Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 18:43 - Всички „дипломати“, на които е възложено да се правят на геополитици, са комунистически ченгета, преквалифицирани в „либерали“, „консерватори“, „социалдемократи
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След примера на гърците, които поискаха Германия да доизплати репарациите за Втората световна война, които им дължи, заедно с лихвите – гигантска сума – последва справедливата претенция на индийския премиер Нарендра Моди. Той се обърна към британците с иск да платят репарации за епохата, през която са били империя. И са държали родината му в колониално подчинение.

Той изцяло подкрепи изнесеното в речта на Шаши Тароор пред организацията „Оксфордски съюз. На 28 май 2015 г. индийският депутат поиска репарации от Британия за двата века колониално господство.

„Г-н Тароор, член на [индийския] Конгрес, писател и бивш помощник-генерален секретар на ООН, заяви, че „възходът на Великобритания в продължение на 200 години беше финансиран от нейните грабителски походи в Индия.

         image

Ние заплатихме нашия собствен гнет“ – заяви той. – „Малко прекалено е за изразяване: осакатявания, изтребление, изтезания и потисничество. След което – възхвала на демокрацията и на края на това.

Делът на Индия в световната икономика, когато Великобритания акостира на нейните брегове, беше 23 на сто. Когато британците я напуснаха, той беше паднал под 4 процента.

Защо? Просто, понеже Индия беше управлявана в полза на Великобритания.“

Господин Тароор добави, че индийците „буквално са платили за собствения си гнет“. Тъй като в края на ХІХ век те са били най-големите потребители на британски стоки на света. А освен това са осигурявали заетост на високо платени британски чиновници.

Фактически, британската промишлена революция беше осъществена върху деиндустриализацията на Индия“ – обясни той.“

Кой от вас познава тези факти? Някога поглеждали ли сте на света от този ракурс? Замисляли ли сте се над причините за събитията и за настоящето дередже на човечеството, респективно – вашето? Или нямате време, понеже поредното крилце или перце на комунистическата партия, финансирано от „демократична мрежа“ от чуждестранни фондации – всъщност шпионски централи – ви призовава на „протест“, на „демонстрация“, на… Идиоти!

     image

Нарендра Моди подкрепи изнесеното от Шаши Тароор и го превърна в иск. Предстои да го предяви официално пред Дейвид Камерън. Преди време лично витринният премиер призна:

„Великобритания причини много от световните проблеми. Тя е отговорна за доста от историческите проблеми на света, включително за конфликта в Кашмир между Индия и Пакистан.“                                                                                                image

Нима? А чия е отговорността за положението в Близкия изток? Кой утрепа Отоманската империя и предостави Палестина на хазарите? Преди близо век, по време на безкрайни запои, френски и английски дипломати разкроиха картата на региона. Като заложиха касетъчната бомба със закъснител, на чиито експлозии сме свидетели днес. А не продължават ли да вършат същото?

Да вземем за пример кюрдите, пръснати в пет настоящи държави. От един век те зоват за формиране на тяхна, и винаги биват предавани – и от „великите“ сили, и от страните в региона.

След Първата световна война кюрдското население изпраща делегация на Конференцията във Версай. Обаче през 1920 г., в Договора от Севр, някогашно парижко предградие, а сега едва ли не център на най-модерния делови квартал La Dйfense с новата „триумфална“ арка, те биват признати за национално малцинство… в рамките на Турция.

Масонът Мустафа Кемал, с баща солунско дьонме и българска майка от албанските земи, отхвърля всякакви кюрдски мераци и амбиции. Така се стига до Конференцията в Лозана от 1922-1923 г. На нея кюрдите и арменците са изоставени окончателно. Освен в Турската република, първите са разпръснати във френска Сирия, в британски Ирак и в Иран. Трагедията на този народ, за който се предполага, че наброява най-малко 40 милиона души, не е преставала. Заслуга за това имат и американците и по-специално агентът на съветското КГБ с псевдоним „Бор“, „милият“ еврейски другар Хайнц Алфред Кисингер, познат като Хенри Кисинджър.

       image

Петнайсетина години по-късно, по време на Първата война в Персийския залив, която трябваше „да освободи“ Кувейт от вашингтонския приятел Саддам Хюсеин, кюрдите бяха използвани безмилостно от американците. Радиостанция на ЦРУ и агенти на шпионската служба сред техните лидери ги подтикнаха да въстанат срещу режима в Багдад. Те ги послушаха и се разбунтуваха. Американците ги зарязаха, като позволиха хиляди от тях да бъдат избити в срамната „зона за сигурност“, която уж обособиха в Северен Ирак.

Десетки хиляди цивилни кюрди се втурнаха към този район в паника, наподобяваща библейското описание на „изхода от Египет“. Надеждите им се оказаха илюзии. Повечето от тях загинаха бадява в американската „зона за сигурност“. А старият Буш спря настъплението пред иракската столица. Защото на Интернационала щеше да му трябва още една, този път напълно опустошителна война за петрол, пари, етническо прочистване и тотално господство в региона. И за да проправи по-широк друм за марша на световната революция на изток.

