (ТРАИНОСЕ и Rosco). Също така преди края на тази година се планира да приватизира ADMIE енергийна компания.

Трябва да се отбележи, че Гърция в рамките на програмата за реформи е също така предложи намаляване на разходите за отбрана, на която, наред с други неща, международните кредитори настояват (тази тема на всяка цена на партията в преговорите).

Програмата за реформи, както можете да видите, не е насочена към създаване на благоприятни условия за устойчиво икономическо развитие на гръцката икономика, както и за всички видове "изстискване" на него пари. В преговорите миналия месец с кредиторите на Атина се съгласи да има бюджетен излишък през тази година от 0,6% от БВП; През следващите две години - 1.5 и 2.5%. Приетият документ нощ излишък за 2015 г., определена в размер на 1% от БВП през 2016 г. и през 2017 г. тя трябва да достигнат нивото на, съответно, 2 и 3% от БВП.

Говорейки през нощта в гръцкия парламент, министър-председател на Алексис Ципрас заяви, че споразумението ще бъде изключително европейски проект, планирано споразумение с Брюксел. Приносът на МВФ, както каза той, "ще бъде само технически." Въпреки това, се съобщава на медиите, позовавайки се на неназовани източници, че МВФ може да вземе участие в подкрепата на Атина, не само "технически", той може да издаде кредит в размер на 16 млрд. Евро. С други думи, Атина няма да можете да отидете на отделни преговори с ЕС, и все още трябва да се справят с "голямата тройка".

Интересно е резултата от гласуването в парламента на Гърция. По време на преговорите въз основа на предложената програма за реформи гласуваха 251 депутати, против - 32, въздържал 8 депутати. Това е в рязък контраст с резултатите от референдума. Резултатите от нощното 
гласуване на СИРИЗА  предизвикаха бурна реакция. Някои от депутатите, които гласуваха против или се въздържаха от гласуване, вече са изразили становище. Така че, министъра на индустриалната реформа, околната среда и енергетиката на Гърция Панайотис Lafazanis се въздържаха. Между другото, той е силен поддръжник на излизане на страната от еврозоната. Това, което министърът заяви: "Това" въздържал се "I изрази дълбокото и недвусмислено отхвърляне на" предложения ", които заплашват да удължат ареста на моята родина. Подкрепям правителството, но не подкрепям програма за икономии, приватизацията и неолибералните промени, които, ако бъдат приети от Института на кредиторите и се изпълнят, ще влошат порочния кръг на рецесия, бедност и мизерия. " "Страната ще бъде утре, ако всички ние напусне еврото в миналото и неоколониализъм, Гърция е независима и суверенна" - добави Lafazanis, който, между другото, не само заема поста на министър, но също така оглавява влиятелното ляво крило на управляващата коалиция на радикалната левица СИРИЗА.

Някои наблюдатели се опитват да обяснят нощтното гласуване, че Западът готви Tsiprs друг трик, че преговорите с Брюксел са тактика и не е било постигнато споразумение. Други отбелязват, че началото на преговорите ще даде на Гърция отсрочка за още три години. Защо в дългосрочен план, се търси нов министър-председател, за които е възможно да се седне в сегашния си стол, за толкова дълго... три години. По днешните стандарти това не е лош момент. Е, в това решение е истината. Наистина, в продължение на почти половин година Ципрас да захрани цялата енергия на правителството да го фокусира върху преговорите с международните кредитори. Вариант на гръцкото излизане от еврозоната изрази, но не сериозно е работил сам. Досега Атина не съгласува програма за икономическо развитие в случай на излизане от еврозоната и прехода към драхмата.

Гърция ще се изправи пред трудни времена. Стандартът на живот на гърците в резултат на режима на тежка икономика ще продължи да пада. Останките на гръцката икономика ще бъдат изкупени за почти нищо от чуждестранни инвеститори. Разбира се, при преход към драхмата в Гърция също се очакваше да намалее стандарта на живот, но наградата за това може да бъде възраждане, възраждане на суверенна икономика в средносрочен план. След решение на гръцкия парламент за една нощ, накрая може да се загуби надежда за бъдещето, в замяна на "паница леща" от Брюксел. Канадски професор антиглобалистки и редактор на електронното издание на Global Research Michel Чосудовски (Michel Чосудовски) в днешната статия на "нощ инициативата" Athens заключи: "Приемането на условията за Гърция кредиторите води до загубата на нейния суверенитет като национална държава. Икономически и социални последици обещават да бъдат катастрофални "(1).

(1) Номинираният за премиер на Ципрас "Bailout реформа Опаковка: акт на измяна срещу гръцкия народ . Чрез Prof Michel Чосудовски

http://www.fondsk.ru/news/2015/07/12/grecheskiy-vopros-izmenenie-dispozicii-34321.html                                                                                                        http://reosh.ru/                
 



Гласувай:
1



1. jelezov - Много слаб превод. На интересув...
16.07.2015 02:40
Много слаб превод. На интересуващите се от политикономия препоръчвам да прочетат книгата на проф. Катасонов"Экономика Сталина"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8739156
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930