Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 14:40 - От какво са направени спомените/КГБ готвеше криминални типове за кариери в САЩ
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 678 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.08.2015 15:26


One girl,one boy, some grief, some joy;memories are made of this[Едно момиче, едно момче, малко тъга, и щипка радост, ето от какво са направени спомените, англ.Стих от песента на Дийн Мартин] image                                                                                   „По времето, когато се въртях из студентските среди в Саксония и Турингия, Владимир Путин вербуваше в Дрезден, взаимодействайки си с местната Щази.

Положението на Източна Германия – материално напреднала спрямо Матушка Русия, разположена на прага на блестящия Запад – очаровали Путин. В неговата същност се преплитат човек, който стигна до там, че съчетава висока толерантност спрямо капиталистическото сребролюбие (включително своето собствено) с авторитарно схващане за държавата и отхвърляне на либерализма.

Онези снимки на Путин и Ангела Меркел от срещи на високо равнище ни напомнят, че тя се е присъединила към движението на гражданските протести през 1989 г., докато Путин е изгарял архиви, които са документирали тайните връзки със Stasi.

За да е пълен патосът, гледан от другата страна, съществува документален филм, направен от Путинов прислужник, който изобразява върха на конфронтацията – храбрите съветски другари, обкръжени от продемократични демонстранти. „Путин успя да накара тълпата да отстъпи, като даде ясно да се разбере, че е готов да използва пистолета си“ – тече разказът в коментара. – „Това е съветска територия, а вие сте стъпили на нашата граница.“

Както моят стар врагоприятел Волф беше казал, тези неща не престават да имат значение. Те оцветяват оптимистичното убеждение на Меркел, че понеже тя познава странните двойни стандарти на стария комунистически свят по-добре от другите, може да внесе „смисъл“ (нейната любима дума) в дискусиите с Путин за Украйна. Обаче, когато се стигне до продължително дърпане на злочестините на еврозоната, нейната подготовка също говори за твърдост и постоянство, даже за вкаменяла строгост.

Стъпки отекват в историята…

От Ирак и Афганистан и техния ефект върху онези, които се забъркаха в тях, до Русия, която все още е под контрола на бившия човек на КГБ, наблюдаващ „своята“ Германия да се разпада, следите на стария свят оформят нов – бодър и несигурен, с който се борим сега.“

У нас също правеха подходящи филми. Знаете кадрите, заснети в навечерието на 9 септември 1944 г., на които Тодор Живков поздравява шумкари. А гласът на диктора го обявява като „един човек от народа“… Сетне го направиха Тато.

        image

Точно 45 лета след това заснеха документална лента за връщането на имената на българските мюсюлмани. В сцена, показваща протеста пред Народното събрание, изневиделица, от групата, която наблюдава демонстрантите, застанала надолу по наклона пред официалния вход на сградата, водещ към БАН, се отделя невзрачен тип с брада, очила и грозна плетена шапка. Пак човек от народа. Краткотрайният близък план показва другаря Филип Димитров. Само седмици преди това се е пъчел със своите роднини – активни борци против капитализма и някакъв небивал фашизъм…

Не мина чак толкова дълъг срок, и не щете ли, подобието на човек беше назначено за министър-председател. А тълпите го провъзгласиха за „българския Кенеди“. Устите на „сините бабички“ се топяха, когато му казваха „Фил“ – даже „Фил Кенеди“?! Лудост!

Още през 1987 година, от Ню Йорк, Григорий Климов, предупреди:

„Неотдавна в Съветския съюз изобретиха достатъчно оригинален метод за борба с престъпността. Вече в няколко броя на еврейския вестник „Новое русское слово“ някой си Александър Грант публикува цяла серия от статии под общото название „Седем нечисти двойки“.

Спомнете си – в Библията Ной разделил всички животни на чисти и нечисти. Сега това прави в еврейския вестник „Новое русское слово“ бившият съветски евреин Александър Грант. В тази поредица от статии той направо пише, че в КГБ са измислили нова тактика в борбата с Америка – попълват сметката за износ на техни престъпници-рецидивисти натам. Нали президентът Рейгън постоянно притиска Горбачов с правата на човека, със свободата на имиграцията и т.н. и т.н. И ето, в КГБ мислили, мислили, и решили: Добре, ще ви организираме свободна имиграция!

         image

В статията „Руската мафия – КГБ готви криминални типове за кариери в САЩ“, според думите на известния „правозащитник“ Анатолий Шчарански, се твърди, че КГБ взима непоправими криминални престъпници-рецидивисти, дава им документи с хубави еврейски имена, и по еврейските канали ги изхвърля на Запад с израелски визи. Естествено, нито един престъпник не заминава за Израел. Те се отправят към Америка за лесни пари. И е смешно, и е грях. И всичко това е описано подробно от някакъв съветски престъпник…

Седи си този криминал в съветски затвор и постоянно учи английски език. Съкилийниците му го питат:

– Слушай, имаш да излежаващ още 10 години, защо учиш английски?

– Ами възможно е, щом самият Шчарански се интересува? Та нали той също е лежал…

– Да–да–да.

И ето, в затворническата килия те водят такъв разговор:

– Заминавам за Америка.

– Кой ще те пусне в Америка теб, глупака?

– Комитетът ще помогне!!!

Оказва се, че опитните подполковници от КГБ лично подготвят такива престъпници-рецидивисти за прехвърляне в САЩ. Комедия!

В края на краищата, предоставили на този престъпник справка за „предсрочно условно освобождаване“ и изходна виза за Израел със снимка на самия криминал, но на името на Исаак Ааронович Шнеерсон. И е смешно, и е грях. В тази статия даже е приведена статистика – по този начин изхвърлят от СССР по 5 хиляди престъпника годишно.

– И всичките – с прекрасни еврейски имена.                                                                                                image                                   

– Да-да-да. Но КГБ не е оригинален в тази работа. Както знаете, през 1917 г. Червената Кабала на американците отправила с параход от Ню Йорк за Петроград 300 евреи-революционери, начело с Лейба Давидович Бронщейн (Троцки) – за да оглавят руската революция. И всички тези евреи също били с прекрасни руски имена. Така че, връщането на дълга е чудесно. И трябва да кажем, КГБ върши това достатъчно остроумно.

      image

Бих ги посъветвал по същия начин да прочистят и своите съветски лудници. В пълно съответствие с призивите на президента Рейгън.“

Вот вам. There you are, както казват членовете на Лондонския областен комитет на КПСС.

Някога тази тъй важна организация на съветската компартия беше оглавявана от Максуел, Иън Робъртович. Също прекрасно английско име за родения в чехословашкото градче Слатинске Доли, днес Солотвино в Украйна, евреин Лудвик Химан Бинямин Хох – „най-големия издател във Великобритания“.

„Критиците на г-н Максуел често се забавляваха с раболепните биографии на източноевропейски комунистически лидери, като източногерманския Ерих Хонекер, румънския Николае Чаушеску и българския Тодор Живков, които той издаваше.

След като те паднаха, той направи чистичък пирует на 180 градуса. И придоби собствеността върху новите демократични вестници в Унгария и Източна Германия. А през миналата година учреди фонд в размер на 250 милиона долара, за да инвестира в съвместни предприятия в региона. Като му отдаде почит, днес министър-председателят [консерваторът] Джон Мейджър заяви, че Максуел му е предоставил полезен съвет по време на провалилия се преврат в Москва през миналия август.“

image

Te voilа. По нашенски: Те ти, булка, Спасов ден!

   image                                                                                   diagnosa.net/        



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726071
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930