Един от първите масови убийци, както на кюрди, така и на араби, е „уважаваният“ Уинстън Чърчил. През двайсетте, като държавен секретар по въздушните сили и войната той „пресметнал“, че на Британия „ще излезе най-евтино“, ако бомбардира населението на Месопотамия.Негодникът решил, че вместо да използва около 25 000 британски и 80 000 индийски войници, за да постави Ирак на колене, е по-добре да използва военновъздушните сили. „Предполагал“, че броят на загиналите араби ще възлезе от 4000 до 10 000 души. „Какво тук значат някакви си личности?“

По заповед на държавния секретар цели иракски територии били превърнати в пустиня. Най-ярко се изявил „смелчагата“ Артър Харис – командир на военновъздушен ескадрон. След поредицата терористични нападения над цивилни през 1923 г. той заявил:                                                                                                                                                     image         

„Сега арабите и кюрдите знаят какво представляват истинските бомбардировки във вид на жертви и разрушения. В рамките на 45 минути цяло едно село може практически да бъде заличено, а една трета от неговите обитатели да бъдат убити или ранени.“

След две десетилетия същият Артър Харис се превърнал в чука, смазал Хамбург и Дрезден. Статуята му „украсява“ “Fleet Street”, някогашния лондонски журналистически център.

Впрочем, Уинстън Чърчил заповядва използването на бойни отровни газове в Ирак през двайсетте. Но е честван като „герой“, а не е съден като военнопрестъпник, какъвто всъщност е бил! Именно той, евреинът, е смятан за „най-великия британец“. На него и на сънародника му Рузвелт дължим разрушената с „храброст“ от въздуха София и останалите порутени български градове и села.

Да не забравяме онези около 9000 българи, които били убити на място или починали от раните си следствие на бомбардировките. Още 5000 били ранени. Повече от „90 на сто от жертвите са обикновени софийски граждани и едва 50-60 са войници от 1 пехотен полк“.

Почитайте и двамата българоубийци. На нашенци явно им иде отвътре да тачат изключително разбойници – джелати, кръвопийци, душегубци, подпалвачи, узурпатори и грабителите – тези „гявол момчета“… „Има нещо гнило в“ Англия и България. Кюрдите също доказват, че не са научили нищо от уроците на историята.

Как изглеждат Близкият изток и Северна Африка днес?

 image

Ирак, Сирия, Йемен, Ливан са в развалини. Палестинската автономия, която de facto представлява две малки територии, окупирани от Израел, е изравнена със земята. Египет е нестабилен въпреки четиригодишната диктатура на две последователни марионетки, назначени за президенти. Тунис – също. Либия практически е разделена на три необявени и непризнати засега държави.

Саудитска Арабия и Катар финансират напрежението, като го поддържат и идеологически – верски. Иран се надява да излезе от десетилетията на изолация.

Единствено Израел се радва на спокойствие. Мюсюлмани се бият с мюсюлмани. Техните „врагове“ – евреите, щракат с пръсти? How come – как така?

Кенет Никълс О’Кийф е бивш морски пехотинец от армията на САЩ. Участвал е във Войната в Персийския залив. След като го демобилизират, изгаря своя американски паспорт. Сега има двойно гражданство – ирландско и палестинско.

Преди началото на Войната срещу Ирак е предводител на акцията, наречена „Човешки щит“. През 2010 г. се включва в злополучната мисия на международната флотилия в помощ на Газа, завършила трагично с 9 убити и 12 ранени от израелските военни. Кен О’Кийф характеризира еврейските войници като „страхливци с пушки“.

    image

Ето как О’Кийф коментира обстановката в Близкия изток в интервю за Софи Шеварнадзе, внучката на покойния пръв грузински президент Едуард Шеварнадзе. Да припомня, че благодарение на дядо си, тя е израснала във Франция, където баща й е бил дипломат. След това е учила в Съединените щати. Там стана една от първите водещи на телевизията RT.

Сега работи в московската централа на същата медия. Дядо й беше член на Политбюро на ЦК на КПСС и министър на външните работи на СССР. Преди това оглавяваше грузинския клон на КГБ в Тбилиси! Негова рожба е наследилият го превратаджия Михаил Саакашвили, когото лично проводил да се образова на каквото трябва в Америка. По време на „Революцията на розите“ Едуард Шеварнадзе призна:

„Обичат ме или не, уважават ме или не, всички тези хора са мои деца.“

www.youtube.com/watch                                                                                                                             Колкото до комунизма и антикомунизма, следва да припомня: Докато товарищ Шеварнадзе беше министър на външните работи на болшевишкия СССР, лично разхождаше мистър Едгар Бронфман из завардените от милиция московски улици.

Едгар Бронфман, наследник на фамилията, която по време на сухия режим в САЩ забогатяла чрез контрабанда на алкохолни напитки, произведени от собствената й фирма “Seagram Company Ltd.”, оглавява еврейската Антиклеветническа лига в Съединените щати. Една от терористичните организации с най-разклонена мрежа на планетата.

   image

Малко след „грузинските събития“ от края на 2003 г., “The New York Times” разкри:

„Неотдавна, през юли, г-н Буш изпрати г-н Бейкър да работи със своя стар приятел, президента на Грузия Едуард А. Шеварнадзе – бившия външен министър на бившия Съветски съюз в навечерието на падането на комунизма – по време, когато страната беше раздирана от политически конфликт. Преди около две седмици г-н Шеварнадзе беше принуден да се оттегли като президент.“

А всички тези „дипломати“, на които е възложено да се правят на геополитици, са комунистически ченгета, преквалифицирани в „либерали“, „консерватори“, „социалдемократи“, „природозащитници“… Утре – ако се наложи – на марсианци!

 diagnosa.net/         



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8739209
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930